- Konu Sahibi GizemAkyuz
-
Gozunuz aydin .... Okuyunca korktum valla normal dogumdan .. Arkadaslar bu kadar acik yazmayin yaa... Dogum hikayelerini hic okumuyordum .. Keske buinu da okumasaydim ..... Offf ben de simdiden dusunur oldum ben de doguramassam diye .. Demek ki etrafimizdakilerin soyledikleri yalan kolay oliuyor diye ,.. bizi kandiriyolar demekki(
gözünüz aydın..
peki plasentayı vücuttan ayırırken nasıl hissediliyo? göbek bağı kesilince neler hissediyosunuz?
Bu nasil oluyor? Nasil patlatiyorlar ki? :44:-Suyum kendiliğinden gelmedi, açıklığım 6 cm iken ebeler kasıtlı olarak suyumu boşalttılar... Kendiliğinden ne nişan ne de su gelmişti benden....
Yani...Epidural için "belden aşağıyı uyuşturuyor" diyorlar ama benim gördüğüm kadarıyla göğsün altından itibaren bütün karnınızı uyuşturuyor, bacaklara pek bir etkisi yok. Sol bacağımı hep hissettim, sağ bacağım hafif karıncalandı sadece...
Canım özür dilerim korkuttuysam(
Açık açık yazdım bilerek, şu yüzden;
herkes "kolay, kolay" dediği için ben doğuma güle oynaya, çok rahat gittim... işte "suyun gelince zaten bebek yağ gibi kayıp çıkıyor" falan bile diyen olmuştu....
bütün bunların üzerine, doğumhanede böyle zorlanınca bir anda paniğe kapıldım ben. "Bu kadar zor olmamalıydı, herhalde benim başıma şu anda anormal bir şey geliyor, galiba doğuramıyorum, eyvahlar olsun ben şimdi napıcam" falan diye inanılmaz bir paniğe kapıldım ve ağlamaya başladım doğumhanede. Ve o kadar korktum ki doğumun ertesi günü dudağım iki yerinden uçukladı :)))
9 günlük bebek, annesinden kaptığı uçukla öldü
İngiltere'de ağzında uçuk bulunan anne 9 günlük bebeğini öpünce virüs çocuğa bulaştı ve ölümüne neden oldu. Manchester'da yaşayan Ruth Schofield, uçuğa neden olan herpes virüsünün yapacağı tehlikeyi bilmediği için bebeği Jennifer'ı öpmekte bir sakınca görmediğini söyledi. Yapılan otopside, bebeğin virüsü kaptıktan iki gün sonra hayatını kaybettiği tespit edildi.
35 yaşındaki anne Schofield, bebeğinin, öpücüğüyle bulaşan virüs nedeniyle ölmesinden büyük üzüntü duyduğunu kaydetti ve yetkililerden, herpes simplex virüsünün meydana
getirebileceği tehlikeler konusunda anneleri bilinçlendirmesini istedi.
Kaynak: Anne-babalar! ağzınızda uçuk varsa çocuklarınızı öpmeyin
kaç kilo aldın toplamda.ben de onu merak ediyorum. bebek ve annenin kilosu fazla olunca normal doğum yapılmıyor sanırım.ben 27. haftamdayım, 11.5 kilo aldım. bebek de 1 kilo. normal doğum istiyorum ama kilo artışım benı korkutuyor
cevaplarsan sevınırım
tebrik ederim. özellikle de normal doğum yapmışsın onun için. ben de normal istiyorum inşallah hala. ama epidural istemiyorum, bilmem dayanabilir miyim bakalım. Allah bebişine hayırlı uzun ömür versin anne babasıyla beraber. bilgilendirmelerin için de teşekkürler. ben bu hastanede pijama - gecelik mevzusunu merak edenlerdenim . hangisini kullandın bi de kaç gece kaldın hastanede?
çünkü doğum biter bitmez hi ağrım kalmadı..
Selamlar GizemAkyüz
Uzuuuunnn uzun cevap verdiginiz için te$ekkürler.En çok aradigim $ey buydu i$te detayli bir $ekilde bizimle payla$mi$sin te$ekkürler.
Tahmin ettigim $eyler kafamda yerlerini aldilar, sagolasin.
