Doğum sonrası yaşananlar

İnan aynı cümleleri kuruyorum. Birazdan yine konuşacağım. Ve sanırım yine tepki alacağım ve küs akşamlardan birine daha merhaba diyeceğim

Çok doğru.. İşlerin bu noktaya gelmemesi gerekiyordu ama geldi.. Şimdi ne yapmamı önerirsiniz. Buna gerçekten ihtiyacım var..

Doğrusu burada düğüm noktası eşiniz. Anneniz kaç yaşında bir kadın, yine de adım atmış gerekeni yapmış. Doğrusu takdir ettim. Özverili bir anneniz var lütfen kıymetini bilin ve eşinizde de bu farkındalığı yaratın. Eşinize şöyle bir konuşma yapın: "Doğum süreci sonrası planladığım duruma saygı duymadığın için ve ben de yeni doğum yapmış bi kadın olarak gereken düzeni sağlayamadığım için annelerimiz birbirine düştü. Yani annelerimizi suçlayacağımız bir durum yok, bu tamamen bizim istediğimiz fedakarlıklardan kaynaklanan bir durum. (Eşinizin annesini suçlamamanız bu noktada önemli) Ve geldiğimiz noktada ben annenlere gidip geliyorken, senin aynı özveriyi göstermemen beni çok üzüyor. Seni daha fazla zorlamayacağım ancak bu şekilde davranarak beni hem üzüyorsun hem de öfke birikiyor içimde. Bu durumun daha fazla derinleşmeden çözülmesi için bir adım atmanı umuyorum. Beni sevdiğini biliyorum ancak saygı da duyuyorsan bu konu üzerine birdaha düşünürsün"

bence annenin söyleyiş tarzı o masada krize sebep olmuştur , kızgın bir ifadeyle söylediyse. kadın kötü bişey söylememişki çalışan bayan sonuçta izin almış gelmiş . kayınvalidene deseydi dünür bak ben çalışıyorum izin aldım geldim bi süre ben kalayım ben gittikten sonrada sen göz kulak ol , şuan nasılsa ben varım sende rahat edersin tarzı söyleseydi bu kadar kavga gürültü çıkmazdı . Eşin dibine kadar haksız zaten , bide annecin gitmiş ondan özür dilemiş hadi annesinden dilese anlarım sen beni yanlış anladın dünür diye ama o damadı kaç yaş küçük saygısızlık yapacak , ağzına geleni sayacak bide kadıncağız kalkıp ondan özür dilemiş büyük ihtimal senin huzurun kaçmasın diyedir ama sen onun annesine onun yaptıgı şekilde çemkirseydin kimbilir neler olurdu . eşine kesinlikle bu konuda taviz verme , ne olursa olsun haddini bilecek karşısındaki olgun bir anne , ne demek ya diyebilirdi annecim size çok kırıldım beni annemi istemiyomuş gibi konuştunuz . insanlarda ona göre açıklamasını yapar hani. yok bacım sen kocana annen konusunda asla taviz verme , ben kadın erkek ayırmam tarafsız konuşurum ama senin kocan sonuna kadar haksızz. sanada yazık olmuş sütün kesilmiş keşke bebeğini düşünüp bu kadar kafaya takmasaydın . ben şimdi hamileliğimde canımı sıkan olaylar için diyorum sen üzülme bebeğim ben güçlüyüm , onun için ayakta dimdik durmaya çalışıyorum . hamile yada yeni doğum yapmış bayana kimsenin bunları yapmaya hakkı yok. eşine karşı asla taviz verme..

Aynı tepkiyi ben de verirdim böyle bir durumda şüphesiz..çok kaba olacak ama "insanımı hayvanıma ezdirmem" diye bi söz var..o geldi aklıma

Annen kaynanana deseymis sen benim isime karisma diye annen o evin hizmetcisi mi ona emir verecek arti yaptigini begenmeyecek annen de direk kaynanana karsi hakkini savunacakti

Annenin bi diger sucu da sonradan alttan almasi

Esin ve kaynananin suclari oryada zaten ve eminim ki kaynanan boyoe olmasini istiyodu amacina ulasti

Esin de geri zekaliymis senin anasinin kurdugu duzeni anlamamis

ben daha hamile bile değilim ama her zaman söylerim öyle bir durumda kesinlikle annemi istiyorum diye. çünkü kayınvalidemle zaten arada mesafe var lohusayken çekinirim sonuçta annem gibi olamaz beni o doğurmadı nazımı çekmez. ben zaten rahat olamam. kayınvalideniz 'ben babaanneyim' psikolojisine panter gibi atılmış. hiç sevmem bu üstünlük taslama hallerini. olan size olmuş kıyamam. sütten kesilmenize çok üzüldüm. yeriniz de olsam bende kayınvalideme gitmem ve o gelince de tavır yaparım. kendi annemler mutlu değilken onu mutlu edemem kusura bakmasınlar önce canan.

