• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum sonrası yaşananlar

Eşin çok çok büyük ayıp etmiş annene. annende de hata var gerçi keşke sana söyleseydi sen eşine söyleseydin. Tabi baş kahraman kv olmuş, klasik.

Çözüm de kalmamış ki kitlenip kalmış konu.. eşine durumdan çok üzüldüğünü , annen haksız bile olsa sonuçta senin annen olduğunu anlatamaz mısın? Tamam can ciğer olmasınlar ama yüzyüze bakacak kadar yumuşatsınlar arayı hiç değilse..

İstediğim şey onun hatasını gerçekten anlamasıydı. Yeterince yükseldik zaten birbirimize karşı. Şuan da sular duruldu ama güllük gülistanlk bir halim yok eşime karşı. Kötü gittim olmadı iyi gittim olmadı. Şuan ki tavsiyenizi istiyorum ben. Öyle ya da böyle gidecek annemlerin evine. Ama bunu hemen yapmasını istiyorum. O kadar zaman geçti. Şuan da izlemem gereken yol nedir size göre

Öneri veremiyorum çünkü empati kuramıyorum cidden.
eşiniz hem suçlu hem güçlü, özür dileyip eline ayağına dolaşacağına hala kendisi küsüyor, ne denir ki bu adama? herhalde yaptığı şeyin ne olduğunu anlaması için benzer bir muameleye maruz kalması lazım, ona da en az 20-25 yıl vardır.

Ben anneni suçlu buldum durumu idare edememiş erkek kısmı ne olursa olsun anacı ,
annen ne hakla damadın evinde kendi düzenini kurmaya çalışmış o esnada tamamen durumu idare edip sadece ama sadece kızını düşünüp üzmeyecekti bu kız anneleri çok egoist , kaynana zaten kaynanılığını yapacak ki yapmış kız anneleri sabırlı olmak zorunda durumu idare edemiyeckse herşeye hakim olacaksa az zaman kalacak kimseyi kırmadan idare etmeye mecbur aynısını benim annemde yaptı ne eşimi ne de kaynanayı idare etmedi babamı bahane edip def olup gitti üzüntümden kızımı emziremedim halende bu konuda öfkeliyim

Açıkçası bu kadar özel problemlerimi annemden başkasına anlatmak isteyeceğim aklıma gelmezdi. Ama bazen insanın gerçekten desteğe ihtiyacı oluyor. Birilerinin ne yapacağını söylemesine..

Arkadaşlar siz ne düşünürsünüz bilmiyorum ama ben doğumdan sonra hastahanede veya evde kayınvalidemdense annemle daha rahat edeceğimi düşündüm ve annem çalışan birisi olmasına rağmen ondan rica ettim. Annem de tabi ki kabul etti. Bunu kırıcı olmadan kayınvalideme de doğum gerçekleşmeden önce açıkladım. Eşimle de konuştum. Kanamalarım olacağını, kendisi iş yerindeyken belki kendi başıma oturup kalkamayacağımdan bunun dışında özel ihtiyaçlarım olabileceğinden, sonuç itibariyle yanımda annemi istediğimden bahsettim. Kayınvalidem de eşimde anlamış gibilerdi, benim de içim rahattı.

4 ay önce doğum yaptım. Doğumum sezeryanla oldu. Herkesin bünyesi farklıdır, benimki çok ağır geçti. Çok zor yürüyor, çok zor oturabiliyordum. Afedersin wc benim için azap gibiydi. Hastahaneden eve geldik. Kayınvalidem de bizimleydi. Tabi ki kadının torunu oldu hevesliydi. Ama günler geçti kayınvalidem her gün bizde.. Gelip bebeği görmesini geçtim, anneme habire iş buyurup yaptığı işi de beğenmiyordu. Annem de rahatsız oluyordu bu durumdan. Kendisi hiçbir şekilde yardımda bulunmuyordu. Bu da yetmezmiş gibi her yaptığıma karışıyor, bebeği zayıflattığımı söylüyordu. Daha olmuş 1 hafta.. Annemin hazırladığı yemeği yemiyordu. Nedenini hala bilmiyoruz.. Neyse hiçbir şey annemle konuştuğumuz gibi olmadığı için bnim moralim bozuldu. Annem de rahat değildi kadın..

