• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğumumu burnumdan getiren kv

herşey doğumdan sonra başliyor degilmi?
benimde kv melek gibiydi çok severdim..
sonra soğudumm.
bebegimle ilgili çok fena karışıyo.
benim hakkımda neler söemiş oğluna. yüzüme dememiş çünkü çok kızarim. hiç acimam kavga etmişliğim var iki üç kere.
onlarda bende soğudu artık beni sevmedikleri adim gib eminim.
görümcemde anasi gibi. ona çekti. çok şükür eşim arkamda çok şükür
bak kimse bahti degil bü dünyada.
sen sevenin yaninda ol ki oda senin yannida olsun.
eşinle birbinizi tutun. arkanda .. eğer arkanda olmasaydi sen çoktan çekip gitmişsindir.
Cok haklisın ben hepsinden nefret ediyorum esimde dahil aptal anasını susturacagina gelmiş benim ağzımi kapatıyor hastanede. eşlerin desteklemesi önemli.

Aynisinin fazlasını ben yaşadım üstelik hastanenin ortasında doğum yaptığım odanın önünde baş baş bağırıp bana ve aileme olmadık hakaretler etti hakkımı hiç helal etmiyorum umarım sürüngunu görürüm onun.konuşmuyorum evimden de kovdum iki kere doğumdan sonra cok buyuk kavga çıkarttı.yemin ettim eşime üçüncü kavga çıkarsa boşanirim diye ki yaparım da o aşamaya getirdiler beni.suan akıllandi pişman oldu ama neye yarar barışmam unutamiyorum yaptıklarını seviyesiz.kocası olacak adamla oğlu da kadını susturamadı bu arada o kadar arsizki.
Aynen onun yüzünden sutum bile o kadar geç geldi ki. Bende helal etmiyorum hakkımı. İnşallah beter olduğunu görürüm. Tek duam bu. Lohusayken bile hep dua ettim sen görüyorsun Allahım yanına bırakma dedim.
Çocuğumu da göstermiyorum. Hak etti inan.
Bana sezaryenli halimle kahvaltı hazırla diyen kadın. Doğum yapalı daha 24 saat olmamış. Kahvaltı hazirlamadim diye kıyameti kopardı pislik. Bende komple herseyi kopardim ağzıma geleni saydim asla pişman değilim

Aynen onun yüzünden sutum bile o kadar geç geldi ki. Bende helal etmiyorum hakkımı. İnşallah beter olduğunu görürüm. Tek duam bu. Lohusayken bile hep dua ettim sen görüyorsun Allahım yanına bırakma dedim.
Çocuğumu da göstermiyorum. Hak etti inan.
Bana sezaryenli halimle kahvaltı hazırla diyen kadın. Doğum yapalı daha 24 saat olmamış. Kahvaltı hazirlamadim diye kıyameti kopardı pislik. Bende komple herseyi kopardim ağzıma geleni saydim asla pişman değilim
Ben gösteriyorum yalaka kocam götürüyor ama cok yuzsuz ya kadın kovdum ona rağmen geldi iki üç kere geçen yine çırladim gelmeyecek diye suan gelmiyo ama gelir bende bu salak koca olduğu sürece.

