kızlar bebişlerinin meme uçlarında sertlik olan varmı, internette okudum hormonlarla ilgili olduğu ve kendiliğinden geçeceği yazıyor ama sanki bebeği rahatsız ediyor gibi geliyor bana, dr kontrolümüzde cuma günü , bilgisi olan varsa yardımlarını bekliyorum
benim oğlanınkide beze gibi çok sert annem ara sıra beb yağı ile masj yapıyo oğluma belki faydası olur..birde bebek doktoruna ilk kaç günlükken götürdünüz
Kızlar göğüslerini ovmayın sakın bebeklerin.Eskiler ovalarmış.Sitede yazışmıştık daha önce.Kaçırdınız sanırım.Hemşire arkadaşlarımızdan birisi ovmamamı söylemişti.Ovalayınca kalıcı hale gelebiliyormuş.15 günlükken sağlık ocağına gittiğimde boyu kilosu ölçülürken sordum.Oradaki doktor da ellemeyin,kendiliğindenn geçer dedi.Emzirdiğimiz için bizdeki hormonlar bebeği etkiliyor ve göğüsleri sertleşiyormuş.
Zepp devit yazdılar bize hastaneden çıkarken.10.günden sonra başladık ağzına damlatmaya.Eczanede günde 6 damla yazmışlar.Sağlık ocağındaki hemşire 6 çok,3 damla damlatın dedi.Öyle yapıyorum.Bir de ne zaman az da olsa güneş çıksa bebeğimle pencere kenarında duruyorum.Yüzüne biraz güneş gelsin de sütten aldığı kalsiyum daha çok yarasın,kemik gelişimi hızlansın diye.
Bebekleriniz pişik olsun istemiyorsanız asitli şeyler tüketmeyin sakın.Asitliden kastım kola,fanta,mandalin portakal gibi şeyler.
Gaz problemiyle ilgili bildiğim bebeklerin en çok bizim yediklerimizden dolayı gaz sorunu yaşadıkları.Çiğ sebze ve meyvelerin çoğu gaz yapıyor.Meyveleri komposto şeklinde kaynatılmış olarak tüketüyorum ben.Yaprak sarması,lahana,çiğ soğan,süt,yoğurt,kuru baklagiller de gaz yapıyor.Çok sancısı olduğunda,o gün neler yediğinizi bir düşünün ve ona gaz yapabilecek olan şeyi en azından daha az tüketmeye çalışın.Ağlatmayalım bebişlerimizi:ecrin_bebek:
Site içinde Doru'nun yardımıyla bulduğumuz ayva çekirdeği formülünü göğüs uçları yara olanlara tavsiye ederim.İlk başlarda bilmiyordum ve iki göğsümde de yarıklar oluştu.Emzirirken içim cızlayıp durdu.Acıdan dudağımı ısırıp kanatmışım hatta.Bu formül çok iyi geldi bana.Sürekli emzirmeye devam ettiğim için yaralarım tamamen geçmedi ama artık eskisi kadar çok acımıyor.
Okumamış olanlar için tekrar yazayım:Ayva çekirdeklerini çay tabağı gibi küçük bir kaba koyup üzerlerini örtecek kadar su koyuyorsunuz(ben kaynatılıp soğutulmuş iyi su koyuyorum.)Birkaç saat sonra su jelleşiyor.Bunu uçlara sürüyorsunuz.Lasinoh krem kullanıyordum ve hiç faydasını görmedim ama bu jelin farkını hissediyorum.
Emzirirken yaralar kolay kolay iyileşmiyor diye silikon göğüs ucu ile emzirenler varmış.Bu formülle birlikte göğüs uçlarını da kullanabilirsiniz.
Çamaşırıma bulaşmasın diye de kotex'in yumuşak yüzeyli günlük pedlerinden makasla üç parça haline getirip,birer tane çamaşırıma,göğüs uçlarımın denk geldiği yerlere yapıştırıyorum.Her emzirmeden sonra göğüs uçlarımı yıkayıp jeli sürüp ped yapıştırdığım sütyenimi kapatıyorum.Belki fikir olur dedim.