Doktor kızımı veriyorum tribi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Söyledikleriniz çok doğru ama bence baba haklı değil. Baba "kendi eviniz var, kayınpederin evinde oturmayın" dese haklı derdim ama kayınpeder evi oğlunun üzerine yapmasında ısrar etmekte haksız. Çünkü herkes, onun yaptığı gibi, daha kendisi hayattayken malını mülkünü çocuklarının üzerine yapmak zorunda değil. Hatta çoğu kişi de yapmaz.
Ben de babama aynısını söyledim. Mal beklentim yok ama çocuğuna varken vermeyen adamla muhatap olmam çocuk ailesi olmadan gelsin istemeye diyor. Çocuk da doğal olarak ben kimsesiz değilim gelmem o zaman dedi. Ne yapacağımı bilmiyorum. Ailesine söyleyemeden kestirip atması da hoşuma gitmedi haklı olsa bile

Yine miras kapsamına girdiği için ortak kabul edilmiyor sanırım, hukukçu arkadaşlar daha iyi bilir. Eğer bu dediğim doğruysa araştırıp babanıza söyleyin içi rahat etsin biraz 🥲
Aile avukatımız ile her şeyi görüşüyor evlilik sözleşmemiz bile hazır ama hala sevgilime bu konuyu açamadım o da birkaç ay sonranın başlığı olacak sanırım :KK70:

Aile avukatımız ile her şeyi görüşüyor evlilik sözleşmemiz bile hazır ama hala sevgilime bu konuyu açamadım o da birkaç ay sonranın başlığı olacak sanırım :KK70:
İnanın tüm bunlar karşı cinsin ailesi tarafından yapılsa burada topa tutulurlar, bir şekilde pozitif ayrımcılık var 😬

Hem babama hak veriyorum hem vermiyorum inanılmaz arada kaldım. Kimseyi kırmak üzmek rencide etmek istemiyorum. Erkek arkadaşıma ne dememi önerirsiniz?
Yavaş yavaş okudum yazdıklarını, benim mesajlara da yazılanları sen sanıyorsun ki ben evlerinde oturmazsam benim üstümde egemenlik kurmazlar, söz hakları olmaz.. oğulları bu sınırı çizmezse kirada otursan bile tepene çıkabilirler. Bunun maddiyat ile alakası yok.. Erkek arkadaşına diyeceğin şu benim ailemin talepleri var sizinkilerin de olacak oturup tanışmada herkes karşılıklı konuşup anlaşsın diyeceksin. Sen babanın önünü güzel kapamışsın da sevgilinde o teşebbüs yok, diyemem edemem... eee sen kız olarak yap erkek yapmasın? Mantıklı mı ? Resti ikiniz de çekseniz derim ki mis gibi evlenin oturun.. haftada bir gidersin gelirler onlar sonra o da kesmez sen evlendim dur idare edeyim der oturursun kv kp ile :) oturulur orası ayrı ama beklentin farklı senin

Babanı gidip de ezme milletin senin istediğin yorumlarına bakıp, klasik Türk ailesisiniz. Bakış açısı seküler olsa herkesin siz gibi eyvallah çıkın kiraya oturun mis gibi derim.
Ama geleneksel sistemde dengesiz denk olmayan aile problemi yaşarsınız, mütevazi gelin olmazsınız bir şey istemediğinizde.. normalde istememek mantıklı ama sistem reddediyor bunu😅

