Doğum zamanı eve yatılı misafir gelmesi

Ben hamileligimde soyle marifetliydim boyle titizdim diyenler ne bekliyorsunuz iltifat mi edelim simdi size. Hamileligi gercekten zor gecen bir insanin kalkip o bulantiyla temizlik veya yemek yapabilecegini hic zannetmiyorum kendini ne kadar zorlasada bir insanin buna gucu yoksa yoktur. Kimi insanin bulantisi olur hafif gecirir yapar yinede ama kiminde gercekten agir gecer birak temizlik ve yemek yapmayi evin icinde dolanmak bile kabus olur. Dusuk tehlikesinden bahsetmiyorum bile! Kimseyi kendimizle kiyaslamak zorunda degiliz degilmi? Herkesin bunyesi farklidir ve herkesin hamilelikte cektigi zorluklar ayni derecede olacak diye birsey yok. Ha dogrudur bazi insanlar gercekten dunyada tek hamile olan kendisiymis gibi gosterisinden nazindan niyazindan eksik olmaz bunu inkar edemeyiz ama oncesinde bir dusuk yasamis olan birinin ve ustune yogun derecede bulantilari olan birinin neden yemek yapmiyor temizlik yapmiyor diye elestirmek bence vicdana sigmiyor kusura bakilmasin. Ustune birde son gunlerinde evine misafir kabul etmek zorundaymis gibi sacma sapan bir fikir dayatilmaya calisilmasina pes diyorum! Neymis yardima geliyorlarmis. Oldu canim sen tak kocani koluna kucucuk cocuguda surukle pesinden git dogum yapmak uzere olan kadinin evine kurul kayninda bir yandan size gezme planlari yapsin. Cocuk kandiriyorlar sanki.

Baya abartmissin temizlik falan kalkipta toz silebilirsin eskiden kadinlar tarlalarda calisirdi kimse dinlemezdi benim teyzemde 3 dusuk yapti sonra hamile kaldi bikere evini pis gormedik hergun evine cagirirdi misafirlige. Senin kardesin gelse rahatsiz olurmusun acaba. Cok nazli birisin. Bayan dedigin temiz olmali. Bulasik makinesini bile esine yaptirman sacma ben ameliyatli halimle yapiyodum onu. Bence bu huylarini birakta evini temizle cunku cogu anlattigin abartili[/QUOTE/]
He öyle diyorum tovbe Rabbim.
Herkes hayatindan memnun hanimefendi bize de laf soylemek düşmez. Herkes mukemmel olmak zorunda da degil. Siz olun.

İyi de size ne benim yorumumdan? Her yoruma atlamak ne kadar da hoşunuza gidiyor? Sizin de eşiniz çok mükkemmelmiş işte ne var yani fikir beyan edemiyor muyuz?

Hamileyim. İlk hamileliğim düşükle sonuçlandı, o yüzden endişeli bir hamilelik geçiriyorum. Hala her gün kustuğum için de zor bir hamilelik diyebilirim. Tam zamanlı olarak işe gidip geliyorum. Evimiz çok pis, temizleyecek enerjim yok. Saçmasapan şeyler yiyip erkenden yatıyorum. Sadece uyurken midem bulanmıyor. Evimizde toz alan, banyo, tuvalet, mutfak temizliği yapan yok. Eşim bulaşık makinesine bulaşıkları koyuyor, bitince yerine kaldırıyor. Çamaşırları çamaşır makinesine koyuyor, asıyor. Yemek yapan yok. Halim olursa basit yemekler yapıyorum. Onun dışında dışarıdan birşeyler alıyorum. Eşim hep rejim ve spor yapıyor, akşam yemeklerini önemsemiyor. Yurt dışında yaşadığımız için yardım edebilecek kimse yok. Ev yemeği satan bir yer yok. Temizlikçi tutmuyoruz pahalı diye.

