Nedenini niyesini dusunmeye gerek yok.Hadi o gelinde safinaz neden eşini doldurursun ki ? Abimin dolup söylendiği o kadar aşikar ki. Yahu kurban eti getirmişsin eyvallahta abim hemen yengene teşekkür et diyor. Edicem zaten de bu şu demek sonra ben laf işitiyorum sizi kötülüyor.
Zaten her iki anlamdada mesafe var ki. Uzaktayız senede 1 kere 2 3 hafta gelirler onda da iki aile olduğu için kısıtlı görüşülür. Babam çalışıyor gitmez bende öyle annemde gitse bile 1 gün 2 gündür. Görüntülü aranmaz normal aramalar da uygun düzeyde. Maddi konudada annemle hemfikiriz babama söyleyeceğiz. Ev bulmuşlardı para istediler babamdan. Az da değil 100 bin. Siteden 4 odalı ev alıncakmış abim tek çalışıyor çıkıcak nakitleri yok. Ne aradılar babamı var ya para için babam vermem aklın mı yok araba falan satmadan neyin evi alınıcak daha uygun olanlara bak dedi. Muhtemelen ona da takmıştır yengem.Nedenini niyesini dusunmeye gerek yok.
Her ikisinde de bir çiğlik, olgunlaşmamışlik, bir miktar karaktersizlik var. Bunlarin olduğu kişilerin yaptiklarini sorgulayip, üzülmeye gerek yok.
Ailenizin yerinde olsam, evlat demez maddi manevi mesafe koyarim.
Ben eşitsizliğe karşıyım. Mesela annemlerin durumu daha iyi olabilir ama bu sömürülcek anlamına gelmez ki. Kendi ailesnin durumu yoksa o zaman eş ailesnden de laf sokmalı beklentiye girmemeli. Evet annem doğum parası götürdü birde takı takılcak ama kendi annesi ne takı ne yardım getirmedi anneme teşekkür bile etmediler.
Annem mutfak alışverişi yaptı ordayken masraf olur diye peynir çay gibi. Mama da aldı harçlıkta verdi. Peki yengem ne yapıyor ? Annemin yanında abime “anneme para harcattırma, alma ondan para “diye söylenmiş durmuş. Ben anneme bilet alsam eşiminde almasını isterim ikiside aile. Kaynanama hediye alsam annemede alırım o da anne. Yiğenime hediye alırken eşiminde alırım. Abimede kendi annesi için “ onun parası yok onun harçlığı yok seninkinin var” diye doldurmuş olmalı ki abim anneme sizin durumunuz iyi onun durumu kötü diyor. Annemin temizliğe gidip para kazanması dışında sorun yok:)
Benim bile takı takasım kaçtı :)O Zaman annende bu saatden sonra minimuma indirsin maddi manevi yardimı
Lalem canım kusura bakma bildirim gelmedi. İyiyim sen nasılsın ? İyiyim demeye utanıyorum. Hastalarımız, aileleri yakınları onlarla ilgileniyoruz. Eşimin askerlik arkadaşı 2 çocuğuyla dışarda kaldı Hatayda. Dalgınız. İşteyim bi yandan hayat devam ediyor bi yandan yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. Annem kötü yengem olayından sonra bacakları tutmuyor dün hastaneye götürdüm yanında gittim yürüyemiyor.Neyse ki dün uğramışsın buraya…
Rica ederim canım.Lalem canım kusura bakma bildirim gelmedi. İyiyim sen nasılsın ? İyiyim demeye utanıyorum. Hastalarımız, aileleri yakınları onlarla ilgileniyoruz. Eşimin askerlik arkadaşı 2 çocuğuyla dışarda kaldı Hatayda. Dalgınız. İşteyim bi yandan hayat devam ediyor bi yandan yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. Annem kötü yengem olayından sonra bacakları tutmuyor dün hastaneye götürdüm yanında gittim yürüyemiyor.
