• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğumumu Yaptım :) Normal Doğumla İlgili Merak Ettikleriniz Burada :)

canım öncelikle sağsalim büyüt bebeğini benimde 2 aylık bi oğlum var hamileliğim boyunca hep kendimi normal doğum yapıcam diye şartlandırmıştm sezeryana hiç ihtimal vermiyodum çünkü ne olursa olsun normal istiyodum doğumumu hatta çanta mı hazırlarken yedek hiç birşey almamıştım oysaki ihtimaller yüzde elli birazda doktor kurbanı oldum sanırım çatı muayenemi zamanında yapmadı suyum patladıktan sonra çatı muayenem yapıldı ve açılmam yoktu e tabi mecbur sezeryan olduk bebişe yedek kıyafet almadığım için çok zorluk çekmiştim 2 gün kaldım çünkü hastanede makyaj malzemesi bencede çok gereksiz o ağrılardan aklıma bile gelmedi sen anlatınca inan o kadar imrendimki ben niye bu duyguları yaşayamadım diye gözümü kapadım açtım oğlum yanımdaydı zor ama bi okadar da güzel bi duygudur eminim normal doğum keşke bende yaşayabilseydim o anları

Gozunuz aydin .... Okuyunca korktum valla normal dogumdan .. Arkadaslar bu kadar acik yazmayin yaa... Dogum hikayelerini hic okumuyordum .. Keske buinu da okumasaydim ..... Offf ben de simdiden dusunur oldum ben de doguramassam diye .. Demek ki etrafimizdakilerin soyledikleri yalan kolay oliuyor diye ,.. bizi kandiriyolar demekki :((

Canım özür dilerim korkuttuysam :((
Açık açık yazdım bilerek, şu yüzden;
herkes "kolay, kolay" dediği için ben doğuma güle oynaya, çok rahat gittim... işte "suyun gelince zaten bebek yağ gibi kayıp çıkıyor" falan bile diyen olmuştu....
bütün bunların üzerine, doğumhanede böyle zorlanınca bir anda paniğe kapıldım ben. "Bu kadar zor olmamalıydı, herhalde benim başıma şu anda anormal bir şey geliyor, galiba doğuramıyorum, eyvahlar olsun ben şimdi napıcam" falan diye inanılmaz bir paniğe kapıldım ve ağlamaya başladım doğumhanede. Ve o kadar korktum ki doğumun ertesi günü dudağım iki yerinden uçukladı :)))

Doğumdan çıkınca bir öğrendim ki meğer herkes zorlanıyormuş, ben korkmiyim diye bana söylememişler. "Çok kolay, çok kolay" diyip geçiştirmişler. Halbuki bana biraz zorlanacağımı söyleselerdi başından, doğumhanede o kadar korkmayacaktım, her şeyin yolunda gittiğini bilecek, paniğe kapılmayacaktım...
O yüzden açık açık yazdım ki başka arkadaşlar da benim hikayemi bilsinler ve paniğe kapılmasınlar...

Ha normal doğum zor diyorsam, bu senin doğurmana engel bir zorluk değil. ucunda ölüm de yok. bak benimki yarım saat sürdü, başka arkadaşlardan 1 saat süren olmuş vs. ama sonuçta her şey sınırlı bir zamanla kısıtlı.. yarım saat, bir saat zorluk çekiyorsun ve sonra hiç doğum yapmamış gibi oluyorsun... Geçip gidiyor gerçekten de. Bu seni korkutmasın. Doğum seni korkutmasın... Öyle ya da böyle çocuk doğacak, içinde kalma lüksü yok :)) Sen hiçbir şey yapmasan da rahim kendi kasılmalarıyla zaten onu dışarı atacak... sakın korkma... sadece eğer zorlandığını hissedersen, bunun normal bir süreç olduğunu bil, herkesin aynı şeyleri yaşadığını ve kısa zaman sonra hepsinin geçeceğini bil. paniğe kapılma yeter...
bunun için anlattım detaylı...

ha, hayatımın en zor anlarıydı dedim mesela.. ama şimdi zar zor hatırlıyorum ne çektiğimi.. hiç yaşanmamış gibi... bir daha hayatta doğurmam demiştim doğumhanede doktora :)) dün eşimle, bebişe kardeş yapalım diye konuşuyorduk :)) ve yine olsa yine normal doğum yaparım... sakın korkma :)))

gözünüz aydın..
peki plasentayı vücuttan ayırırken nasıl hissediliyo? göbek bağı kesilince neler hissediyosunuz?

