Doğumumu Yaptım :) Normal Doğumla İlgili Merak Ettikleriniz Burada :)

Teşekkür ederim :)) Ben de hamileyken bazı şeyleri çok merak etmeme rağmen tatmin edici cevaplar bulamıyordum, o yüzden mümkün olduğunca açıklayıcı yazmaya çalışıyorum ki başkaları da benim durumuma düşmesin :))

Bebişin günlük işlerine düşündüğümden çabuk adapte oldum.. Alt değiştirme, banyo, emzirme vs. hakkında pek bir bilgim yoktu.. Nasıl yaparım diye düşünüp duruyordum ama 1 hafta içinde her şeyini öğrendim, şimdi her işini kendim halledebiliyorum :)) Düşündüğümüz kadar zor değilmiş... Önemli olan korkmadan, çekinmeden, bir an önce işe girişmek :)) Korkup da uzak durdukça öğrenemiyor insan...

Cümleleri düzgün kuramamışım o paragrafta sanırım ,biraz karışık olmuş :))
Hani demiştiniz ya "avrupalı kadınların canı yok mu, onlar hiç bağırmadan sadece nefeslerine konsantre olup ıkınıyorlar, duyabildiğiniz tek ses ıkınma sesi" diye...
Ben de bu tespiti desteklemek istemiştim :)))

Bizim kadınlarımız biraz abartıyorlar... Türk filmlerinde olur ya hani doğum sahneleri, kadın kan ter içinde, avazı çıktığı kadar bağırarak doğurur.... Bizim kadınlarımızın çoğu bu geleneği sürdürüyor maalesef :))
Hastanede kadınlar daha doğumhaneye girmeden, odalarında sancı çekerken bile avaz avaz bağırıyorlardı... Henüz odada avaz avaz bağıran kadın doğumhaneye girince herhalde ortalığı yıkıp döker, hayal bile edemiyorum :))
Çünkü sancı çekmek, doğumhanedeki evreye göre daha kolay... Doğumhanede hissedilen o baskı hissi, sancıdan daha çok zorluyor insanı...

Bağırma olayı, bilinçlilik düzeyiyle ilgiliymiş. Doktorun bana söylediği bu. Doğumla ilgili bilinçli olan kadın, başına neler geleceğini bildiğinden, korkmuyor ve dediğiniz gibi nefesine ve ıkınmaya odaklanıyormuş...
Bilinçsiz kadın ise başına ne geleceğini bilmediğinden korkuya kapılıyor ve korkusundan, o bilinmezlik hissinden dolayı bağırıyormuş...
Fiziksel değil, psikolojikmiş yani bağırmanın nedeni büyük ölçüde...

Tabii herkesin ağrı eşiği, fiziksel potansiyeli birbirinden farklıdır. Ağrı eşiği çok düşük bir kadın ister istemez bağırabilir veya fiziksel olarak normal doğuma müsait olmayan bir kadın zorla normal doğum yapmaya çalışırsa zorlanmadan ötürü bağırabilir... İstisnai durumları tenzih ediyorum... Her şey elverişli olmasına rağmen avaz avaz ortalığı yıkan ablalara benim lafım :)))

cnm tebrikler bende epidural normal istiyorum sen epidural yapmış biri olarak tavsiye ediyomusun

Merhaba
Benimde merak ettiğim hamilelikte 16 kilo aldım demişsin peki doğumdan sonra kaç kilon kaldi yani kaç kilon gitti :)

öncelikle gözün aydın,darısı başımıza :) bende normal doğum yapmak istiyorum ama herkes gibi korkularım var,ama benm korkum doğumla ilgili diil,çatı açılana kadar yani epidural olmadan önce yapılan elle kontrolde..vajinama dokunulmasıyla ilgili ciddi bir sıkıntım var sancılardan korkmuyorum ellerini sokmalarından korktugum kadar..

cnm tebrikler bende epidural normal istiyorum sen epidural yapmış biri olarak tavsiye ediyomusun

Canım epidurali tavsiye ederim. Şöyle ki; açılmam 6 cm olduğu sırada sancılarım gözlerimden yaş getiriyordu, o sırada epidural oldum ve odaya güle oynaya döndüm, sancılar tamamen geçti, hiçbir şey hissetmedim bir daha... Odada güldüm, yürüdüm, sohbet edip dolandım durdum.... Çok rahatladım...
Ama şunu da söyliyim; açılmam 9cm'yi geçtiken sonraki esas doğum aşamasında hissettiğin sancıya epiduralin pek bir etkisi yok... O ağrıyı olduğu gibi hissediyorsun. Ama o son aşamaya gelene kadar hiçbir şey hissetmemek adına epidural iyi bir seçim...
Ha bana gelince; ben epiduralin yapılma aşamasında çok korktum, bir daha "epidural yapalım" deseler iki kere düşünürüm. Sancılara katlanabiliyorsam katlanmaya çalışırım ve bir sonraki doğumumu epiduralsiz normal doğum yapmaya çalışırım. Ama bu tamamen benim korkaklığımdan kaynaklanıyor.. :))

