- 18 Temmuz 2023
- 1.195
- 4.086
- 27
-
- Konu Sahibi draslisutcuoglu
Babanız tüm bunlara karışma haddini nerden buluyor ? Sevgilim bana eğer ev üstüne olmazsa istemeye tek gel babam ailen gelsin istemiyor derse, arkama bakmadan kaçarım boyle bir aileden.Evlenmeden üstüne verilsin diyor babam. Zaten benim mallarımdan dolayı da evlilik sözleşmesi yapılacak. Daha bu konuyu söyleyemedim zaten sevgilime. Mallarını istemiyorum zaten sözleşme yapılacak ama başkasının adına olan evde oturma ya kocanın ya senin üstüne olsun diyor. Ben sizin dediğinize katılıyorum ve kiraya çıkmak istiyorum zaten. İki taraftan da ev istemiyorum her türlü özgürlük kısıtlayıcı bir durum. İkimizin de işi iyi, kira ödeyebiliriz diye düşünüyorum.
Söyledikleriniz çok doğru ama bence baba haklı değil. Baba "kendi eviniz var, kayınpederin evinde oturmayın" dese haklı derdim ama kayınpeder evi oğlunun üzerine yapmasında ısrar etmekte haksız. Çünkü herkes, onun yaptığı gibi, daha kendisi hayattayken malını mülkünü çocuklarının üzerine yapmak zorunda değil. Hatta çoğu kişi de yapmaz.Babaniz haklı. Bizim evde otururken babam ic guvey muamelesi yapacak diyorsunuz ya siz ailesinin evinde oturudgunuzda size saygi gösterilecegine, sinir cizilecegine bir garantiniz mi var? Niye sizin evleriniz varken elin evinde bu ihtimalle yaşayacaksiniz ki.
Evlilik öncesi edinilen mallarda eşlerin bir hakki yok zaten neden vermemekte israr ediyorlar?
Evet çok gelmezler bir hafta onlar gelir bir hafta biz gideriz dedi mesela geçen gün. Benim bir tek haftasonum var ki onda da genelde iki haftada bir nöbette oluyorum. Ben ailesi ile ayda birden fazla görüşmem. Çok yoğun çalışıyorum kendi istediği gibi gidip görüşsün. Ama o aradıkları gelin ben değilim. Bu netleşmeden de evlenemem…Ben babanıza hak verdim. Sevgilinizin babası oğlu evlenince evde oturun diyecek de neden oğluna vermeyecek evi, oğlu sonuçta ötesi yok. Evi vermiyorsa demek ki elimin altında kal diyor. Tartışma vs olduğunda koz olarak kullanıp baş ağrıtacak. Sizin zaten bir eve minnetiniz olmaz da insan oğluna evini vermiyorsa benim gözümde biraz da dizimizin dibinde ol demek gibi geliyor. Aslında konu bir evin oğlunun üstüne yapılmasından ziyade hakimiyet altında tutmak isteyişi. İnsanın çocuğundan başka neyi var ki gözü kapalı evini vermeyeceği? Sürekli ailesinin geliş gidişini çekecek gibisiniz. Sevgiliniz sınır koyarım demiş ama siz hiç istemiyorsunuz anladığım kadarıyla özel gün bayram doğum vb harici doğru mu? Bunun sınırını konuşmadan evlenmeyin. Her ay gelmeleri size çok gelir sevgilinize az mesela.
Yani ben de kaçardım bence çok ayıp söyleyene kadar bir ay boyunca ağladım zatenBabanız tüm bunlara karışma haddini nerden buluyor ? Sevgilim bana eğer ev üstüne olmazsa istemeye tek gel babam ailen gelsin istemiyor derse, arkama bakmadan kaçarım boyle bir aileden.
Baban haklı, geçmiş yaşam tecrübesi. Adamla boşuna el oğlu için aranı bozma.. cicim ayları bitince işlerin rengi değişirse sen uğraşırsın yine.. önceden tedbir alsın sonrası Allah kerim..Merhaba kızlar, öncelikle mesleğimi ve ailemin durumunu zorunda kalmadıkça söylemediğimi belirtmek ve yanlış anlaşılmamak isterim.
Ben doktorum, babam ise müteahhit. Dört yıllık bir ilişkim var ve sonbaharda nişan düşünüyoruz.
Oğlanın babası kendi evlerinden birini oturmamız için verecek. Fakat babam, müstakbel nişanlımın üstüne ev yapılmamasına çok tepki gösterdi. Çünkü babam kendisi tüm mallarını kardeşimin ve benim üstüme yaptı, kendi üstüne hiçbir şeyi yok.
