Doğum zamanı eve yatılı misafir gelmesi

Baya abartmissin temizlik falan kalkipta toz silebilirsin eskiden kadinlar tarlalarda calisirdi kimse dinlemezdi benim teyzemde 3 dusuk yapti sonra hamile kaldi bikere evini pis gormedik hergun evine cagirirdi misafirlige. Senin kardesin gelse rahatsiz olurmusun acaba. Cok nazli birisin. Bayan dedigin temiz olmali. Bulasik makinesini bile esine yaptirman sacma ben ameliyatli halimle yapiyodum onu. Bence bu huylarini birakta evini temizle cunku cogu anlattigin abartili
Size de aferin.

Valla hamilelik hastalık değildir ağır olmamak kaydıyla işini yapabilirsin...ama şuda var az düşünce varsa hamile kadına Doğum üstü misafir gelmesi doğru değil
Düşüncesizlik görgüsüzlük:halay::duduk:

Eşin seni düşünmüyo yapacak bişi yok.
O düşünmüyoken elin insanı da gelip temizliğini yemeğini yapmaz zaten.

1 buçuk ayım kaldı doğurmaya. O kadar agirlastim ki. Niye bu saatte uyandım biliyor musun? Parmaklarımı birlestiremiyorum, özellikle sabah kalktığımda feci canım yanıyor. Ödem yapmış. Uyurken başımı kaşımaya çalışmışım canımın acısı zıplattı. Evimi bende temizleyemiyorum, yuruyebilsem rahatca agridan. Neler yapmazdim. Ve iste calisiyorum. Orda da bir agri sizi. Kendimi 100 yasinda hissediyorum. Niye söylüyorum bunları. O buraya yazan prenses misin diyen arkadaşlar okusun. Hamilelik zor süreç. Gerek psikolojik, gerek fizyolojik. Sonrası lohusa. O dönemde insan sadece bebegi ile ilgilenmek ister. Çok özel ve zor zamanlar. Anladigim.kadarıyla misafirlerin gezmeye geliyor. Valla sonuna kadar haklısın. Eşinin dediği gibi kötü biri değilsin. Kötü olan bencil olan onlar. Birde çocugu var. Allah sabır versin size

Nerden biliyorsunuz yardım etmeyeceğini belkide size yardım için geliyordur kimseniz yokmuş sonuçta
Gelsin de bari eşin yazık bi sıcak yemek temizlik görsün acıdım adama

Bu yeni nesil doktorlar da hamile kadınları tam bi prenses olarak doğuma hazırlıyorlar aman iş yapma aman ayağını kaldırma

Benim köylü teyzelerim nenelerim o kadar çocuğu nasıl bi çırpıda dogurmuslar o kadar işin gücün arasında

Ee kocası sıcak kap yemek istiyosa yapsın da hamile kızcağıza da yedirsin
Eli kolu yok mu

Konuyu açan arkadaş bence haklı
Kayınbiraderi ve eşi 5-6. Aylarda daha ağırlaşmadan gelip bi kaç gün durup gitsinler

Konu sahibinin esine ne diye aciyorsunuz?
Herkesin eli kolu var dimi.
Madem hayat musterek bi corba bi yemek yapabilir
Esin temizligi de yapabilir

Ayrixa herkesin hamileligi ayni gecmez.zaten sizi zorlayan bir gebelik geciriyorsunuz. Eltiniz yemek temizlik yapsa da baskasinin evimde bisiler yapmasini ben istemezdim kaldi ki cocuk da var. Ses ve gurultu de cabasi olacak.
Sen surekli uyumak isteyeceksin.

Maddi durum kotu ve misafir masraf demek . ne kadar karsi taraf da elini cebine atsa.

Eskiden nenelerimiz tarlaya gider ustine dogururmus evet ama devir degisti. Hersey hormonlu en basidi. Ve dusuk riskli bir gebelikse oyle ahkam kesmekle olmuyor

Konu sahibi bence esini sonra eltini uyar. Kibar dille anlat. Baska zaman mi yok gelmeleri icin

Çok haklısınız
Millet anne bebek ölümlerini unutmuş
Evet tarlada doğuruyolardı da
Anneannemin 2
Babaannemin 3 çocuğu ölmüş mesela doğumdan sonra
Herkes güzel beslenip yata yata doğurmuyor dünyada
Afrikadakiler de açlıkla boğuşurken doğuruyor
Ama sonuçlar ortada.
Bence insanların hamilelikte biraz rahat etmeye hakları var

