• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğumuma az kaldı.. Gideyim mi? Kalayım mı?

Hem öğrenci hem bekar yazıyor profilinde,yaşın burdaki birçok kişiden küçük anladığım kadarıyla.Cahil değilsin belki ama insanlara saygı göstermeyi öğrenememişin.Diğer arkadaşın yorumuna gelince,aslında çok halı bir yandan.Çok doğru değil ama malesef bu toplumun içinde yaşıyoruz ve bazı gerçekler var dul bir kadın olmanın zorluğunu yakın arkadaşımdan bilirim.Herkes hayata ve insanlara karşı çok güçlü yadıda değil kaldıramayabilir datlum da anladığım kadarıyla çok hassas ve zayıf bir yapısı var.Sen uzayda mı yaşıyorsun bilmiyorum bu kadar soyutluyorsan kendini çok argo ama bekara karı boşamak kolay derler.Elbette sırf millet için kalsın bu eziyeti çeksin demiyorum ama malesef bu da toplumumuzun bir gerçeği.Keşke güçlü olup herşeyle başa çıksa o da mümkün ve örnekleri var.Ama senin durumunda birinin bu derece insanları aşağılayıcı konuşmasını yakıştıramadım[/QUOTE

ne gerçeği arkadaşım sen buna gerçek mi diyosun bence sen uzayda yaşıyosun ayrıca çok ta saygı duyarım insanlara kendimede saygım olduğu için keşke o insanlarında kendisine saygısı olsaydıda bu milet böyle olmasaydı hiçte haksız değilim bal gibide cahiller güçlü olmak o kadarda zor değil inan bana yaşım küçük belki ama mantıklı konuşabilcek yaşa geldiğime inanıyorum işte bu yargı yüzünden dul kadına yapılan eziklenme GERÇEĞİ sizler hiç ağzınızdan düşürmediğiniz için bu böyle gelmiş böyle gidiyor bunu yıkmaya çalışılsa ama dilinizden düşmüyor gerçekten

vallahi kendini suçlu gördüğü falan yok gece gelen ailesini adam içeri almamış tanrı misafiri alınmazmı vicdansız adam
evet kocası değil kocam diyo hiç doğru değil

bencede biraz fazla tepki gösteriyorsunuz karsinizdakini kizin 18yasinda hamile biri oldugunu unutmayin
allah katindaki nikahi da hice saymaniz anormal geldi bana

canım nişanlılıkta düğüne yakın 2 taraf arrasında huzursuzluklar olmaz mı..tartışmalar olmaz mı..onun ailesi benim aileme bana saydı..benim ailem onlara ve damatlarına saydı..tartışmalar çok oldu..eşimin haklı olduğu yerler oldu..ailemişn gerçekten haksız yönleri oldu..annemin eşimin suratına telefon kapattığı,evden kovduğuda oldu...öyle böyle bi şekilde oldu düğün..herşeyi silmek gerekliydi..ama meğerse eşim her şeyi biriktirmiş..annem evime misafir gelince kaynanamın kendisne dediği bi lafı (öküz öldü ortaklık bitti) eşime söyledi..annemle tartışma geçti aralarında..sonra annem giderken terminale bıraktık düzeldi..en son istanbuldaki olayları yaşadık..orada annemin babamın dedikleri çok zoruna gitmiş.ağrına gitmiş..bi daha kesinlikle affedemezmiş..

Eşin normal tepki vererek ailemle görüşmeyeceğim dese haklı yanları olabilirdi ama bu şekilde yaşantılara sahip olupta ailece görüşn insanlarda var.
Eşin görüşmese tamam ama seninde ailenle görüşmeni istememesi kabul edilemez.Telefonu bile onun yanında açmak ne demekki.
Canım bu adama bu hakkı sen vermişsin.Seçim senin, kalırsan köle olursun gidersen belki huzur bulursun.Hiç birşey bekarlığındaki gibi olmayacak önce bunu unutma.Ama kalmaklada hayatını ateşe atacaksın + yanında yavrunda olacak.
Dilerim en doğru kararı verirsin.Bu adam değişmez bunu unutma.O değişse bile ailesinden çekecek sen kayınvalide olsan bile.Annelerimiz yaşlarında olan kadınlardan buna örnek çok.
Çocuğum için diye kalırım düşünme.Ama bana da öyle geliyor ki eşin seni ne eder göndermez.Belki şuanda göndermeyecek ama bebek doğduktan sonra hem bebğini elinden alıp hemde seni gönderebilirler unutma.
Bu aslında kolay değil ama sen o kadar yenik düşmüşsün ki onlarla mücadele etmeye dermanın yok.
O yüzden arkana bile bakma, açıklama bile dinleme ve git ...