Teşekkürler canım :))
Plasentayı alırlarken hiç hissetmedim bile.. Sadece sıcak bir şeyin o anda ordan geçtiğini hissediyorsun, onun dışında ne bir ağrı ne bir sızı hissettim... plasentayı çıkarmak için doktor ne ıkınmamı istedi ne de karnıma falan bastırdı.. Göbek bağını hafifçe çekerek öbür eliyle de vajinadan içer bir manevra yaptı ve çıkardı plasentayı... hiçbir şey hissetmedim.... bir sıcaklık hissettim sadece.... ağrısız, sancısız....

göbek bağını zaten ne gördüm, ne hissettim. bir kere rüyamda göbek bağını kesiyorlardı, canım yanıyordu :D o günden beri tırsıyordum göbek bağından :D
bebeğin çıkmasıyla aynı anda kesiveriyorlar, göremiyorsunuz bile zaten o an bebeğe baktığınız için... hiçbir şey de hissetmiyorsunuz, sıfır his :)))

kesilmiş halini görünce "aaa dedim kesmişler, ne zaman kesmişler ki? :/" :)))

cevabın için çok teşekkür edrim gizemcim.inan yazdıklarını pür dikkat okudum.birz korktum normal doğum için ama bi o kadarda cesaretlendim,heyecanlandım.hiç senin kadar ayrıntılı anlatan olmamıştı.gerçekten çok teşekkür edrim.bebişinle ve eşinle bi ömür mutluluklar diliyorum.

arkadaşlar o kadarda korkulacak bişey yok..kim pırt diye doğurmuşki..benim şahsen her ilişki esnasında ilk başta acı oluyor ki o ne yani çocuk yanında..elbette acıyacak elbette zorluğu olacak,bunun bilincinde olmanız lazım..bende heryerde doğumum kolay oldu diyorum..buradaki kolaylık hiç bişey hissetmedim çocuk kendiliğinden çıkıverdi değil..sancı ve doğum süremin çok kısa oluşuydu..bazıları 2 gün sancı çektim diyor..ben topu topu 8 saat çektim onunda 6 saatini es geç..çünkü sancılarım kısa sürüyordu o anda derin nefes alıp sancıyı hafifletiyordum..bir sonraki sancıda hemen peşinden gelmiyordu..doğuma son 2 saat kala şiddetli sancı çektim..artık bebek çıkmak için resmen itmeye başlıyor o anda doğum haneye gittim daha öncede yazdığım gibi 4. ıkınmada çıktı ama çok kuvvetli ıkındım..epizyoymuş,plesantaymış,dikişmiş hepsi bir doğumla beraber 15 dk sürdü..e şimdi ben 2 gün sancı çektim ben bilmem kaç saat doğumhanede kaldım diyene göre benimki gerçekten çok kısa sürdü ve onlara göre çok çok kolaydı..kolay dememin sebebi bu..bende tam doğum bitip bebeği gördükten sonra acaba sezeryanmı olsaydım diye bir sn lik aklımdan geçirdim..sonra hemen unuttum bile..en azından hemen oturup bebeği emzirebiliyorsunuz..arkadaşımı düşününce iyiki normal yapmışım ne sezeryanı dedim hemen..narkozdan çıkması 3 saati buldu,yatakta doğrulup emziremedi..o zaman şükrettim halime...1 gün geçti ay ne kadar iyi yapmışım normal doğumla dedim...bundada normal için ısrarlıyım inşallah bir sorun olmazda yine normal olur..kızım küçük onunda doğacak olanında ilgiye ihtiyacı var.hemen ayaklanmalıyım..