İkinci dikkatimi çeken husus babam baskın demişsiniz ama karşısına aksi fikri savunarak çıkabiliyorsunuz, ama sevgili kişisi diyemem edemem demiş.. kendince haklı da siz babaya karşı çıkarken o niye bir teşebbüste bulunmuyor... Yarın bir sorun olduğunda tamam aşkımlar, olmaz aşkıma dönerse şaşırmayın.. Bu ev olayına bence karışmayın. İstemeye gelsinler süreç içinde beklentiler konuşuluyor tanışma faslında babanız babası ile görüşsün.. siz de babanızdan habersiz her şeye ben istemem aşkım demeyin. Bir gözlem yapın bakalım isteme sürecinde diğer tarafın tutumuna.. sevgiliniz onların yanında nasıl size karşı? Bunlar hep deneyim :)
Ben ailesinin durumu benim ailem ile denk olmadığı için kırmadan pahalı şeyler ve yemekli düğün istemem sadece yüzüğümü ve gelinliğimi lüks isterim onları da sen kendi maaşınla al demiştim. Ama ben mütevazı oldukça tepeme çıkılıyor gibi hissediyorum. Sevgilim ablama arkadaşlarıma kimsenin eşine ev verilmedi bizde böyle bir adet yok dedi. Ben de onlar benim skalam değiş kimseyle beni kıyaslama kimsenin benim gibi bu yaşta toplu malı mülkü yok ve hayat garantisi olan tek başına bile zengin olmaya yetecek diploması yok dedim. Sinirlendiğimi anladı ve kıyaslamıyorum dedi. İyi geceler mesajı attık sonra kavga etmeden. Ama beni uyku tutmadı tabi.

Ailesine karşı pasif olması benim de sinirlerimi bozdu. Ben deli babama bile cevap veririm çünkü beni en az kendi gibi deli yetiştirdi. Sevgilimin pasifliği nedeniyle ailesinden soğuyorum bazen

İnanın tüm bunlar karşı cinsin ailesi tarafından yapılsa burada topa tutulurlar, bir şekilde pozitif ayrımcılık var 😬
Katılıyorum evleneceğim kişi bana yaptırsa çok üzülürdüm ama benim üstümdeki mallar benim kazanıp aldığım şeyler değil o nedenle ya her şeyi üstümden verip evleneceğim ve bir daha hiçbir şey üstüme almayacağım ya da o sözleşme yapılacak. Umarım ayrılmayız… Türk filmi gibi sinirlerim bozuldu :KK70:

Bir baba kızını istemeye geleceklerinde karşısında dengi olarak bir aile büyüğünü görmek ister. Aile büyükleri istediğimi yapmıyorlarsa gelmesinler demek, kızını en baştan karşı aile tarafından kızına karşı cephe alabilecek bir konuma sokması demek. Yani kusura bakmayın ama babanızın isteği o kadar saçma ki durduk yere tatsızlıktan başka bir şey değil.

Ben de onlar benim skalam değiş kimseyle beni kıyaslama kimsenin benim gibi bu yaşta toplu malı mülkü yok ve hayat garantisi olan tek başına bile zengin olmaya yetecek diploması yok dedim.
Bu lafları ettiniz ve sizden ayrılmadıysa gerçekten seviyordur. Bayağı bayağı kibir ve küçümseme cümleleri bunlar.

Bir baba kızını istemeye geleceklerinde karşısında dengi olarak bir aile büyüğünü görmek ister. Aile büyükleri istediğimi yapmıyorlarsa gelmesinler demek, kızını en baştan karşı aile tarafından kızına karşı cephe alabilecek bir konuma sokması demek. Yani kusura bakmayın ama babanızın isteği o kadar saçma ki durduk yere tatsızlıktan başka bir şey değil.
Kusura bakmıyorum ne demek, yorumunuz için çok teşekkür ederim. Ben de sizin gibi düşündüğüm için konu açtım. Ne yapılır bu saatten sonra hiç bilmiyorum. Keşke erkek arkadaşıma hiç söylemeseydim.

Bu lafları ettiniz ve sizden ayrılmadıysa gerçekten seviyordur. Bayağı bayağı kibir ve küçümseme cümleleri bunlar.
Haklısınız ama sürekli örnek gösterince (ben hiç cevap vermeden) sinirlendim, söylememem gerekirdi. Aslında onun ben aileme söyleyemem diyemem o zaman gelmem demesine sinirlendim. Olay ev para vs. değil ailesi ile karşı diyaloğa girmemesi

Ben ailesinin durumu benim ailem ile denk olmadığı için kırmadan pahalı şeyler ve yemekli düğün istemem sadece yüzüğümü ve gelinliğimi lüks isterim onları da sen kendi maaşınla al demiştim. Ama ben mütevazı oldukça tepeme çıkılıyor gibi hissediyorum. Sevgilim ablama arkadaşlarıma kimsenin eşine ev verilmedi bizde böyle bir adet yok dedi. Ben de onlar benim skalam değiş kimseyle beni kıyaslama kimsenin benim gibi bu yaşta toplu malı mülkü yok ve hayat garantisi olan tek başına bile zengin olmaya yetecek diploması yok dedim. Sinirlendiğimi anladı ve kıyaslamıyorum dedi. İyi geceler mesajı attık sonra kavga etmeden. Ama beni uyku tutmadı tabi.