Allah yardımcınız olsun,çok zor bi durum ama aileniz eşinize ve ailesine ne yaptı ki böyle kesin bir tavır alındı?

topik çok kalabalık şimdi arkadaşın zaten kendişme çok kızıyorum çok suçluyum dediği yazıları arayıp bulamıcam....
Vicdansız ve gaddar bi insan olduğu belli ben sanki kocasını savunuyomuşum gibi bi havamı oluştu ne :)

hala diyosunuki kocası deil kocam diyo yani bu kadın namussuzlukmu yapıyo kocası olmayan biriyle aynı evde yaşıyo çıocuk peydahlıyo öylemi ayy çok kaba bi tabir oldu ama bu şekilde çıkıyor söylediklerinizden dini nikahı hiçbişeyden saymıyo kimse ben bişey demiyorum artık

vallahi yasalara göre hiç bir hakkı yok bugün kapının önüne koysa tamam adam çok uyanık anasının gözü zaten adam karısı gözü ile baksa küs olsa bile ailesini içeri alırdı adamın kadına saygısı yok resmiyet yok ortada zaten bu kızda akıl olsa kullanıldığını fark eder

yokk canımm olurmu öyle şey elbette allah katında eşler fakat burdaki insanların anlatmak istedikleri hani ayrılırlarsa hukuk yönünden elinde bir şey olmayışı

tatlım zaten onu bende söylüyorum zaten herkezin bildiği bişey ayrılsalarda ayrılmasalarda hukuki açıdan hiçbir hakka sahib değiller ....
bunu çocuklar bile bilir ama benim yanlış bulduğum şey başka karı koca değiller eşim deme kocam deme eeee

bencede biraz fazla tepki gösteriyorsunuz karsinizdakini kizin 18yasinda hamile biri oldugunu unutmayin
allah katindaki nikahi da hice saymaniz anormal geldi bana

ben yoruldum artık kadınlarımızın üzülmesinden ezilmesinden bunu kendilerine yapmasınlar oda bizim kadar kızsın bu adama ancak ozaman birşeyler elde etmeye başlar malumu herkez ezer

Üzme artık kendini. Sağlam dur, hata yaptınsa sen yaptın, bedelini de ödedin, ödüyorsun işte. Kimseyi, akrabayı, eşi, dostu dert etme. Önemli olan bundan sonra ne yapacağın. Kendine ve çocuğuna güzel bir hayat verebilmek için neler yapacağını düşün, artık sadece bunu dert et.

dediğim gibi ben kararımı verdim..sadece kafamı toplamaya çalışıyorum..akşam olsun işten gelsin..konuşucam ve gidicem..kafamı toplamaya çalışıyorum çünkü oraya gidincede tüm akraba eş dost gelicek..herkes ne oldu sorucak..ben anlatmak istemesemde annem açıklama yapıcak..bunlara kendimi hazırlamaya çalışıyorum..kolay bir durumda değilim işte..

kimseye açıklama yapmak zorunda değilsiniz ha gerek duydunuz söylersiniz ve bu konunun kapatılmasını istersiniz inan bana eş dost ne der aman aman diye düşünmek çok saçma her koyun kendi bacağından asılır önce herkes kendi işine bakıcak

vallahi yasalara göre hiç bir hakkı yok bugün kapının önüne koysa tamam adam çok uyanık anasının gözü zaten adam karısı gözü ile baksa küs olsa bile ailesini içeri alırdı adamın kadına saygısı yok resmiyet yok ortada zaten bu kızda akıl olsa kullanıldığını fark eder

yasalara göre hiçbir hakkı yok yok yoookk.... tamam bunu herkez biliyo artık aralarında resmiyette yok sürekli aynı şeyi yazıyosunuz arkadaşım bu fikri bende savunuyorum sadece diyorumki kıza gayrimeşrubir ilişkinin içindeymiş tavrını takınmayın.... sadece bunu savunuyorum allah katında eşler ve eşine eşim diyor ayrılana kadarda öyle olacak

burada bir adamın iki eşi var biri resmi diğeri imam nikahı iki kadında kocam diyo eeeee hangisinin kocası

kaynanan melek de olsa farketmez, kocan sürekli her şeyde ailesinin yanında olup seni ezer, o karakterde olduğunu anlayabiliyorum; sen de kendini savunmaktan aciz durumdasın anladığım kadarıyla, bunu suçlamak için söylemiyorum, 18'ine yeni girdin, hamilesin ve yalnızsın; çok normal savunmasız olman...

baştan ipleri eline vermicektin, ailenle görüşmiceksin diyince öylece kabullenmicektin bunu; şimdi eğer kalmaya karar versen de ailenle görüşmene karışmamasını sağlaman lazım, o kocansa sen de onun karısısın, 3.kişileri araya sokmadan halletmen lazım meseleyi, ne demek gelip de "senin karının annesi sana şunu dedi de karın susturmadı" o an senin annende benim anneme nası bunları söyler diyemedin mi madem kocanın sana zarar vermeyeceğinden emindin...