nerden nasıl başlasam bilmıyorum uzun bir iç dökme olucak
Yaklaşık 3senedir evliyim kv ile aramız mukemmeldi hergün telefonda konuşurduk farklı sehirlerdeyiz kendi ailem ve eşimin ailesiyle.
Kv ve kp her yaz bana gelip 20 gün kadar kalırlar geldiğinde ki arada laf sokmaları küçük hesaplarını farkederek aramaları haftada 3güne kadar düşürdüm hamile kaldım Doğuma az bir zaman kala annem ve kv geldi surat 5 karış her sözüme bir cevap buluttan nem kapıp surat asıp oturmalar buralarda ayrıntıya inmıyorum çünkü Doğumdan sonra başlıyor hakaretleri..
Doğumum sunı sancı ile cok zor oldu bebeğim memeyi tutamıyordu eve geldiğimiz ilk gün annem biz bu kadınla birbirimize giricez ben gideyim kızım senin huzurun kaçmasın diyerek evine döndü
Evde evcilim var tedbir amaçlı yatak odasından çıkmıyordum sürekli emzirme ile uğraşıyorum dıkıslerim var bebegım sürekli ağlıyor kv günde en az 5 kişiye bebek emmiyor aç gelinin meme ucu küçük diyor emme sorununu aştık bu seferde gelip gidip bebegın gazı var anne bebek gazlı oluyormus zaten ilk günler dıyorum sütde az gelirmiş herkes öyle söylüyor diye ben onu motive ediyorum.
Gece bebek ağlıyor yatak odasına girip benle hiç konuşmayıp eşimin battaniyenin altından çıkan bacağını kurban olurum diyip kapatıp çıkıyor
Hayatımın en zor günleriydi sürekli basımda aç bu çocuk gazı var diyen bir kadın küçücük bebek yetersizlik duygusu..
Olaylar şöyle basladı eşimle 1 saatliğine dışarı çıktık geldim aglamaklı bebek pişik olmuş diyor bende anne ne güzel işte demekki doymuş tuvaletini yapmıs dedim şu halin tavrın nedir hanım ol akıllı ol dedi cok ağır konuşuyorsun hanım ol demek ne demek dedim Allah yaşattığını yaşatır evlatlarından görürsün diyor ben bebeğe bakmıyomuyum bak odadan çıkmıyorum ömrümü verdim dedim ya ben ya ben ben buna 30 senemı verdim dıyor eşimi göstererek
neden mi alttan aldım
Eşimle 8 yıldır beraberiz beni birdefa kırmadı annesine aşırı düşkündür günde 3-4 defa telefonda konuşur dinler kırmaz Kızmaz adamın karakteri bu banada aynı Sekılde davranır eşimin hatrı için annesinin gidip pohpohladm o halimle
neyse barıştık evde mısafirler geliyor onlara anlatıyor ben Doğumda birşey yapmamısım oğlu okadar destek olmuş ki ben normal doğumu basarmısım doktorlar hemsıreler onu tebrık etmısler böyle bir evlat yetıstırdıgı ıcın (esım Doğumda destek oldu hemsıre çok iyi gidiyorsun demıs onu söylüyor) oğlu cok destek olmusta eşi ona olmamıs (30sene önceyle kıyaslıyor gelen gidene kendi dogumunu anlatıyor) baktım bu kadınla konuşulacak gibi degıl sustum evin içinde bebek harici hiç konuşmuyoruz ben odadayım yemeklerde buluşuyoruz geliyor bebeğe bakıyor muhabbet bu tabi arada sürekli eşime beni kötüluyor eşim direk demıyor ama laf arasında söylüyor..
Birkaç gün bu şekilde geçti onun odasına girdim birşey almaya sen benden ne istiyosn dedi şoka girdim naptım ki diyebildim çok kibirliymısım Allahdan bulcakmısım benimle geçinmek cok zormuş ağzım açık kaldı neden biz oğlunla çok iyi anlaşıyoruz diyebıldım oğlum senın her dediğine he diyor ondan diyor cevap veremedım odadan çıktım arkamdan dıyor burası oğlumun evi gelcemde gitcemde tabikide basımızın üstünde yeriniz var dedim dilince pabuç kadar dedi sabır dileyip çıktım evden esımı aradım anlattım kardeşini aradı 2gün sonra kardeşi gelip götürdü annesini hiç konuşmadık..
Eşim onun adına ben özür dilerim hakkını helal et dedi ve dogumumun üzerinden 3 ay geçti hiç konuşmadık aramadı bende aramadım 2gün önce Doğum günüydü aramadım eşime cırlamıs bu arada sürekli beni kötülüyor ben mi ne haldeyim
Psıkolojım berbat hayatımda kimseden bukadar hakaret duymadım kendi kafasında kurup bana sardı oğlunu kıskandı kurban ben oldum düşünüyorum ya eşim annesinin sözüne uyup bana konussaydı ben daha mınıcık bebekle boşanmaya kadar gidebilirdim bu nasıl bir vicdansızlık geçen kv annesini aradım melek olan kadın bana tavırlı kimlere neler anlatıyor yüzüme bunları söyleyen arkamdan neler diyor.
Arkadaşlar insanlar bana hep çok iyi olduğumu söyler diğer insanlara bir iyiysem bu kadına 5 iyiydim bunları duymak doğumumu lohusalıgımı burnumdan getiren kadınla yüzyüze bakıcak olmak zoruma gidiyor umreye gıdıcekms Nisanda memleketine gıdıp karsılamaya gidicez yaza yine gelcek ve asla susmucak asla susmayan birdefa alttan almayan kadın ben bunları düşündükce karnıma agrılar gırıyor çok uzun oldu diye anlatmadığım ayrıntı cok ne zormuş normalde selam vermıcegım bır ınsana anne diyip alttan alıcam okadar şey yaptı-yapacak yine “anne” olucak.
hepsini okumadım baydı çünkü eşiniz arkanızda konuşmuyorsunuz da bazı şeyleride bu kadar kafaya takmamayı deneyin eşinizin annesi saygı göstermek zorundasınız oğlunun evine gelip gitmesi kadar normal bişiy yok oğlunu övmesi de çok çok doğal