Ailesine karşı pasif olması benim de sinirlerimi bozdu. Ben deli babama bile cevap veririm çünkü beni en az kendi gibi deli yetiştirdi. Sevgilimin pasifliği nedeniyle ailesinden soğuyorum bazen
Şimdi biz de deli zamanımızda babamızın önüne geçtik, boyumuzun ölçüsünü aldık :KK70: akıllandım ben erken döndüm yoldan sonra lafını dinledim.
Adet yok böyle haklı da çocuk, senin mal mülk bir devreden çıksın sözleşme ile o zaman aşk kalacak mı :)
Bu ekonomik devirde ben ev isterim demek oldukça lüks bir şey.. babanın bunu talep etmesinin sebebi dengeyi kurmak için muhtemelen sen ister istemez varlıklısın. Mütevazi gelin olmayacaksın asla isteseydi yapardık istemedi aman olacak :) onu da aileler ile ilgili yorumlardan tahmin ettim.. olmayabilir de yüz yüze gelmeden bilemezsin aileler tanışsın o zaman anlarsın ne olacağını.. sevgilinin pasif kalması tehlikeli :)
Sevgililik mis gibi ikiniz arasında kafanıza göre ama evlilik nişan sürecinde aileler ile bir ekip halindesiniz. Hepsi farklı bir evre kesinlikle Sevgililik ile alakası yok
Yarın işler şuna dönmesin her şeyi babam yapıyor ben taviz veriyorum sen ve sizinkiler hiç bir şey yapmadı.. evlenince de senin korktuğun gibi olursa ne olacak:) söyleyemem aşkım ben anneme öyle bir şey diyince çarşı karışır

Şimdi biz de deli zamanımızda babamızın önüne geçtik, boyumuzun ölçüsünü aldık :KK70: akıllandım ben erken döndüm yoldan sonra lafını dinledim.
Adet yok böyle haklı da çocuk, senin mal mülk bir devreden çıksın sözleşme ile o zaman aşk kalacak mı :)
Bu ekonomik devirde ben ev isterim demek oldukça lüks bir şey.. babanın bunu talep etmesinin sebebi dengeyi kurmak için muhtemelen sen ister istemez varlıklısın. Mütevazi gelin olmayacaksın asla isteseydi yapardık istemedi aman olacak :) onu da aileler ile ilgili yorumlardan tahmin ettim.. olmayabilir de yüz yüze gelmeden bilemezsin aileler tanışsın o zaman anlarsın ne olacağını.. sevgilinin pasif kalması tehlikeli :)
Sevgililik mis gibi ikiniz arasında kafanıza göre ama evlilik nişan sürecinde aileler ile bir ekip halindesiniz. Hepsi farklı bir evre kesinlikle Sevgililik ile alakası yok
Yarın işler şuna dönmesin her şeyi babam yapıyor ben taviz veriyorum sen ve sizinkiler hiç bir şey yapmadı.. evlenince de senin korktuğun gibi olursa ne olacak:) söyleyemem aşkım ben anneme öyle bir şey diyince çarşı karışır
O kadar gerçekçi yazmışsınız ki okurken tüylerim diken diken oldu. Sorun şu ki benim ucuz hiçbir şeyi beğenmeyeceğimi ve onlar üzülmesin diye tamam diyeceğimi biliyorlar umarım bunu kullanmazlar ne diyeyim..

Söyledikleriniz çok doğru ama bence baba haklı değil. Baba "kendi eviniz var, kayınpederin evinde oturmayın" dese haklı derdim ama kayınpeder evi oğlunun üzerine yapmasında ısrar etmekte haksız. Çünkü herkes, onun yaptığı gibi, daha kendisi hayattayken malını mülkünü çocuklarının üzerine yapmak zorunda değil. Hatta çoğu kişi de yapmaz.