Selamlar GizemAkyüz :3:
Uzuuuunnn uzun cevap verdiginiz için te$ekkürler. :68: En çok aradigim $ey buydu i$te detayli bir $ekilde bizimle payla$mi$sin te$ekkürler. :34:
Tahmin ettigim $eyler kafamda yerlerini aldilar, sagolasin.
-Suyum kendiliğinden gelmedi, açıklığım 6 cm iken ebeler kasıtlı olarak suyumu boşalttılar... Kendiliğinden ne nişan ne de su gelmişti benden....
Bu nasil oluyor? Nasil patlatiyorlar ki? :44:
Epidural için "belden aşağıyı uyuşturuyor" diyorlar ama benim gördüğüm kadarıyla göğsün altından itibaren bütün karnınızı uyuşturuyor, bacaklara pek bir etkisi yok. Sol bacağımı hep hissettim, sağ bacağım hafif karıncalandı sadece...
Yani...
dogum sirasinda lklnlrken sancilari hisetmiyorsunuz dimi? Hani filmlerde ve bazi bayanlarimiz der ya "kendimi yirta yirta dogurdum", "bagira bagira dogurdum" bu nedir ya? Avrupali bayanlarin cani can degil mi? O kadar film var internette izliyorsun kadinlar agizlarini kapatmi$ e$lerinin, ebelerin ellerinden tutmu$lar tek odaklandiklari $ey derin nefes alip lklnmak tek duydugun $ey lklndlgln için lklnma sesi :66:
Yani senden duymak istedigim o lklnmada bir yerin kopmuyor canli canli adam kesmiyorlar dimi? :96: Evet görüntülere baktigimizda ufacik yer kocaman açiliyor ama o açilma esnasinda bir yerimiz kopmuyordur herhalde sen hisettin mi açilmayi?

Kür$at'in $erefine ozaman :7: güzel ismi varmi$.
Bu güzel ve özel günlerin tadini çikarin e$inizle.:16:

Canım özür dilerim korkuttuysam :((
Açık açık yazdım bilerek, şu yüzden;
herkes "kolay, kolay" dediği için ben doğuma güle oynaya, çok rahat gittim... işte "suyun gelince zaten bebek yağ gibi kayıp çıkıyor" falan bile diyen olmuştu....
bütün bunların üzerine, doğumhanede böyle zorlanınca bir anda paniğe kapıldım ben. "Bu kadar zor olmamalıydı, herhalde benim başıma şu anda anormal bir şey geliyor, galiba doğuramıyorum, eyvahlar olsun ben şimdi napıcam" falan diye inanılmaz bir paniğe kapıldım ve ağlamaya başladım doğumhanede. Ve o kadar korktum ki doğumun ertesi günü dudağım iki yerinden uçukladı :)))

Uçuk yazisini bi yerde okudum nerde nerde derken sonradan aklima geldi burasi :) Geçmi$ olsun uçuk çikarmi$siniz bunun bebekler için sakincali oldugunu biliyoruz dimi?
Sakin bebi$inizi öpmeyin!! :79: Dikkatli olalim.

Uçuk = HERPES

9 günlük bebek, annesinden kaptığı uçukla öldü

İngiltere'de ağzında uçuk bulunan anne 9 günlük bebeğini öpünce virüs çocuğa bulaştı ve ölümüne neden oldu. Manchester'da yaşayan Ruth Schofield, uçuğa neden olan herpes virüsünün yapacağı tehlikeyi bilmediği için bebeği Jennifer'ı öpmekte bir sakınca görmediğini söyledi. Yapılan otopside, bebeğin virüsü kaptıktan iki gün sonra hayatını kaybettiği tespit edildi.
35 yaşındaki anne Schofield, bebeğinin, öpücüğüyle bulaşan virüs nedeniyle ölmesinden büyük üzüntü duyduğunu kaydetti ve yetkililerden, herpes simplex virüsünün meydana
getirebileceği tehlikeler konusunda anneleri bilinçlendirmesini istedi
.

Kaynak: Anne-babalar! ağzınızda uçuk varsa çocuklarınızı öpmeyin

Gizem öncelikle hayırlı uğurlu olsun güle güle büyütün bebeğinizi.

Doğumun benimkine çok benzemiş, ben de tam 39+0'da doğum yaptım, ne nişan ne su gelmesi vardı, sadece sancıyla başladı, keseyi doğumhanede açtılar. Benimki sanırım biraz daha kısa sürdü, sancının ilk başlamasından itibaren 5 saat sonra doğum bitmişti, bir de herhalde toplamda 8-9 ıkınmayı geçmemişizdir :) Hastaneye gidip ilk muayeneye alındığımda açıklık zaten 6 cm'di, ebeler biraz daha gelmesen ayakta doğuracakmışsın demişlerdi.

