Doğum sonrası yaşananlar

Kayinvalidenin annenle işbirliği yapmaması tarzı yanlış ama doğumdan 1 hafta sonra annenin de ya o , ya ben tarzı da cok yanlış geldi bana.Birde damadina söylüyor.Eşin de tarzı çirkin biri olarak kendince savunmuş annesini.Tabiki de annem demiş(bende annem derdim sadece tarzım bu kadar çirkin olmazdi)..Bu olayda hiç doğru yok yani.Baştan sona yanlış.Zamana bırakmak gerek bence belki zamanla düzelir birşeyler.

Bayıldım size ya.. okadar güzel yazmışsınız ki okurken sakinleştim resmen:) dedim ne güzel yazmış psikolog gibi, psikolog muşsunuz zaten. Mesleğinizde başarılar

Off okurken daraldim. Sinir oldum kv nize. O na sinir olmaniz gayet normal. Annenizin masada dediginide kötü bulmadim iki kisinin durmasi gercekten gereksiz. Keske kv nizin her yanlis yaptigi an ona direk soyleseydiniz. Esinizde abartmis cokk ayip etmis bence tavrinizi koyun ona karsi kendini bilsin yoksa hep boyle yapar.

Problem, eşimin annesine hakaret edildiğini sanması. O buna inanıyor. Anneme saygısızlık ettiğini kabul ediyor ama gitmiyor evlerine
Of çok zor bu inatçı ve sabit fikirli insanlarla uğraşmak. Benim eşimde de vardır bu.Birşeye inandiysa fikrini değiştirmek çok zordur.
Zaman verin en iyisi.zamanla belki anlar düşündükçe

Kayınvalide kayınvalideliğini yapıyor da neden kız annesi idare eden taraf olmak zorunda? Bir de suçlu bulunuyor.
Bunun erkek kısmı öyle yapar kadın biraz idare edecek demekten ne farkı var? O da anne bu da anne neden kayınvalide kaynanalığını yapacak diye hükmen kabul ediyoruz da kız tarafı da idare etmeye mecbur?

Bu konuda bir sürü insan konu sahibinin annesini haksız buldu. Kendi görüşüdür bir şey demem ama erkek tarafı at koştursun(kaynanalığını yapacak yapmış) kız tarafı idare etmeye mecbur, kabul eedilebilir bir görüş değil.

Ayy cok sinirlendim.. Nefret ediyorum boyle kaynanalardan.. Sakin gitme sende onlarin evine ve kaynananla muhatap cok olma hep surat yap..

kimse annesine toz kondurmak istemez. eşinin hatası kızın annesine telefonda o sözleri saydırması bu kabul edilebilecek bişey değil . aynı şeyi bayan onun annesine yapsaydı eminim boşanma sebebi olurdu..

Ben asil sucu zaten esinde ve kaynanasinda buluyorum kimse onlara sucsuz diyemez

+1

B
Of çok zor bu inatçı ve sabit fikirli insanlarla uğraşmak. Benim eşimde de vardır bu.Birşeye inandiysa fikrini değiştirmek çok zordur.
Zaman verin en iyisi.zamanla belki anlar düşündükçe

4.5 ay oldu ama. Bundan sonra geçen her gün aleyhine işleyen gün

Kk gibi kadınlara mahsus bir sitede hemcinslerine destek olacağına onları karalamak, bilinçli veya bilinçsiz erkek hegomanyasını savunmak akla mantığa uymuyor gerçekten.kız annesi olmak herseyi alttan almaktır demiş bir kadın.hayretler içerisinde kaldım.bunu söyleyen bir kadın düşünebiliyor musunuz??sadece kız tarafı olduğun kız annesi olduğun için susacaksın ve adaletsizliğe göz yumacaksın.bir forumda yazabilecek kapasite hissedip burada fikir paylaşabilecek seviyeye gelmiş insanlara gel de kadın-erkek eşitliğini anlat şimdi..

Konu sahibi arkadaşım okuyunca üzüntünüzü derinden hissettim.anlattığınız kadarıyla sanki eşinizin böyle bir olay beklediğini ve annenize olan negatif duygularını söylemek icin eline fırsat geçtiğinde sizi yok sayarak bu durumu kullandığını düşünüyorum.hatta eşinizin bu kadar dolmasında kayınvalideninde bir miktar payı olduğunu hissettim.sizin yerinizde olsam kv ile münasebetimi kesmeden (ki anneler eşlerin yumuşak karınlarıdır) eşime bu durumdan olan rahatsızlığımı yılmadan dile getirerek olayı biraz da akışına bırakarak beklerdim.şu an hatasının farkındadır büyük ihtimal ama erkeklere durumu kabullenmek biraz zor geliyor. Sabredin, oyunu akıllıca oynayın.zaman her derde devadır..