Sonra bir akşam hep birlikte masadayız. Ben, eşim, annem, kv. Annem dayanamayıp eşime dedi ki "Oğlum annende yemek yapmayı biliyor, bende biliyorum. Oda iş yapmayı biliyor, bende. İkimizin birden yapmaya çalışması gereksiz. Ben iş yerimden bunun için izin aldım. Ya annen kalsın ya ben kalayım. Bu şekilde olmuyor" dedi. Eşim ve kv tamamen yanlış anladılar. Kv, bizde öyle şey olmaz beni mi istemiyorsun ben bir yere gitmem gibisinden konuştu. Eşim de ayıp ediyorsunuz ikinizde kalın biri gitsin biri kalsın olmaz o benim annem dedi. Aslında annemin anlatmak istediği farklı bir şeydi ama sanırım onun tek yanlışı bunu masada kv nin yanında söylemesiydi. Tamamiyle yanlış anlaşıldı. Sonra annem ben gideyim o zaman kızım. Ben hiç rahat değilim dedi ve ertesi gün gitti. Ben bitik hissediyordum. Yanımda kalmasını istedişim kişi annemdi.. ona da kızdım aslında. Yine de beni düşünmeliydi. Ona ihtiyacım vardı.

Eşimle konuşmak için odaya çağırdım. Güzel güzel durumu anlattım annemin adınada özür diledim. Ama yanımda onun kalmasını istediğimi bu şekilde daha rahat edeceğimi söyledim. Eşim çileden çıktı.. Gelmezse gelmesinler, annemi istemeyeni ben hiç istememler.. Bu durumu kocana nasıl anlatabilirsin
ki.. Sonra yatakta annemi aradım, ayaga kalkamıyorum zaten sancım var. Anneciğim lütfen gel sana ihtiyacım varken böyle yapma dedim. Oda rahat edemediğini bunu bizim önceden konuştuğumuzu ve kv min kendisine davranışlarının zoruna gittiğini söyledi. Bende, senide anlıyorum peki derken, eşim telefonu bir hışımla elimden aldı..

İşte iplerin koptuğu o an.. Anneme çok ağır konuştu. Dedi ki, Bu ne teryesizlik, ahlaksızlık. Ne anlatıyorsunuz telefonda direk bana söyleyin. annemi istemiyosanız bende sizi istemiyorum gelmeyin dedi. Daha neler neler.. Ben şok oldum kalkıp da alamadım o telefonu elinden. Ağlama krizine girdim. Kv de yan odada her şeye şahit oluyor. Yapma diye bağırıyorum eşime tınlamıyor. Kayınvalidem baktı ben fena oldum, ben gidiyorm hadi tartışmayın dedi gitti. Eşimde küstü gitti bak annem diyor telefonda anneme. Telefonu kapattılar. Eşim yanıma geldi halimi görünce kıyamadı ağladı.. Sezeryanlısın ağlama böyle dedi. Ama benim her şeyimi mahvettikten sonra tesellinin anlamı ne. Nasıl bu şekilde konuşursun annemle nasıl söylersin dedim. Haketti annen duymadın mı masada ne diyor dedi. Ya bende aynı şeyi söylüyorum sana ta hamileyken bile söyledim. Bana niye lafınız yok..

Sonra kayınvalidem tlf etti. Geleyim mi yardıma dedi. Kendi başıma halledebiliyorum isterseniz gelin görün bebeği ama yardım istemiyorum dedim. Alınmış.. 4 ay oldu eşim annemlere gitmiyor. Babam geldi, konuştu yok gitmiyor.. Annemlerde gelemiyor. Ben gidip geliyorum. Onun annesi rahat rahat gidip geliyor kalıyor.. Annem eşimi davet ediyor yanlış ifade ettim diyor, eşim dinlemiyor. Eşimle bu konu yüzünden çok tartıştıysak da son zamanlarda durulduk.

