Bence herkes suclu bu olayda ya. Biriniz batirmis, digeriniz sivamis yani. Bu kadar uyumsuz insan bir araya gelince ortaya bu kadar komplike bir durum cikmis iste. Sittin sene duzelmez bu durum. Herkes birbirinden gecimsiz cunku. Annenizin dedigi de kibarca "ya o ya ben" demek. Bu kadar susleyince olayin mesaji degismemis. Ben annenizin konusmasi " isleri soyle paylasalim" gibi bir yere varacak sandim. Sonucunda kayinvalideyi gondermek veya kendi icin "yoksa giderim" kaprisi cikti. Ben bile yuh dedim sasirdim, kocanizin dellenmesi normal. Ama kocanizin uslubu cok kotu, yani annenizi arayip patlamasi filan ayip. Kayinvalidenizin tam olarak nerede suclu oldugunu anlamadim, ustu kapali annenizi nasil ezmeye calismis filan bilmiyorum. Sizin lafinizla gidersek, o da orada suclu diyelim.
Ben bu dogum sonrasi bakma bakilma muhabbetinin abartilmasini da anlamiyorum kusura bakmayin. Daha hala annenize gitmeniz gerektigini yazanlar var (olaydan oncesinde de). Herkes yerini bilse ve kendi isine gucune baksa her sey tadinda kalir. O gelsin bana baksin, bu gelsin bebege baksin, su da evin isini gorsun diye diye bu kadar abartip herkesi eve alinca boyle suyu cikiyor iste olayin. En bastan annenizin de kayinvalidenizin de size yerlesmesi yanlismis. Herkes mesafesini bilip adabiyla ziyaretini yapip gitse de olurmus.
Hamileyim bu durumu ben de kara kara düşünüyorum lohusalikta annemden baska kimse olsun istemem
1-eşin çok saygısız çok berbat bir üsluba sahip
2-annen olayı çok abartıp ya ben ya o diyecek kadar hırs yapmış
3-k.validen zaten eşinin büyük küçük bilmeden saygısız olmasına sebep olan kadın
4-dünyada ilk ve tek doğum yapan kendisiymis gibi davranmanin, sezaryen değil kalp ameliyatı olmuş gibi davranmanın ne kadar yanlış olduğunun örneği olarak bu konu burada durmalı.
1 haftada bunların olması zaten çok garip 1 ay sandım.1 haftada savaş çıkmış evdeBen durumumu hiçbir zaman abartmadım. Ama ciddi anlamda sorunlu bir sezeryan geçirdim. Anneme ihtiyacım vardı. Bu şekilde söylemeniz üzücü.. Son madde bu olmamalı. Yaşanan olay zaten 1 haftalık bir olay. Ben 1 ay boyunca kıvranmadım
Kadin kadinin halinden anlamasi lazim kv de dogum yapmis neticede oda annesini istemistir ama nedense erkek analari isin eglenceli kisminda ben merkezci oluyolar ama ellerini bi ise surmezler benimde kv birakmadi annem kalsin kendisi 8 gün kaldi sozde yardimci olmak adina sadece iki kere yemek yapti cope gitti yemekler guzel yapamadığı icin yencrk gibi degildi sabah kahvaltidan sonra kacip evine gidip aksama kadar yatardi aksamda gelirdi ev temiz yemek hazir bebegimle ilgilenmez sancidan aglar susturamayiz bakmaz geceleri evin tee bi ucunda yatardi sesten rahatsiz olmamak icin sonunda esime ya anani gonder yada ben gidicem dedim o yuzden tekrr annemide cagiramadim gel kal diye esim kisas yapamasin diye oysaki annem herseyime yardim ediyodu uzmeyin kendinizi sutunuz o yuzden kesilmemistir ama esinizin burnundan getirin o gelmiyorsa sizde onun anasına gitmeyin onun anasida gelemesin
Not benimde oglum var ogluma ve gelecekteki evlencegi kisiye soz veriyorum boyle bi kaynana olmicam
1 haftada bunların olması zaten çok garip 1 ay sandım.1 haftada savaş çıkmış evde
Annem hayatta yapmaz hatta kv bile hizmet eder annem cok yakinimda oturuyor ayni sitedeyiz ama yaşlı cok yıpratmak istemiyorum komik gelecek ama kv fena horluyor lohusa lohusa uykusuzluk kotu etkileyebilir ama gel de söyleBenden pay biç canım, yaşadığım durum hemen her lohusanın yaşayabileceği bir durum. Senin kv aynı anda annenle birlikte bulunmak istediğinde ve annenle problem yaşıyorlarsa bunu eşinle hallet. Annenin bir şey konuşmasına izin verme. Haklıda olsa annen olmasın o açıklamayı yapacak kişi.