Konu sahibinin babasinin butun mali mulku cocuklarina vermesi bana da dogru gelmiyor, ben yapmazdim. Benim ailem de kendileri hayattayken her şeyi ustume yapmaz ama maddi olarak güçlü ve hali hazirda mülkleri olan bir aile icin 1 tane ev vermek çok buyuk mesele değil butun malini damada gecirsinler diye bir istek yok zaten sadece bir ev mevzusu.
Zaten konu sahibinin o ev üzerinde bir hakki da olmayacak.

Ha yapmiyorlarsa mantikli olan konu sahibinin evi ya da kira...

Konu sahibinin babasinin butun mali mulku cocuklarina vermesi bana da dogru gelmiyor, ben yapmazdim. Benim ailem de kendileri hayattayken her şeyi ustume yapmaz ama maddi olarak güçlü ve hali hazirda mülkleri olan bir aile icin 1 tane ev vermek çok buyuk mesele değil butun malini damada gecirsinler diye bir istek yok zaten sadece bir ev mevzusu.
Zaten konu sahibinin o ev üzerinde bir hakki da olmayacak.

Ha yapmiyorlarsa mantikli olan konu sahibinin evi ya da kira...
Çocuk yapmak için biyolojik yaşı geçmek istemiyorum. Haliyle gezmek için sadece 1-2 senem kalıyor. O 1-2 senede de kira/kredi ödemek istemiyorum açıkçası. O yüzden ben iki üç yıl babasının evinde oturmaya çok sıcak bakıyordum. Sonra kredi ile kendi evimizi alırız diyordum…

Kusura bakmıyorum ne demek, yorumunuz için çok teşekkür ederim. Ben de sizin gibi düşündüğüm için konu açtım. Ne yapılır bu saatten sonra hiç bilmiyorum. Keşke erkek arkadaşıma hiç söylemeseydim.

Anladığım kadarıyla varlıklı bir ailenin kızısınız, Bu durumda bir baba kızımın arkasında ben varım bir gün başı sıkışırsa ben zaten dağ gibi arkasındayım diye kendine güvenir. Kimseye tamah etmez. Biraz vakur durur. Ki zaten sizin de mesleğiniz var. Ne gerek var böyle şeylere? Acaba babanız en baştan aslında bu kişiyle evlenmenizi istemiyor da işi yokuşa sürüyor olabilir mi? Çünkü eğer ömür boyu denklik sorunu olacaksa, o ev senin bu ev benim derdi çekilecekse bence evlenmeyin bu ailenin oğluyla. Davul da dengi dengine.

illa vermiyorlarsa da evlendikten sonra belli bir mesafe çizilmeli bu şartlar altında
Yoo hiç de değil. Ölüm hak miras helal. Siz neden kayınpeder daha ölmeden malına göz diktiniz. Belki adam satacak yiyecek. Belki siz ve oğlu ondan önce öleceksiniz malına başkaları ortak olacak.

Kimse evlenirken çocuguna ev vermek zorunda değil. Hem sevgiliniz tek çocuk da değil. Kayınpeder büyün çocuklarına ev mi dağıtacak sizin babanız öyle yaptı diye.

Sizin babanızın mallarını sizin üzerinize yapması onun tercihidir. Ayrıca büyük olasılıkla kendim ticaretteyim haciz falan gelirse benim adıma olmasın fikri de mevcuttur üzerinde mal tutmamakta.

Babanıza hak veriyor olmanızı yanlış buluyorum. Ayrıca sevgilizin ailesini şimdiden aşağılıyor, üstten bakıyor.

O kadar gerçekçi yazmışsınız ki okurken tüylerim diken diken oldu. Sorun şu ki benim ucuz hiçbir şeyi beğenmeyeceğimi ve onlar üzülmesin diye tamam diyeceğimi biliyorlar umarım bunu kullanmazlar ne diyeyim..
Minnoşum :) pir ü pak tatlış bir aile değilse isteseydin derler veya biz bu kadarını yapabildik derler.. Diğer yorum yapanlar da haklı erkek açısından ama şu detay önemli para herkesi bozar :)
Sen öyle yetişmiş bir kızsın, beklenti seviyen normalin üzerinde.. süreç içinde mütevazi olsan da belli bir seviyenin altına düşünce senin moral yerle bir olacak :)
Sevgilinin pasifliğinden ailesinden soğuma, soğuman gereken sevgilin :KK70: ikili ilişkide toz pembe, gerçek hayatta yapamam edemem oluyor işte :)
En temizi bir tanışma organize edin ailesi, istemeden önce ailenle tanışsın. Sen de karışma gözlemle baban talep beklentilerini söylesin, onlar da aynı şekilde söylesin. Sevgilin ve ailesi ne yapacak bir gör .. boşuna babanla gemileri yakma