Sizler nasılsınız ? Aklım durdu kullanıcı isimlerini bile unuttum. Ben marmara bölgesinde yaşıyorum tek temennim burda büyük şiddetli deprem olmaması. Bitişik olmayan tek bir bina yok. Parklar zaten evlerin yanında. Umarım birdaha böyle bir felaket yaşamayız. Sağolasın
Annenizde hata ciksin gelsin yuzlerime de bakmasın. Tabiki abinizin yuzune de bakmasın. Ama yok bozim millette oglumdu oglumun cocuguydu der boyle pasif pasif dururlar. Daha parasi olsa anneniz bu olaylardan sonra onlara ev bile alor verirMerhabalar kızlar nasılsınız? Hem annelerden hemde yaşça büyük ablalarımdan fikir almaya geldim. Belki bilirsiniz abimin çocuğu oldu hatta gidemeyeceğim falan diye konu açmıştım. 10 saatlik mesafedeler. Konuyu anlamanız için detaya gireceğim aynı zamanda pek uzatmayacağım.
Senede 1 gelirler ailemde gitmez rahatsız etmemek için yengemin psikolojik durumu da iyi degil. Annem abimi sorsa neden sordu diye takan biri. Uydurmuyorum bana annemi şikayet babında dünyanın lafını saydı geçen sene. Annem yaşadıkları şehre gidip abimi rahatsız etmedi tek başına teyzemde kaldı abimide çağırmadı yük olmamak için. Üzüldüğü içinde suç olmuş bana mı sorduda geldi alla kullanmasın üzüntüsünü tarzı saygısızca birsürü şey söyledi. Annem huzurları bozulmasın diye normal davranmaya devam etti.
Annem abime maddi destek için hemde ilk torun olduğu için gitti. Yengemin de annesi kardeşleri vardı. Dünürüyle ufak bir tartışma yaşanmış. Annem tek olduğu için diye düşünüyorum çocuğu kucağından almalar laf sokmalar terslemeler yapmışlar. Annem ses etmedm dedi. En sonda dünürü yengemden laf alıp annemi istenmiyorsun tarzında bi cümle kurunca annemde sinirlenmiş. Giderim ben o zaman bi kaç gündür susuyorum ama kımıldasam suç oluyor demiş. En küçük 15 yaşındaki kardeşi de anneme terbiyesiz düzgün konuş tarzında cümle kullanmış.
Kızlar o kadar üzgünüm ki anneme tek başına dışarı çıkıyor abimde işte ne yüzüme bakıyorlar ne de çocuğu veriyorlar dedi. Sinirlendiğim nokta abime annemi kötüleyip kendi yaptıklarını söylememişler. Ne anneme bağırdıklarını ne terbiyesiz dediklerini ne laf soktuklarını. Sorun anlaşmazlık değil annemin 1 haftalık misafir gittiği yerde kadını ağlatmaktan beter etmeleri. Annem yengeme sarılmış etmiş sorun yok gelelim sonuca.
Yengem bugün annem geleli 5 gün olmasına rağmen takımtısından kadına 10 dakka saydırmış ses kaydıyla. “ birdaha gelmeyin benim aileme saygısız olana ben hiç saygı göstermem işte kızının kaynanasına iyiysen benim annemede iyi olcaksın. Neymiş benim kaynanamla anlaşamıyormuş neymiş annem çocuk üşüyor mu diye sormuş soramazmış” .
Konuya karışmak istemiyorum ama annem sürekli ağlıyor. Benim annem dünyanın lafını yediğinde saydırdığında sorun yoktu şimdi ufacık bir olayı büyütüp annemin canına okuyor. Affetmeyecekmiş unutmicakmış unutturmayacakmış. Dip dibe olsalar dicem ki haklı kadını her hafta görüyor sınır çizsin etsin bunaltıyor canını sıkıcak ama anlamıyorum ya kadın geldi zaten korkusuna ne yengemi arayabiliyor ne de abimi laf etmesin diye. Abinin yanında ağlamadım söyleme diyor. Mahvetti kadını. Düşüncelerinizi bekliyorum uzatmak istemiyorum detaya yorumlarda girerim.
anneniz anlattıklarınız dışında bişeyler söylemiş olmalı ki bu tepkiyi vermişler. eksik anlattığınız bişey olmasınMerhabalar kızlar nasılsınız? Hem annelerden hemde yaşça büyük ablalarımdan fikir almaya geldim. Belki bilirsiniz abimin çocuğu oldu hatta gidemeyeceğim falan diye konu açmıştım. 10 saatlik mesafedeler. Konuyu anlamanız için detaya gireceğim aynı zamanda pek uzatmayacağım.
