• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğumuma az kaldı.. Gideyim mi? Kalayım mı?

gidemedim....eşyalarımı topladım..gitmek istediğimi söyledim sabah 7 ye bilet alıyorduk.ama gidemedim...
ailemin yaptıklarından bahsetti..gözlerini aç artık dedi..senede 2 kere onları görüceksin ama gidersen beni bir daha hiç göremiyeceksin dedi..herkes hergün görüyor mu..hiç sorunsuz aileler bile uzak olunca senede 1-2 kere görüyor dedi..orada mutlu mu olacağını sanıyorsun dedi...gidersen çocuğun anane dedesiyle büyüyecek ama babasıyla büyüyemeyecek..hangisi daha iyi dedi..kesin kararlıydım...ama gidemedim...
şuan herkes benim ne kadar kişiliksiz karaktersiz olduğumu düşünecek..haklı olarak..ama yapamadım işte..annem aradı..bu sefer gelirsen gelirsin..eğer gelmezsen biz seni tamamen siliyoruz..sonra gelmek istesende gelemezsin artık dedi.iyi düşün karar ver dedi..senede 2 kere geleceksen hiç gelme dedi..

al işte çok şey demek isterdim şuan ama karnında bebeğin olduğu için susuyorum bi ailen vardı onuda kaybettin umarım çocuğuna sahip çıkarsın ilerde hadi Allah kolaylık versin

onu dinleyince hak veriyorum mafoldumben görüşmemek daha hayırlı,bak her defasında kavga çıkıyor diyor..o anlatınca hak veriyorum,haklısın diyorum...
ailemi dinleyincede aileme üzülüyorum..çünkü onlar kötülüğümü istemiyor..ama ailemin yapısı biraz ağızlarına gelen her lafı söylüyorlar..eşimde bunu istemiyor..eğer ailen gelince bu eve çıksaydı daha çok kavga olurdu diyor..ben bunu engelledim diyor..
offfffffff...gidemedim...çok huzursuzum...gittiğim zaman pişman olmayacağımı,eşimi özlemeyeceğimi bilsem,emin olsa...durmam...ama güvenmiyorum kendime...

ağızlarına geleni söylemelerimi sorun :umursamaz:

peki kayınvalidenin seni dövmeye çalışması o kesin iyi niyettir sen kayınvalidenin yanında huzurlumusun senin huzurun önemli değil demi

onu dinleyince hak veriyorum mafoldumben görüşmemek daha hayırlı,bak her defasında kavga çıkıyor diyor..o anlatınca hak veriyorum,haklısın diyorum...
ailemi dinleyincede aileme üzülüyorum..çünkü onlar kötülüğümü istemiyor..ama ailemin yapısı biraz ağızlarına gelen her lafı söylüyorlar..eşimde bunu istemiyor..eğer ailen gelince bu eve çıksaydı daha çok kavga olurdu diyor..ben bunu engelledim diyor..
offfffffff...gidemedim...çok huzursuzum...gittiğim zaman pişman olmayacağımı,eşimi özlemeyeceğimi bilsem,emin olsa...durmam...ama güvenmiyorum kendime...

İyi de ne hak verdiğin şeyler söyle de bizde bilelim...
Benim ailem açıkçası ne olursa olsun ailemdir kocam ailemle ilgili laf edemez...
Kocanın ailesi çok mu iyi nikah bile yapmadılar sana...Eşimi özlemsem diyorsaun desene eşimi bırakamıyorum ...
Biraz kendini ve karnında ki yavrunu düşün...

kişilikli aklı başında olan adam zaten gideyim mi kalayım mı diye bir soru sormaz ailesi böyle bir durum yaşadıktan sonra. sen o gün ailenle orayı terk etmemişsin zaten terk edemeyeceğin belliydi. öyle bir olay yaşayıp o sırada annesiyle babasıyla gitmeyen adama ben evlat demem. senin gibi evladın olursa görürsün dünyanın kaç bucak olduğunu anlarsın belki o zaman o annene babana neler yaşattığını. aklın başına gelir ama iş işten geçmiş olur, yazık. koyun bacak meselesi, ne acıdım ne üzüldüm sana. bi annene babana üzüldüm

ben olacakları söyliyim hiiççç boşuna dil dökmeyin arkadaşlar..gidecek insan çoktan giderdi ailesinin kovulmaktan beter olduğu gün giderdi...

hala o adamın iyi hallerini hatırlıyor...yok parkta gezdiririm demiş yok karnını bebişini öpmüş bırak yaaa...
safmısın sen bukadar ? ? diyemiyomusun kardeşim bukadarını ne ailem ne ben hakettim diye..kocanın o hareketlerini aklına getireceğine ailene sana neler yaptığını aklına getir...

sen gitmiceksin..orda yaşamaya devam edeceksin ..ha bu günlerinide arıyacaksın..kayınvalidenlerle aynı evde yaşayacaksın..hergün onların çalımı tafrası altında...kendi annene babana yapmadığın evlatlığı onlara yapacaksın..hele bir yapma o adam dar eder dünyayı sana...ee anne çünkü bu kıymeti bilinecek tabiiii.......

senin çocuğunu onlar sahiplenecek sen izin isteyeceksin seveceğin zaman...o adam düzelir öylemiii düzelir böyle bir umudun mu var...
bunu ancak senin gibi 18 yaşında gözleri dünyaya kapalı biri düşünebilir..yazık çok yazık sana...

sen de ailende kahrolacaksınız...hele ailen...sonra bir gün istanbuldan telefon gelecek..ya anneni yada babanı kaybetmişsin....
çok dövüneceksin..o kafayı çok vuracaksın duvarlara...yaşasaydıda değil kocayı dünyayı silseydim diye...

sen hayatta gidemezsin..otur çek ozaman...

ben size söylemiştim kızlar.....

konu sahibi arkadaşım bundan sonra başına gelecekleri düşünerek
acıyorum haline....

konuyu baştan beri okudum..
biçok arkadaş sormuş ama sen hep yuvarlak cevaplar vermişsin..

eşin ailene karşı neden bu kadar öfkeli..aralarında ne geçti..

konunda suçludan bol bişey yok ancak en çok annene kızdım..
evledı için daha ılımlı ve yapıcı yaklaşmalıydı..
senede 2 seferde gelme demesi beni şok etti..