Canım, seni anlıyorum. Ben de çok sıkıntlıydım bu konuda... İnsan gerçekten kendini çok savunmasız hissediyor böyle bir durumda... Ama kendini iyi hissetmen için şunu söyleyebilirim, bu muayeneler düşündüğün kadar sık olmuyor.. Ben dakka başı gelip bakacaklar sanıyordum :))) 2 saatte 1 falan gelip bakıyorlar... Bana toplamda 3 kere baktılar mesela... En azından bu kadarcığıyla kurtuluyorsun :))
Ha bir de şunu düşünebilirsin, doğumdan sonra o ebelerin hiçbirini bir daha görmeyeceğini düşünüp kendini rahatlatabilirsin :)))
Ve en mantıklı iç rahatlatmalardan biri de şu ki; o ebeler her gün kaaaç kişiyi, kaaaaaç kere muayene ediyorlar, seni mi hatırlayacaklar onca kişi arasında )
Hiçbirini hatırlamıyorlardır bile )
Zaten alıcı gözle bakmıyorlar ya :)) Hatta hiç bakmıyorlar neredeyse, elleriyle muayene ederken senin suratına veya sağa sola bakıyorlar :)))

Bilmem rahatlatıcı oldu mu dediklerim... Diyecek pek bir şey yok, rahatsız edici ama katlanılmaz bir şey değil yani... Her gün binlerce kadın yaşıyor bunu sonuçta.... Bazı şeyler sadece bizim başımıza geliyor gibi hissediyoruz maalesef, ama değil :))) Bunu düşünmek bazen beni rahatlatıyor :))

canım hayırlı olsun bebişin allahım analı babalı büyütsün bende sana özelden yazmıştım doğumundan önce hastaneden ve ebelerden memnun kaldınmı?

doğru söylüosun sonucta asırlardr kadınlar bir şeklde doğuruyorlar,mağarada tarlada savaşlarda bile doğuranlar varken belki bu şartlarda bizimkiler hcbsey diil.ama yinede insan tabi kendi ağrılarndan korkmadan edemiyo.aslında benm derdm pek beni hatrlamalryla alakalı diil canm yani doktor zaten tanıdık cok guvendiğim biri,sadece normal kontrolde bile elle muayneye dayanamıyorum hemen tansyonum fln dusuyo doktorda bu kendımı kasmam yuzunden sezeryan tavsie etmeye basladı.artk hayırlısı olsun diorum ne diim=)

Hehe aynen bende öyle slklLan bi tipim aslinda.

Evlilik öncesi ve sonrasi ilk defa gynecoloog gittigimde haftalar öncesinden zaten stressi alirdi beni nasil yapcam nasil etcem? Orayi görcek ben nasil kar$isina geçip oturcam dü$üncesi.
Ama baktim saglik daha önemli bunun kanseri var, hastaligi var,... $imdi de hamileligi, vallahi ister istemez yapiyorsun.

En son vajinal kontrol oldugumda 3aylik hamileydim. Sonrasi zaten yasakmi$. Nasil sevinmi$tim anlatamam artik göbekten bakilcak bebege diye. Sonra geçenlerde hastaneye yattigimda bi agrimdan ötürü açiklik varmi diye mecburen doktor o aletle yine vajinal echo yapcakti. (bu seferki ba$ka bi bayan doktordu yaninda stajeri vardi) "ya ben biraz bu aletten tirsiyorum, kendi doktorum bahsetmemi$ olabilir... mecburmuyuz?" dedigimde.
"Evet bebegin sagligi için mecburuz açiklik varmi bu çok önemli" diyen bir ses tonu ve ciddi bir mimikle kar$ila$tim hemen soyunup uzandim. Yanimda ki stajer kizin da elini tuttum sanki dogum yapiyorum hahaha
Benim gibi kim bilir ne bayanlar görüyorlardir onlar.

Yukarda bahsettiginiz o çati kontrolu içinde dogum sancilari çektigimizde parmakla oldugunu biliyorum bu sefer alet felan yok ama insan yine de biraz tuhaf oluyor dediginiz gibi. Ama onlar o gözle bakmiyorlar i$te... Mesleklerini yapiyorlar ve oturup incelemiyorlarda yukarda GizemAkyüz bahsetmi$ 'ba$ka bi yöne bakiyorlar' diye. Zaten gözleriyle degil parmaklariyla ölçüyorlar. O an geldiginde sanirim benim hastanede ki dü$tügüm durum gibi. " tamam deyip kuzu gibi yatariz " :79:

canım hayırlı olsun bebişin allahım analı babalı büyütsün bende sana özelden yazmıştım doğumundan önce hastaneden ve ebelerden memnun kaldınmı?