Senede 1 gelirler ailemde gitmez rahatsız etmemek için yengemin psikolojik durumu da iyi degil. Annem abimi sorsa neden sordu diye takan biri. Uydurmuyorum bana annemi şikayet babında dünyanın lafını saydı geçen sene. Annem yaşadıkları şehre gidip abimi rahatsız etmedi tek başına teyzemde kaldı abimide çağırmadı yük olmamak için. Üzüldüğü içinde suç olmuş bana mı sorduda geldi alla kullanmasın üzüntüsünü tarzı saygısızca birsürü şey söyledi. Annem huzurları bozulmasın diye normal davranmaya devam etti.
Annem abime maddi destek için hemde ilk torun olduğu için gitti. Yengemin de annesi kardeşleri vardı. Dünürüyle ufak bir tartışma yaşanmış. Annem tek olduğu için diye düşünüyorum çocuğu kucağından almalar laf sokmalar terslemeler yapmışlar. Annem ses etmedm dedi. En sonda dünürü yengemden laf alıp annemi istenmiyorsun tarzında bi cümle kurunca annemde sinirlenmiş. Giderim ben o zaman bi kaç gündür susuyorum ama kımıldasam suç oluyor demiş. En küçük 15 yaşındaki kardeşi de anneme terbiyesiz düzgün konuş tarzında cümle kullanmış.
Kızlar o kadar üzgünüm ki anneme tek başına dışarı çıkıyor abimde işte ne yüzüme bakıyorlar ne de çocuğu veriyorlar dedi. Sinirlendiğim nokta abime annemi kötüleyip kendi yaptıklarını söylememişler. Ne anneme bağırdıklarını ne terbiyesiz dediklerini ne laf soktuklarını. Sorun anlaşmazlık değil annemin 1 haftalık misafir gittiği yerde kadını ağlatmaktan beter etmeleri. Annem yengeme sarılmış etmiş sorun yok gelelim sonuca.
Yengem bugün annem geleli 5 gün olmasına rağmen takımtısından kadına 10 dakka saydırmış ses kaydıyla. “ birdaha gelmeyin benim aileme saygısız olana ben hiç saygı göstermem işte kızının kaynanasına iyiysen benim annemede iyi olcaksın. Neymiş benim kaynanamla anlaşamıyormuş neymiş annem çocuk üşüyor mu diye sormuş soramazmış” .
Konuya karışmak istemiyorum ama annem sürekli ağlıyor. Benim annem dünyanın lafını yediğinde saydırdığında sorun yoktu şimdi ufacık bir olayı büyütüp annemin canına okuyor. Affetmeyecekmiş unutmicakmış unutturmayacakmış. Dip dibe olsalar dicem ki haklı kadını her hafta görüyor sınır çizsin etsin bunaltıyor canını sıkıcak ama anlamıyorum ya kadın geldi zaten korkusuna ne yengemi arayabiliyor ne de abimi laf etmesin diye. Abinin yanında ağlamadım söyleme diyor. Mahvetti kadını. Düşüncelerinizi bekliyorum uzatmak istemiyorum detaya yorumlarda girerim.