Ben zaten bu deneyimi yaşadığım için sorulacak sorum yok, ancak burada herşeyi açık yüreklilikle gayet net anlattığın için kendi adıma teşekkür edesim geldi, zira sağdan soldan duyulan şehir efsaneleri nedeniyle normal doğum için yürekleri pır pır eden anne adaylarını çok rahatlattığına inanıyorum. Normal doğum, televizyon karşısında ayaklarını uzatıp kolan yudumlamak gibi bir şey değil elbet, ancak yapılamayacak bir şey hiç değil. Hem kendi sağlıkları, hem de bebeklerinin sağlıkları için bütün anne adaylarında o gücün zaten doğuştan var olduğuna inanan bir insan olarak korkuları yenmeye yardımcı olduğun için, bir yandan bebeğinle uğraşırken bir yandan da bunları yazmaya vakit ayırdığın için ellerin dert görmesin.

Size ve bebeğinize uzun sağlıklı ömürler diliyorum. Asıl macera zaten şimdi başlıyor :)

Bu arada "bebeğini görünce, kucağına alınca acıların hepsini unutuyorsun" diyorlar ya, ben de öyle mucizevi bir şey bekledim ama olmadı :))

:9: evet ya hep öyle söylüyorlar

gizemakyüz Rabbim analı babalı büyütsün.. hayırlı uzun ömrü olsun bebişin inşaallah..valla anlattığın için teşekkürler..yaşamayan bilmez sanırım hepimiz yaşayıp görücez..senin darın bizlerin olsun inşaallah..

kaç kilo aldın toplamda.ben de onu merak ediyorum. bebek ve annenin kilosu fazla olunca normal doğum yapılmıyor sanırım.ben 27. haftamdayım, 11.5 kilo aldım. bebek de 1 kilo. normal doğum istiyorum ama kilo artışım benı korkutuyor
cevaplarsan sevınırım

Ben toplamda 16 kilo aldım, bebiş 3400 gram doğdu :)) Umarım normal doğum yaparsın canım, aksi bir durum olursa zaten doktorun uyarır herhalde :/

tebrik ederim. özellikle de normal doğum yapmışsın onun için. ben de normal istiyorum inşallah hala. ama epidural istemiyorum, bilmem dayanabilir miyim bakalım. Allah bebişine hayırlı uzun ömür versin anne babasıyla beraber. bilgilendirmelerin için de teşekkürler. ben bu hastanede pijama - gecelik mevzusunu merak edenlerdenim . hangisini kullandın bi de kaç gece kaldın hastanede?

Önceki iletilerimden birinde de yazmıştım sanırım canım, ne olur ne olmaz yine yazayım :)
Gecelik mevzusu rüyalarıma giriyordu çünkü benim de :))

Hastaneye giriş yaptığım anda direkt hastanenin tek kullanımlık önlüklerinden giydirdiler bana (medicana hastanesinde yaptım doğumu bu arada). doğuma da o önlükle girip çıktım. Doğumdan çıkınca ebe, geceliğimi istedi ve ebenin yardımıyla birlikte önlüğü çıkarıp geceliği giydim.. Normal doğumda bence kesinlikle gecelik en ideal seçim. Çünkü ebeler saat başı epizyo dikişlerine pansuman yapmaya geliyorlar ve her seferinde pijamanın altını çıkarmakla uğraşmam hem acı verici, hem zaman kaybettirici, hem de yorucu olur... Gecelik oldukça kullanışlı bu açıdan.

Ben doğum yaptığım günün gecesini hastanede geçirdim sadece, 1 gece yani, ertesi sabah erkenden çıktık hastaneden...

İstersen bütün geceyi o tek gecelikle de geçirebilirsin, ama bebiş üşümesi diye odada cam açamadığımızdan ben çok terlemiştim odada, bunalmıştım, o yüzden geceliğimi çıkarıp yedeğini giydim gece üzerime.. O yüzden 2 tane gecelik götürmeni tavsiye ederim. Pijamaya hiç lüzum yok bence..

:))

çünkü doğum biter bitmez hi ağrım kalmadı..

Ya sen nasıl insan üstü bir varlıksın yaa :D
2 ıkınmada doğur
doğum sonrası makyaj yap
doğum biter bitmez hiç ağrın olmasın
üzerine bir de fön çektir :D

alkış alkış alkış :D

yalnız her yerde anlatma valla bir döven olur :P

Selamlar GizemAkyüz :3:
Uzuuuunnn uzun cevap verdiginiz için te$ekkürler. :68: En çok aradigim $ey buydu i$te detayli bir $ekilde bizimle payla$mi$sin te$ekkürler. :34:
Tahmin ettigim $eyler kafamda yerlerini aldilar, sagolasin.