Annem hayatta yapmaz hatta kv bile hizmet eder annem cok yakinimda oturuyor ayni sitedeyiz ama yaşlı cok yıpratmak istemiyorum komik gelecek ama kv fena horluyor lohusa lohusa uykusuzluk kotu etkileyebilir ama gel de söyle
4 ay oldu ben de dkgum yapalı. Bu kvlerın hiç bişey yapmayıp , gelip şohusa kadını huzursuz etmelerını anlamıyorum. Hastalıklı tipler . Benim annecımde geldi bama yardıma fakat kv de geldi ve sadece oturdu. Yani annem ona da hızmet etmıs oldu, kadın yaslı alzeımer hastası , koca koca cocukları utanmadı kadını gonderdıler bana. Neyse sizi cok ıyı anlıyorum. Eşiniz annenize gotmıyor ise siz de kesknlıkle onun annesını gormeyın tanımayın. Ben oyle yaptım, gercı daha dun eşim bana " boyle devam edersen, sonumuz ıyı olmaz " dedi ama ben baska turlu davranamıyorum. Nefret ettırdıler kendılerınden. Baska zaman yasatmıs olsalar sanırım unytulur az da olsa, fakat en hassas ve en özel gunlerımı aglayarak gecırmeme sebep olan hıc kımseyı hayatımda ıstemıyorum. Kv gelıor, ben bır bardak caylarını veeıyor ve bır daha cıkmıyorum odamdan, yolcu bıle etmıyorum. Sizin mesajınıI okumadan once bebegımı uyuttuö. 4 ay gecmıs ama ben hala aglıyorum. O gunlerı hatırladım ve evladımın koynumdaolacagı gunlerı bencıl ve gorgusuz ınsanlar yuzunden aglayarak gecırdıhım ıcın. Ayrıca demeden edemeyecehhım, eşiniz benkm eşimden bi tık daha iyiyniş, eşim bana asla hak vermıyor. Tesellı asla etmedi. Lazım da dehıl gercı. Offf ınsallah sız atlatırsınız, ben atlatamadımAçıkçası bu kadar özel problemlerimi annemden başkasına anlatmak isteyeceğim aklıma gelmezdi. Ama bazen insanın gerçekten desteğe ihtiyacı oluyor. Birilerinin ne yapacağını söylemesine..
Arkadaşlar siz ne düşünürsünüz bilmiyorum ama ben doğumdan sonra hastahanede veya evde kayınvalidemdense annemle daha rahat edeceğimi düşündüm ve annem çalışan birisi olmasına rağmen ondan rica ettim. Annem de tabi ki kabul etti. Bunu kırıcı olmadan kayınvalideme de doğum gerçekleşmeden önce açıkladım. Eşimle de konuştum. Kanamalarım olacağını, kendisi iş yerindeyken belki kendi başıma oturup kalkamayacağımdan bunun dışında özel ihtiyaçlarım olabileceğinden, sonuç itibariyle yanımda annemi istediğimden bahsettim. Kayınvalidem de eşimde anlamış gibilerdi, benim de içim rahattı.