Bu arada ben o olayın üstüne sütten kesildim. Hala bu yüzden ağlıyorum bazen. Çocuğumun rızkı.. Güzel bebeğim ememiyor annesini. Hepsini sorumlu tutuyorum.. Önce eşimi, kv, annemi.. Hiç kimse beni düşünmedi ve herkesin söylediği laf "senin hiçbir suçun yok" Ben suçsuz olmak istemiyorum! Başkalarının hatalarının bedelini ödemekten çok sıkıldım. Eşim hala babamın evine gitmiyor ve bu konuda çok rahat. Ne yapacağımı bilmiyorum.. Artık ne demeliyim ona bilmiyorum.. Onu seviyorum, özlüyorum. Ama şunu yaptığı zaman hep yarıda kalıyorum..
Kaynanaların çekişmesine dönmüş resmen. Eşin senin annene öyle konuşmamalıydı bu konuda tavrını koysaydın keşke sonuçta sen onun annesine saygılı davranmışsın her zaman anladığım kadarıyla. Yapman gereken şu: herkesi bir araya getirebilecek bi aile büyüğüne derdini anlat ve herkesle bir arada konuşsun yapıcı bi şekilde çünkü gerçekten kimsenin bi suçu yok bence. Ama herkesin saygı duyduğu ve sözünü dinleyebilecek biri varsa bu işi tatlıya bağlayabilir diye düşünüyorum. Bu arada no 309 dizisine dönmüşsünüz resmen

Ay çok sinir oldum ya. Afedersiniz ama Kocanız çok şımarmış sanki;sürekli üzerine ilgi oldukça gitmem gitmem. Israr etmeyin artk, siz de onun annesine gitmeyin ne hissettiğinizi anlar belki. Doğumdan sonra annenizi istemeniz çok çok normal. Ben de öyle istedim. Ve iki annenin aynı anda evde olması da sorunlu bence. Annem kaldı yanımda ama 3 gün faln kayınvalide de kaldı. Sanki annemden iş bekler gibi hali vardı. Niye Ben ona hizmet edeyim tavrı oluyor iki tarafta da:) neyse olan size olmuş maalesef , üzüldüm durumunuza. Ben genelde kocamın aileme yaptığı yanlışları, onun ailesine yapıp bak ne hissettiğimi şimdi anladın mı hareketi yapıyorum , genelde işe yarıyor:)

Ben anneni suçlu buldum durumu idare edememiş erkek kısmı ne olursa olsun anacı ,
annen ne hakla damadın evinde kendi düzenini kurmaya çalışmış o esnada tamamen durumu idare edip sadece ama sadece kızını düşünüp üzmeyecekti bu kız anneleri çok egoist , kaynana zaten kaynanılığını yapacak ki yapmış kız anneleri sabırlı olmak zorunda durumu idare edemiyeckse herşeye hakim olacaksa az zaman kalacak kimseyi kırmadan idare etmeye mecbur aynısını benim annemde yaptı ne eşimi ne de kaynanayı idare etmedi babamı bahane edip def olup gitti üzüntümden kızımı emziremedim halende bu konuda öfkeliyim

Bir kadının annemiz olması demek, onun herşeye tahammül göstermek zorunda olduğu anlamına gelmez. Neden herşeyi idare etme gibi bir zorunluluğu kız annelerine yükleyelim ki? Anne olmanın dışında o da bir birey bir insan ve onun da tahammül sınırları var. Bence öfkeniz çok yersiz.

Bu ne ahlaksızlık terbiyesizlik burada kimseye boşanırdım demedim ama bunun için boşanırdım. Anneme kimse öyle konuşamaz ne olursa olsun.
Tavır koymanında bir adabı var kaç yaş büyüğü ayrıca anne !