Benim melek gibi kv bile ilk doğumumdan sonra 360 derece değişmişti.benzer şeyleri bende yaşadım.ama şimdi aramız gayet iyi.benimle birlikte Doğum sonrası sendromuna hep beraber girmiştik biz.evet gerçekten çok kötü günlerdi ama geçti.sabredin geçecek.

şimdi..
siz el kızısınız bunu kabul edin öncelikle.
yani anne-kız ilişkisi beklemeyin.

yaşadıklarınızı hemen her lohusa yaşıyor.
ben de suni sancı çekerken kendi sancısını benimle kıyaslayan bir kayınvalide ile doğuma girdim.
normal doğum yapmış olmama şaşıran ziyaretçilere de
"aman şimdi her şey kolay bizim gibi zorlanmadı ya" diyerek lafı ağızlarına tıkıyordu..
sütüm fışkırıyordu ama nedense hep azdı!

böyle kıyaslamalara girip kıskançlıklarını belli ediyorlar.
oğullarının yardımcı olmasına bozuluyorlar.
onlar zorluklarla çocuk büyütmüş oluyor da, biz sultanlar gibi doğum yaptığımız halde memnun olmuyoruz bir de surat asıyoruz!

şu an fazla ciddiye almayın söylediklerini.
bir süre geçtikten sonra, siz de objektif değerlendirebileceksiniz yaşadıklarınızı.

şimdi,
keep calm and breastfeed :))))

Aranızda mesafe yok,
Memenizin ucuna kadar niye gösterirsiniz ki anlamam. Kârı koca uyurken odaya girmeler filan. Aman Allah korusun

Aranızda mesafe yok,
Memenizin ucuna kadar niye gösterirsiniz ki anlamam. Kârı koca uyurken odaya girmeler filan. Aman Allah korusun
ukalalık yapmak istemem hatta bu cümleyi yazmak da hiç bana göre değil ama,
doğum yapıp emzirdiniz mi?

emzirmek sanıldığı kadar basit bir şey değil çünkü.
doğumdan sonra, baya memeler ortada gezmek zorunda kalıyorsunuz.
çatlıyor, çatlamak ne kelime yarılıyor, kanlar fışkırıyor. iyileşmesi için kremler, ilaçlar, yağlar..
denemediğiniz şey kalmıyor.

