- 16 Ekim 2008
- 2.259
- 1
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
gülşah, doğduktan sonra 5. güne kadar sağlık ocağında topuktan alınan kanda bakılıyor fenilketönüri ve hipotiroidi eğer bebekte varsa aileye geri dönülüyor yoksa haber falan vermiyorlar.denizim şükür canım..ben daha yaptırmadım fenil testini.bunu özel olarak sen mi istediğini söyledin?yoksa her topuk kanında bakıyorlarmı bu değere de?
kızlar ya bu kız gece uyumuyor gunduz uyuyor uyandırsam huysuzluk yapıyor durmuyor zırlıyor ne yemek yıye bılıyorum nede baska bsey ya off gece yıkasam bıle uyumuyor cın gıbı oluyor of cok zormuş bebek bakmak yaaaaaaaa
gülşah, doğduktan sonra 5. güne kadar sağlık ocağında topuktan alınan kanda bakılıyor fenilketönüri ve hipotiroidi eğer bebekte varsa aileye geri dönülüyor yoksa haber falan vermiyorlar.
denizcim sonuçlarınızın iyi çıkmasına çok sevindim :) inşallah 48 saat dolmadan kakasını da yapar da uğraştırmaz küçük hanım.
bizde aşımızı yaptırdık bugün, Allahtan çok fazla ağlamadı . boyumuz 4 cm uzamış 52 cm ve 4100 gr olmuş Sezin bir dahaki aşımız da 27 nisanda ama o biraz ağır sanırım getirmeden önce banyosunu yaptırın dedi ebeler, aşıdan sonra 5-6 gün banyo yaptırılmayacakmış.
maşallah canım kızınagülşah, doğduktan sonra 5. güne kadar sağlık ocağında topuktan alınan kanda bakılıyor fenilketönüri ve hipotiroidi eğer bebekte varsa aileye geri dönülüyor yoksa haber falan vermiyorlar.
denizcim sonuçlarınızın iyi çıkmasına çok sevindim :) inşallah 48 saat dolmadan kakasını da yapar da uğraştırmaz küçük hanım.
bizde aşımızı yaptırdık bugün, Allahtan çok fazla ağlamadı . boyumuz 4 cm uzamış 52 cm ve 4100 gr olmuş Sezin bir dahaki aşımız da 27 nisanda ama o biraz ağır sanırım getirmeden önce banyosunu yaptırın dedi ebeler, aşıdan sonra 5-6 gün banyo yaptırılmayacakmış.
kızzz güzel besle damadımı klava: bi de diyo hep yiyo diye. şaka bi yana Şehnazım sağlıklı olsunlarda kilo çok problem değil.oyy oyy masallh sezin imize kocamn olmus yanliz senin damat hala 4 kiloyu bulamadi sezin hanim gecti arda yi:CüvCüv:
bu aşıdan sonra değilde 2. ay dolduğunda yapılacak olan aşıdan sonra banyo yapılmayacakmış. siz yaptırdınız mı aşıyı? bugün sizin de yaptırmanız gerekiyor di mi? hadi kontrolden sonra iyi haberlerini bekliyoruz prensesin.maşallah canım kızına
biz de doğduktan sonra ve 5.günde kan verdik sorunvarsa ararız dediler şükür daha arayan olmadı
bu akşam bizde kontrole gidicez ,aşıdan sonra 2 gün banyo yaptırılmıyor diye biliyorum ama değişmiş olabilir
amiiin canım benim sağolasın, Allah bütün bebişleri nazardan korusunEylemcim maşallah Sezine. Ne güzel büyüyor, Allah nazarlardan saklasın.
Kızlar şimdi eşim doktordan geldi. Fenilketonüri sonucunu alıp, doktorumuza göstermeye gitmişti. Şükür ki sonucumuz güzel çıkmış. Darısı herkesin başına. Bizim kız dün akşamdan beri kaka yapmıyordu, doktora onu da sormuş. Doktor demiş ki: Bu tarihlerde (1 aylık olduktan sonra) çocukta kabızlık beklenen ve normal bir durumdur. Mide ve barsaklarının geliştiğini gösterir, çocuğunuz sağlıklı olduğu için sevinin. Esas kabızlık olmazsa endişe etmek gerekir. Çünkü kabızlık olmasa çocuk giderek azalan şekilde kaka yapmaya devam eder, siz herşey yolunda sanırsınız ve bu şu anlama gelir; vücut gelişip büyüyor ama mide ve barsaklar gelişmiyor. Bu durumda çocuk, büyüyen bedenine yetecek ölçüde beslenemez ve güçsüz düşer... Midenin ve barsakların büyüme sürecinde kabızlık normaldir. 48 saatten önce müdehaleye gerek yoktur. Ama 48 saati geçince dizleri karnına yaslanarak, yağlanmış derece poposunda içeri itilir ve ileri geri hareket ettirilir. Uyarılan barsaklar kısa zamanda hareket geçer. Ben de bu yöntemi uygulayacam ama şunu sorma istiyorum. Çocuğun poposuna soktuğum dereceyi nasıl sterilize edicem? kaynatırsam veya kaynar su dökersem çatlar. Alkole silsem yeter mi sizce? Daha sonraki kullanımda kızıma mikrop kaptırmaktan korkuyorum da...
eylemcigim dogdugunda arda 3080 gr di hastaneden cikarken 2990 gr di simdide 3800 gr daha ne alsin benim oglusum premature dogdu kayinvalidesi bukadar buyumesi güzel kilo alisi iyi diyo dr bir sonraki randevumuzda ins 4 kiloyu bulur
çok şikayet edıyorum ama bacak agrısından kafayı yıycem ya sankı kopuyor bacaklarım agrı kesıcıde ıcsem fayda etmıyor yaa
denızım gece ışık yakmıyorum karanlıkda emzırıyorum konusmuyorumda ama cıyak cıyak duurmuyor off
çok şikayet edıyorum ama bacak agrısından kafayı yıycem ya sankı kopuyor bacaklarım agrı kesıcıde ıcsem fayda etmıyor yaa
denızım gece ışık yakmıyorum karanlıkda emzırıyorum konusmuyorumda ama cıyak cıyak duurmuyor off
eylemcigim dogdugunda arda 3080 gr di hastaneden cikarken 2990 gr di simdide 3800 gr daha ne alsin benim oglusum premature dogdu kayinvalidesi bukadar buyumesi güzel kilo alisi iyi diyo dr bir sonraki randevumuzda ins 4 kiloyu bulur
Dilekcim çok geçmiş olsun canım. Doktoruna sorsna bu ağrıları... Normal mi acaba? Ben bu şekilde bi bacak ağrısı çekmedim. Sezaryenle mi ilgili acaba?
şimdi aradım sordum ve bana bi kan sayımı yaptır yarın gel bakalım dedi off yarına kadar nasıl dayancam bilmiyorum acaba bi hastaneye gidip acilden baktırsammı kendıme yaa