Bu nasil oluyor? Nasil patlatiyorlar ki? :44:
Yani...
dogum sirasinda lklnlrken sancilari hisetmiyorsunuz dimi? Hani filmlerde ve bazi bayanlarimiz der ya "kendimi yirta yirta dogurdum", "bagira bagira dogurdum" bu nedir ya? Avrupali bayanlarin cani can degil mi? O kadar film var internette izliyorsun kadinlar agizlarini kapatmi$ e$lerinin, ebelerin ellerinden tutmu$lar tek odaklandiklari $ey derin nefes alip lklnmak tek duydugun $ey lklndlgln için lklnma sesi
Yani senden duymak istedigim o lklnmada bir yerin kopmuyor canli canli adam kesmiyorlar dimi? :96: Evet görüntülere baktigimizda ufacik yer kocaman açiliyor ama o açilma esnasinda bir yerimiz kopmuyordur herhalde sen hisettin mi açilmayi?
Kür$at'in $erefine ozamangüzel ismi varmi$.
Bu güzel ve özel günlerin tadini çikarin e$inizle.
Gizem öncelikle hayırlı uğurlu olsun güle güle büyütün bebeğinizi.
Doğumun benimkine çok benzemiş, ben de tam 39+0'da doğum yaptım, ne nişan ne su gelmesi vardı, sadece sancıyla başladı, keseyi doğumhanede açtılar. Benimki sanırım biraz daha kısa sürdü, sancının ilk başlamasından itibaren 5 saat sonra doğum bitmişti, bir de herhalde toplamda 8-9 ıkınmayı geçmemişizdir :) Hastaneye gidip ilk muayeneye alındığımda açıklık zaten 6 cm'di, ebeler biraz daha gelmesen ayakta doğuracakmışsın demişlerdi.
Ben zaten bu deneyimi yaşadığım için sorulacak sorum yok, ancak burada herşeyi açık yüreklilikle gayet net anlattığın için kendi adıma teşekkür edesim geldi, zira sağdan soldan duyulan şehir efsaneleri nedeniyle normal doğum için yürekleri pır pır eden anne adaylarını çok rahatlattığına inanıyorum. Normal doğum, televizyon karşısında ayaklarını uzatıp kolan yudumlamak gibi bir şey değil elbet, ancak yapılamayacak bir şey hiç değil. Hem kendi sağlıkları, hem de bebeklerinin sağlıkları için bütün anne adaylarında o gücün zaten doğuştan var olduğuna inanan bir insan olarak korkuları yenmeye yardımcı olduğun için, bir yandan bebeğinle uğraşırken bir yandan da bunları yazmaya vakit ayırdığın için ellerin dert görmesin.
Size ve bebeğinize uzun sağlıklı ömürler diliyorum. Asıl macera zaten şimdi başlıyor :)
Tabii ki canım, bizim memlekette gördüğümüz Türkan Şorayvari doğumlar çok abartılı :))
Ben hastanede odalarında henüz sancı çeken kadınlar gördüm, avaz avaz bağırıyorlardı... Onların doğumunu hayal bile edemiyorum...
Önceki iletilerimden birinde de yazmıştım sanırım canım, ne olur ne olmaz yine yazayım :)
Gecelik mevzusu rüyalarıma giriyordu çünkü benim de :))
Hastaneye giriş yaptığım anda direkt hastanenin tek kullanımlık önlüklerinden giydirdiler bana (medicana hastanesinde yaptım doğumu bu arada). doğuma da o önlükle girip çıktım. Doğumdan çıkınca ebe, geceliğimi istedi ve ebenin yardımıyla birlikte önlüğü çıkarıp geceliği giydim.. Normal doğumda bence kesinlikle gecelik en ideal seçim. Çünkü ebeler saat başı epizyo dikişlerine pansuman yapmaya geliyorlar ve her seferinde pijamanın altını çıkarmakla uğraşmam hem acı verici, hem zaman kaybettirici, hem de yorucu olur... Gecelik oldukça kullanışlı bu açıdan.
Ben doğum yaptığım günün gecesini hastanede geçirdim sadece, 1 gece yani, ertesi sabah erkenden çıktık hastaneden...
İstersen bütün geceyi o tek gecelikle de geçirebilirsin, ama bebiş üşümesi diye odada cam açamadığımızdan ben çok terlemiştim odada, bunalmıştım, o yüzden geceliğimi çıkarıp yedeğini giydim gece üzerime.. O yüzden 2 tane gecelik götürmeni tavsiye ederim. Pijamaya hiç lüzum yok bence..
:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?