Bu nasil oluyor? Nasil patlatiyorlar ki? :44:

Yani...
dogum sirasinda lklnlrken sancilari hisetmiyorsunuz dimi? Hani filmlerde ve bazi bayanlarimiz der ya "kendimi yirta yirta dogurdum", "bagira bagira dogurdum" bu nedir ya? Avrupali bayanlarin cani can degil mi? O kadar film var internette izliyorsun kadinlar agizlarini kapatmi$ e$lerinin, ebelerin ellerinden tutmu$lar tek odaklandiklari $ey derin nefes alip lklnmak tek duydugun $ey lklndlgln için lklnma sesi :66:
Yani senden duymak istedigim o lklnmada bir yerin kopmuyor canli canli adam kesmiyorlar dimi? :96: Evet görüntülere baktigimizda ufacik yer kocaman açiliyor ama o açilma esnasinda bir yerimiz kopmuyordur herhalde sen hisettin mi açilmayi?

Kür$at'in $erefine ozaman :7: güzel ismi varmi$.
Bu güzel ve özel günlerin tadini çikarin e$inizle.:16:

Teşekkür ederiz :))

Ebelerin suyu patlatması; normal açıklık muayenesini eder gibi oluyor aynı. Muayene eder gibi parmağını ilerletiyor ve su kesesi kendiliğinden açılıyor.. Ayrıca bir alet edevat, ayrı bir işlem yapılmıyor-en azından bana yapılmadı... Belki daha derine ilerletiyordur parmağını, belki başka bir sebebi vardır bilemiyorum ama muayene eder şekilde oluyor suyu patlatma işlemi....

Tabii ki canım, bizim memlekette gördüğümüz Türkan Şorayvari doğumlar çok abartılı :))
Ben hastanede odalarında henüz sancı çeken kadınlar gördüm, avaz avaz bağırıyorlardı... Onların doğumunu hayal bile edemiyorum...

Ben ne sancı çekerken bağırdım ne de doğum yaparken bağırdım....
Acı çekiyorsun elbet, zorlanıyorsun.... Ama yine de onca insan içinde seni avaz avaz bağırtacak bir durum değil.... İstisna arkadaşlar olabilir, onları tenzih ederim tabi....
Genel olarak konuşuyorum...

Ikınırken canlı canlı adam kesme olayı söz konusu değil yani, rahat ol :)) Aslında sana kimsenin bir şey yaptığı da yok, her şey senin elinde orada... Bu da insanı rahatlatan bir şey.. Kimse gelip de sana bilmediğin bir müdahalede bulunmuyor, korkutmuyor. Her şey senin elinde. Ne kadar motive olup, güçlü ıkınırsan, ne kadar odaklanırsan doğuma, o kadar çabuk olup bitiyor her şey. O ıkınma zorluğununun bir an önce geçip gitmesi de sana, senin sarf ettiğin çabaya bağlı yani...
Mesela ben bir an paniğe kapılıp, motivasyonumu yitirdim, herhalde doğuramıyorum diye korkup bıraktım ıkınmayı, panikledim... Sonra kendimi toplayıp var gücümle ıkınmaya başladım, ne kadar güçlü ıkınırsam o kadar çabuk biter bu iş dedim ve kendimi topladım. Ondan sonraki 3. ıkınışta falan zaten yavru doğmuştu :))

Ikınma hissi nasıl bir şey diye tarif etmenin en güzel yolu gerçekten de kabızlık örneği maalesef :)) Büyük tuvaletini yapmaya çalışıyormuşsun da yapamıyormuşsun gibi bir rahatsızlık, öyle bir acı... Tam anlamıyla öyle, başka bir şey hayal etme. Ona göre hazırlamaya çalış kendini... Tamı tamına öyle bir ağrı. Doğum boyunca büyük tuvaletini yapmaya çalışır gibi hissediyorsun kendini....
Ne kadar bağırabilirsin ki böyle bir durumda işte, ordan pay biç :)) Ben hiç bağırmadım..

Ufacık yerin kocaman açılacak olması beni aylarca o kadar korkutmuştu ki hamileyken!... Ama o anda onu hiç hissetmiyorsun bile... Hiç de öyle kocaman açılmış gibi bir his vermiyor insana. Yani videolarda falan izleyip o manzarayı görmesen, asla tahmin edemezsin öyle açıldığını falan... Emin ol açılmayı falan hissetmeyeceksin, belki de epizyo sayesinde bebek rahatça geçtiği içindir... Tabii ki bebek doğana kadar zorlanıyorsun, bebek doğar doğmaz acayip bir rahatlama hissi oluyor, ama açılmadan falan kaynaklı düşündüğün gibi bir acı hissi vs. olmuyor için rahat olsun....