Eşine nasıl bir yüzverdinde bunları yapabildi

Açıkçası bu kadar özel problemlerimi annemden başkasına anlatmak isteyeceğim aklıma gelmezdi. Ama bazen insanın gerçekten desteğe ihtiyacı oluyor. Birilerinin ne yapacağını söylemesine.. Onlar en ufak birşeyden pireyi deve yapıp resmen annenizin size gelip gitmesini engellemişler. Olayı abartmak anneniz size gelemediği için işlerine gelmiş olmalı. Sizde onun annesinin açığını yakalayın ve bunu yüzlerine çarpın onlar gibi. Yok ya onun annesi sürekli gidip gelecek sizin anneniz aylar ca gelemeyecek. Yok öyle bir

Arkadaşlar siz ne düşünürsünüz bilmiyorum ama ben doğumdan sonra hastahanede veya evde kayınvalidemdense annemle daha rahat edeceğimi düşündüm ve annem çalışan birisi olmasına rağmen ondan rica ettim. Annem de tabi ki kabul etti. Bunu kırıcı olmadan kayınvalideme de doğum gerçekleşmeden önce açıkladım. Eşimle de konuştum. Kanamalarım olacağını, kendisi iş yerindeyken belki kendi başıma oturup kalkamayacağımdan bunun dışında özel ihtiyaçlarım olabileceğinden, sonuç itibariyle yanımda annemi istediğimden bahsettim. Kayınvalidem de eşimde anlamış gibilerdi, benim de içim rahattı.

4 ay önce doğum yaptım. Doğumum sezeryanla oldu. Herkesin bünyesi farklıdır, benimki çok ağır geçti. Çok zor yürüyor, çok zor oturabiliyordum. Afedersin wc benim için azap gibiydi. Hastahaneden eve geldik. Kayınvalidem de bizimleydi. Tabi ki kadının torunu oldu hevesliydi. Ama günler geçti kayınvalidem her gün bizde.. Gelip bebeği görmesini geçtim, anneme habire iş buyurup yaptığı işi de beğenmiyordu. Annem de rahatsız oluyordu bu durumdan. Kendisi hiçbir şekilde yardımda bulunmuyordu. Bu da yetmezmiş gibi her yaptığıma karışıyor, bebeği zayıflattığımı söylüyordu. Daha olmuş 1 hafta.. Annemin hazırladığı yemeği yemiyordu. Nedenini hala bilmiyoruz.. Neyse hiçbir şey annemle konuştuğumuz gibi olmadığı için bnim moralim bozuldu. Annem de rahat değildi kadın..

Sonra bir akşam hep birlikte masadayız. Ben, eşim, annem, kv. Annem dayanamayıp eşime dedi ki "Oğlum annende yemek yapmayı biliyor, bende biliyorum. Oda iş yapmayı biliyor, bende. İkimizin birden yapmaya çalışması gereksiz. Ben iş yerimden bunun için izin aldım. Ya annen kalsın ya ben kalayım. Bu şekilde olmuyor" dedi. Eşim ve kv tamamen yanlış anladılar. Kv, bizde öyle şey olmaz beni mi istemiyorsun ben bir yere gitmem gibisinden konuştu. Eşim de ayıp ediyorsunuz ikinizde kalın biri gitsin biri kalsın olmaz o benim annem dedi. Aslında annemin anlatmak istediği farklı bir şeydi ama sanırım onun tek yanlışı bunu masada kv nin yanında söylemesiydi. Tamamiyle yanlış anlaşıldı. Sonra annem ben gideyim o zaman kızım. Ben hiç rahat değilim dedi ve ertesi gün gitti. Ben bitik hissediyordum. Yanımda kalmasını istedişim kişi annemdi.. ona da kızdım aslında. Yine de beni düşünmeliydi. Ona ihtiyacım vardı.

