• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum yapanların paylaşım alanı

cidden pek bi sessiz kaldı burası...

ya kızlar,buraya da yazayım.
sezeryan sonrası hemoroid sıkıntısı yaşayan oldu mu aranızda?
ben de başlangıcı var sanırım.
ama bu konularda doktora gitmekten nefret ediyorum..
cok cahilce bir davranış ama aşamıyorum işte:bbo:

uff napıcam bilmiyorum:çok üzgünüm:

canim sezeryanla ilgisi yok bunun genelde hamilelik sirasinda oluyor normal dogum yapanlarda da oluyor yani ...
gecmis olsun yediklerine dikkat et ...

canim sezeryanla ilgisi yok bunun genelde hamilelik sirasinda oluyor normal dogum yapanlarda da oluyor yani ...
gecmis olsun yediklerine dikkat et ...

tüh yaa..
hamilelikte de ilk ay dışında kabızlık sorunu hiç yaşamadım.
o zaman bile doktorun verdiği ilacı sadece iki kere kullanma ihtiyacı hissetmiştim.
nerden cıktı anlamadım...

işin kötü tarafı artık ömür boyu tedavisi yok diyorlar..
bir kere oldu mu iyileşse bile sürekli yineliyormuş..
cok canım sıkıldı ya..

Bende yıllardır var hemoroid sorunu.Kadın doğumcum progtolog krem vermişti.Rahatlatma anlamında çok memnunum.Reçetesiz de alınabiliyor.Doğal bir krem.Bildiğim kadarıyla yan etkisi yok ama yine de içiniz rahat etmezse doktora sorarsınız.
Bhk'cım ne yazık ki hemoroid geçmiyor.Onunla yaşamaya alışman gerekecek:)Acımadığı sürece sorun yok.Acı verdiği zaman dayanılmaz oluyor.Oturup kalkamıyor insan.Kabız olmamaya dikkat et.
Bol bol su.Su,su,suuu.Hem kabızlık için hem de sütünüz artsın diye:)

Bende yıllardır var hemoroid sorunu.Kadın doğumcum progtolog krem vermişti.Rahatlatma anlamında çok memnunum.Reçetesiz de alınabiliyor.Doğal bir krem.Bildiğim kadarıyla yan etkisi yok ama yine de içiniz rahat etmezse doktora sorarsınız.
Bhk'cım ne yazık ki hemoroid geçmiyor.Onunla yaşamaya alışman gerekecek:)Acımadığı sürece sorun yok.Acı verdiği zaman dayanılmaz oluyor.Oturup kalkamıyor insan.Kabız olmamaya dikkat et.
Bol bol su.Su,su,suuu.Hem kabızlık için hem de sütünüz artsın diye:)

of ya geçmediğini ben de okudum..
cok canım sıkılıyor bu mevzuya..

su meselesi de benim için tam bi işkencedir yani..
günde 1 bardak zor içerim kışları..
o derece yani..
şimdi süt olsun diye günde bir litre zor içiyorum.
Allah hayretsin bakalım..

selamlar kızlar
bhkcım geçmiş olsun canım. ben hamileliğim boyunca ve öncesinde yaklaşık 1 sene kadar geçmeyen bir ishalle uğraştım. yaptırmadığım tahlil, inceleme kalmadı geçmedi. bana zarar vermediğinden aslında iyi de olmuştu. kabız olmaktan iyidir diye düşünmüştüm hep ve gerçekten de öyleymiş. ben de doğumdan sonra kabızlık başladı. şükür hemoroid yok ama dikişlerden dolayı kabız olunca biraz canım yanıyor. doktorum dikişlerimi muayene ettiğinde de söylemiştim, baktı yara yani hemoroid yok dedi, ama 2 tane de krrem verdi. bir de kabızlık giderici şurup verdi. ben şurubu 2 kere filan içtim, o biraz rahatlattı kısmen geçti kabızlık ama ben bağırsaklar bi de buna alışır diye çok sık içmiyorum. kremler de fayda ediyor mu anlamadım valla. belki de hemoroidi engelleyen bişiydir.. ben de bu konuda çok sıkılganım. inşallah olmaz. ama bildiğim kadarıyla hemoroidi amiyane tabirler azdıran şey soğuk su ile taharet almakmış. işyerinde bir arkadaşım söylemişti. sıcak su biraz daha dinlendiriyormuş ve kuru tutmak gerekiyormuş. dediğin gibi hayrolsun inşallah, Allah şifa versin canım

Son düzenleme:
Slm.kızlar bende eylül annesiyim topiğinizi yeni gördüm 4 aylık oldu oğluşum ama gazı henüz geçmedi azaldı ama geçmedi gaz yüzünden çok rahatsız ne yapacağımı bilmiyorum,akşamları papatya ve rezene çayı veriyorum başka tavsiyesi olan varmı artık sık sık gelirim buraya

hoşgeldin dream
gaz için ben metsil damla kullanıyorum kızıma.başka bieşey vermiyorum.
kendim rezene,elma,anason gibi çaylar içiyorum.bunlarda gazı alıyor. sendeki gazda bebeğe geçer diyorlar,bu nedenle sende iç bunlardan.hemde sütüne faydaları olur.