Gizem öncelikle hayırlı uğurlu olsun güle güle büyütün bebeğinizi.

Doğumun benimkine çok benzemiş, ben de tam 39+0'da doğum yaptım, ne nişan ne su gelmesi vardı, sadece sancıyla başladı, keseyi doğumhanede açtılar. Benimki sanırım biraz daha kısa sürdü, sancının ilk başlamasından itibaren 5 saat sonra doğum bitmişti, bir de herhalde toplamda 8-9 ıkınmayı geçmemişizdir :) Hastaneye gidip ilk muayeneye alındığımda açıklık zaten 6 cm'di, ebeler biraz daha gelmesen ayakta doğuracakmışsın demişlerdi.

Ben zaten bu deneyimi yaşadığım için sorulacak sorum yok, ancak burada herşeyi açık yüreklilikle gayet net anlattığın için kendi adıma teşekkür edesim geldi, zira sağdan soldan duyulan şehir efsaneleri nedeniyle normal doğum için yürekleri pır pır eden anne adaylarını çok rahatlattığına inanıyorum. Normal doğum, televizyon karşısında ayaklarını uzatıp kolan yudumlamak gibi bir şey değil elbet, ancak yapılamayacak bir şey hiç değil. Hem kendi sağlıkları, hem de bebeklerinin sağlıkları için bütün anne adaylarında o gücün zaten doğuştan var olduğuna inanan bir insan olarak korkuları yenmeye yardımcı olduğun için, bir yandan bebeğinle uğraşırken bir yandan da bunları yazmaya vakit ayırdığın için ellerin dert görmesin.

Size ve bebeğinize uzun sağlıklı ömürler diliyorum. Asıl macera zaten şimdi başlıyor :)

ben de size çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için :))

Harikasin GizemAkyüz i$te böyle cevaplar istiyor insan.

Bende fazla detayci oldugum için biraz yazilarinda kendimi görür gibi oldum çok merak edilen $eyleri böyle ince detayina kadar yazman beni sevindirdi ve rahatlatti açikcasi.
çok çooookk te$ekkürler.

Artik bebi$ dogdu... günlük ya$adigin ilginçlikler zorluklar vs onlarla ba$ edebiliyormusun?

Not:
burada yanli$lik mi olmu$, ne demek istediniz?
Tabii ki canım, bizim memlekette gördüğümüz Türkan Şorayvari doğumlar çok abartılı :))
Ben hastanede odalarında henüz sancı çeken kadınlar gördüm, avaz avaz bağırıyorlardı... Onların doğumunu hayal bile edemiyorum...

Önceki iletilerimden birinde de yazmıştım sanırım canım, ne olur ne olmaz yine yazayım :)
Gecelik mevzusu rüyalarıma giriyordu çünkü benim de :))

Hastaneye giriş yaptığım anda direkt hastanenin tek kullanımlık önlüklerinden giydirdiler bana (medicana hastanesinde yaptım doğumu bu arada). doğuma da o önlükle girip çıktım. Doğumdan çıkınca ebe, geceliğimi istedi ve ebenin yardımıyla birlikte önlüğü çıkarıp geceliği giydim.. Normal doğumda bence kesinlikle gecelik en ideal seçim. Çünkü ebeler saat başı epizyo dikişlerine pansuman yapmaya geliyorlar ve her seferinde pijamanın altını çıkarmakla uğraşmam hem acı verici, hem zaman kaybettirici, hem de yorucu olur... Gecelik oldukça kullanışlı bu açıdan.

Ben doğum yaptığım günün gecesini hastanede geçirdim sadece, 1 gece yani, ertesi sabah erkenden çıktık hastaneden...

İstersen bütün geceyi o tek gecelikle de geçirebilirsin, ama bebiş üşümesi diye odada cam açamadığımızdan ben çok terlemiştim odada, bunalmıştım, o yüzden geceliğimi çıkarıp yedeğini giydim gece üzerime.. O yüzden 2 tane gecelik götürmeni tavsiye ederim. Pijamaya hiç lüzum yok bence..

canım teşekkürler bilgiler için. tekrar bebişinle sağlıklı mutlu bi ömürler dilerim.:nazar:

Back