- 1 Aralık 2015
- 2.329
- 1.502
- 63
Sizin sorunlariniz cozuldumuKeşke okumasa idim 6 yıl önceki yaşadıklarımı anımsattı.
Hayır herşeyin başlangıç noktası olduSizin sorunlariniz cozuldumu
Bayıldım size ya.. okadar güzel yazmışsınız ki okurken sakinleştim resmen:) dedim ne güzel yazmış psikolog gibi, psikolog muşsunuz zaten. Mesleğinizde başarılarDoğrusu burada düğüm noktası eşiniz. Anneniz kaç yaşında bir kadın, yine de adım atmış gerekeni yapmış. Doğrusu takdir ettim. Özverili bir anneniz var lütfen kıymetini bilin ve eşinizde de bu farkındalığı yaratın. Eşinize şöyle bir konuşma yapın: "Doğum süreci sonrası planladığım duruma saygı duymadığın için ve ben de yeni doğum yapmış bi kadın olarak gereken düzeni sağlayamadığım için annelerimiz birbirine düştü. Yani annelerimizi suçlayacağımız bir durum yok, bu tamamen bizim istediğimiz fedakarlıklardan kaynaklanan bir durum. (Eşinizin annesini suçlamamanız bu noktada önemli) Ve geldiğimiz noktada ben annenlere gidip geliyorken, senin aynı özveriyi göstermemen beni çok üzüyor. Seni daha fazla zorlamayacağım ancak bu şekilde davranarak beni hem üzüyorsun hem de öfke birikiyor içimde. Bu durumun daha fazla derinleşmeden çözülmesi için bir adım atmanı umuyorum. Beni sevdiğini biliyorum ancak saygı da duyuyorsan bu konu üzerine birdaha düşünürsün"
Of çok zor bu inatçı ve sabit fikirli insanlarla uğraşmak. Benim eşimde de vardır bu.Birşeye inandiysa fikrini değiştirmek çok zordur.Problem, eşimin annesine hakaret edildiğini sanması. O buna inanıyor. Anneme saygısızlık ettiğini kabul ediyor ama gitmiyor evlerine
Ben anneni suçlu buldum durumu idare edememiş erkek kısmı ne olursa olsun anacı ,
annen ne hakla damadın evinde kendi düzenini kurmaya çalışmış o esnada tamamen durumu idare edip sadece ama sadece kızını düşünüp üzmeyecekti bu kız anneleri çok egoist , kaynana zaten kaynanılığını yapacak ki yapmış kız anneleri sabırlı olmak zorunda durumu idare edemiyeckse herşeye hakim olacaksa az zaman kalacak kimseyi kırmadan idare etmeye mecbur aynısını benim annemde yaptı ne eşimi ne de kaynanayı idare etmedi babamı bahane edip def olup gitti üzüntümden kızımı emziremedim halende bu konuda öfkeliyim
kimse annesine toz kondurmak istemez. eşinin hatası kızın annesine telefonda o sözleri saydırması bu kabul edilebilecek bişey değil . aynı şeyi bayan onun annesine yapsaydı eminim boşanma sebebi olurdu..
