Doktor odasında minimum 10 hasta!

aman allahım korkunç. peki hamilelik süresince en azından başka bir ilde aileniz ya da akrabanız varsa gitme olasılığınız var mı? en azından muayene zamanları için?

Ailem yok malesef, aslında sorun burda başladı. Öyle bir şansım olsa koşa koşa giderim, hadi muayene için burda belki idare ederim sonuçta bugüne kadar ettim biraz daha sıkar dişimi son 2 ay giderdim ama malesef. Eşimin ailesi var ama eşim benimle izin sıkıntısından dolayı gelemez, ancak son 20 gün gelebilir, e malum doğumda ne zaman başlayacağı belli olmayan birşey, onlarda evde 10 kişilik kalabalık aile tek başıma gidip sere serpe yatmakta istemiyorum orda, işte böyle allak bullak çıkamadım içinden.

Ekran mı ? İsim mi ? Burda kapıya liste asıyorlar, sekreter çıkıp bağırarak 20 isim söylüyor işte 5-6 kişi gelmemiş oluyor genelde metroya biner gibi itiş kakış atıyoruz kendimizi içeri

Ben ilcedeyim burda koridorda bekliyor kalabalik sirasi gelen iceri giriyor iceri giren hastayi sekreter kayid ederken diger bir hastayi ayri bir odada kapisi kapali olarak muayene ediyor doktordan once sekreteri uyariyor siz disarda bekleyin diyor.ben esimi kadin dogum muayene de isterim ama baska bayanlar icin uygun degil.ondan eslerin olmamasi normal.

Ekran mı ? İsim mi ? Burda kapıya liste asıyorlar, sekreter çıkıp bağırarak 20 isim söylüyor işte 5-6 kişi gelmemiş oluyor genelde metroya biner gibi itiş kakış atıyoruz kendimizi içeri
Rezalet
Başka şansınız da yok değil mi tek hastane diyorsunuz
Buna bir çözüm olmalı bu nasıl iş ya

Yorumların tamamını okumadım ancak normalmiş gibi yorumlara şahit oldum. Devlet hastanesinde de çalıştım böyle bir şey görmedim. Şikayetlerinizi her yere yapın.Sadece muayene sırasında bir başka kadının sizi görmesi değildir mahramiyet; sizin hiçbir bilginize de şahit olmamasıdır.

Inanilmaz cag disi bir durum...istanbul da en yogun en ilgisiz denebilecek devlet hastanelerinde bile durum arkadaşın bahsettigi sekilde calisiyor. Peki doğumu da ayni yerde mi yapacaksiniz? Hadi randevular bir sekilde idare ettiniz diyelim ama böyle bir yerin kadin dogum.ameliyathanesinin steril olacagina da pek ihtimal vermiyorum (

İşte bende hasta mahremiyeti dediğimiz şeyin bunlar olduğunu düşünüyordum ama, arkadaşların dediği gibi normal değil ama sistemi sisteme şikayet etmek ne kadar sonuç getirir bana bilmiyorum.

Normalde yasak. Hasta mahremiyetine aykırı. Doktorun odasına sizden başkası giremez ve yanınızda kim refakat etsin istiyorsanız o sizinle gelebilir. Erkekleri almamak cok mantıksız. Önce o kadar hastayı bir odaya topalamayacaklar

Şimdi size doğumhaneyi anlatırdım ama, vallahi içiniz kaldırmaz. Birkaç şey söylemem yeterli sanırım, aynı anda 3 doğum aralarda perde var ama kapalı değil o telaşta kapatmadılar ya da önemsiz buluyorlar heralde. Yan yana 3 adet çatal dediğimiz doğum koltuklarından. Şeyler varya hani yatak örtüsü hani alt değiştirirken sereriz tek kullanımlık, bebekleride onlara sarıp annenin önüne koyuyolar al bu bebeğin diye, güleyim mi ağlayım mı şaşırdım. Çok detay var ama kimsenin gözünü korkutmak iğrendirmek istemiyorum, hijyen konusu malesef, çatalın altındaki çöpün içinde plasentayı gözlerimle gördüm.
Ve evet burda yapmak zorundayım, ailem yok yanına gidebileceğim biri, eşimle gidip otel ev vs kiralasak onun izni max 21 gün, doğumda spontane gelişen birşey zamanı yok. Karman çorman yani :))

İşte problem bu, bu kadar hasta varken evet eşler gelmesin, düşünsene 10 kadın 10 koca. Ama zaten yanlış olan bu, eşim ben, ya da atıyorum annem ben girmeliyim odaya. Hayır çocuğu eşimle yaptım, 10 kadından biriyle yapmadım ki.