Eskiden mi kaldınız tarla toprak zamanını mı yaşıyorsunuz
Geçmiş bitmiş ha şu var sanki bizim hamilelerds ay şöyle yaptım düştü mü ay hapşırdım prenses Edası var
Birde beklenti çok fazla
Ama tarla torpak geçmiş şimdiyle mukayese bile saçmalık

Bitkisel ürünler de var o zaman. Hiç bişey kullanılmıyorsa da sadece fırçalasın madem. Yani çamaşır suyu hamileliğe zarar ama diğer türlü temizlenmeyip pis olması hamileliğe bebeğe zarar değil diyorsunuz öyle mı?
He öyle diyorum tovbe Rabbim.
Herkes hayatindan memnun hanimefendi bize de laf soylemek düşmez. Herkes mukemmel olmak zorunda da degil. Siz olun.

Baya abartmissin temizlik falan kalkipta toz silebilirsin eskiden kadinlar tarlalarda calisirdi kimse dinlemezdi benim teyzemde 3 dusuk yapti sonra hamile kaldi bikere evini pis gormedik hergun evine cagirirdi misafirlige. Senin kardesin gelse rahatsiz olurmusun acaba. Cok nazli birisin. Bayan dedigin temiz olmali. Bulasik makinesini bile esine yaptirman sacma ben ameliyatli halimle yapiyodum onu. Bence bu huylarini birakta evini temizle cunku cogu anlattigin abartili
Siz ameliyatli halinizle her ise kosturun. Herkes siz gibi olmak zorunda mi peki?
Benim esim de ben hasta olmasam bile makine bosaltip dizer. Yaparken de gocunmuyor.
Sagolsun.
Niye bu kadar garipsediniz ki bu isi? Cok şükür her isimizi beraber yapariz eşimle gayet de memnunuz hayatimizdan.

Kimse kusura bakmasın tüm hormonlarım alt üst olmuş, karnımda başka bir beden büyüyor.. yok kocaya yazıkmış yemeksiz kalmışmış. Ama doğru kadın yapar ev işini, yemeği erkeğe yemek düşer. Kadının görevi bu değil mi? Temizlik desen kadın işi. Ne demek efendim temizlilik yapmamak cık cık yazık kocaya. İsteyen istediğini düşünsün hamile olsam kimse benim 4 duvar evime karışamaz, istemiyorsam yatılı kalamaz. Ben o pembik hamilelerden olurum cidden. Evin her işini sırtlamak, hamileyken ya da lohusayken misafir ağırlamak maharet değil, kadına yapıştırılmış görevleri yapmakla mutluluk duyanlar devam edin. Geçti o devirler..

Karı koca ikisi de akşama kadar çalışıyorlar.
Ama tabii ki de makine toplayan kişi koca değil, karnı burnunda olan kadın olmalı.
Erkek dediğin makine mi toplarmış ben de hiç hayatımda böyle saçma şey duymadım.
Haklısınız güçlükadın. :işsiz:
Aman kocalarınızın elini soğuk sudan sıcak suya değdirmeyin, oğlunuz varsa onu da öyle yetiştirin hatta, ki kadınlarımız haddini bilsin.

Bir kadının kendini bu kadar değersiz görmesine şaşıyorum doğrusu.

Ev işi yapmak kadının görevi değildir.

Erkek hasta olduğunda nasıl kadın yapıyorsa kadının hassas özel durumunda da erkek bu görevi tek başına üstlenmeli.

Bizim kültürümüzde böyle değil maalesef. Ev işi kadının görevi eve para getirmek erkeğin görevi. Peki kadın da eve para getiriyorsa neden ev işi yine sadece kadının üzerinde oluyor.

Evet hamilelik hastalık değildir. Ancak bu çok özel mucizevi bir durum. Minicik bir can karnında gün gün büyüyor. Bu günleri karnındaki bebeğe ve kendine ayırmak istemesi en doğal hakkı. Neden bu özel zamanlarını kocaya-misafire hizmet ederek geçirsin ki? Zaten çocuk doğduktan sonra bütün sorumluluk annede olacak. Bırakın 9 ay bari "prensesler" gibi yaşasın. İster evini temizler ister temizlemez. Bu kadının o anki ruh haline bağlı. Kimse de pislikten ölmez herhalde.

Ayrıca doğum yapacak kadının evine yatılı misafir gitmez. Hele ki gezmek için... Eltiye bir şey demiyorum. Belki kocasının ısrarıyla kabul etmiştir. O da istemiyordur. Orasını bilemem. Ama misafir istememek konusunda ev sahibi çok haklı.

