Merhaba kızlar, öncelikle mesleğimi ve ailemin durumunu zorunda kalmadıkça söylemediğimi belirtmek ve yanlış anlaşılmamak isterim.
Ben doktorum, babam ise müteahhit. Dört yıllık bir ilişkim var ve sonbaharda nişan düşünüyoruz.
Oğlanın babası kendi evlerinden birini oturmamız için verecek. Fakat babam, müstakbel nişanlımın üstüne ev yapılmamasına çok tepki gösterdi. Çünkü babam kendisi tüm mallarını kardeşimin ve benim üstüme yaptı, kendi üstüne hiçbir şeyi yok.
“Ben kızımı güvenip maaşıyla mallarıyla veriyorum, adam kendi oğluna güvenip bir ev mi vermiyor?” dedi. Derdim ev değil, seni başkasının evinde oturtmam diyor. Ya çocuğun üstüne ev yapılsın ya da senin kendi evlerinden birinde oturun diyor. Çocuğun babasının durumu olmasa ses çıkarmazdım ama varken vermemesi sıkıntı diyor. En son evi oğullarının üstüne yapmadan gelmesinler, yapmıyorlarsa çocuk tek başına seni istemeye gelsin, ailesiyle görüşmem, düğününüzü de ben yaparım dedi babam.
Sevgilime söyledim ve ben bunu talep edemem ayrıca kimsesiz de değilim yalnız gelmem dedi. Ben de gelmek istiyorsan o senin bileceğin iş dedim. Çok bunaldım. Babamı da sevgilimi de çok seviyorum ve ikisi de kendince haklı.
Ben kiraya çıkmaya da, kendi evimde oturmaya da razıyım. Ama benim evlerimden birinde oturursak babam çocuğa iç güveysi muamelesi yapacak biliyorum.
Babam limoni, sevgilimle aramız soğudu. Bana bir şeyler söyleyin lütfen. Akıl akıldan üstündür…