+1Doğrusu burada düğüm noktası eşiniz. Anneniz kaç yaşında bir kadın, yine de adım atmış gerekeni yapmış. Doğrusu takdir ettim. Özverili bir anneniz var lütfen kıymetini bilin ve eşinizde de bu farkındalığı yaratın. Eşinize şöyle bir konuşma yapın: "Doğum süreci sonrası planladığım duruma saygı duymadığın için ve ben de yeni doğum yapmış bi kadın olarak gereken düzeni sağlayamadığım için annelerimiz birbirine düştü. Yani annelerimizi suçlayacağımız bir durum yok, bu tamamen bizim istediğimiz fedakarlıklardan kaynaklanan bir durum. (Eşinizin annesini suçlamamanız bu noktada önemli) Ve geldiğimiz noktada ben annenlere gidip geliyorken, senin aynı özveriyi göstermemen beni çok üzüyor. Seni daha fazla zorlamayacağım ancak bu şekilde davranarak beni hem üzüyorsun hem de öfke birikiyor içimde. Bu durumun daha fazla derinleşmeden çözülmesi için bir adım atmanı umuyorum. Beni sevdiğini biliyorum ancak saygı da duyuyorsan bu konu üzerine birdaha düşünürsün"
Doğrusu burada düğüm noktası eşiniz. Anneniz kaç yaşında bir kadın, yine de adım atmış gerekeni yapmış. Doğrusu takdir ettim. Özverili bir anneniz var lütfen kıymetini bilin ve eşinizde de bu farkındalığı yaratın. Eşinize şöyle bir konuşma yapın: "Doğum süreci sonrası planladığım duruma saygı duymadığın için ve ben de yeni doğum yapmış bi kadın olarak gereken düzeni sağlayamadığım için annelerimiz birbirine düştü. Yani annelerimizi suçlayacağımız bir durum yok, bu tamamen bizim istediğimiz fedakarlıklardan kaynaklanan bir durum. (Eşinizin annesini suçlamamanız bu noktada önemli) Ve geldiğimiz noktada ben annenlere gidip geliyorken, senin aynı özveriyi göstermemen beni çok üzüyor. Seni daha fazla zorlamayacağım ancak bu şekilde davranarak beni hem üzüyorsun hem de öfke birikiyor içimde. Bu durumun daha fazla derinleşmeden çözülmesi için bir adım atmanı umuyorum. Beni sevdiğini biliyorum ancak saygı da duyuyorsan bu konu üzerine birdaha düşünürsün"
Of çok zor bu inatçı ve sabit fikirli insanlarla uğraşmak. Benim eşimde de vardır bu.Birşeye inandiysa fikrini değiştirmek çok zordur.
Zaman verin en iyisi.zamanla belki anlar düşündükçe
sizin olaya bu kadar buyuk olmasa da yasadim.annemle kv ayni anda evdeydi.ben olumden donmustum.annemin esimle ilgili sakasi yuzunden ikisi agiz kavgasina girdiler.annem cekti gitti.beni birakti .gitsin gelirim dedi.aynen kv anlamsiz gururu yayilip duruyor .ben sakinim .esimle tartistik da ama zatten benim halim yok
15gun gecti kibarca kv evine gonderdim.annem geldi.kirkima 1 hafta kala da esim annemi kibarca gonderdi.annem cok uzuldu .bu arada bana da kustu esime niye dedirmisim.sanki ben dedim oyle de .biraz darginlik oldu sonra hersey duzeldi ama hala kalbimde sizisi var simdi yeni maceralar ....bakalim ne olacak
Sizin olayda herkes hatali bence..
Kimse lohusayi anlamiyor.
Üzüntünüzü cidden yüreğimde hissettim. Lohusalık benim için de acı bi tecrübeydi. Hala eşime de söylerim yeri geldikçe.O hatasını sonradan anladı. kendi arkadslarını yönlendrdi eşleri doğum yaptığında falan ama neye yarar. çok üzülüyorum düşümünce. Belki benim sorunlarım cok büyük değildi ama derin yaralar bıraktı. ikinci cocugu yapmaya dahi korkuyorum. o haklı bu haklı demicem. çünki herke haksız. kimsenin seni amelıyatlı lohusa halınle sütünden kesilmene sebeb olucak kadar uzmeye yıpratmaya hakkı yok. Nolur kendını ezdırme canım. Herdefasında eşine anlat tatlı dille veya bağırarak çağırark. Bilsin neye sebeb olduğunu. Kayınaldenle yüz göz olma hatasnı kabul etsin. Çok üzüldüm senin adına ya.
Ne desem bilmiyorum. son cümleni taa derinde yaşamışlığım var sanırım çok kullanmışlığım da. Rabbim yardımcın olsun.Canım samimi yorumun için teşekkür ederim. Anlatıyorum.. Defalarca anlatıyorum. Biraz önce tekrar anlattım.. Üzülüyorum sadece üzülüyorum.
Bayıldım size ya.. okadar güzel yazmışsınız ki okurken sakinleştim resmen:) dedim ne güzel yazmış psikolog gibi, psikolog muşsunuz zaten. Mesleğinizde başarılar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?