Ben ilk defa duyuyorum bunu. Bence direk internet üzerinden şikayet edebilirsiniz en azından bir uyarı olur da toparlanirlar belki.

aman allahım korkunç. peki hamilelik süresince en azından başka bir ilde aileniz ya da akrabanız varsa gitme olasılığınız var mı? en azından muayene zamanları için?
Çukur operasyonlarında neden o kadar asker,polis şehit oldu daha net anlaşılıyor.
Hele işin içinde öyle şeyler var ki hiç yazılacak gibi değil.
Yukarıda yazdım ama silmişim düzenleme yaparken. İnsanlar oralara gitmek istemeyince "ırkçı,faşist" oluyor.
Kafalar bi milyon.

Mecburiyetler haricinde malesef yaşanıcak yer asla değil.. işin içinde aklın hayalin almayacağı çok şey var, bunları hepimiz az çok biliyoruz duyuyoruz ama gördükten sonrası daha büyük şok etkisi yaratıyor, şöyle söyleyeyim aslında burasıda bizim memleketimiz ama sanki tam tersi sanki misafir biziz. neyse bunların buranın konusu değil hiç girmeyelim siz düşünün..

eşinizin gelmesi konusunda bir fikrim yok fakat içeride 10 hastanın olması sks (sağlıkta kalite standartları ) gereği uygunsuz. başhekimliğe şikayet edebilirsiniz. kaldı ki kadın doğum en mahrem olması gereken poliklinik.arada bir perde olması sizin mahremiyetinizi sağlamaz doktorla özel konuşmanız gerekebilir.

Hiç unutmam...
Uzun uğraşlar sonucu hamile kalmışım,heyecanla doktorun yolunu tuttum.
Devlete gidelim dedik.
Gittik.
Eşimi almadılar zaten.
Bir odaya girdim,rahat 6-7 kişi var.
Perde arkasına geçip tek tek muayene olunuyor.
Kimisinde kist var,kimisi hamile,kimisi kontrole gelmiş,kimi ameliyatlık.
Aldı beni de perde arkasına,oturdum çatala.
Bana örtü dahi vermediler.
Var da 'kanlı' diye güldü doktor.
Kendi imkanlarımla örtündüm,nasıl utanç vericiydi.
"Nokta kadar bişey" bunu görsen ne olur görmesen ne olur dedi.
Arka arkaya yaşadıklarım o kadar gerdi ki beni.
Odadan çıktıktan sonra arabada dakikalarca ağladım....
Ve o gün bu gündür devlete gitmedim.
Kadın doğuma gitmedim yani.
Eşimin göremicek olması da etkendi.

Eşim göremiyor ama hiç tanımadığım kadınlarla birlikteyim....
İlginç...
Saçma..
Ve rezaletti.

Bahsettiğim hastane Türkiyenin en güzel şehirlerinden birinde idi.
Küçük bir yer de değil yani.

İyi yine kanlı da olsa temizlenmeyi bekleyen bir örtü varmış, burda örtü ne gördüm ne duydum

Ordakiler insan değil mi?

Insan olmadigini iddia etmedim ki. Konu sahibi diyor orada cok fazla dogum var diye, eh kendiside hamile. Ne fark var oradikeler ile?

Ayrica ben cocugum icin en iyisini isterim. Ondan dolayi ancak maddi ve manevi sartlarim iyi oldugunda hamile kaldim. Sanirim konu sahibin maddi durumu iyi degil ki arabayi sattilar. Manevi olarakta hastane sorun. Bebegin heycani, ultrason görüntüleri es ile paylasilamiyor. Onu gectim, dogru düzgün muhane bile olmuyor.

Yani evet ben olsam bu sartlarda biraz bekler, daha iyi maddi ve manevi sartlarda hamile kalip dogum ederdim.

Maddi durumumuz orta hal denebilir. Yani kendimize yetebiliyoruz şükür aç açıkta kalmıyoruz. Biz düğünden bugüne herşeyi kendimiz hallettiğimiz için birikmiş borç vardı burası küçücük yer araç zaten çok lazım olmuyor diye onu çıkardık elden borç kapansın ki kazanç bize kalsın diye. Bide burda kiralar uçuk yüksek, ben çalışamıyorum, bizi o sarstı biraz.

Ama dediğiniz gibi evet manevi olarak malesef ne heyecan yaşayabildim, ne eşimle ultrason ekranına bakıp birbirimize gülebildik ne doğru düzgün soru sorup bilgi edinebildim.

Fakat 1,5 yıldır evliyiz. Benim ailem yok, eşimin ailesi var ama yok sayılabilir, burada daha 2 yılımız var. Dört duvar arasında iki baş yalnızız, bir evladımız olsun ki bizim ilacımız o olsun istedik, birde burda ben çalışmıyorken kendim özenerek herşeyiyle ilgilenerek büyütüp oraya gittiğimizde büyüdüğü için birazcık bende çalışabilirim diye düşündük.

Aslında kafamızda herşeyi planladık hem çocuğumuz hem kendimiz için, fakat atladığımız tek nokta hastaneymiş, o da böyle çıktı işte..

Sorun insan olmak değil de, insana insan gibi davranmamak aslında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…