Annen çok haklı iyi bile dayanmış ben olsam odadan çıkar onun anasını kovardım tabiki hoş olmazdı ama anlayışlı olması gereken taraf sen değilsin.... ayrıca sen nasıl çocuğum sütten kesildi diye üzülüyorsan annen sen telde ağlarken içi parçalanmıştır yazık olmuş bu eşinizin ve annesinin yanına kalmamalı tavrınız sert olmalıydı bence

kimse annesine toz kondurmak istemez. eşinin hatası kızın annesine telefonda o sözleri saydırması bu kabul edilebilecek bişey değil . aynı şeyi bayan onun annesine yapsaydı eminim boşanma sebebi olurdu..

sizin olaya bu kadar buyuk olmasa da yasadim.annemle kv ayni anda evdeydi.ben olumden donmustum.annemin esimle ilgili sakasi yuzunden ikisi agiz kavgasina girdiler.annem cekti gitti.beni birakti .gitsin gelirim dedi.aynen kv anlamsiz gururu yayilip duruyor .ben sakinim .esimle tartistik da ama zatten benim halim yok
15gun gecti kibarca kv evine gonderdim.annem geldi.kirkima 1 hafta kala da esim annemi kibarca gonderdi.annem cok uzuldu .bu arada bana da kustu esime niye dedirmisim.sanki ben dedim oyle de .biraz darginlik oldu sonra hersey duzeldi ama hala kalbimde sizisi var simdi yeni maceralar ....bakalim ne olacak
Sizin olayda herkes hatali bence..
Kimse lohusayi anlamiyor.

Yalniz konu sahibinin annesi senin tabirinle "def olup" gitmemis. Kayinvalideden rahatsiz olmus acikca da soylemis gitmis kadin.
Sen kayinvalidenin annene emir vermesine, onu ezmesine ses cikarmazsin yani???

Ilginc..

Sütten kesilmenizi yaşadığınız üzüntülü olaylara bağlayıp da kendinizi daha da üzmeyin
Kendim de bir örneğim ama daha uç bir örnek vereceğim
Kv koca şiddeti ve yoksulluğun tabiri caizse dibine vurmuş bebeklerini büyütürken
Ama iki yaşından az emzirmemiş çocukları. Sütü de bol bolmuş akarmış.
Kendinizi bunun için üzmeyin süt meselesi bence biraz da nasip.

Anlamak istedikleri gibi anlamışlarr tamamen haksızlar!!! sende eşinin ailesine gitme. senin annen evine gelemiyorsa onunkide gelemez. hem suçlu hem güçlüler!!!!

Ne yapacağını söyliyim kısasa kısas.eşin annene nasılsa sende öyle ol. Senin annen gelip gidemiyorsa hakaret duyuyorsa aynısını kv ne sen yap eşin uğraşsun birazda

Anlamak istedikleri gibi anlamışlarr tamamen haksızlar!!! sende eşinin ailesine gitme. senin annen evine gelemiyorsa onunkide gelemez. hem suçlu hem güçlüler!!!!
vala kızcağız yine gitmiş kocasıyla arası bozulması diye. ben olsam asla gitmem , anneme o lafları saydıranın annesine niye gidiyim kocamda olsa . ben onun annesine terbiyesizlik , laf dalaşı yapmıyorsam , yanlışlarına rağmen kötü söz söylemiyorsam , oda söyleyemez arkadaşım iki iki dört . hadi çok alındı gücendi iyi bir dille telefondan ifade edebilirdi ama bağırıp çemkiremez hadsiz..

Kcanız cok haksız sızın yerınıde olsam annem gıttı mı bende kapıp bebegı gıderdım o kendı annesıyle kalsın evınde ... baslatmasınlar keyfıne yada annen gıttıgınde evın butun yukunu yıgardım kv ye brde gelsın tuvaletımı de o yaptrsın kocam olacak okuzde anasına yardım etsın brde yapılan yemegı begenmezdım yapılan ısı begenmezdım sızın yuzunuzden sutum azaldı bu nasıl yemek dıye onların sevıyesıne ınerdım ooooh snra onlar yalvara yakara annecıgımı getırırdı evme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…