Yaklaşık 3senedir evliyim kv ile aramız mukemmeldi hergün telefonda konuşurduk farklı sehirlerdeyiz kendi ailem ve eşimin ailesiyle.
Kv ve kp her yaz bana gelip 20 gün kadar kalırlar geldiğinde ki arada laf sokmaları küçük hesaplarını farkederek aramaları haftada 3güne kadar düşürdüm hamile kaldım Doğuma az bir zaman kala annem ve kv geldi surat 5 karış her sözüme bir cevap buluttan nem kapıp surat asıp oturmalar buralarda ayrıntıya inmıyorum çünkü Doğumdan sonra başlıyor hakaretleri..
Doğumum sunı sancı ile cok zor oldu bebeğim memeyi tutamıyordu eve geldiğimiz ilk gün annem biz bu kadınla birbirimize giricez ben gideyim kızım senin huzurun kaçmasın diyerek evine döndü
Evde evcilim var tedbir amaçlı yatak odasından çıkmıyordum sürekli emzirme ile uğraşıyorum dıkıslerim var bebegım sürekli ağlıyor kv günde en az 5 kişiye bebek emmiyor aç gelinin meme ucu küçük diyor emme sorununu aştık bu seferde gelip gidip bebegın gazı var anne bebek gazlı oluyormus zaten ilk günler dıyorum sütde az gelirmiş herkes öyle söylüyor diye ben onu motive ediyorum.
Gece bebek ağlıyor yatak odasına girip benle hiç konuşmayıp eşimin battaniyenin altından çıkan bacağını kurban olurum diyip kapatıp çıkıyor
Hayatımın en zor günleriydi sürekli basımda aç bu çocuk gazı var diyen bir kadın küçücük bebek yetersizlik duygusu..
Olaylar şöyle basladı eşimle 1 saatliğine dışarı çıktık geldim aglamaklı bebek pişik olmuş diyor bende anne ne güzel işte demekki doymuş tuvaletini yapmıs dedim şu halin tavrın nedir hanım ol akıllı ol dedi cok ağır konuşuyorsun hanım ol demek ne demek dedim Allah yaşattığını yaşatır evlatlarından görürsün diyor ben bebeğe bakmıyomuyum bak odadan çıkmıyorum ömrümü verdim dedim ya ben ya ben ben buna 30 senemı verdim dıyor eşimi göstererek
neden mi alttan aldım
Eşimle 8 yıldır beraberiz beni birdefa kırmadı annesine aşırı düşkündür günde 3-4 defa telefonda konuşur dinler kırmaz Kızmaz adamın karakteri bu banada aynı Sekılde davranır eşimin hatrı için annesinin gidip pohpohladm o halimle
neyse barıştık evde mısafirler geliyor onlara anlatıyor ben Doğumda birşey yapmamısım oğlu okadar destek olmuş ki ben normal doğumu basarmısım doktorlar hemsıreler onu tebrık etmısler böyle bir evlat yetıstırdıgı ıcın (esım Doğumda destek oldu hemsıre çok iyi gidiyorsun demıs onu söylüyor) oğlu cok destek olmusta eşi ona olmamıs (30sene önceyle kıyaslıyor gelen gidene kendi dogumunu anlatıyor) baktım bu kadınla konuşulacak gibi degıl sustum evin içinde bebek harici hiç konuşmuyoruz ben odadayım yemeklerde buluşuyoruz geliyor bebeğe bakıyor muhabbet bu tabi arada sürekli eşime beni kötüluyor eşim direk demıyor ama laf arasında söylüyor..
Birkaç gün bu şekilde geçti onun odasına girdim birşey almaya sen benden ne istiyosn dedi şoka girdim naptım ki diyebildim çok kibirliymısım Allahdan bulcakmısım benimle geçinmek cok zormuş ağzım açık kaldı neden biz oğlunla çok iyi anlaşıyoruz diyebıldım oğlum senın her dediğine he diyor ondan diyor cevap veremedım odadan çıktım arkamdan dıyor burası oğlumun evi gelcemde gitcemde tabikide basımızın üstünde yeriniz var dedim dilince pabuç kadar dedi sabır dileyip çıktım evden esımı aradım anlattım kardeşini aradı 2gün sonra kardeşi gelip götürdü annesini hiç konuşmadık..
Eşim onun adına ben özür dilerim hakkını helal et dedi ve dogumumun üzerinden 3 ay geçti hiç konuşmadık aramadı bende aramadım 2gün önce Doğum günüydü aramadım eşime cırlamıs bu arada sürekli beni kötülüyor ben mi ne haldeyim
Psıkolojım berbat hayatımda kimseden bukadar hakaret duymadım kendi kafasında kurup bana sardı oğlunu kıskandı kurban ben oldum düşünüyorum ya eşim annesinin sözüne uyup bana konussaydı ben daha mınıcık bebekle boşanmaya kadar gidebilirdim bu nasıl bir vicdansızlık geçen kv annesini aradım melek olan kadın bana tavırlı kimlere neler anlatıyor yüzüme bunları söyleyen arkamdan neler diyor.
Arkadaşlar insanlar bana hep çok iyi olduğumu söyler diğer insanlara bir iyiysem bu kadına 5 iyiydim bunları duymak doğumumu lohusalıgımı burnumdan getiren kadınla yüzyüze bakıcak olmak zoruma gidiyor umreye gıdıcekms Nisanda memleketine gıdıp karsılamaya gidicez yaza yine gelcek ve asla susmucak asla susmayan birdefa alttan almayan kadın ben bunları düşündükce karnıma agrılar gırıyor çok uzun oldu diye anlatmadığım ayrıntı cok ne zormuş normalde selam vermıcegım bır ınsana anne diyip alttan alıcam okadar şey yaptı-yapacak yine “anne” olucak.