Ben erkek tarafına da hak veriyorum adamın evi parası size ne? Ama gelir dengesizliği var.. Hayat tecrübemde dengesiz ilişkilerde hep arıza çıktı :) çatışma oldu.. burda sevgilin ve sen biz her haltı kendimiz yapacağız deseniz belki olabilirdi ama o da yok

Anladığım kadarıyla varlıklı bir ailenin kızısınız, Bu durumda bir baba kızımın arkasında ben varım bir gün başı sıkışırsa ben zaten dağ gibi arkasındayım diye kendine güvenir. Kimseye tamah etmez. Biraz vakur durur. Ki zaten sizin de mesleğiniz var. Ne gerek var böyle şeylere? Acaba babanız en baştan aslında bu kişiyle evlenmenizi istemiyor da işi yokuşa sürüyor olabilir mi? Çünkü eğer ömür boyu denklik sorunu olacaksa, o ev senin bu ev benim derdi çekilecekse bence evlenmeyin bu ailenin oğluyla. Davul da dengi dengine.
Olabilir değil öyle bence zaten. Ama sorun şu ki ben bu devirde düzgün insan nereden bulayım? Hep derslere gömülü yaşadım daha önce sevgilim dahi olmamıştı. Çünkü babama göre herkes kusurlu. Bana obsesyonu olduğunu düşünüyor nörolog bir arkadaşım hatta… Babamla denk olacak ailelerin oğlu işsiz güçsüz okumamış, her gün başkasıyla gezen tipler. Bana göre değil, ben hem zor beğeniyorum tip olarak hem de duygusal açıdan çok zor bağlanıyorum. Her şeyi dört dörtlük sağlamışken böyle saçma bir nedenden ilişkim bitsin istemiyorum

Çocuk yapmak için biyolojik yaşı geçmek istemiyorum. Haliyle gezmek için sadece 1-2 senem kalıyor. O 1-2 senede de kira/kredi ödemek istemiyorum açıkçası. O yüzden ben iki üç yıl babasının evinde oturmaya çok sıcak bakıyordum. Sonra kredi ile kendi evimizi alırız diyordum…

Gerci size karişip, sınır bilmeyecek bir aileseyse oglunun uzerine ev verse de ayni seyleri yaparlar. Biz verdik, biz aldik diye... 🙄 Madem gecici oturup ev alma dusunceniz var sizin evlerden birinde oturarakta bunu yapabilirsiniz.

Yoo hiç de değil. Ölüm hak miras helal. Siz neden kayınpeder daha ölmeden malına göz diktiniz. Belki adam satacak yiyecek. Belki siz ve oğlu ondan önce öleceksiniz malına başkaları ortak olacak.

Kimse evlenirken çocuguna ev vermek zorunda değil. Hem sevgiliniz tek çocuk da değil. Kayınpeder büyün çocuklarına ev mi dağıtacak sizin babanız öyle yaptı diye.

Sizin babanızın mallarını sizin üzerinize yapması onun tercihidir. Ayrıca büyük olasılıkla kendim ticaretteyim haciz falan gelirse benim adıma olmasın fikri de mevcuttur üzerinde mal tutmamakta.

Babanıza hak veriyor olmanızı yanlış buluyorum. Ayrıca sevgilizin ailesini şimdiden aşağılıyor, üstten bakıyor.
Babam ticaretle ilgilenmiyor hanımefendi kendisi inşaat mühendisi aynı zamanda.
Siz tüm bu okuduklarınızdan benim nişanlımın babasının evime göz diktiğimi mi anladınız gerçekten merak ederek soruyorum?
Babam genelde haksız fakat bu gelme gitme ve hakimiyet olaylarının farkında ve benim bunalırsam hemen boşayacağımı biliyor çünkü maddi manevi hiçbir zorunluluğum yok ne eşime ne babama.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X