Eltin ile konuş
Hamileliğinin çok zor geçtiğini anlat
Sürekli şikayet et :)
O da herhalde anlar kendi de doğurmuş
Kocasına gitmeyelim der
Kocası da kardeşine gelmicez sonra geliriz der bi ihtimal

nasıl bukadar çüirkin konusabiliyorlar ben bu kadınları anlıyamıyorum ,
dediğin gibi şimdi pat diye hamıle kalınmıyor o yuzden daha kıymetli bebekler ,

Hayır o zamanlarda da pat diye hamile kalınmıyordu.
Tıpkı şimdi gibi çocuk özlemi çeken çok kişi oluyordu.
Doğum her yerde doğum , zor olan her yerde zor.
Eskilerde şartlar çok zordu çocuk büyütmek için. Şimdi her şey elimizin altında.
Her şey kolay. Tek zor olan ortam.
Bunun dışında eskilerin ellerinden öpüyorum saygıyla. Her koşulda zordalarmis.

Evet doğru eski şartlarda kadınlar tarlada doğum yapıyordu , şuan da var aynı şekilde olanlar. Eskiden kalma değil bu.

Kim nerede nasıl yetismisse ona göre dayanıklılığı şekilleniyor.
Tarlada büyüyen tarlada doğum yapabiliyor.
Kolay mi onun için değil elbet ama şehirde büyüyen için daha zor tarlada doğum yapmak.

Bu cümleler geride kalmış nenelere ve vicdansız merhametsiz bazı kocalar ait.

Şimdilerde kadınlar kullanınca çok komik görünüyorlar.. Hangi ezilmislik duygusu bunu kullanmalarını sebep oluyor kimbilir.

Kadının düşmanı kadın yine. Tarla toprak varmış bilmem ne diyenler artık interneti kapatsın tarlaya gitsin kafa orda kalmış çünkü. Neneme internetin faydalarını anlatamiyosak bu hanımlara da her hamileliğin bir olmadığını anlatamayiz
:KK52::KK9:

Nerden biliyorsunuz yardım etmeyeceğini belkide size yardım için geliyordur kimseniz yokmuş sonuçta
Gelsin de bari eşin yazık bi sıcak yemek temizlik görsün acıdım adama

Bu yeni nesil doktorlar da hamile kadınları tam bi prenses olarak doğuma hazırlıyorlar aman iş yapma aman ayağını kaldırma

Benim köylü teyzelerim nenelerim o kadar çocuğu nasıl bi çırpıda dogurmuslar o kadar işin gücün arasında
Kaç çocuğunuz var ?
Hayatımda asla işten misafirden kaçan biri olmadım ama okadar berbat bı hamileligim oldu ki kusmaktan 14 kilo verdim hamileligimde

Anneme bile tahammülüm yoktu temizligimi, yemeğimi eşim yapardı ...

Öyle bir konsmussunuz ki böyle konuşan bı kadının ard arda 5 çocuk doğurup üst mertebede iş sahibi olup aynı zamanda sürekli misafir ağırlıyor olması gerek ... Eğer öyle değilse çok komik olurda...

Evet insanlar eskiden tarlada doğum yapıyormuş ama ölü doğum daha fazlaymış hatta doğum sonrasında bile. Gün içerisinde devamlı bulantım var ve arada kusmalarım, çalışıyorum. Temizliğimi kendim yapıyorum devamlı dinleniyorum sizde dinlenerek yapabilirsiniz maalesef erkekler hamile olsanız bile yardım etmiyorlar siz isteyin yapmasını, suratıma bakıyor benim ki bir şey isteyince ama işine geliyorsa :63: çorbayı hazırlayın o karıştırsın, salatayı o yapsın, masayı o hazırlayıp kaldırsın, çamaşırı sersin vs. Siz ondan yardım istemedikçe totosunu kaldırmaz :KK66:

Kadının düşmanı kadın yine. Tarla toprak varmış bilmem ne diyenler artık interneti kapatsın tarlaya gitsin kafa orda kalmış çünkü. Neneme internetin faydalarını anlatamiyosak bu hanımlara da her hamileliğin bir olmadığını anlatamayiz

Gercekten ilginc yani tarlada calisip cocuk dogurunca super kadin mi olunuyor madalya mi takiyorlar. Benimde hamileligim cok sorunsuzdu her isimi kendim yaptim hatta son gune kadar marketime bile gittimde boyum uzamadi :)

Yok neneler oyle yapmis boyle yapmis diyerek kiyaslama cok manasiz. Onlar cocukluktan beri alismis vucutlari musait bizler koyde bile yasiyor olsak o kadar agir is yapmiyoruz ki. Aynen dediginiz gibi kadinin dusmani yine kadin.

X