Canım özür dilerim, ben sana cevap yazdım zannediyordum, hep aklımdaydın çünkü ama nasıl olduysa yazmamışım cevap

Hastaneden de ebelerden de inanılmaz memnun kaldım! Doğum esnasında ben paniğe kapılınca ebe işini gücünü bırakıp beni teskin etmeye, yatıştırmaya çalıştı. Güzel güzel dil döktü, anlattı... Başka hikayelerde dinlediğimiz gibi muamelelerle kesinlikle karşılaşmadım, hani ebelerin karna bastırması, morartması vs. gibi.... Doğumu yönlendiren ebe, diğer ebelere de doğum boyunca hep hakimdi, kim ne yapıyor hep ilgilendi.... Gerekli gördüğü yerlerde diğer ebeleri uyardı.... Zaten 5-6 ebe vardı sanırım ilgilenen... Her şey kontrol altındaydı hep.... Üstelik inanılmaz da sabırlı ve anlayışlılar...İnsanın kahrını gülümseyerek çekiyorlar :))
Kendini bir an bile kötü hissettirmemeye çalışıyorlar....

Herkes güler yüzlü... Epiduralden sonra beni odama taşıyan, sadece 5 dk gördüğüm hemşire bile bana "çok güzel bir anne olacaksın" dedi ve gülümsedi, unutamıyorum... İnsana gerçekten moral veriyorlar, insan gibi davranıyorlar...
Ben inanılmaz memnun kaldım, daha iyisi olamazdı herhalde...

Üstelik hastane de son derece temiz, hiç rahatsız olmadım ben o konuda da, tertemiz...
Çok memnun kaldım canım, çok...
Gene olsa gene oraya giderim.... İçin çok rahat olsun bence....

Ha unutmadan, en önemlisi ise, son derece etik çalışıyorlar, herkese eşit muamele!... En çok da buna bayıldık....

Canım kendini biraz daha rahat hissetmen için mesela ebeden seni çatalda değil de yatağında muayene etmesini isteyebilirsin belki? Yani hastanede yattığın yataktan seni kaldırıp çatala götürmemesini, yattığın yerde muayene etmesini rica edebilirsin? O zaman kendini daha rahat hissedersin çataldan?

canım benim içimi çok rahatlattım çok saol artık rahatım doktorum da iyi allaha şükür sadece cinsiyetimizi karıştırdı önce erkek dedi şimdi kız diyor ama olsun onur bey gerçekten çok iyi. allahım analı babalı büyütsün bebişini sağlıkla sıhhatle mutlu olursunuz inşallah.

merhabalar bende Allah tan birşey olmazsa kesinlikle normal doğum düşünüyorum.ikizlere hamile olupta normal doğuran var mı?

merhabalar bende Allah tan birşey olmazsa kesinlikle normal doğum düşünüyorum.ikizlere hamile olupta normal doğuran var mı?

canım normal doğum istemen çok güzel tabii ama ikiz annesi olarak bu isteğini doğru bulmuyorum..ikizlerde normal doğum anne ve bebek sağlığı açısından asla tavsiye edilmez.zaten çoğul gebelikler riskli gebelik grubuna girer ve hiç bir doktor normal doğumla bu riskleri iki katına çıkarmaz.bu konuda biraz araştırma yaparsan ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın.normal doğum yapan ikiz anneleri var ama çok azınlıkta..bunlardan ya kiminin aniden suyu gelmiş ya da açılması olmuş doğum başlamış.ayrıca biliyorsundur ikiz gebeliklerde 37-38.haftadan sonra bebekler anne karnında tutulmaz.tehlikelidir.bebeklerin yerleri daraldığı için sorun olur.bu haftalardan sonra sezeryanla alınır bebekler.

bunlar benden sana bir kaç bilgi ama yinede sen bilirsin.kaçıncı haftandasın bilmiyorum ama sağlıklı doğumlar diliyorum sana..

eklemeyi unutmuşum.eğer doğum zamanında herşey uygun olursa,bebeklerin geliş pozisyonları vb...normal doğumda yapabilirsin tabii.zaten doktorun seni bilgilendirir.ben sadece olabilecek rikleri anlattım.benim bebeklerimin karnımda duruşu normal doğuma uygundu ve doktorum istersen yapalım demişti ama 33.haftada doğdukları için mümkün olmadı.37. haftaya kadar dayansalardı da riske atmazdım zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…