Gelelim asıl meseleye. Doğuma çok az zaman kala eşimin erkek kardeşi, eşi ve küçük çocuğu birlikte bize gelecekler. Her an doğum yapabileceğim bir dönemde geliyorlar. Evimiz 2 oda 1 salon. 2. odayı bebek odası yapacağız. Orayı her an doğuma hazır bulundurmak ve de sürekli temiz tutmak istiyorum. O yüzden de orada misafir ağırlamak istemiyorum. Çocukları etrafı kırıp döken, karıştıran bir çocuk. O odaya girmesini istemiyorum. O zamanlar peşinden koşturacak halim olmayacak, ailesi de yeterince göz kulak olmuyor. Son haftalarda eşimin yakınımda bulunmasını istiyorum ama çevredeki şehirlerde onları gezdirme planları yapıyor. Acil durumda ulaşsam bile gelmesi uzun sürer diye endişeleniyorum. O haftalarda onların peşine takılıp gezme gibi bir durumum yok. Bunlara ek olarak onlar gelmeden önce temizlik ve de hazırlık yapma sorunu var ki, nasıl hallolur bilmiyorum. Hiçbir şey yapmayı düşünmüyorum açıkçası. Eşim ısrarla misafir olmadıklarını söylüyor, ama geldiklerinde temizlik, yemek, gezdirme gibi şeyler düşünülüyorsa bu onları misafir yapmaz mı? Eşime bu endişelerimi anlatınca kötü biri olduğumu söyledi. Ailesine karşı önyargılı davranıyormuşum. Beni görmeye geliyorlarmış, gezmeye değil. Oysa ki buraya gelip bana yemek yapma ya da diğer ihtiyaçlarımı karşılamakla ilgili yardım ederiz gibi bir beyanda bulunmadılar. Bir de onlar gelmeden hemen önce ya da geldiklerinde doğum yapma ihtimalim var ki, düşünmek bile istemiyorum. Yenidoğan bebek varken küçücük evde çocuklu misafir ne derece çekilir hayal bile edemiyorum.

Bir çözüm bulamadım. Sinirlerim bozuldu sadece, paylaşıp rahatlamak istedim. Şahsen ben doğum yapma arefesinde olan birinin evine yatılı misafir olarak gitmezdim. Ben mi çok abartıyorum acaba diyorum bazen ama çok huzursuz oldum, elimde değil.

abartmıyorsun sonuna kadar haklısın, adama bak karısı zaten sorunlu bir hamilelik geçiriyor bu abisini gezdirme derdinde
seni görmeye geldikleri yok zaten
hamileye destek için anne gelir kaynana gelir ama çocuklu maksadı gezmek olan birileri gelipte hamileyi ve lohusayı daha fazla strese sokmamalı, eşin çok düşüncesiz

Çok haklısınız
Millet anne bebek ölümlerini unutmuş
Evet tarlada doğuruyolardı da
Anneannemin 2
Babaannemin 3 çocuğu ölmüş mesela doğumdan sonra
Herkes güzel beslenip yata yata doğurmuyor dünyada
Afrikadakiler de açlıkla boğuşurken doğuruyor
Ama sonuçlar ortada.
Bence insanların hamilelikte biraz rahat etmeye hakları var
:KK9::KK9::KK9:

Bu ülkede doktordan daha doktor insanlar var. Onlar onca yıl boşuna okuyolar tuğla gibi kitapları.. anne bebek ölümleri için tedbir almayı hamileyi prenses gibi nazlamaya bağlıyolar.. cahillik başa bela.. anlamayana anlatmak da öyle..

Baya abartmissin temizlik falan kalkipta toz silebilirsin eskiden kadinlar tarlalarda calisirdi kimse dinlemezdi benim teyzemde 3 dusuk yapti sonra hamile kaldi bikere evini pis gormedik hergun evine cagirirdi misafirlige. Senin kardesin gelse rahatsiz olurmusun acaba. Cok nazli birisin. Bayan dedigin temiz olmali. Bulasik makinesini bile esine yaptirman sacma ben ameliyatli halimle yapiyodum onu. Bence bu huylarini birakta evini temizle cunku cogu anlattigin abartili

O tarlada çalışan kadınların aslında kaç düşük yaptığından, sessiz sessiz acı içinde tuvalette bebeklerini düşürdüğünden haberin var mı?

Eskiler de eskiler, arkadaş ne meraklı varmış eski kadınların hayatına özenen. Millet uzay çağına geçti biz hala tarlada zorla çalıştırılan, kıymeti bilinmeyen, çilenin tillahını yaşamış eski kadınlardan bahsediyoruz. O kadınlara sorun bakalım ne hastalıklar yaşamış, kan kusup kızılcık şerbeti içtik demişler. Siz sanırım hepsi robocop gibi sabah akşam çalışıp sapasağlam yatağa giriyor sanıyorsunuz.

Modern çağdayız ve modern çağ kadınların tüm işi tek başına sırtlanıp, tarla bahçe, ev işi, çocuk diye koştuğu çağ değil. Artık erkekler de kadına yardım edebilir, edemiyorsa da para arttırıp gündelikçi alabilir.

O tarlada çalışan kadınların aslında kaç düşük yaptığından, sessiz sessiz acı içinde tuvalette bebeklerini düşürdüğünden haberin var mı?