bhk bendede doğumdan sonra uzun süre kabızlık oldu.benimde sezaryan oldu .
hatta hemoroid başlangıcı olmak üzereydi artık.ben kayısıyla atlattım.bir bardağa 5 tane felan kuru kayısı koy.üzerine kaynar su dök sabahtan akşama yada akşamdan sabaha beklet iç.
ben ancak bu şekilde atlattım.ki ben çok su içen biriyim su işe yaramadı bende.

dorucum geçmiş olsun benimde sırtım ağrımazdı belim sırtım felaket ağrıyor.emzirmekten ve şekilsiz durmamızdan oluyor sanırım.ben cereni sallarken emzirirken çok şekilsiz duruyorum.bazende kucak kucağa uyumaya çalışıyoruz yamuk yumuk.

erteleme özellikle akıntını.
bişey olmaz sütünü sağarsın biberonla verirsin.ilaçlı sütüde sağar dökersin.

hoşgeldin dream
kendim rezene,elma,anason gibi çaylar içiyorum.bunlarda gazı alıyor. sendeki gazda bebeğe geçer diyorlar,bu nedenle sende iç bunlardan.hemde sütüne faydaları olur.

hatta hemoroid başlangıcı olmak üzereydi artık.ben kayısıyla atlattım.bir bardağa 5 tane felan kuru kayısı koy.üzerine kaynar su dök sabahtan akşama yada akşamdan sabaha beklet iç.

dün akşamdan itibaren başladım kayısıyı dediğin gibi tüketmeye..
bakalım..
ini işe yarar bende de..

hoşgeldin dream

hoşbulduk canım sağol ilgilendiğin için ben gaz ilaçlarını bebeğime vermeyi bırakalı çok oldu çünkü hiçbi faydasını görmedim,ben zaten kendimde içiyorum özellikle rezene bilmiyorum canım eskiye oranla azalma var tabi sonuçta 4 aylık oldu ama yine gaz sancısı bi geldiği zaman hala onuda bizide perişan ediyo inşallah en kısa zamanda atlatırız,tekrardan sağol..:1hug:

bhk geçmiş olsun canım çok kötü bişey bu hemoroid illeti benim annemde yıllarca boğuşmuştu yediği bi macun sayesinde düzeldi valla bu kabızlıktan bende muzdaribim sürekli kabızlık çekerim doğumdan sonra dahada arttı sürekli su içiyorum yediklerime dikkat etmeye çalışıyorum sende bol bol su iç ve kayısı kompostosu falan tüket umarım bi an önce kurtulursun canım...

bhk geçmiş olsun canım çok kötü bişey bu hemoroid illeti benim annemde yıllarca boğuşmuştu yediği bi macun sayesinde düzeldi valla bu kabızlıktan bende muzdaribim sürekli kabızlık çekerim doğumdan sonra dahada arttı sürekli su içiyorum yediklerime dikkat etmeye çalışıyorum sende bol bol su iç ve kayısı kompostosu falan tüket umarım bi an önce kurtulursun canım...

saol canım.
bi kaç sey deniyorum şu aralar..,
inş kurtulurum..

bhk geçmiş olsun canım çok zor bi durumdur eminim şükür ben bi sorun yaşamadımm

bhk cım geçmiş olsun canım inş. cabuk atlatırsın
fırsat buldukça sıcak suya otur canım çok faydası oluyor benim eşimde vardı ve en sonunda ameliyat oldu erken tedbir almamasından dolayı ama son çare o ve faydalıda oldu inş. o safhaya gelmezsin
bendede var ama çok rahatsız olmuyorum ama hep dikkat ediyorum baharat acı turşu falan yemiyorum sonra hamur işi et konserve katkı maddeli gıdalar fanan
en önemliside kabız olmamak canım
benimde bir ara azmıştı diyeyim aktarlarda mazı diye bir bitki var eşime onu aldırtmıştım un gibi öğütüyorlar her akşam bir kase yoğurdun içine bir çay kaşığı katıp yatmadan önce yiyor üzerinede bir bardak su içip yatıyordum ve ben faydasını gördüm geçirmedi tamamen ama çok küçüldü minicik birşey kaldı v e rahatsızlıkta vermiyo bana o yoğurdu yemeye devam etsem tamamen geçerdi belki ama yarıda bıraktım işte
yine bu sitede okumuştum bir tane ayvanın çekirdeklerini yarım caybardağı suya ıslatıyormuşsum ertesi gün o su jel halini alıyormuş sonra onun içine biraz bal karıştırıp onunla pansuman yapıyormuşsun belki faydası olur bal her derde deva şifa kaynağı
çok geçmiş olsun canım.