Eleştirdim ama yengem annem otursa annen neden oturdu diye abime şikayet eden biri. Sürekli şikayet ve abimi doldurmaktan başka birşey yapmıyor. Hep bir kurban psikolojisinde. Biz sustuğumuz içinde abim sanıyor ki yengem mağdur. Annem kıyamadı da bebek hasta diye aradı size yemin ediyorum annem ölüyor ağrıdan da telefonda suratına bakıp geçmiş olsun demedi. Abim evde annemi aramaya çekinir olmuş durumda sürekli kavga ediyoruz diyor. Anlatamıyorum atmış ses kaydını saydırmış haberim yok söyleyincede annemi kötülüyor dedi. O kadar olay içinde şu duruma o kadar acıyorum ki. Allah akıl fikir versin yengeme bende ki iyi niyet in son damlalarındayım.Tek taraflı anlattığınız için yorum yapmak zor. Öz eleştiriyi siz yapacaksınız. Yengenizin annenize attığı mesajı kendi kv me atmak için neler yapmazdım. Ama kv demi görseniz dünya iyisi acıların kadını çilekeş peygamber gibi kadın
Farkında değil, değiller. Beni kötü gelin yaptılar. Eğer abiniz ses çıkarmıyorsa vardır eşini haklı gördüğü taraf. Çünkü eşim bana destek annesini pamuklara sarıp, sırtlayıp gezdiren, dünyayı yakan adam annesini değil beni destekliyor. Haklı olduğum için. Siz kendinizi sorgulayın bence
Hayır yemin etti konuştum. Yengem hep böyle. Mesela bana kurban eti getirdi diyelim teşekkür etmedim hemen şikayet ediyor. He ediyorum o ayrı. Annem mesela eline sağlık demesn hemen şikayet edip alıyor. Herşeye söyleniyor herşeye şikayetçi. Annem dünürüyle görüşüyor birbirlerine cuma mesajo atmaya bile başladılar eski arkadaş onlar ama yengem batırdı kendini siz düşünün.anneniz anlattıklarınız dışında bişeyler söylemiş olmalı ki bu tepkiyi vermişler. eksik anlattığınız bişey olmasın
Ozaman silecek önünüze bakacaksınız. Hayatınızda değildi bızamana kadar. Şimdide olmasın. Toruna dayanamazsınız belki abiniz arada getirsin görün. Onun dışında ölse bir bardak su vermeyinEleştirdim ama yengem annem otursa annen neden oturdu diye abime şikayet eden biri. Sürekli şikayet ve abimi doldurmaktan başka birşey yapmıyor. Hep bir kurban psikolojisinde. Biz sustuğumuz içinde abim sanıyor ki yengem mağdur. Annem kıyamadı da bebek hasta diye aradı size yemin ediyorum annem ölüyor ağrıdan da telefonda suratına bakıp geçmiş olsun demedi. Abim evde annemi aramaya çekinir olmuş durumda sürekli kavga ediyoruz diyor. Anlatamıyorum atmış ses kaydını saydırmış haberim yok söyleyincede annemi kötülüyor dedi. O kadar olay içinde şu duruma o kadar acıyorum ki. Allah akıl fikir versin yengeme bende ki iyi niyet in son damlalarındayım.
Yazık kendine yazık. Annemi senede 1 görüyor onda bile problem. Abimide doldurup anneme arattırıyor. Annem arasa kızıyor aramasa kızıyor. Evdeki huzursuzluktan abim anneme 3 gün sonra dönüyor. Abime kızdım insanlar ölüyor 3 günde de geri dönülmez diye mesajım üzerine kavga etmiş olmalılar bi hışımla annemi aramış. Suçlamak için annemi. Baya uzun bir konuşma yaptım abimle. Bende bilirdim eşime ailesini kötülemeyi dibimdeler oysaki ama vicdanım var yengem annemden nefret ediyor dedim. Helallik istedi benden.Ozaman silecek önünüze bakacaksınız. Hayatınızda değildi bızamana kadar. Şimdide olmasın. Toruna dayanamazsınız belki abiniz arada getirsin görün. Onun dışında ölse bir bardak su vermeyin
O çocuk sadece anne tarafinin akrabasi torunu degil yalniz. Kardesi anasi bilmemnesi evdeyken bi babaanne mi batti?Kanaryacim merhaba ;
Yeni lohusalık atlatan biri olarak söylüyorum . Yeni doğum yapmış eve kayinvalidenin gitmesi çok rahatsızlık veriyor . Neden biluyor musun çıplaksin hele sezaryansa utanıyorsun göğüslerin meydanda ki ben annemin yanında soyunmam . Yani bir hafta iki hafta sonra gelse belki rahat edeceksin ama yine de seslenemiyorsun. Bende anneme çok söylendim ama kayinvalideme birsry demedim heveslendi geldi diye . Anneniz bu kadar yüzüne bakmayan kayinvalideye bu kadar samimi davranirken burdan kavgayla çıktıysa belli ki ben oğlan annesiyim tribine bir şekilde girmiş . Gelinin on beş yaşındaki kardeşi çok terbiyesiz bu arada . Annen bir süre beklesin lohusalık geçsin . O sırada söylenenler batabiliyor insana .
Evet biz batmışız.O çocuk sadece anne tarafinin akrabasi torunu degil yalniz. Kardesi anasi bilmemnesi evdeyken bi babaanne mi batti?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?