- Konu Sahibi GizemAkyuz
Harikasin GizemAkyüz i$te böyle cevaplar istiyor insan.
Bende fazla detayci oldugum için biraz yazilarinda kendimi görür gibi oldum çok merak edilen $eyleri böyle ince detayina kadar yazman beni sevindirdi ve rahatlatti açikcasi.
çok çooookk te$ekkürler.
Artik bebi$ dogdu... günlük ya$adigin ilginçlikler zorluklar vs onlarla ba$ edebiliyormusun?
Not:
burada yanli$lik mi olmu$, ne demek istediniz?
Teşekkür ederim :)) Ben de hamileyken bazı şeyleri çok merak etmeme rağmen tatmin edici cevaplar bulamıyordum, o yüzden mümkün olduğunca açıklayıcı yazmaya çalışıyorum ki başkaları da benim durumuma düşmesin :))
Bebişin günlük işlerine düşündüğümden çabuk adapte oldum.. Alt değiştirme, banyo, emzirme vs. hakkında pek bir bilgim yoktu.. Nasıl yaparım diye düşünüp duruyordum ama 1 hafta içinde her şeyini öğrendim, şimdi her işini kendim halledebiliyorum :)) Düşündüğümüz kadar zor değilmiş... Önemli olan korkmadan, çekinmeden, bir an önce işe girişmek :)) Korkup da uzak durdukça öğrenemiyor insan...
Cümleleri düzgün kuramamışım o paragrafta sanırım ,biraz karışık olmuş :))
Hani demiştiniz ya "avrupalı kadınların canı yok mu, onlar hiç bağırmadan sadece nefeslerine konsantre olup ıkınıyorlar, duyabildiğiniz tek ses ıkınma sesi" diye...
Ben de bu tespiti desteklemek istemiştim :)))
Bizim kadınlarımız biraz abartıyorlar... Türk filmlerinde olur ya hani doğum sahneleri, kadın kan ter içinde, avazı çıktığı kadar bağırarak doğurur.... Bizim kadınlarımızın çoğu bu geleneği sürdürüyor maalesef :))
Hastanede kadınlar daha doğumhaneye girmeden, odalarında sancı çekerken bile avaz avaz bağırıyorlardı... Henüz odada avaz avaz bağıran kadın doğumhaneye girince herhalde ortalığı yıkıp döker, hayal bile edemiyorum :))
Çünkü sancı çekmek, doğumhanedeki evreye göre daha kolay... Doğumhanede hissedilen o baskı hissi, sancıdan daha çok zorluyor insanı...
Bağırma olayı, bilinçlilik düzeyiyle ilgiliymiş. Doktorun bana söylediği bu. Doğumla ilgili bilinçli olan kadın, başına neler geleceğini bildiğinden, korkmuyor ve dediğiniz gibi nefesine ve ıkınmaya odaklanıyormuş...
Bilinçsiz kadın ise başına ne geleceğini bilmediğinden korkuya kapılıyor ve korkusundan, o bilinmezlik hissinden dolayı bağırıyormuş...
Fiziksel değil, psikolojikmiş yani bağırmanın nedeni büyük ölçüde...
Tabii herkesin ağrı eşiği, fiziksel potansiyeli birbirinden farklıdır. Ağrı eşiği çok düşük bir kadın ister istemez bağırabilir veya fiziksel olarak normal doğuma müsait olmayan bir kadın zorla normal doğum yapmaya çalışırsa zorlanmadan ötürü bağırabilir... İstisnai durumları tenzih ediyorum... Her şey elverişli olmasına rağmen avaz avaz ortalığı yıkan ablalara benim lafım :)))