bhk geçmiş olsun canım çok zor bi durumdur eminim şükür ben bi sorun yaşamadımm

saol canımcım:1hug:

bhk cım geçmiş olsun canım inş. cabuk atlatırsın
fırsat buldukça sıcak suya otur canım çok faydası oluyor benim eşimde vardı ve en sonunda ameliyat oldu erken tedbir almamasından dolayı ama son çare o ve faydalıda oldu inş. o safhaya gelmezsin
bendede var ama çok rahatsız olmuyorum ama hep dikkat ediyorum baharat acı turşu falan yemiyorum sonra hamur işi et konserve katkı maddeli gıdalar fanan
en önemliside kabız olmamak canım
benimde bir ara azmıştı diyeyim aktarlarda mazı diye bir bitki var eşime onu aldırtmıştım un gibi öğütüyorlar her akşam bir kase yoğurdun içine bir çay kaşığı katıp yatmadan önce yiyor üzerinede bir bardak su içip yatıyordum ve ben faydasını gördüm geçirmedi tamamen ama çok küçüldü minicik birşey kaldı v e rahatsızlıkta vermiyo bana o yoğurdu yemeye devam etsem tamamen geçerdi belki ama yarıda bıraktım işte
yine bu sitede okumuştum bir tane ayvanın çekirdeklerini yarım caybardağı suya ıslatıyormuşsum ertesi gün o su jel halini alıyormuş sonra onun içine biraz bal karıştırıp onunla pansuman yapıyormuşsun belki faydası olur bal her derde deva şifa kaynağı
çok geçmiş olsun canım.

hmm.saolasın keleğim..
hepsini kaydediyorum bu bilgilerin.
inş cok ilerlemeden önünü alırım.
zaten iki belirti var şu an,ben kendim koydum teşhisi dekaydirigubbakcemile3
bakalım hayırlısı..

günaydın arkadaslar ya sabahtan beri yiğit ali yle ugrasıyorum bir iş yapamadım ev cok dagınık bulaşık beni bekliyor yaaaaaaaaaaaaaaa:1no2:

merhaba arkadaşlar
burayada yazayım hangi topiğe yazacağımı şaşırdım bende her yere yazıyom:roflol:
kızlar aranızda söylemesi ayıp ishal olan var mı :uhm:acaba barsak dengemi mi bozdum
kabız olmayım derken iç çayları suları derken
oğluşumun kakası azaldı bide günde 1 kere onu da az yapıyo ama bayağı az yaa kabız değil ama katı değil yani :uhm:
aman anlamadım
aayy hergün bişey çıkıyo yaaww delikafadulden

slm kızlar ...bende kısmetse ocak annesi olucam heyecan dorukta yavrumu bekliyorum...
size sorularım olcaktı cevaplarsanız sevinirim...hastane cantanız kaç tane gecelik pijama koydunuz,sezeryanla dogum yapcam cok kanama oluyor mu,hasta bezi mi ped mi koyuyum bavula,emzik biberon lazım oluyo mu?iyiki koymusum yada koymasaymısım bavula dediginiz neler oldu...

kanama oluyor ilk günlerde ..
ben az kilot aldığım için çok pişman oldum, en az 6-7 tane çamaşırın olsun bence..
benim suyum geldiği için apar topar hastaneye gitmiştim ve üstümde batmıştı...
hastane çıkışında giyeceğin temiz bir kıyafet de yanında olsun..
gecelikler önden düğmeli, desenli ve içini göstermeyen kumaştan olsun.. sürekli süt verdiğin için ziyaretçi geldi mi toparlanman kolay olur.
emzik biberon gerekmedi.
ben göğüs pedi almamıştım, mutlaka koca bir paket yanında olsun, sütün akıyor ve sütyen de giymek istemiyorsun amelliyattan sonra pek rahat olmuyorsun.
ve bol miktarda gece pedlerinden yanında olsun, hastanede biraz pinti davranıyorlar, istemedikçe vermiyorlar, sürekli istemeye de utanıyor insan...
Allah yardımcınız olsun, şimdiden geçmiş olsun diyorum.

geçmiş olsun canım benim kızımındasağ gözü sulanıyo çapak çok fazla olmuyo ilk zamanlarda oluyodu dr aradım oda bana tobrex verdi 6 saatte bir 1 damla masaj yap dedi bide

çapaklanma gözyaşı kanallarının tıkalı olmasından kaynaklanıyor.
damla vb sadece çapağı temizliyor ve sürekli gözünü sildiğinizden mikrop kapmasını engelliyor.
Göz pınarının olduğu yere sürekli masaj yapın, her süt verdiğinizde masaj yapın.
çapaklanma masajla geçiyor.
bir de bilmiyorum ben başından şapkasını çıkarmadım ve üşümemesine de dikkat ettim..
çapaklanma geçti.:lepi:

Back