Sizdeki sakinlik ve hanımefendilik bende olsa keşke. Eşimin ailesiyle yüzünden içimde bilmediğim bir çingene varmış. Evlendikten sonra öğrendim :) gelmesin madem. Bu kadar idare etmek zorunda değilsiniz. Eşinizin annesidir falan filan ama siz de bir annesiniz. İleride çocuğunuz kızmaz mı bu kadar strese girip üzüldüğünüz için :)

ukalalık yapmak istemem hatta bu cümleyi yazmak da hiç bana göre değil ama,
doğum yapıp emzirdiniz mi?

emzirmek sanıldığı kadar basit bir şey değil çünkü.
doğumdan sonra, baya memeler ortada gezmek zorunda kalıyorsunuz.
çatlıyor, çatlamak ne kelime yarılıyor, kanlar fışkırıyor. iyileşmesi için kremler, ilaçlar, yağlar..
denemediğiniz şey kalmıyor.
Kesinlikle öyle, hatta Benim göğüsuçlarımdan parçalar kopardı, eve misafir istemezdim açık gezmek zorunda kalırdım

Konu sahibinin kocasına övgüler dizilmiş ama bana hiç de öyle gelmedi..
Anası, hanımının canına okumuş. Anasına ses çıkarmasın diye eşini pışpışlamış sadece.
Annesine en ufak ama en ufak bir tepki yok.
Bence çok da alkışlanası bir erkek değil.

Mesafe konu sahibi. Ve azıcık dişini göster.

neden mi alttan aldım
O dönemde yüzde 98 senin durumuna gelmiştir. Hamilelik lohusalikta alakalı bir durum diye düşünüyorum. Hamileliğin son ayında ben annemden nefret ettim her söylediğine alındım. Doğumdan 2 gün sonra düğün var dedi. Daha da gelmedi:)) şimdi gülüyorum. Lohusada kv görümce kaldı. Yine senin dediğin gb ac bu çocuk mama verelim gazi var bana ver. Ben susmadım. Mama verilmeyecek biberon verilmeyecek diye bağırdım ve benim dediğim oldu. 15 gun dayanabildik birbirimize. Yavrum 1 aylık olunca kp görmemişti gittik memlekete. Sürekli kafada kurmaya gerek yok. Hatalarım oldu özür diledim dedim. Bazı şeyler özürle geçmiyor dedi. Sen bilirsin dedim uzatmadım. Anneme de gittik. Hepsi hala kafamda ama düşünüp uzm2 kendini akışına bırak. Olmamış gb davranmak senin elinde. Bana psiyatriye görür psikolojisi bozuk bunun bile dediler:)) millet gitti mi huzurun var mi evinde mutlu musun? Gerisini boşver. Git uğurla evlatlık görevini yap.

