- 25 Aralık 2017
- 200
- 289
-
- Konu Sahibi gormedimduymadim
aman allahım korkunç. peki hamilelik süresince en azından başka bir ilde aileniz ya da akrabanız varsa gitme olasılığınız var mı? en azından muayene zamanları için?
Çok değişik ilk kez duydum
31 yaşımdayım doğumumda birlikte 4 kez ameliyat oldum 2. Ameliyatım devletde oldu
Bulunduğum memlekette tüm hastanelere gittim muayene oldum devlete de gittim hiç karşılaşmadım böyle birşeyle
Kapı üstünde ekranda ismim yazar girerim eşimle birlikte doktorun masası sekreterin masası dışında oda içinde oda oluyor eşim masa önünde sandalyede otururken ben muayene olurdum
Yani bence normal değil hastanenin işleyişi bilene sormak lazım gerekirse şikayet edilmeli
Rezalet
Ekran mı ? İsim mi ?Burda kapıya liste asıyorlar, sekreter çıkıp bağırarak 20 isim söylüyor işte 5-6 kişi gelmemiş oluyor genelde metroya biner gibi itiş kakış atıyoruz kendimizi içeri
Ağzına sağlıkHerkes insan elbet ama, burda insana insan muamelesi yok malesef. Sorun tam olarak bu.
Ekran mı ? İsim mi ?Burda kapıya liste asıyorlar, sekreter çıkıp bağırarak 20 isim söylüyor işte 5-6 kişi gelmemiş oluyor genelde metroya biner gibi itiş kakış atıyoruz kendimizi içeri
Yorumların tamamını okumadım ancak normalmiş gibi yorumlara şahit oldum. Devlet hastanesinde de çalıştım böyle bir şey görmedim. Şikayetlerinizi her yere yapın.Sadece muayene sırasında bir başka kadının sizi görmesi değildir mahramiyet; sizin hiçbir bilginize de şahit olmamasıdır.
Inanilmaz cag disi bir durum...istanbul da en yogun en ilgisiz denebilecek devlet hastanelerinde bile durum arkadaşın bahsettigi sekilde calisiyor. Peki doğumu da ayni yerde mi yapacaksiniz? Hadi randevular bir sekilde idare ettiniz diyelim ama böyle bir yerin kadin dogum.ameliyathanesinin steril olacagina da pek ihtimal vermiyorum(
Normalde yasak. Hasta mahremiyetine aykırı. Doktorun odasına sizden başkası giremez ve yanınızda kim refakat etsin istiyorsanız o sizinle gelebilir. Erkekleri almamak cok mantıksız. Önce o kadar hastayı bir odaya topalamayacaklar
Rezalet
Başka şansınız da yok değil mi tek hastane diyorsunuz
Buna bir çözüm olmalı bu nasıl iş ya
Ben ilk defa duyuyorum bunu. Bence direk internet üzerinden şikayet edebilirsiniz en azından bir uyarı olur da toparlanirlar belki.İşte problem bu, bu kadar hasta varken evet eşler gelmesin, düşünsene 10 kadın 10 koca. Ama zaten yanlış olan bu, eşim ben, ya da atıyorum annem ben girmeliyim odaya. Hayır çocuğu eşimle yaptım, 10 kadından biriyle yapmadım ki.
Çukur operasyonlarında neden o kadar asker,polis şehit oldu daha net anlaşılıyor.aman allahım korkunç. peki hamilelik süresince en azından başka bir ilde aileniz ya da akrabanız varsa gitme olasılığınız var mı? en azından muayene zamanları için?
Çukur operasyonlarında neden o kadar asker,polis şehit oldu daha net anlaşılıyor.
Hele işin içinde öyle şeyler var ki hiç yazılacak gibi değil.
Yukarıda yazdım ama silmişim düzenleme yaparken. İnsanlar oralara gitmek istemeyince "ırkçı,faşist" oluyor.
Kafalar bi milyon.
Hiç unutmam...
Uzun uğraşlar sonucu hamile kalmışım,heyecanla doktorun yolunu tuttum.
Devlete gidelim dedik.
Gittik.
Eşimi almadılar zaten.
Bir odaya girdim,rahat 6-7 kişi var.
Perde arkasına geçip tek tek muayene olunuyor.
Kimisinde kist var,kimisi hamile,kimisi kontrole gelmiş,kimi ameliyatlık.
Aldı beni de perde arkasına,oturdum çatala.
Bana örtü dahi vermediler.
Var da 'kanlı' diye güldü doktor.
Kendi imkanlarımla örtündüm,nasıl utanç vericiydi.
"Nokta kadar bişey" bunu görsen ne olur görmesen ne olur dedi.
Arka arkaya yaşadıklarım o kadar gerdi ki beni.
Odadan çıktıktan sonra arabada dakikalarca ağladım....
Ve o gün bu gündür devlete gitmedim.
Kadın doğuma gitmedim yani.
Eşimin göremicek olması da etkendi.
Eşim göremiyor ama hiç tanımadığım kadınlarla birlikteyim....
İlginç...
Saçma..
Ve rezaletti.
Bahsettiğim hastane Türkiyenin en güzel şehirlerinden birinde idi.
Küçük bir yer de değil yani.
Ordakiler insan değil mi?
Insan olmadigini iddia etmedim ki. Konu sahibi diyor orada cok fazla dogum var diye, eh kendiside hamile. Ne fark var oradikeler ile?
Ayrica ben cocugum icin en iyisini isterim. Ondan dolayi ancak maddi ve manevi sartlarim iyi oldugunda hamile kaldim. Sanirim konu sahibin maddi durumu iyi degil ki arabayi sattilar. Manevi olarakta hastane sorun. Bebegin heycani, ultrason görüntüleri es ile paylasilamiyor. Onu gectim, dogru düzgün muhane bile olmuyor.
Yani evet ben olsam bu sartlarda biraz bekler, daha iyi maddi ve manevi sartlarda hamile kalip dogum ederdim.