yasalara göre hiçbir hakkı yok yok yoookk.... tamam bunu herkez biliyo artık aralarında resmiyette yok sürekli aynı şeyi yazıyosunuz arkadaşım bu fikri bende savunuyorum sadece diyorumki kıza gayrimeşrubir ilişkinin içindeymiş tavrını takınmayın.... sadece bunu savunuyorum allah katında eşler ve eşine eşim diyor ayrılana kadarda öyle olacak

aman adam dört tane alsa dördüde meşrumu yani bazıları burada din desi vermeye ne kadar meraklı

dediğim gibi ben kararımı verdim..sadece kafamı toplamaya çalışıyorum..akşam olsun işten gelsin..konuşucam ve gidicem..kafamı toplamaya çalışıyorum çünkü oraya gidincede tüm akraba eş dost gelicek..herkes ne oldu sorucak..ben anlatmak istemesemde annem açıklama yapıcak..bunlara kendimi hazırlamaya çalışıyorum..kolay bir durumda değilim işte..

kimseye bi açıklama yapmak zorunda değilsin başın dik sen elinden geleni yaptın ama ezildin yıprandın annenin evine dönmeyi uygun gördün kendini bişeye hazırlamak zorunda değilsin....

kaynanan melek de olsa farketmez, kocan sürekli her şeyde ailesinin yanında olup seni ezer, o karakterde olduğunu anlayabiliyorum; sen de kendini savunmaktan aciz durumdasın anladığım kadarıyla, bunu suçlamak için söylemiyorum, 18'ine yeni girdin, hamilesin ve yalnızsın; çok normal savunmasız olman...

baştan ipleri eline vermicektin, ailenle görüşmiceksin diyince öylece kabullenmicektin bunu; şimdi eğer kalmaya karar versen de ailenle görüşmene karışmamasını sağlaman lazım, o kocansa sen de onun karısısın, 3.kişileri araya sokmadan halletmen lazım meseleyi, ne demek gelip de "senin karının annesi sana şunu dedi de karın susturmadı" o an senin annende benim anneme nası bunları söyler diyemedin mi madem kocanın sana zarar vermeyeceğinden emindin...

canım söyledim..senin annende neler dedi dedim..benim annemi karıştırma..o bu zamana kadar çok sabretti dedi..hangi anne oğluna bu kadar hakaret edilmesine dayanır dedi..benim annem haklı dedi..
bide anne babasının yerinde başkaları olsa annemi babamıda def eder benide kollarına takar yollarmış..benim annem babam yine sabırlılar dedi..

yazdklarını bir solukta okudum inan içim sızladı.bu olayların bir evveliyeti vardır muhakkak ama ne olursa olsun birana babaya böyle davranılmaz.nasıl böyle bir şeye sessiz kalabiliyorsun anlayamıyorum.kocan kendi ailesine laf söyletmiyor ama seninkileri yerden yere vuruyor.bu nasıl bir mantıktır.kayınvaliden destekçin olsa anlarım belki katlanılır ama o bile hamile bir kadını dövmeyekalkacak bir karaktere sahip.anneni babanı silince dahamı iyi olcak sanıyorsun.et tırnaktan ayrılırmı hiç.

ne kadar su an gıtmek ıstesen bıle....sen gerı donersın ..bana oyle gelıyo ...cunku araya zaman gırıcek bebegın olucak o zamn dusuncelerın dahada degısıcek...egerkı gerı donersen su ankı yasadıklarının 2 katını yasıycaksın buna emınım ...ama skaın pes etme..kal aılenın yanında o ankı boslugu atlata bılrısen gerısı cok aydınlık...
o ınsan bıle demek ıstemıyorum...onlara kendını ve aılenı lutfen ezdırme...benım ıcın aılm cok onemlıdır emınım herkez ıcınde oyledır...senın yazdıklarını okurken tuylerım dıken dıken oluyor... nedemek haftada bır kez konusmana ızın verıyo ne demek evıne almıyo..... tanımıyourm hıc bırını ama yanımda olsalar kesın bogarım su an.......dualrımız senınle ıhslahh aksam hakkında en hayırlısı olur...ama guclu oll

aman adam dört tane alsa dördüde meşrumu yani bazıları burada din desi vermeye ne kadar meraklı

din dersiyle ne alakası var komikleşiyosunuz yaa ben diyorumki şu kızı zaten eziyolar sizde nikahsız ilişki yaşıyosun o senin kocan değil diyerek iyice eziyosunuz ben bunu savunuyorum kimseye ders vermek gibi bi amacım yok siz kabul etsenizde etmesenizde o adam bu kızın kocasıııı ......

Back