Eşimle konuşmak için odaya çağırdım. Güzel güzel durumu anlattım annemin adınada özür diledim. Ama yanımda onun kalmasını istediğimi bu şekilde daha rahat edeceğimi söyledim. Eşim çileden çıktı.. Gelmezse gelmesinler, annemi istemeyeni ben hiç istememler.. Bu durumu kocana nasıl anlatabilirsin
ki.. Sonra yatakta annemi aradım, ayaga kalkamıyorum zaten sancım var. Anneciğim lütfen gel sana ihtiyacım varken böyle yapma dedim. Oda rahat edemediğini bunu bizim önceden konuştuğumuzu ve kv min kendisine davranışlarının zoruna gittiğini söyledi. Bende, senide anlıyorum peki derken, eşim telefonu bir hışımla elimden aldı..

İşte iplerin koptuğu o an.. Anneme çok ağır konuştu. Dedi ki, Bu ne teryesizlik, ahlaksızlık. Ne anlatıyorsunuz telefonda direk bana söyleyin. annemi istemiyosanız bende sizi istemiyorum gelmeyin dedi. Daha neler neler.. Ben şok oldum kalkıp da alamadım o telefonu elinden. Ağlama krizine girdim. Kv de yan odada her şeye şahit oluyor. Yapma diye bağırıyorum eşime tınlamıyor. Kayınvalidem baktı ben fena oldum, ben gidiyorm hadi tartışmayın dedi gitti. Eşimde küstü gitti bak annem diyor telefonda anneme. Telefonu kapattılar. Eşim yanıma geldi halimi görünce kıyamadı ağladı.. Sezeryanlısın ağlama böyle dedi. Ama benim her şeyimi mahvettikten sonra tesellinin anlamı ne. Nasıl bu şekilde konuşursun annemle nasıl söylersin dedim. Haketti annen duymadın mı masada ne diyor dedi. Ya bende aynı şeyi söylüyorum sana ta hamileyken bile söyledim. Bana niye lafınız yok..

Sonra kayınvalidem tlf etti. Geleyim mi yardıma dedi. Kendi başıma halledebiliyorum isterseniz gelin görün bebeği ama yardım istemiyorum dedim. Alınmış.. 4 ay oldu eşim annemlere gitmiyor. Babam geldi, konuştu yok gitmiyor.. Annemlerde gelemiyor. Ben gidip geliyorum. Onun annesi rahat rahat gidip geliyor kalıyor.. Annem eşimi davet ediyor yanlış ifade ettim diyor, eşim dinlemiyor. Eşimle bu konu yüzünden çok tartıştıysak da son zamanlarda durulduk.

Bu arada ben o olayın üstüne sütten kesildim. Hala bu yüzden ağlıyorum bazen. Çocuğumun rızkı.. Güzel bebeğim ememiyor annesini. Hepsini sorumlu tutuyorum.. Önce eşimi, kv, annemi.. Hiç kimse beni düşünmedi ve herkesin söylediği laf "senin hiçbir suçun yok" Ben suçsuz olmak istemiyorum! Başkalarının hatalarının bedelini ödemekten çok sıkıldım. Eşim hala babamın evine gitmiyor ve bu konuda çok rahat. Ne yapacağımı bilmiyorum.. Artık ne demeliyim ona bilmiyorum.. Onu seviyorum, özlüyorum. Ama şunu yaptığı zaman hep yarıda kalıyorum..
Açıkçası bu kadar özel problemlerimi annemden başkasına anlatmak isteyeceğim aklıma gelmezdi. Ama bazen insanın gerçekten desteğe ihtiyacı oluyor. Birilerinin ne yapacağını söylemesine..

Bana kalırsa konuyu fazla abartmışlar özellikle de eşiniz. Annenize terbiyesizlik ettiniz diye nasıl diyebilir.senin annen terbiyesizlik etti diyebilmeliydiniz.annenizin size gelmemesi de işlerine gelmiş resmen. Eşiniz o yüzden araya mesafe koymuş fırsattan yararlanarak. Anneniz o sizin evinize gelecek tabii. Çağırın annenizi gelsin kalsın sizde. İzin vermeyin o fırsatçılara.