Cok büyük konuştuğum konulardandı uzun uzun ailesinde kalan kadınları itici bulurdum 3 senedir 5 günü geçirmedim geçiremedim eşim burnumda tüterdi
Soguk bir şehirde yaşıyorum ailem sıcak şehirde burda araba sıkıntısı yok bebegımle atlıyorum kardesımın arabasına gezıyoruz heryeri evımde eşim arabayı işe giderken almak zorunda
Evim çok büyük Doğumda baya açıldık maddi olarak bari ısınmaya Servet ödemeyelim diye havalar düzelene kadar ailemle kalmama karar verdik eşim gelip gidiyor mart ortasında gecıcem evime çok özledim..
Eş konusunda Kesınlıkle haklısın burda insanlar erkeğin pisliğine okadar alışmış kı tamam diyeni görünce alkış tutuyoruz eşime cok cırladım nasıl izin verdin beni bukadar üzmesine nasıl birşey demedin dedim demediğimi nerden bılıyorsun dıyor onuda çok zorladı benım sözümden çıkmıyormuş eşim çok pasifmıs bu tür seyler söylediğini düşünüyorum

Ekonomik sebepleri bilemem ama diğerleri bana göre 2 ay insanın evinden gitmesi kadar geçerli sebepler değil.
Bebeğin evine alışması, babası ile bağ kurması gezmesinden daha önemli bana göre.

Bu şekilde döndüğünüzde bebeğe alışmamış bir baba, (dolayısı ile bakımın tamamen size kalması)
eve alışmamış bir bebek (yüksek ihtimal eşinizi salona gönderip birlikte uyuyacagınız) bulacaksınız. Ki bence su an arabaya binip geziyor olmanızdan ve sıcaklıktan daha önemli ikisi de. İnşallah yolunda gider sizin için her şey.

Eşiniz yanınızda diyeydi madem... nereden biliyorsun diyeceğine.
Kayınvalidenizi bir kere utandırsaydı, bir kere abuk sabuk konuşurken anne yeter deseydi.
Her neyse, eşinize artık çok yüklenmeyin.
Dırdır yaptıkça, siz adamı sıktıkça anasından yana olacak.
Evinize dönün, mutlu mesut nisana kadar zaman geçirin, aklınıza kötü şeyler geldikçe uzaklaştırmak için bir şeyler bulun kendinize.
(Ben müzik dinlerim, bazen film. Bazen çocuklarla aktivite işine girerim böyle alengirli :) )
Nisanda gitme vakti geldiğinde
Eşinize annesini aratın.
Ben eşimle ve çocuğumla geliyorum,
Ama lohusalığında yaptıklarını unutmadım, tatsızlık istemiyorum, fikirlerini kendine şakla desin.
Siz de daha fazla düşünmeyin, kendi hayatınıza bakın.

Aranızda mesafe yok,
Bebeğim memeyi tutmadı günlerce uğraştım göğüsler hep dışarda zaten kapı çaldı kargo gelmıs kapıya bakmaya goguslerım acık gıdıyomusm son anda farkettim.büyük ihtimal henüz emzirmedin

benim annem ve kayananam yetisemedi doğuma oğlum doğdu iki saat sonra geldiler, aynı sehirdeler ikisi

kaynanam altı gün kaldı, annem o da gitsin diye altıncı gün aksam gitti kaynanami da onla postaladik
gittikleri gün akşam sütüm kesildi üzüntüden sinirden

kaynanam gelene kadar hastaneden eve gecene kadar herşey mükemmeldi ruya gibiydi altı günde o kadar sinirlenip üzüldüm ki anlatamam

annem bisey demedi kaynanama tatsızlık çıkmasın diye, senin gibi eşimin hatrina sustum ben de, eşim de sağolsun üzüldüğümü sinirlendihimi gördüğü halde cekip kenara anne biraz dikkat et diyemedi

sütüm kesildiği an içim cız etti, değer miydi onun hatri bunun gecimi sunun huzuru, oglumun rızkı o süt onun hakkı...

Allah'a şükür geri geldi ama ben gelene kadar neler düşündüm neler, eşime dedim sütüm geri gelmese hanginiz bunun vebalini verecektiniz, Allah razı olsun sen idare ettin demekle olmuyo geçim iki baştan dedim

Allah göstermesin ya senin de sütn gitseydi kim verecekti onun hesabını
durumuna üzüldüm nerden tutsan elinde kalicak bi yandan da içten içe sinirlendiginden esinle yipraniyosunuz
bilemedim ben
Bende size üzüldüm her Doğum yapan kadına üzülüyorum çünkü benım hayatımın en zor günleriydi illa ki birileri burnumuzdan getiriyor bir oğlu daha var kvmin bekar ben Allah’a havale ettm

Back