Doğum sonrası yaşanılan gerginlik.

Doğru evet ben yengemle iyiyim ama yengemle iyi olma sebebim bana böyle yapamaması. Yanımdaykende anneme yapamaması. Ben saygılı ve ne yapması gerektiğini bilen biriyim o yüzden ilişkilerim normaldir. Ben ses çıkarmadığım ve orda olmadığım için yükleniyor anneme. Olaya karışmamam gerektiği içinde karışmıyorum.

Abimle konuştum kendi yaptıklarını anlatmayıp yengem duygusallığını kullandığı için kapatıyor konuyu.

Sizin gelinin psikolojik problemleri vardı demi canim bence bir süre annen ara versin oğlunu arayıp gorsun torunu

Babamı göndermedk rahat etsinler diye. Annemde az kalayım dedi döndü zaten. Sığdıramadılar kadını.

15 yaşındaki kardeş annene öyle konuşabiliyorsa ablasından daha önce
duyduklarından, ondan aldığı rahatlıktandir.

Sen daha önce annenle yengenin yaşadıklarını yazmıştın başka bir konuda. Gitmeseydi doğuma, kayınvalidem gelmedi diye sorun yapacak biri gelin hanım. Ama yerinde olsaydım bir haftaligina değil,doğum sonrası 1-2 gün görüp gelirdim. Sana anneni kötülemiş öncesinde, kardeşinin lafına rağmen annene mesaj atmış. Kadının ahlakı ortada bence kimse kusura bakmasın. Abin de ortalık karıştırmaktan başka bir işe yaramıyor zaten.

Annende ağlayıp durmasın niye ağlıyor? Ne yengeni, ne abini arasın. Abinin de umurunda değil annen zaten. Evlerine gitmesin zaten hiçbir şekilde. Ne de evine alsin gelin hanımı. Herkes yerini bilmeli. Lohusalik falan da bir yere kadar.

Lalem ben ona birşey demiyorum ki. Anneme der anne sorma etme rahatsız oluyorum halledilir mesele kadına 1 hafta sonra saygısızca ses atması. siz kayınvalidenize saydıran ses attınız mı ? Bunu yapan tek kaynana benim annem değil sonuçta yapıyor büyükler. Kadının canından can gitti ilaçlarını yeni bırakmıştık.

Zaten abisi bu kadar pasif olduğu için yenge bu kadar cesur ...

Anladım yengeniz size dokunmadığı için bana dokunmayan yenge bin yıl yaşasın demişsiniz. Peki sizi kardeşi gibi gören kardeşleri? Yine de söyledikleriniz tutarsız. Annenize saygısızlık yapan birisine bana nasılsa yapmıyor diye iyi olmaya devam ediyorsanız ailenizi önemsemeyen ama size iyi olan kaynananızı neden sorun yapıp taktınız? Yengenin saygısızlıkları kaynanızdan daha fazla.

Kayınvalidemi inanın anlamıyorum. Bana bi o kadar iyi ama ailemi yok sayıyor.

Kaynanam öyle değil ama anneme yapılan haksızlık ve saygısızlık var.

Maalesef benimde 12 sene olmasına rağmen unutamıyorum.Üst katımda oturuyordu eşimin ailesi her dakika kapım çalınıyordu saat kaç olursa olsun.Bir an geç açsan nerdeydin diye soruyorlardı o kadar zor günler geçirdim ki doğum kilolarımı bir iki ayda verdim.Lohusalık dönemi çok zor gerçekten kırmayayım saygısızlık etmeyeyim diye hep sustum ama ben hasta oldum.O yüzden hiç gerek yok o dönemde anne dışında kimseye

Yengem kendilerine göre anlattığı için konuyu kapatıyor.
Abin karısının ne olduğunu bilmiyor mu? Senin anlattığına göre bir sürü sorun yaşamışlar zaten öncesinde. Kadından para almasını biliyor ama dönüp ne oldu annecim diyemiyor. Gerçekten annenin tek gözyaşına değmez.

Annem o kıza bile birşey dememiş. Düşünün annemi. Annemi yengem istedi annemle gelin diye o ayarladı. Kendimi tutamayıp olaya karışmak istemiyorum.

Annem o kıza bile birşey dememiş. Düşünün annemi. Annemi yengem istedi annemle gelin diye o ayarladı. Kendimi tutamayıp olaya karışmak istemiyorum.
Anneme ailesiyle birlikte o şekilde davranan yengeyle asla muhatap olmazdım. Hani gitmek istiyordun ya, evine adım atmazdım. Çünkü o evde 15 yaşındaki kardese kadar hakaret edilmiş benim anneme. Ne münasebet.

Benim kayınvalideye ses atsan ses bombası sanır. Şaka bir yana benim kayınvalide hiç anlamaz o işlerden.

Ben kızgınlığımı da kırgınlığımı da yüzüne söylüyorum. Çözüm mü? Asla değil!

Çünkü hâla en çok kayınvalideler biliyor, biz gelinler cahiliz!

Yine karışıyor yine cevap veriyorum.

Eminim ki bu hayat boyu bu şekilde devam edecek. Allah’ıma şükürler olsun ki artık benden başkasının kucağında sıkılıyor da kendini atmaya başladı en azından bırakmak zorunda kalıyorlar.

Anneciğin de ağlamasın canına da bir şey olmasın Allahım korusun.

Biz gelinler bir başlarsak ağlamaya kralı gelse susturamazlar.

Ben sizin yerinizde olsam ses kaydını abime attırırım. Söylerken sorun yok madem kocası da bilsin germek düşüncelerini. Lohusa diye bir insanın her saygısızlığını çekmek zorunda mıyız ben bunu anlamıyorum. Ben de Doğum yaptım, lohusalıkta da çok sorun yaşadım ama kimsenin kalbini kırma hakkını görmedim kendimde. Evine gelen üstelik kendin çağırdığın kişiye istenmiyorsun demek ne demek nasıl bir saygısızlıktır. Hele ki 15 yaşındaki kardeşine ne oluyormuş. Bir hafta sonra nerden çıktı da tekrar celallenmiş onu anlamadım. Küçücük kızın koca kafına laf saydırmasına laf etmeyen aileden doğru düzgün davranmalarını beklemek zaten hata olur.

Bir önceki konunuzda yengemin doğumuna gidemiyorum diye dertlenmiştiniz. KK kadınları da imrenmişti size, resmen nazarımız değmiş sjkdkdkd ama zaten yenge antika biraz, belli. Biz de lohusa olduk, kaynananın gelmesi, bazı söyledikleri bize de battı ama evden göndermek, ses kaydında çemkirmek apayrı bir boyut. Annenize acıdım.

O biraz konu sahibinin ponçik görümce olma çabasındandı, kızmasın ama öyle. Yeğen görmeyi istemek ayrı ama daha önce bir sürü sorun yaşamışlar hâla yengemde yengem, yanlış anlar mı beni diye düşünüyordu. Al sana yenge

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…