Başta kv nin de gelmesi gayet doğal ona birşey diyemezsiniz.yanlis davranışlarda bulunuyorsa siz de azcik tavır koyacaktinız.annenize emir veriyorsa anneniz yapmayacaktı öyle idare edecektiniz.a nnenizin masada söylediği çok büyük ayıp ona kesinlikle dusmez eşinin annesi için gitsin gibi konuşmak ama eşinin de annene bağırıp çağırması da kabul edilemez.k eske bu duruma hiç gelinmeseydi ama madem oldu siz de bunu affetmemelisiniz.esinizin bağırma olayı olmasa tamamen sizi haksız bulurdum ama o da kabul edilecek birşey değil iste

Annen de kayinvaliden de guc savasina girmis. Olan sana olmus.

Ama ben annemi istiyorum kayinvalide gelmesin demek esine itici gelmis.

Tam tersini dusun. Mesela esin cocuga benim annem bakacak senin annen gelmesin dese?

Benim kayinvalidem calisiyor. Hafta ici annem ajfta sonu kayinvalidem kaldi yanimda. Lohusayken.

Tabi ki annemle ben daha rahat ediyordum ama esimin hatrina kayinvalidemin kalmasina bir sey demiyordum.

Torun onun da torunu hevesli diye dusunuyordum.

Senin burada yapman gereken anneni dizginlemekti. Anne bak ne olur benim iyiligim icin alttan al demekti.

Esinlede konusup. Annenle annemin arasi geriliyor ben anneme dedim alttan al yumusak ol diye sende bir annene citlatsan. Lohusa halinle bende geriliyorum uzuluyorum diyecektin.

Ama biraz sanki annen kayinvalidenin gitmesini istemis o da iyi ce inada binmis esinden annesinin istenmemesine alinmis. Sonra kiyamet kopmus.

Eşiniz tamamen haksız annenizin hiçbir kabahati yok.O nedenle özür dilemeniz yersiz olmuş.
Daha fazla siz ve anneniz şu adamın poposunu kaldırmayın bence.
Eğer eşiniz sizin annenizle görüşmüyorsa siz de onun annesiyle görüşmeyin.
Eğer sizin anneniz sizin evinize gidip gelemiyorsa kv de de bi zahmet gidip gelemesin.
Sonuçta aranızın bozulmasına sebep olan o.
Hala utanmadan neden gelip gidiyor.
Eğer benim eşim bu mevzuyu uzatsa direk yol verirdim kendisine gitsin annesiyle yaşasın.

Konu sahibi eşin hatalı evet ama annen birkaç günde bunları söyleyebilecek kadar rahat şikayetini ifade eden biriyse cidden eşinin birikip patlama yaşamış olma ihtimali var mı? Kendi annemi düşündüm , pata pat cevap verir herşeye ama öyle bir durumda ya annen kalsın ya ben diyemezdi eşime. Durumdan rahatsızsa kv ile kalmak istemiyorsa "ihtiyacım var sana ama rahat değilsen gidebilirsin " derdim. Sonuçta evet o benim annem ama diğeri de eşimin annesi , bu günlerde birbirlerini bizim için idare edemeyeceklerse ne zaman edecekler? Annen masada o cümleleri kurarken ne bekliyordu ki? Eşin "evet anne sen git" mi diyecekti? Sen diyebilir miydin annene bunu?

Eşin şu an gereksiz uzatıyor orda hem fikirim. Ama eşinin tamamıyla hatalı olduğunu düşünmüyorum. Kv annen için dese ya sen git ya ben gideyim sen ne yapardın?

Keşke baştan annenin evine gitseymişsin direk. Şu an için de eşine ne olursa olsun onun senin annen olduğunu ve durumun seni üzdüğünü anlatman lazım bir şekilde. Ama bir anda herşeyin düzelmesi çok zor görünüyor. Peki annen neden gelmiyor size şu anda?