4 ay önce doğum yaptım. Doğumum sezeryanla oldu. Herkesin bünyesi farklıdır, benimki çok ağır geçti. Çok zor yürüyor, çok zor oturabiliyordum. Afedersin wc benim için azap gibiydi. Hastahaneden eve geldik. Kayınvalidem de bizimleydi. Tabi ki kadının torunu oldu hevesliydi. Ama günler geçti kayınvalidem her gün bizde.. Gelip bebeği görmesini geçtim, anneme habire iş buyurup yaptığı işi de beğenmiyordu. Annem de rahatsız oluyordu bu durumdan. Kendisi hiçbir şekilde yardımda bulunmuyordu. Bu da yetmezmiş gibi her yaptığıma karışıyor, bebeği zayıflattığımı söylüyordu. Daha olmuş 1 hafta.. Annemin hazırladığı yemeği yemiyordu. Nedenini hala bilmiyoruz.. Neyse hiçbir şey annemle konuştuğumuz gibi olmadığı için bnim moralim bozuldu. Annem de rahat değildi kadın..
Sonra bir akşam hep birlikte masadayız. Ben, eşim, annem, kv. Annem dayanamayıp eşime dedi ki "Oğlum annende yemek yapmayı biliyor, bende biliyorum. Oda iş yapmayı biliyor, bende. İkimizin birden yapmaya çalışması gereksiz. Ben iş yerimden bunun için izin aldım. Ya annen kalsın ya ben kalayım. Bu şekilde olmuyor" dedi. Eşim ve kv tamamen yanlış anladılar. Kv, bizde öyle şey olmaz beni mi istemiyorsun ben bir yere gitmem gibisinden konuştu. Eşim de ayıp ediyorsunuz ikinizde kalın biri gitsin biri kalsın olmaz o benim annem dedi. Aslında annemin anlatmak istediği farklı bir şeydi ama sanırım onun tek yanlışı bunu masada kv nin yanında söylemesiydi. Tamamiyle yanlış anlaşıldı. Sonra annem ben gideyim o zaman kızım. Ben hiç rahat değilim dedi ve ertesi gün gitti. Ben bitik hissediyordum. Yanımda kalmasını istedişim kişi annemdi.. ona da kızdım aslında. Yine de beni düşünmeliydi. Ona ihtiyacım vardı.
Eşimle konuşmak için odaya çağırdım. Güzel güzel durumu anlattım annemin adınada özür diledim. Ama yanımda onun kalmasını istediğimi bu şekilde daha rahat edeceğimi söyledim. Eşim çileden çıktı.. Gelmezse gelmesinler, annemi istemeyeni ben hiç istememler.. Bu durumu kocana nasıl anlatabilirsin
ki.. Sonra yatakta annemi aradım, ayaga kalkamıyorum zaten sancım var. Anneciğim lütfen gel sana ihtiyacım varken böyle yapma dedim. Oda rahat edemediğini bunu bizim önceden konuştuğumuzu ve kv min kendisine davranışlarının zoruna gittiğini söyledi. Bende, senide anlıyorum peki derken, eşim telefonu bir hışımla elimden aldı..
İşte iplerin koptuğu o an.. Anneme çok ağır konuştu. Dedi ki, Bu ne teryesizlik, ahlaksızlık. Ne anlatıyorsunuz telefonda direk bana söyleyin. annemi istemiyosanız bende sizi istemiyorum gelmeyin dedi. Daha neler neler.. Ben şok oldum kalkıp da alamadım o telefonu elinden. Ağlama krizine girdim. Kv de yan odada her şeye şahit oluyor. Yapma diye bağırıyorum eşime tınlamıyor. Kayınvalidem baktı ben fena oldum, ben gidiyorm hadi tartışmayın dedi gitti. Eşimde küstü gitti bak annem diyor telefonda anneme. Telefonu kapattılar. Eşim yanıma geldi halimi görünce kıyamadı ağladı.. Sezeryanlısın ağlama böyle dedi. Ama benim her şeyimi mahvettikten sonra tesellinin anlamı ne. Nasıl bu şekilde konuşursun annemle nasıl söylersin dedim. Haketti annen duymadın mı masada ne diyor dedi. Ya bende aynı şeyi söylüyorum sana ta hamileyken bile söyledim. Bana niye lafınız yok..
