• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum yapanların paylaşım alanı

oohhhhh valla nasıl rahatladım..hepinizden Allah razı olsun..bizim halkımızı bilirisniz illa olumsuz şeyler söylerler insanın moralini bozarlar..benim karnım 7.ayın sonuna doğru hamile göbeğine benzedi.diyorlardıki bebek çok küçük galiba beslemiyormusun falan filan..halbuki tam haftasında gidiyordu..sonra 6.aydan beri kafası aşağıda duruyor kızmın bende seviniyorum normal yapabilirim diye ona da kulp taktılar..bir yanlışlık var bebek son haftalarda döner acaba erken doğummu yapacaksın dediler..bide bu süt olayı..moral vereceklerine tam bir felaket tellallığı yapıyorlar..cahilliklerine veriyorum artık:kızgın:

bu hepimizin başına geliyor malesef banada çok dediler hamilelikte sadece moral bozuyor bu laflar bende biraz şişkoyum millet bu şişman cocugu olmaz dogum yapamaz sütü olmaz dediler normal dogum yapmadım ama sebebi şişmanlık degildi tansiyon ve korkuydu normal dogum için herşey normaldi yappabilirdim ama korktum ve tansiyonum cok yükseldi sezeryan oldum bu seferde ayaga kalkamaz dediler dikişleri iyleşmez dediler ama ayaga kalktım ve gayet iyiyim sütümde çok hep boş yere akıyor memeden fışkıyor maşallah yiğit alininde karnı doyuyor laflalara kulak asma moralini bozmakaydirigubbakcemile5:1hug:

zerencin geçmiş olsun.. bebeklerin gzyaşı kanalları tıkalı oldugundan dolayı çapaklanma olurmuş. doktor bize gözün dışından göz pınarına doğru masaj yapmamı söylemişti.. tobrex damlayı ben de duymuştum. çok iyi geliyormuş. inşallah böyle birşeydir, mikrop filan kapmamıştır..

kızlar benim kızın uzun uzun saçları vardı doğduğunda..
şimdi önlerden ve üstten baya dökülmüş.
bunların hepsi gidecek galiba..
sizde durum nasıl merak ettim..

kızlar size bir sorum olacak..geri tecrübeli annler topiğine sormuştum ama 1 yada 2 kişi cevap vermişti...
şuan 35.haftanın içindeyim ve göğsümden akıntı gelmiyor..sanki bir kere hissettim sıvı gelmiş gibiydi ama oda öylesine varla yok arası...diyorlarki eğer göğsünden akıntı gelmezse sütün olmaz..gelenin bol bol sütü olur.doğrumudur???.buda beni düşününce çok üzüyor..böyle değildir umarım..bebeğimin annesütünden mahrum kalmasını istemiyorum ben yaa.doya doya emzirmek istiyorum yarasın istiyorum

benim sıvı geliyordu arada öyle çokça sütüm olmuyo.anca yetiyo.hatta günde 2 öğün mama takviyesi yapıyoruz.

bhk canım bizimkinin de önlerden dökülmeye başladı.. annem yattığı yerlerin dökülmesi lazım bu zamane bebekleri benim bildiğim herşeyi tepetaklak ediyorlar diyor.. normalde yattıkları yerlerdeki saçların dökülmesi normalmiş yani.. sanırım bizimki de kelleşiyor

bhk canım bizimkinin de önlerden dökülmeye başladı.. annem yattığı yerlerin dökülmesi lazım bu zamane bebekleri benim bildiğim herşeyi tepetaklak ediyorlar diyor.. normalde yattıkları yerlerdeki saçların dökülmesi normalmiş yani.. sanırım bizimki de kelleşiyor

aynı şeyi bugün annem de söyledi bana.
yattığı yerler dökülmeye başlar diye..
arkalar duruyor halbukikaydirigubbakcemile3

benim oğlanında üstler varya yok arasında ama ensesine toka taksam olacak neredeyse, bazen bizim oğlanın ense traşı geldi diyorum kendi kendime

evet yaa. bizimkinin de enseler hafif uzadı. 80 lerdeki saç modeli vardı bi tane hatırlarsanız, üstler kısa enseler uzun. ııyk onlar gibi olcak yakında. olmasa bari

Benim kızın da önlerden döküldü saçı.Babası gibi alnı geniş oldu:)))Arkalar uzun kaldı.Ama bütününe bakınca saçları seyrekleşti baya.Çok dökülüyor.Annem hepsi dökülüp yerine yenisi çıkacak dedi.Bakalım.