Anneniz gayet açık bir iletişim şekliyle ifade etmiş bence. Siz de zaten daha başında belirtmişsiniz doğumdan sonra ne istediğinizi. Keşke doğum sonrası planladığınız durumda ısrarcı olsaydınız anneniz bu kadar zor bir durumda kalmazdı. Bireyselliğimiz ve gelenekler arasında sıkışıp kalmış durumdayız maalesef. Nezaket gösterip saygılı olalım derken kendimizden ödün veriyoruz, sonrasında da ipler tamamen kopuyor. O yüzden işler patlama noktasına gelmeden mesafeyi koymak lazım.

Çok doğru.. İşlerin bu noktaya gelmemesi gerekiyordu ama geldi.. Şimdi ne yapmamı önerirsiniz. Buna gerçekten ihtiyacım var..

Bu ne ahlaksızlık terbiyesizlik burada kimseye boşanırdım demedim ama bunun için boşanırdım. Anneme kimse öyle konuşamaz ne olursa olsun.
Tavır koymanında bir adabı var kaç yaş büyüğü ayrıca anne !

Eşine nasıl bir yüzverdinde bunları yapabildi

+8500000

Benim kayinvalidem anneme verdigi ilk emrinde uyaririm ikincisinde kendini bulacagi yer kapinin disi olur. Bunun ustune anneme terbiyesizlik yapacak adami da bosarim. Net..

Ben de dogumda annemi yanima cagirdim gelecek. Zaten dogum yapan kadinin yaninda annesi olur kv ne alaka..

İyi de insan gibi doğumdan önce konuşulmuş karar alınmış yani.
Hala gelmiş neden her şeye burnunu sokuyor ki?
Gel torununu günde bikaç saat gör git.
Ama yoook olur mu kim gelinin huzurunu kaçıracak kim kıskançlık yapacak değil mi?
Hiç de kimse sabırlı olmak zorunda filan değil bi kadın olarak böyle söyleminiz çok üzücü .
Kadınlar böyle düşünürse bu alçak düzen de değişmez malesef.

Benim Ailem gelemiyorsa seninki de gelemez de bence ne bu ya utanmazliga bak. Kocana taviz verme sakin kesinlikle

Çok doğru.. İşlerin bu noktaya gelmemesi gerekiyordu ama geldi.. Şimdi ne yapmamı önerirsiniz. Buna gerçekten ihtiyacım var..
Bence ikisini barıştırmaya çalışmaktansa annenin size gelip gitmeye başlaması daha iyi olur. Pat diye sarılıp ağlaşıp barışmalarını beklemiyoruz. Anladığım ikisi de inat etmiş. Annen gelirse sen de eşine "canım ne olur üzme beni , hiç mi hatırım yok bir selam ver hiç değilse " diye sakin sakin baskı yaparsın. Eskisi gibi olmaz ama hiç değilse yüzyüze gelecek kadar muhabbet zamanla olur...

Haklısınız keşke gidip annemde kalsaydım. Ne bileyim yeni doğum yapmışım bebek evine gelir evinde ziyaret edilir diye gitmedim. Bilseydim böyle olacağını..
Ben doğumu ankarada annemin yanında yaptım. 8 aylıkken gittim dogumdan sonra 2 ay da kaldim

Sizde onun ailesine mesafe koyun eşiniz hatasını anlayıp annenize karşı tutumunu değiştirene kadar. Değiştin derlerse annemle görüşemiyorum bile psikolojim bozuk dersiniz :)

Ben doğumu ankarada annemin yanında yaptım. 8 aylıkken gittim dogumdan sonra 2 ay da kaldim
Siz şanslıymışsınız benim ailemle aynıyız kv de aynı şehirde, ama annem şehir dışında olsam eşim göndermezdi annesi baskı yapardı biz torunu özledik özledik diye

Back