Doktor kızımı veriyorum tribi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Babanız tüm bunlara karışma haddini nerden buluyor ? Sevgilim bana eğer ev üstüne olmazsa istemeye tek gel babam ailen gelsin istemiyor derse, arkama bakmadan kaçarım boyle bir aileden.

Söyledikleriniz çok doğru ama bence baba haklı değil. Baba "kendi eviniz var, kayınpederin evinde oturmayın" dese haklı derdim ama kayınpeder evi oğlunun üzerine yapmasında ısrar etmekte haksız. Çünkü herkes, onun yaptığı gibi, daha kendisi hayattayken malını mülkünü çocuklarının üzerine yapmak zorunda değil. Hatta çoğu kişi de yapmaz.

Evet çok gelmezler bir hafta onlar gelir bir hafta biz gideriz dedi mesela geçen gün. Benim bir tek haftasonum var ki onda da genelde iki haftada bir nöbette oluyorum. Ben ailesi ile ayda birden fazla görüşmem. Çok yoğun çalışıyorum kendi istediği gibi gidip görüşsün. Ama o aradıkları gelin ben değilim. Bu netleşmeden de evlenemem…

Babanız tüm bunlara karışma haddini nerden buluyor ? Sevgilim bana eğer ev üstüne olmazsa istemeye tek gel babam ailen gelsin istemiyor derse, arkama bakmadan kaçarım boyle bir aileden.
Yani ben de kaçardım bence çok ayıp söyleyene kadar bir ay boyunca ağladım zaten

Baban haklı, geçmiş yaşam tecrübesi. Adamla boşuna el oğlu için aranı bozma.. cicim ayları bitince işlerin rengi değişirse sen uğraşırsın yine.. önceden tedbir alsın sonrası Allah kerim..

Aynen böyle düşünüyorum artık bunu dedikten sonra tamam babanın evinde oturalım diyemem, ben zaten devlet hastanesinde olduğum için memur statüsündeyim kira sıkıntımız olmaz umarım

Ya mevcutta büyücü hala da varmış sen bu ev mev işlerini biliyorsundur, baban haklı. Evlenince köprü geçirince dengeler değişir.

Baban haklı, geçmiş yaşam tecrübesi. Adamla boşuna el oğlu için aranı bozma.. cicim ayları bitince işlerin rengi değişirse sen uğraşırsın yine.. önceden tedbir alsın sonrası Allah kerim..
Hem babama hak veriyorum hem vermiyorum inanılmaz arada kaldım. Kimseyi kırmak üzmek rencide etmek istemiyorum. Erkek arkadaşıma ne dememi önerirsiniz?

Her hafta görüşmeyi planlıyor yani. Bir hafta biz bir hafta onlar dediğine göre bir de çocuk olsa o yoğun iş temposona bir de çocuk koşturmacası her ay bile fazla bana göre neyse iç karartmayayım

Ya mevcutta büyücü hala da varmış sen bu ev mev işlerini biliyorsundur, baban haklı. Evlenince köprü geçirince dengeler değişir.
Evlilik beni çok korkutuyor zaten ben kendi ailemle bie çok sık görüşmem çok severim ama darlanırım ve mecburiyetten birinin ailesi ile sürekli görüşme fikri beni acil servislik ediyor

Her hafta görüşmeyi planlıyor yani. Bir hafta biz bir hafta onlar dediğine göre bir de çocuk olsa o yoğun iş temposona bir de çocuk koşturmacası her ay bile fazla bana göre neyse iç karartmayayım
Keşke evlilik diye bir şey olmasa ananem en temizi kimsesizle evlenmek derdi

Yani ben de kaçardım bence çok ayıp söyleyene kadar bir ay boyunca ağladım zaten
Bence babanızla sizin kuracağınız hayattaki kararlarınıza karışmaması gerektigini konuşmalısınız. Yoksa tüm ilişkilerinizde sorun yaşarsıniz

Sevgililik başka, nişanlılık başka, evlilik başka.. Bu adamı 3 farklı şekilde tanıyıp yüz göz olacaksın. Adam aynı da sıfat değişince döngü değişiyor.. işler öyle sevgililik gibi olmuyor.

Benim hafif kaçık olduğumu babama bile rest çektiğimi ve bağımsızlığım için köpekler gibi çalıştığımı biliyor beni dört yıldır tanıyor. Ailesi darlarsa ailemin yanına taşınacağımı veya boşanacağımı da çok iyi biliyor… ama kimse boşanmak için evlenmez ve bu konuları netleştirmeden evlenmek istemiyorum. Ama yaşım geçiyor işte. Benim derdim maddiyat değil hatta çok şükür dert listemde bile yer almıyor. Benim korkum sürekli görüşmek istemeleri. Sürekli görüşmek isteyen kendine ev kızı gelin alsaydı diyorum ben 36 saat nöbet tutuyorum ayda altı kez…

Ben kızımı güvenip maaşıyla mallarıyla veriyorum, adam kendi oğluna güvenip bir ev mi vermiyor?” dedi.
Evlenmeden önce sizin adınıza yapılmış mallar, evlilik birliği içerisinde edinilen mallar kapsamına girmediği için bu sözün hükmü yok. Güvenle alakalı bir durum da yok ortada.

Evlenmeden önce sizin adınıza yapılmış mallar, evlilik birliği içerisinde edinilen mallar kapsamına girmediği için bu sözün hükmü yok. Güvenle alakalı bir durum da yok ortada.
Devam eden büyük bir inşaat daha var ve iskan alınınca oradan da üstüme tapular yapılacak. Tabi evlilik sözleşmesi olmazsa vermez babam onları. (Şu an benim üstüme olanların büyük kısmı ben evlenene kadar satılıp yeni inşaatın sermayesi olaral kullanılacak ama yine de üstüme 3-5 bir şey kalıyor evlenirken)

Babanı gidip de ezme milletin senin istediğin yorumlarına bakıp, klasik Türk ailesisiniz. Bakış açısı seküler olsa herkesin siz gibi eyvallah çıkın kiraya oturun mis gibi derim.
Ama geleneksel sistemde dengesiz denk olmayan aile problemi yaşarsınız, mütevazi gelin olmazsınız bir şey istemediğinizde.. normalde istememek mantıklı ama sistem reddediyor bunu

İkinci dikkatimi çeken husus babam baskın demişsiniz ama karşısına aksi fikri savunarak çıkabiliyorsunuz, ama sevgili kişisi diyemem edemem demiş.. kendince haklı da siz babaya karşı çıkarken o niye bir teşebbüste bulunmuyor... Yarın bir sorun olduğunda tamam aşkımlar, olmaz aşkıma dönerse şaşırmayın.. Bu ev olayına bence karışmayın. İstemeye gelsinler süreç içinde beklentiler konuşuluyor tanışma faslında babanız babası ile görüşsün.. siz de babanızdan habersiz her şeye ben istemem aşkım demeyin. Bir gözlem yapın bakalım isteme sürecinde diğer tarafın tutumuna.. sevgiliniz onların yanında nasıl size karşı? Bunlar hep deneyim :)

Yine miras kapsamına girdiği için ortak kabul edilmiyor sanırım, hukukçu arkadaşlar daha iyi bilir. Eğer bu dediğim doğruysa araştırıp babanıza söyleyin içi rahat etsin biraz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…