Üzüntünüzü cidden yüreğimde hissettim. Lohusalık benim için de acı bi tecrübeydi. Hala eşime de söylerim yeri geldikçe.O hatasını sonradan anladı. kendi arkadslarını yönlendrdi eşleri doğum yaptığında falan ama neye yarar. çok üzülüyorum düşümünce. Belki benim sorunlarım cok büyük değildi ama derin yaralar bıraktı. ikinci cocugu yapmaya dahi korkuyorum. o haklı bu haklı demicem. çünki herke haksız. kimsenin seni amelıyatlı lohusa halınle sütünden kesilmene sebeb olucak kadar uzmeye yıpratmaya hakkı yok. Nolur kendını ezdırme canım. Herdefasında eşine anlat tatlı dille veya bağırarak çağırark. Bilsin neye sebeb olduğunu. Kayınaldenle yüz göz olma hatasnı kabul etsin. Çok üzüldüm senin adına ya.

Anneniz %1500 haklı.
Kadın işten izin alıp geliyor, her işi yapıyor birde kayınvaliden iş buyuruyor.
O zaman kalksın da kendi yapsın bir zahmet.
Annenin bunlardan rahatsız olup dile getirmesi çok normal kimse böyle bir muameleye tahammül etmez.
Siz birde bunun için eşinizden özür diliyorsunuz, ama eşin ne hakaretler etmiş annene, özür bile dilemediği gibi birde annenin davetlerini reddetmiş!
Ben olsam böyle bir eşin burnundan getirirdim.
Annen iyi kadınmışta kayınvalidenin saçını başını yolmamış valla.
Ay nasıl sinirlendim ya.

Aynen öyle kimsenin umurunda değil. Yine sizin durumlar düzelmiş ne güzel.. Ben hala uğraşıyorum

Canım samimi yorumun için teşekkür ederim. Anlatıyorum.. Defalarca anlatıyorum. Biraz önce tekrar anlattım.. Üzülüyorum sadece üzülüyorum.

Canım samimi yorumun için teşekkür ederim. Anlatıyorum.. Defalarca anlatıyorum. Biraz önce tekrar anlattım.. Üzülüyorum sadece üzülüyorum.
Ne desem bilmiyorum. son cümleni taa derinde yaşamışlığım var sanırım çok kullanmışlığım da. Rabbim yardımcın olsun.

Bayıldım size ya.. okadar güzel yazmışsınız ki okurken sakinleştim resmen:) dedim ne güzel yazmış psikolog gibi, psikolog muşsunuz zaten. Mesleğinizde başarılar

Çok teşekkür ederim mutlu ettiniz beni, henüz psikoloji öğrencisiyim ama umarım iyi bir psikolog olabilirim

Son düzenleme:
Bence herkes suclu bu olayda ya. Biriniz batirmis, digeriniz sivamis yani. Bu kadar uyumsuz insan bir araya gelince ortaya bu kadar komplike bir durum cikmis iste. Sittin sene duzelmez bu durum. Herkes birbirinden gecimsiz cunku. Annenizin dedigi de kibarca "ya o ya ben" demek. Bu kadar susleyince olayin mesaji degismemis. Ben annenizin konusmasi " isleri soyle paylasalim" gibi bir yere varacak sandim. Sonucunda kayinvalideyi gondermek veya kendi icin "yoksa giderim" kaprisi cikti. Ben bile yuh dedim sasirdim, kocanizin dellenmesi normal. Ama kocanizin uslubu cok kotu, yani annenizi arayip patlamasi filan ayip. Kayinvalidenizin tam olarak nerede suclu oldugunu anlamadim, ustu kapali annenizi nasil ezmeye calismis filan bilmiyorum. Sizin lafinizla gidersek, o da orada suclu diyelim.
Ben bu dogum sonrasi bakma bakilma muhabbetinin abartilmasini da anlamiyorum kusura bakmayin. Daha hala annenize gitmeniz gerektigini yazanlar var (olaydan oncesinde de). Herkes yerini bilse ve kendi isine gucune baksa her sey tadinda kalir. O gelsin bana baksin, bu gelsin bebege baksin, su da evin isini gorsun diye diye bu kadar abartip herkesi eve alinca boyle suyu cikiyor iste olayin. En bastan annenizin de kayinvalidenizin de size yerlesmesi yanlismis. Herkes mesafesini bilip adabiyla ziyaretini yapip gitse de olurmus.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…