Eskiler de eskiler, arkadaş ne meraklı varmış eski kadınların hayatına özenen. Millet uzay çağına geçti biz hala tarlada zorla çalıştırılan, kıymeti bilinmeyen, çilenin tillahını yaşamış eski kadınlardan bahsediyoruz. O kadınlara sorun bakalım ne hastalıklar yaşamış, kan kusup kızılcık şerbeti içtik demişler. Siz sanırım hepsi robocop gibi sabah akşam çalışıp sapasağlam yatağa giriyor sanıyorsunuz.

Modern çağdayız ve modern çağ kadınların tüm işi tek başına sırtlanıp, tarla bahçe, ev işi, çocuk diye koştuğu çağ değil. Artık erkekler de kadına yardım edebilir, edemiyorsa da para arttırıp gündelikçi alabilir.

Bu bayan da tarlada çalışmıyor farkındaysanız. Bi toz almakla düşük yapılmaz. O eve yenidoğan girecek! Ve 9 aydır temizlenmediğini söylüyor. Düşük yapmaktan korkuyor peki bebek geldiğinde mikrop kaparsa? Mikrop kapıp ölen bebek de gördük. Yapmayın allah aşkına 9 aydan bahsediyoruz doğum yaklaştı diyor evde o kadar ağır bir iş yapmaya gerek yok. O ev 9 ay temizlenmediği için içi dışına çıkıyordur kimse kusura bakmasın.

Bu bayan da tarlada çalışmıyor farkındaysanız. Bi toz almakla düşük yapılmaz. O eve yenidoğan girecek! Ve 9 aydır temizlenmediğini söylüyor. Düşük yapmaktan korkuyor peki bebek geldiğinde mikrop kaparsa? Mikrop kapıp ölen bebek de gördük. Yapmayın allah aşkına 9 aydan bahsediyoruz doğum yaklaştı diyor evde o kadar ağır bir iş yapmaya gerek yok. O ev 9 ay temizlenmediği için içi dışına çıkıyordur kimse kusura bakmasın.

O zaman eşi yapsın diyoruz ya da temizlikçi tutsun para bulup.

Ya ben her gün banyo yapan insanım, ağlaya ağlaya banyo yaptım şampuan kokusundan tiksindiğim için. Günde 3 kez diş fırçalardım, öğüre öğüre elime aldım fırçayı. Çamaşır suyu kokusuyla bayılacak gibi oluyordum. Yemek yememekten işyerinde birkaç kez bayıldım, işe gidip tüm gün oturdum, eve gelip yattım. 3 gün ağzıma lokma almadığım oldu. Ağlamaktan içim çıktı, karnın boş ama su içemiyorsun. Normalde sapasağlam bünyesi olan, asla çıtkırıldım olmayan ben hamileliğimin 6. ayına kadar bu şekilde idim, 13 kilo verdim.

Siz gelmiş temizlik diyorsunuz hala ya. Ben ki temizlik takıntılı biriyim, o halde elime fırça alamıyordum. Ortalığı bir şey götürse görecek halim yoktu.

O zaman eşi yapsın diyoruz ya da temizlikçi tutsun para bulup.

Ya ben her gün banyo yapan insanım, ağlaya ağlaya banyo yaptım şampuan kokusundan tiksindiğim için. Günde 3 kez diş fırçalardım, öğüre öğüre elime aldım fırçayı. Çamaşır suyu kokusuyla bayılacak gibi oluyordum. Yemek yememekten işyerinde birkaç kez bayıldım, işe gidip tüm gün oturdum, eve gelip yattım. 3 gün ağzıma lokma almadığım oldu. Ağlamaktan içim çıktı, karnın boş ama su içemiyorsun. Normalde sapasağlam bünyesi olan, asla çıtkırıldım olmayan ben hamileliğimin 6. ayına kadar bu şekilde idim, 13 kilo verdim.

Siz gelmiş temizlik diyorsunuz hala ya. Ben ki temizlik takıntılı biriyim, o halde elime fırça alamıyordum. Ortalığı bir şey götürse görecek halim yoktu.

Aynı şeyleri yaşıyorum. Diş fırçalarken öğürüyorum yemek yerken öğürüyorum.
Temizlikçi tutamıyorum paradı fazla diye ve eşim de yapmıyor demiş.
Bende buna göre yorum yaptım. Temizlik yapmadan kastım genel temizlik değil zaten. Aman naparsanız yapın ne diyim?
Mikrop içinde bebek büyütsün o zaman. Saf suyla da yapılabilir temizlik en azından toz alınır. Vileda çekilir bu kadar da değil ya.

Aynı şeyleri yaşıyorum. Diş fırçalarken öğürüyorum yemek yerken öğürüyorum.
Temizlikçi tutamıyorum paradı fazla diye ve eşim de yapmıyor demiş.
Bende buna göre yorum yaptım. Temizlik yapmadan kastım genel temizlik değil zaten. Aman naparsanız yapın ne diyim?
Mikrop içinde bebek büyütsün o zaman. Saf suyla da yapılabilir temizlik en azından toz alınır. Vileda çekilir bu kadar da değil ya.