“Ben kızımı güvenip maaşıyla mallarıyla veriyorum, adam kendi oğluna güvenip bir ev mi vermiyor?” dedi. Derdim ev değil, seni başkasının evinde oturtmam diyor. Ya çocuğun üstüne ev yapılsın ya da senin kendi evlerinden birinde oturun diyor. Çocuğun babasının durumu olmasa ses çıkarmazdım ama varken vermemesi sıkıntı diyor. En son evi oğullarının üstüne yapmadan gelmesinler, yapmıyorlarsa çocuk tek başına seni istemeye gelsin, ailesiyle görüşmem, düğününüzü de ben yaparım dedi babam.
Sevgilime söyledim ve ben bunu talep edemem ayrıca kimsesiz de değilim yalnız gelmem dedi. Ben de gelmek istiyorsan o senin bileceğin iş dedim. Çok bunaldım. Babamı da sevgilimi de çok seviyorum ve ikisi de kendince haklı.
Ben kiraya çıkmaya da, kendi evimde oturmaya da razıyım. Ama benim evlerimden birinde oturursak babam çocuğa iç güveysi muamelesi yapacak biliyorum.
Babam limoni, sevgilimle aramız soğudu. Bana bir şeyler söyleyin lütfen. Akıl akıldan üstündür…
Ya sesli güldümCem de iç güveysiydi zaten.
Aynen böyle düşünüyorum artık bunu dedikten sonra tamam babanın evinde oturalım diyemem, ben zaten devlet hastanesinde olduğum için memur statüsündeyim kira sıkıntımız olmaz umarımAyrıca böyle bir muhabbet geçtikten sonra ben şahsen çocuğun babasının evinde oturmak istemezdim. Eğer babanız da baş ağrıtacaksa ki muhtemelen ağrıtacak onun da evini istemezdim en temizi kira. Kimse kimseye karışmasın.
Ya mevcutta büyücü hala da varmış sen bu ev mev işlerini biliyorsundur, baban haklı. Evlenince köprü geçirince dengeler değişir.Benim korkum da tam olarak yazdığınız şey. Kızları yarım gün çalışıyor ve çocukları ile ilgilenmiyor. Anne babası görünürde şikayet etseler de her gün gitmekten çok mutlular (bakıcı da var yatılı)
Ben bana her gün gelinmesini istemediğimi, her işimi kendim yaptığımı ve ilerde de yapabileceğimi söyledim. erkek arkadaşım bize o kadar gelmezler dedi. Ben rahat bir işi olan biri değilim, üniversiteyi şehir dışında okudum, yalnızlığıma düşkünüm. Bu konuyu sertçe konuştum ve şimdilik garantisini aldım. Ama onların evinde oturursam bize ne bizim evimiz zaten diyip sürekli gelirler diye endişeleniyorum. Okumuş sessiz sakin görünüyorum ama sinirlenince büyücü halalarıma çeken yönlerim açığa çıkıyor kendimden de korkuyorum…
Hem babama hak veriyorum hem vermiyorum inanılmaz arada kaldım. Kimseyi kırmak üzmek rencide etmek istemiyorum. Erkek arkadaşıma ne dememi önerirsiniz?Baban haklı, geçmiş yaşam tecrübesi. Adamla boşuna el oğlu için aranı bozma.. cicim ayları bitince işlerin rengi değişirse sen uğraşırsın yine.. önceden tedbir alsın sonrası Allah kerim..
Her hafta görüşmeyi planlıyor yani. Bir hafta biz bir hafta onlar dediğine göreEvet çok gelmezler bir hafta onlar gelir bir hafta biz gideriz dedi mesela geçen gün. Benim bir tek haftasonum var ki onda da genelde iki haftada bir nöbette oluyorum. Ben ailesi ile ayda birden fazla görüşmem. Çok yoğun çalışıyorum kendi istediği gibi gidip görüşsün. Ama o aradıkları gelin ben değilim. Bu netleşmeden de evlenemem…
Evlilik beni çok korkutuyor zaten ben kendi ailemle bie çok sık görüşmem çok severim ama darlanırım ve mecburiyetten birinin ailesi ile sürekli görüşme fikri beni acil servislik ediyorYa mevcutta büyücü hala da varmış sen bu ev mev işlerini biliyorsundur, baban haklı. Evlenince köprü geçirince dengeler değişir.