Sana katılıyorum arkadaşım.Bence de açıklanmayan bazı yönler var.
Yoksa kim kendisini hamileyken dövmeye kalkan insanlar için
ailesinden vazgeçsin ki.(Çocuk içindi tabi pehhh.)

bak ailen seni eninde sonunda affeder, sonuçta onlar annenle baban; bu meseleyi kafana takma bence, madem o evde kalıcaksın, bebeğin doğmadan nikah için diretmelisin, çünkü çocuğu başkasının üstüne yazdırırlar falan, daha dikkatli ol...

nikahı yakın bir zamanda yapıcaz yapmaya da...huzurlu değilim..ne burdan vazgeçebiliyorum..ne de ordan..eşimi kaybetmemek için sen haklısın diyorum,ailemi kaybetmemek için siz haklısınız diyorum..eşimde ailemle bu işi buraya sen getirdin ikili oynadın hep diyorlar..haklılar..ama hep 2 seçenek oldu..ben ikisinide kaybetmek istemedim mafoldumben

kaynanan seni oğluna almaz bu gidişle.. çocuk olunca başkası ile nikahlar bunlara hazırlıklı ol....

ya kuma kalırsın ya tek başına annenlere gidersin..

çok üzgünüm bu olayların gidişatı o yönde....

Yani seni dövmeye kalkan kayınvalidenden daha fazla hatalılar öyle mi?
Yazık be güzelim sana ya. Kim ne derse inanıyorsun. Ama bir erkek için aile bu kadar çiğnenmez, aileyi geçtim bir erkek için insan kendini bu kadar çiğnemez.
Tek soru soracağım lütfen cevap ver.
Bu adam sana herhangi bir erkeğin verebileceğinden daha fazla ne veriyor? Vazgeçemedeğin şey ne yani?

o zaman yapacağın şey belli, çocuk doğmadan resmi nikah için ısrar et; bi de bence sen de kaynanandan rahatsız olduğun noktaları söyle, çünkü bi konuda yorum yazmışsın kaynanamdam nefret ediyorum diye ve sakın evlerin birleştirilmesine izin verme son olarak ailenle yaptığın görüşmeyi biliyo mu, yani seni sildik dediklerini biliyomu?

NAsıl hak verebilirsin kocana anlamıyorum ailen senin için taa nerelerdesin gelsin kışkırtsınlar aileni haklı olarak insan sabır taşı değilki,çatlama noktasına gelecekler..Ahh güzelişm daha çok küçüksün ınan çok hata yapıyorsun bana göre tabii..Sen babasız büyütmekten bahsediyorsun çocuğunu peki sen hiç huzursuz mutsuz evlilikte büyüyen çocukların durumlarını yaşantılarını Bilirmisin ? Sosyal çevrede ne kadar kopuk yetiştiklerini içlerine kapanık

nikahı yakın bir zamanda yapıcaz yapmaya da...huzurlu değilim..ne burdan vazgeçebiliyorum..ne de ordan..eşimi kaybetmemek için sen haklısın diyorum,ailemi kaybetmemek için siz haklısınız diyorum..eşimde ailemle bu işi buraya sen getirdin ikili oynadın hep diyorlar..haklılar..ama hep 2 seçenek oldu..ben ikisinide kaybetmek istemedim mafoldumben

yarin bigün evleride birlestiricek kendi ailesiyyle sevgili kocacigin ozaman anliycaksin sen anyayi konyayi

Sen de inandın mı nikah yapacaklarına? Bu kadar saf olma ya. Evlenmişsin yapmamışlar, yaşın geçmiş yapmamışlar, hamile kalmışsın yapmamaışlar, karnın büyümüş hamileleiğin yedi ay olmuş yapmamışlar. Şimdiden sonra neden yapsınlar? Nikah yapmaları için bir tek neden söyle bana. Senden çekiniyor değiller herhalde. E aileni de saf dışı bıraktınız artık, onların nikah yapın basıkısı da yok. Neden yapsınlar ki?

ailen öyle ama onun annesi seni dövmeye kalkınca normal ama. kendi ailesi herşeyi yapar. senin ailen yine iyi alttan almış hep. onlara yapılmayan kalmamış. görüşmemek en iyisi diyen eşine hakveriyorsun demek. bu kadar kolay anne babayı silebilmek ha.
zavallılar. hep acıdımdı onlara şimdi acımam bin kat daha arttı.

Teee ilk başından imam nikahla aynı evde yaşamaya razı olarak,üstüne gebe kalarak,ailenin "gel yavrum" demesine rağmen "ya kocamı özlerim" diye bu beraberliğe razı olduğun için şimdi ve gelecekte olabilecek tüm sıkıntılarının yegane sorumlusu sensin!
Bugünün tarihini bir kenara yazmanı tavsiye ederim..
Bebeğinin her gözyaşında hatırlaman için...

Back