Benim eşim yaptı bunları Allah razı olsun. Öncesinde asla eline sürmezdi ama ben hamileyken yaptı. Cam bile sildi. Doğum yaptım şimdi asla yapmaz ama hamile kalsam yine yapacaktır. KV zaten hep yanımdaydı diyebilirim, temizliği bırak elime bir işi sürdürmedi. Düşük riskim de vardı, 12 haftalıkken sadece 3 parça çamaşır astım diye o gece kanamam oldu. Elini kaldırmak bile bazısına risk ya da ayağını suya sokmak, hafifçe eğilmek. Doktor bana yat sadece yat dedi.

Ablam 2 düşük yapınca doktor 4 ay hastanede yatırdı ya, hani yürümek bile yasaktı. Böyle hastalarda var, öğürmek değil sadece mevzu.

Yerleri de silmeyiversin, çocuk doğmadan tutar birini iyi kötü, pis eve de direk getircek hali yoktur, zaten o konuda yorum bile yapmamış ki, böyle eve alıp gelcem diye..

İki gün önce doğum yaptım. O enerciye dinlenmiş dinç olmaya o kadar ihtijyacın var ki doğum zamanında çok enerjiye güce ihtiyacın var. ve sonrasında dinlenemeden bebek bakımı için enerjiye ihtiyacın var. Kocan dogurabilseydi keşke bebeği ozaman anlardı neden şimdi dinlenmem gerektiğini. Güzellikle ikna et bari şimdi bide onun için seni yıpratmasın. Ama kesinlikle ikna et doğumdan önce dinlenmiş olmaya çalış.

sağlığın yerindeyken bile yatılı misafir ağırlamak zor o yüzden eşinle konuş geleceklerse bile doğum sonrası lohusa dönemini atlattıktan sonra gelsinler.

bana bakmak için gelecek kayınvalidemi bile gözümde büyütürken çoluk çocuk kayın elti düşünemiyorum. ayrıca çalışıyormuşsunuz izin alıpta ev temizliği vs yapamıyor musunuz? benim 17. haftamdan beri erken doğum riskim var ama evimi elimden geldiğince temiz tutmaya çalıştım hep bende çalışıyorum bir pazar günüm var eşin elinden geldiğince yapıyormuş bişiler bence sen salmışsın kendini biraz çaba göstersen kendine gelirsin canım canlı tut bünyeni yoksa bebişine bakacak gücü bile bulamayabilirsin kendinde. mide bulantıların içinde zencefili öneririm mide ilaçları da var kusmanı da azaltıyorlar.

Neymis yardima geliyorlarmis. Oldu canim sen tak kocani koluna kucucuk cocuguda surukle pesinden git dogum yapmak uzere olan kadinin evine kurul kayninda bir yandan size gezme planlari yapsin. Cocuk kandiriyorlar sanki.

Yardıma gelme kısmını kim uydurmuş anlamadım, her yorumu okumadım ama bunu diyen varsa da konuyu okumamış, net. Kadın eşim onlarla gezme planı yapıyor, ben doğurdum doğuracam evde olmazsa ne yaparım demiş ayol. Ne yardımı, resmen gezmeye geldikleri gibi kocasını gezme tozma için ayartıp kadın yokmuş gibi davranıyorlar...

Siz ameliyatli halinizle her ise kosturun. Herkes siz gibi olmak zorunda mi peki?
Benim esim de ben hasta olmasam bile makine bosaltip dizer. Yaparken de gocunmuyor.
Sagolsun.
Niye bu kadar garipsediniz ki bu isi? Cok şükür her isimizi beraber yapariz eşimle gayet de memnunuz hayatimizdan.
Off banane senden ben konu sahibine dedim sen neden karisiyosun ayrica bende feminist biri olarak eslerin yapmasi taraftariyim. Soyledigim sey konu sahibi hamile diye prensesler gibi oturmasi abartmasi konu bu

Off banane senden ben konu sahibine dedim sen neden karisiyosun ayrica bende feminist biri olarak eslerin yapmasi taraftariyim. Soyledigim sey konu sahibi hamile diye prensesler gibi oturmasi abartmasi konu bu
Kadın prenses modunda değil zaten yatalak hasta modunda. Abartıyor yahu bu kadar da değil. Bir bulaşık makinesine tabak bardak koymak zor geliyor olmasına anlam veremiyorum zaten evde yemek pişmiyor. Ne bulaşık çıkacak ordan? :)

X