Keşke evlilik diye bir şey olmasa ananem en temizi kimsesizle evlenmek derdiHer hafta görüşmeyi planlıyor yani. Bir hafta biz bir hafta onlar dediğine görebir de çocuk olsa o yoğun iş temposona bir de çocuk koşturmacası her ay bile fazla bana göre neyse iç karartmayayım
Bence babanızla sizin kuracağınız hayattaki kararlarınıza karışmaması gerektigini konuşmalısınız. Yoksa tüm ilişkilerinizde sorun yaşarsınizYani ben de kaçardım bence çok ayıp söyleyene kadar bir ay boyunca ağladım zaten
Sevgililik başka, nişanlılık başka, evlilik başka.. Bu adamı 3 farklı şekilde tanıyıp yüz göz olacaksın. Adam aynı da sıfat değişince döngü değişiyor.. işler öyle sevgililik gibi olmuyor.Sevgilime güvenirim ama annesine neden güveneyim tabi. Aramız iyidir ama benim mesafe sevdiğimi ve çok yoğun olduğumu bilir. Eskiden sürekli aramak ve mesajlaşmak isterdi (konuşmayı çok seven birisi) ben de onunla sohbeti severim ama inanın yeri geliyor nöbetteyken kendi annemi arayamadığım günler oluyor. Aramaya aramaya biraz alıştırdım. Artık müsait misin yazmadan aramıyor. Ama sonuç olarak tabi güvenmiyorum hiçbir şekilde
Benim hafif kaçık olduğumu babama bile rest çektiğimi ve bağımsızlığım için köpekler gibi çalıştığımı biliyor beni dört yıldır tanıyor. Ailesi darlarsa ailemin yanına taşınacağımı veya boşanacağımı da çok iyi biliyor… ama kimse boşanmak için evlenmez ve bu konuları netleştirmeden evlenmek istemiyorum. Ama yaşım geçiyor işte. Benim derdim maddiyat değil hatta çok şükür dert listemde bile yer almıyor. Benim korkum sürekli görüşmek istemeleri. Sürekli görüşmek isteyen kendine ev kızı gelin alsaydı diyorum ben 36 saat nöbet tutuyorum ayda altı kez…Sevgililik başka, nişanlılık başka, evlilik başka.. Bu adamı 3 farklı şekilde tanıyıp yüz göz olacaksın. Adam aynı da sıfat değişince döngü değişiyor.. işler öyle sevgililik gibi olmuyor.
Evlenmeden önce sizin adınıza yapılmış mallar, evlilik birliği içerisinde edinilen mallar kapsamına girmediği için bu sözün hükmü yok. Güvenle alakalı bir durum da yok ortada.Ben kızımı güvenip maaşıyla mallarıyla veriyorum, adam kendi oğluna güvenip bir ev mi vermiyor?” dedi.
Devam eden büyük bir inşaat daha var ve iskan alınınca oradan da üstüme tapular yapılacak. Tabi evlilik sözleşmesi olmazsa vermez babam onları. (Şu an benim üstüme olanların büyük kısmı ben evlenene kadar satılıp yeni inşaatın sermayesi olaral kullanılacak ama yine de üstüme 3-5 bir şey kalıyor evlenirken)Evlenmeden önce sizin adınıza yapılmış mallar, evlilik birliği içerisinde edinilen mallar kapsamına girmediği için bu sözün hükmü yok. Güvenle alakalı bir durum da yok ortada.
Babanı gidip de ezme milletin senin istediğin yorumlarına bakıp, klasik Türk ailesisiniz. Bakış açısı seküler olsa herkesin siz gibi eyvallah çıkın kiraya oturun mis gibi derim.Sevgilime güvenirim ama annesine neden güveneyim tabi. Aramız iyidir ama benim mesafe sevdiğimi ve çok yoğun olduğumu bilir. Eskiden sürekli aramak ve mesajlaşmak isterdi (konuşmayı çok seven birisi) ben de onunla sohbeti severim ama inanın yeri geliyor nöbetteyken kendi annemi arayamadığım günler oluyor. Aramaya aramaya biraz alıştırdım. Artık müsait misin yazmadan aramıyor. Ama sonuç olarak tabi güvenmiyorum çünkü
Ben şu an size daha çok hak verdim. Aynısını düşünüyorum. Başkasının evinde oturmaktansan kendi evimde oturmak istiyorum ben de. Dediğiniz şekilde babamla konuşup sakinleştirmek en mantıklısı
Yine miras kapsamına girdiği için ortak kabul edilmiyor sanırım, hukukçu arkadaşlar daha iyi bilir. Eğer bu dediğim doğruysa araştırıp babanıza söyleyin içi rahat etsin birazDevam eden büyük bir inşaat daha var ve iskan alınınca oradan da üstüme tapular yapılacak. Tabi evlilik sözleşmesi olmazsa vermez babam onları. (Şu an benim üstüme olanların büyük kısmı ben evlenene kadar satılıp yeni inşaatın sermayesi olaral kullanılacak ama yine de üstüme 3-5 bir şey kalıyor evlenirken)