kızlar size bir sorum olacak..geri tecrübeli annler topiğine sormuştum ama 1 yada 2 kişi cevap vermişti...
şuan 35.haftanın içindeyim ve göğsümden akıntı gelmiyor..sanki bir kere hissettim sıvı gelmiş gibiydi ama oda öylesine varla yok arası...diyorlarki eğer göğsünden akıntı gelmezse sütün olmaz..gelenin bol bol sütü olur.doğrumudur???.buda beni düşününce çok üzüyor..böyle değildir umarım..bebeğimin annesütünden mahrum kalmasını istemiyorum ben yaa.doya doya emzirmek istiyorum yarasın istiyorum

benim hamileyken göğsümden hiç akıntı gelmedi.Şimdi sürekli emziriyorum ve her gün bir kere yarım su bardağı kadar süt fazlası sağıyorum.Söylenenlere inanma derim.Kimseyi dinleme.Her kafadan bir ses çıkar.Özellikle negatif şeyler söyleyenlerle görüşmemeye çalış.Ya da hiç duyma konuştuklarını.Yaşadıkça kendim göreceğim diye düşün.Pozitif düşün.Çok sütüm olacak de kendi kendine.Allah bebeğini sağlıkla kucağına alıp emzirmeni nasip etsin.

cnm hiiç alakası yok benden çok geliyordu ama sütümde iyi maşallah
kızlar günaydın bebeğimin sol gözü çapak yapıyor ve sulanıyor saat 10 da doktora gidecegiz üfff çok canım sıkılıyor
sizin bebişler nasıl ALLAH tüm bebeklere sağlık versin :Saruboceq:
cnm geçmiş olsun size de
Göz Bakımı: Bebeğinizin gözünde akıntı, çapak oluşmuşsa, steril gazlı bezi kaynamış ılık suda ıslatıp, gözünü içten dışa (burundan-kulağa ) doğru tek bir hareketle silebilirsiniz. İşlemin tekrarlanması gerekirse yeni bir gazlı bez kullanmalısınız. Gözde kızarıklık, aşırı çapaklanma ve şişlik varsa doktorunuzla görüşünüz.

kızlar benim kızın uzun uzun saçları vardı doğduğunda..
şimdi önlerden ve üstten baya dökülmüş.
bunların hepsi gidecek galiba..
sizde durum nasıl merak ettim..

bizimde üst taraftaki karşılıklı iki yer döküldü ama az arkalar uzadı bile bağlanacak neredeysedelikafadulden

benim oğluşlardan kereminde döküldü arkaları özellikle tepelerde açıldı çok hareketli kfa hiç durmuyorki oda etkiliyor..:))
kaan beyimizinde saçlarında dökülme oluyor ama orantılı her yerinde saçı var şimdilik, yeni çıkanlardqa oldu onda...

doğum sonrası------
asla evde çok kişi olmasın babalar hiç olmasın ben bunun acısını çektim 2aile de doldu eve hiç hoş bişi diil,,,
bebeğim meme bağımlısı oldu ne yapcam ben 24 saat memede----onun şu anki tek dostu 2 meme,,,napsın başka çarşıya çıkıp iskender kebap yicek hali yokya...bırakın kalsın sonra 40ı çıksın 2-3 ay geçsin düzene giriyo isteseniz de almıyo bazen sizi korkutuyo bile,,
normal doğum yapanlar dayanın ben gibi karnınızına bağlanan korseleri çıkarıp atmayın!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!sıcak bastı die varsın bassın sıcak nedirki girn bi duşa geçer,,,

cidden pek bi sessiz kaldı burası...

ya kızlar,buraya da yazayım.
sezeryan sonrası hemoroid sıkıntısı yaşayan oldu mu aranızda?
ben de başlangıcı var sanırım.
ama bu konularda doktora gitmekten nefret ediyorum..
cok cahilce bir davranış ama aşamıyorum işte:bbo:

uff napıcam bilmiyorum:çok üzgünüm:

kızlar bu yaşıma kadar hiç yaşamama rağmen son bir haftadır boynum sırtım ve belimde müthiş bir ağrı var, bazen dayanamıyorum, geçen gün acıdan bir saate yakın ağladım, sonra eşim bebe yağıyla masaj yapınca biraz hafifledi, doktora gidersemde ilaç verir bebeği emziremem diye erteliyorum sürekli, ayrıca kanamam kesildikten sonra yeşilimsi bir akıntı gelmeye başladı, her zaman olmuyor gene ilaç verirler diye hala doktora gitmedim, ne olacak bu işin sonu bilmiyorum

Back