Selamlar
GizemAkyüz Uzuuuunnn uzun cevap verdiginiz için te$ekkürler.
En çok aradigim $ey buydu i$te detayli bir $ekilde bizimle payla$mi$sin te$ekkürler.
Tahmin ettigim $eyler kafamda yerlerini aldilar, sagolasin.
Bu nasil oluyor? Nasil patlatiyorlar ki? :44:
Yani...
dogum sirasinda lklnlrken sancilari hisetmiyorsunuz dimi? Hani filmlerde ve bazi bayanlarimiz der ya "
kendimi yirta yirta dogurdum", "
bagira bagira dogurdum" bu nedir ya? Avrupali bayanlarin cani can degil mi? O kadar film var internette izliyorsun kadinlar agizlarini kapatmi$ e$lerinin, ebelerin ellerinden tutmu$lar tek odaklandiklari $ey derin nefes alip lklnmak tek duydugun $ey lklndlgln için lklnma sesi
Yani senden duymak istedigim o lklnmada bir yerin kopmuyor canli canli adam kesmiyorlar dimi? :96: Evet görüntülere baktigimizda ufacik yer kocaman açiliyor ama o açilma esnasinda bir yerimiz kopmuyordur herhalde sen hisettin mi açilmayi?
Kür$at'in $erefine ozaman
güzel ismi varmi$.
Bu güzel ve özel günlerin tadini çikarin e$inizle.
Teşekkür ederiz :))
Ebelerin suyu patlatması; normal açıklık muayenesini eder gibi oluyor aynı. Muayene eder gibi parmağını ilerletiyor ve su kesesi kendiliğinden açılıyor.. Ayrıca bir alet edevat, ayrı bir işlem yapılmıyor-en azından bana yapılmadı... Belki daha derine ilerletiyordur parmağını, belki başka bir sebebi vardır bilemiyorum ama muayene eder şekilde oluyor suyu patlatma işlemi....
Tabii ki canım, bizim memlekette gördüğümüz Türkan Şorayvari doğumlar çok abartılı :))
Ben hastanede odalarında henüz sancı çeken kadınlar gördüm, avaz avaz bağırıyorlardı... Onların doğumunu hayal bile edemiyorum...
Ben ne sancı çekerken bağırdım ne de doğum yaparken bağırdım....
Acı çekiyorsun elbet, zorlanıyorsun.... Ama yine de onca insan içinde seni avaz avaz bağırtacak bir durum değil.... İstisna arkadaşlar olabilir, onları tenzih ederim tabi....
Genel olarak konuşuyorum...
Ikınırken canlı canlı adam kesme olayı söz konusu değil yani, rahat ol :)) Aslında sana kimsenin bir şey yaptığı da yok, her şey senin elinde orada... Bu da insanı rahatlatan bir şey.. Kimse gelip de sana bilmediğin bir müdahalede bulunmuyor, korkutmuyor. Her şey senin elinde. Ne kadar motive olup, güçlü ıkınırsan, ne kadar odaklanırsan doğuma, o kadar çabuk olup bitiyor her şey. O ıkınma zorluğununun bir an önce geçip gitmesi de sana, senin sarf ettiğin çabaya bağlı yani...
Mesela ben bir an paniğe kapılıp, motivasyonumu yitirdim, herhalde doğuramıyorum diye korkup bıraktım ıkınmayı, panikledim... Sonra kendimi toplayıp var gücümle ıkınmaya başladım, ne kadar güçlü ıkınırsam o kadar çabuk biter bu iş dedim ve kendimi topladım. Ondan sonraki 3. ıkınışta falan zaten yavru doğmuştu :))
Ikınma hissi nasıl bir şey diye tarif etmenin en güzel yolu gerçekten de kabızlık örneği maalesef :)) Büyük tuvaletini yapmaya çalışıyormuşsun da yapamıyormuşsun gibi bir rahatsızlık, öyle bir acı... Tam anlamıyla öyle, başka bir şey hayal etme. Ona göre hazırlamaya çalış kendini... Tamı tamına öyle bir ağrı. Doğum boyunca büyük tuvaletini yapmaya çalışır gibi hissediyorsun kendini....
Ne kadar bağırabilirsin ki böyle bir durumda işte, ordan pay biç :)) Ben hiç bağırmadım..
Ufacık yerin kocaman açılacak olması beni aylarca o kadar korkutmuştu ki hamileyken!... Ama o anda onu hiç hissetmiyorsun bile... Hiç de öyle kocaman açılmış gibi bir his vermiyor insana. Yani videolarda falan izleyip o manzarayı görmesen, asla tahmin edemezsin öyle açıldığını falan... Emin ol açılmayı falan hissetmeyeceksin, belki de epizyo sayesinde bebek rahatça geçtiği içindir... Tabii ki bebek doğana kadar zorlanıyorsun, bebek doğar doğmaz acayip bir rahatlama hissi oluyor, ama açılmadan falan kaynaklı düşündüğün gibi bir acı hissi vs. olmuyor için rahat olsun....
:))