Doğum sonrası yaşanılan gerginlik.

Abi pasif değil.
Kendi ailesini korumak zorunda.
Doğru ya da yanlış.
Evlendikten sonra öncelik yuvandır bence.
Kendi ailesini annesini hiçe sayarak mı koruyacak? Öncelik kurduğun aile olsa da bu aile büyüklerine yapılan terbiyesizliklere göz yummayı gerektirmiyor. Gerci abi kendi anne babasına gerçekten değer verse, ne eşi ne kardeşi bu şekilde davranamazdı. Bu rahatlık tamamen abiden geliyor.

Tabii ki hiçe saymasın ama rica ediyorum kayınvalide ve görümceler de lohusa oldu. Biraz halden anlasınlar.

Hani onlara çok karışmışlardı, onlar asla bunu yapmayacaklardı.

Tabii ki hiçe saymasın ama rica ediyorum kayınvalide ve görümceler de lohusa oldu. Biraz halden anlasınlar.

Hani onlara çok karışmışlardı, onlar asla bunu yapmayacaklardı.
Lohusalik döneminde zıvanadan çıkan kayınvalideler var evet ama bu her kayınvalide için geçerli değil ki. Kanaryanin onceki yorumlarından anlaşılan gelin zaten problem çıkarmaya meyilli biri. Kayınvalidesine 15 yaşındaki kardeşi terbiyesiz demiş, o yetmemiş kendisi 10 dakikalık ses kaydı atıp öfke kusmuş resmen. Lohusalik her istediğimizi düşünmeden yapacağımız bir zamanda değil. Bunu arkasına sığınarak ağzına geleni saymaya kimsenin hakki yok.

Az önce yazdım bu konudan hiç haberim yoktu bir arkadaşa yazdım burada.

Evlat büyütmek zaten çok zor. Bir de insanlar yorum yapınca daha çok yoruluyorum diye.

Ama bu işin çözümü yok biliyorum. Altlı üstlü oturan,haftada 3,4 defa görüşen arkadaşlara büyük sabırlar diliyorum…

İnsan doğduğu evi büyüdüğü annesini babasını,anneler babalar evladının huyunu suyunu bilir çarpık bi aile değilse. İnsan evlendiğinde eş ve aile arasındaki dengeyi en başından sağlamalı her konuda karısı mademki birşeyler anlattı insan sorgulamaz mı benim annemde böyle biri değildir aslında ama birde onunla konuşayım diye. Yani sizin annenizin yerinde benim annem olsaydı bunları yaşayan ve bana anlatsaydı ben mesela anneminde değişik yanları olduğunu bana taraflı anlattığını düşünürüm çünkü benim annem böyle. Kayınvalide ilk günden tabiki görecek torununu gidecek oda insan onunkide heyecan ben böyle ayrım yapamam ha ama aynı evde kalmaları fazla olur. Abinizin eşine bazı noktalarda dur demesi lazım.

Bence lohusa kadının psikolojik durumu daha önemli , herkes onu idare etmeli ,kaprisi ile ,sinirli hali ile , o anki ağrıları ile kaynana kesinlikle ön plana çıkmamalı ama kaynanalar hep başrol oynama peşindeler ondan bu gerginlik ,
Bunlar hep ego savaşları

Gidemediği isabet olmuş. Kaynanayı çekemeyen görümceyi hiç çekmezdi.

Gelin kardeşi her türlü hatalı ona lafım yok.

Ama gelin kayınvalideye korkunç ses kaydı atacak kadar terbiyesizse görüşmesinler.

Gelinin de işine gelir. Belki de bunu istiyordu.

Aynen öyle!

Bir konuda yengenizden bahsettiğinizi okuduğumda zavallı anneciginize bunu yapacağını açıkçası tahmin etmiştiml.cok üzüldüm annenize
Böyle insanlarin haddini bildirmek, susturmak lazım diye düşünüyorum. Eğer burada susarsaniz ileride yapacağı her terbiyesizliğe hakkı olduğunu düşünecek ve nedeni de bu durum diyecek.
Nerede huyu pis,uslupsuz insan varsa bu psikolojik sorunu bahane ediyor ama sizin gelin ve ailesi bariz terbiyesiz.

ka
kadin hakli, annen senin KV ye bir laf ediyemiyor ama gidip gelinin annesiyle atismis.

Görüşmeme kısmına katılıyorum kesinlikle. İki taraf içinde doğrusu bu olur.
Çünkü Kanarya’nın annesi bu kadar masumsa gelin görüşmemek için bahane buldu denebilir.

Ama kayınvalidenin kucağına alması,”üşüyor mu” demesi benim için büyük tartışma sebepleri.

Gelin terbiyesiz
Ama kaynanalar doğuma gitmemeli
15-20 gün sonra bebeği görmeye gitmeli

Olay olurken abim olmadığı için kendi tarafını anlatmışlar kendi terbiyesizliklerini anlatmamışlar. Annemde abimle yengem tartışmasın diye anlatmadı. O yüzden yükleniyorlar
Konu sahibi sakın gaza gelip karışma

Abin de annenin evladı ağzını açıp hanımıyla konuşsun

Sen karışma

Bende iki doğum yaşadım.
Kayinvalidem klasik bir kadın. Cocuklarımı kucağına alip üşüyor mu da dedi. Yıkama suyuna tuz katalım dedi, kabul etmedim.
Şerbet yapmış bunu çocuğa içirin dedi, aldım bardağı odada eşime içirdim.
Bunlar gerçekten büyük kavga sebebiyse cidden görüşmemek, biraraya gelmemek gerek. Her iki tarafında hayrı için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…