Sonra kayınvalidem tlf etti. Geleyim mi yardıma dedi. Kendi başıma halledebiliyorum isterseniz gelin görün bebeği ama yardım istemiyorum dedim. Alınmış.. 4 ay oldu eşim annemlere gitmiyor. Babam geldi, konuştu yok gitmiyor.. Annemlerde gelemiyor. Ben gidip geliyorum. Onun annesi rahat rahat gidip geliyor kalıyor.. Annem eşimi davet ediyor yanlış ifade ettim diyor, eşim dinlemiyor. Eşimle bu konu yüzünden çok tartıştıysak da son zamanlarda durulduk.
Bu arada ben o olayın üstüne sütten kesildim. Hala bu yüzden ağlıyorum bazen. Çocuğumun rızkı.. Güzel bebeğim ememiyor annesini. Hepsini sorumlu tutuyorum.. Önce eşimi, kv, annemi.. Hiç kimse beni düşünmedi ve herkesin söylediği laf "senin hiçbir suçun yok" Ben suçsuz olmak istemiyorum! Başkalarının hatalarının bedelini ödemekten çok sıkıldım. Eşim hala babamın evine gitmiyor ve bu konuda çok rahat. Ne yapacağımı bilmiyorum.. Artık ne demeliyim ona bilmiyorum.. Onu seviyorum, özlüyorum. Ama şunu yaptığı zaman hep yarıda kalıyorum..
Aynen bende buyuk konusma diyolar bazen ozellikle esim büyük konusma degil kendini bilmek diyorum bende hatta en son eşim ameliyat oldu kv yine kaldi bizde sozde yardim icin bes gun boyunca yatti uyudu surekli bi insan uyuyup uyanip uykum var diye bagrinirmi yaa esimin bile yuzune bakmadi adam yatamiyo donemiyo bi el vermedi bi kere ogluma bile bakmadi hem esim hem cocuk hem yemek temizlik gelen giden bende en sonunda gittide kurtuldum boyle dusundugum icin bile hala kendime kiziyorum sonra olanlari hep toplayinca yine cildiriyorum allah yardimcimiz olsun esinizede akil fikir versinİnanın nasıl bir evlat, nasıl bir gelin, nasıl bir eş olduğumu şöyle bir kenara koydum, nasıl bir kaynana olacağımı çok iyi biliyorum
Uzak olunca ıyı oluuorlar, ama yakınken bence problem cıkmama ıhtımalı cok azValla kv sorununu bilmıyorum kv iyi gibi ama yaşamadım pek onla inşAllah cok yakın olmam evlerimiz yani korkuyorum valla boyle şeylerden ama laf dedirtmem heralde nenolutor bu erkek annelerine anlamadım o ev ne kadar oğlunun sa okadar gelininin
Ama sorunlar yuzde doksandokuz erkek aılelerı yuzunden yasaaıuır ve bence çözümü kesınlıkle eşlerde. Ailelerine eşlerinin kendısi ıcın degerli oldugınu ve haklarını bırsekılde gosterseler eminim sıkıntılaron cogu yasanmayacak.! Ama evlendıkten sonra erkeklere de bj hallet oluyor. Sankı güç savası verıyorlar+1
Gerçekten çok gereksiz, herkes birbirini yanlış anlıyor...
Cahillik ve rezalet suna bak ya
Çok üzüldüm senin adına canim ne kadar üzüp yıpratmışlar
O donem zaten diken üstünde oluyorsun lohusalik çok zor bir de üstüne tuz biber ekmişler el birliği ile
Ben kv yi hatalı buldum açıkcası annen de ona çok dolmuş ve patlamış en sonunda haklı olarak
Esin annesi sonuçta bisey yapamaz ona da
En büyük hata kv de
Oğlunu da başka insanları da huzursuz etmiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?