Doğum yapanların paylaşım alanı

al benden de o kadar. hastanede baktım ilk gün mercimek çorbası getirdiler. doktora sordum, ne yicem ne içcem diye. herşeyi dedi. şaşırdım. ben de hiç ayırd etmiyorum. ne buldum yiyorum:)) hele aşureye bayılıyoruz. arada gazı olunca ılık havluyla masaj yapıyorum göbüşüne kızımın. o rahatlatıyor.. hemencecik pırtlatıveriyor..

pirayecim teşekkür butonları kalkmış teşekkür edemedim yazarak ediyim bari.:)))

ayy bizde elbise giyiyoruz artık ama ben kızıma elbise yakıştıramıyorum ne bilim kız gibi olmuyo giyince erkek gibi:))
ben genelde kot pantolon giydiriyorum bi yere giderken içine külotlu çorap ..evde pijama anası gibi:))
ay geçen gün ablamın bir arkadaşına gittim kadın evde haytta pijama eşofman giymezmiş hep normal kıyafetle otururmuş.eşofmanın yok diyo bi tane varmış onu da temizlik yaparken giyiyomuş taşlı maşlı ayyy kendimden utandım:))

Mrb arkadaslar guzel bir hafta diliyorum herkese a.s.
sabahtan doktora gittik biz bugun ...malum benim bebis hala kakasini yapmamisti (bugun 6. gun )
neyse muayene etti doktor ...
ultrasyona girdi bebisim ...
cok sukur cok SIKIntisi yok ...
bir fitil verdi ,bagirsak duzenleyici surup bir de ...
boyle durumlarda bagirsak dugumlenmesi olurmus ihmal etmeyin arkadaslar ...
ayirca o sabun koymak poposuna tehlike ...bunun da belirteyim ...
eve geldim fitili dikine ikiye kestim (oyle dedi doktor) verdim popisine bebisimin inanin ki 2 dakika gecmedi benim oglus bir doldurdu :) rahatladi yavrum ...
sonra doyurdum surubunu verdim insallah en kisa surede duzene girer eskisi gibi ...

Bu arada bhk hayirli olsun canim ;spora baslamissiin ...
benim de 3 kilo fazlam var dogumdan onceki cogu kiyafetimi giyiyorum kotlarimi falan ...

Dun gunumuz vardi kizlar son 3 aydir katilamiyordum ...
bebisi doyurdum uyuttum esime emanet ettim gittim ...(evde yapmiyoruz 30 kisiyiz )
ev sahibide bendim kolay birseyler yaptim bebekli olunca arkadaslar
(anlayisli sagolsun) servis icin ...
cok guzel 2 saat gecirdim tabii zengin oldum : ) :lepi:

gunun goz bebegiydim ama millet beni boyle gorunce cok sasirdilar ;manken gibisin dediler ...: )sositososito
tabi cok hosuma gitti ...

emzirmeye devam arkadaslar bakin gorun butun kilolar gidecek hepimizin ..:lepi:
yediklerimize dikkat edelim fazla kalorili yiyeceklerden uzak duralim bol sut yapan gidalar tuketelim ...:lepi:
hepinizi opuyorum ...:1hug:
kucuk kusum uyuyor buyugude uyutayim islerimi halledeyim; gelirim :jeyyar:

Biz yediklerimizi 3 saatte sindiriyoruz canıım.Bebeklerde daha kısadır herhalde.2saatte bir emzirin dediklerine göre 2 saatte sindiriyor olabilirler diye düşünüyorum.Ama yetişkin insan dediğim gibi 3 saatte sindiriyor.Ben o yüzden gaz yapan şeyleri sabahtan ya da öğlen gibi yemeye çalışıyorum ki akşama problemimiz olmasın.Yalnız kuru bakla hiç yemedim.Bir kere aşurenin içinde çok çok az yedim.Yani gaz yapar mı bebeğime bilmiyorum.Yiyip denemem lazım aslında.

selam kıslar ..
bizim yediklerimiz 2 saat sonra sütten çıkmış oluyor. dolayısıyla hertürlü şeyi yiyin derim ben üzerine de 1 saat sonra rezene falan içtiğinizde sizi de bebeği de rahatsız etmez. biz mama ile beslendiğimiz için bu sorunlar yok bizde ben ne bulsam yiyorum valla :)

bende pirayeye etek almıştım minicik elimden bile küçük:))onu giydirince etek giymiş erkek gibi oluyokaydirigubbakcemile3
anamm kadın temizlik yaparken taşlı eşofmanmı giyiyomuş amannn o kadarda kokoş olmaya gerek yok ben temizlik yaparken kendimi dağıtıyom taşlı eşofman giyersem çamaşır suyundan görünmez o taşlar:roflol:

kızımı yıkadım demin ne zamandan beri fileye sığmıyo danacık ben ısrarla filede yıkmaya devam ediyorum bide sarkıyo file eylül sen çıkardım demiştin sanki fileyi rahat yıkayabiliyomusun öyle cnm

huuu bende geldim
yer varmı buralarda a.s.
hoşgeldin kuzumm
bi kasım annesi daha geldiiiii.
sen de cnm bende ki de havaya sanki konuyu ben açmışım gibi hoşgeldiniz diyorum
yıllardır burdayım ya-tatlicadiarzu-

canım fazla giydiriyorsun ben de sadece çorap ve ayakkabı giydiriyorum daha elbide giydirmediğim için
huhuu hihoyyyt
bi kasım annesine daha yer var mı a.s.
dökülün iyi ki yazmışım kasım anneleri kısmına

valla canım ben 11 kilo almıştım 15 kilosunu verdim 5 kilom kaldı formuma dönmemehihoyyyt

Canım lansinohun küçük boyu olan 10 gr formuda var fiyatıda cazip istersen tekrar araştır bu arada garmastan ürünü kullanma istersen çünki emzirmeden önce temizlemen gerekiyor buda iyileşme sürecini uzatıyor lansinoh silinmesine gerek yok bence kullanmanda fayda var

yok canım çıkarmadım da çıkarıcam bu gidişle demiştim çünkü iyice sarkıyo çocuk içinde ..toyikide küvet süngeri görmüştüm,burdan birkaç arkadaşta doğumdan önce almıştı sanırım ondan alıcam..

ayy ne süngeri kızlar bende alayım ya küvetin içine battaniyesini çarşaf falan seriyordum bende
baya kalın oluyordu ama banyodan sonra çamaşır sıkmaktan gına geldi

cnm küvet süngeri google dan baktım bende ee o süngerde suyu çekçek bide onu sıkçaz ağır olmazmı?
kullanan varmı kızlar aranızda

o süngerden benim arkadaşım kullanmıştı ve bana çok kullanışlı olduğunu zamanı gelince mutlaka almamı tavsiye etmişti. biz şimdilik fileyi 1-2 kere kullandık. filede yıkamayı beceremedik bir türlü, yani sanki rahat değildi kızımız. şimdi küvetini suyla dolduruyoruz. bi yandan yüzdürüyoruz kızımızı bir yandan da yıkıyoruz. maşallah pek keyif alıyor böyle olunca. her ne kadar oda sıcaklığını artırsak da filedeyken üşüyormuş gibi geliyor bana.. sünger aldığınızda tecrübelerinizden faydalanmak isterim açıkçası..

e sünger alalım o zaman yaa gerçi onu ne kadar kullanacağız ki

merhaba bende mart ayında sezaryan ıle dogum yapacagım yalnız bırsey merak edıyorum sezeryandada çok kanama oluyor mu normal ped mı yoksa hasta bezı mı almalıyım

merhaba bende mart ayında sezaryan ıle dogum yapacagım yalnız bırsey merak edıyorum sezeryandada çok kanama oluyor mu normal ped mı yoksa hasta bezı mı almalıyım

benim ilk 4 gün falan normal bi adet kanaması gibi oldu..
sonra kırkım cıkana kadar lekelenme tarzındaydı hep.
hasta bezine gerek yok bence..
gece pedleri işini görür..

selamlar,
bizde file kullanıyoruz yıkarken çok rahat oluyor benim gibi acemiler için ama bende ikinci bebiş var ya ikinciyi yıkamaya geçince file ıslak olduğu için soğuk oluyor önce sıcaksu döküp onu ısıtıyoruz sonra bebişi olabildiğince çabuk yıkayıp çıkarıyoruz..tek bebişler için daha rahat olur...evirme çevirmede kolay oluyor filede..

emelyücel, bende sezeryan yaptım hasta bezini sadece yatağa sermek için istiyorlar kendin için normal ped yada uzun gece pedi yeterli oluyor.. ben acil doğum olduğu için ilk olarak eşim hastane kantininden normal kalın pamuklu pedlerden almıştı çok rahatda işi gördü sonra normal pedimi kullandım ama bu ped işi çok uzun sürüyor bhk'nın dediği gibi kırkın çıkana kadar azda olsa hergün kanaman oluyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…