Doğum sonrası yaşananlar

İnsanlar mı garip, ben mi garibim anlamadım. Siz nasıl annenize kıymet veriyorsanız, kayınvalideniz de eşinizin annesi. Sizin anneniz kadar görmeye hakkı var çocuğunuzu. O da onun yavrusunun yavrusu, aynı sizin annenizde olduğu gibi. Görmek kalmak istemesi normal. Anneniz kayınvalidenizin yüzüne gitsin diyebilecek eşinizin yanında ama erkek tarafından bir söz gelse kayınvalide hemen kapı dışarı edilecek. Çok garip bir mantık.

Anneniz hatalı, söyledikleri doğru, ama yöntemi çok yanlış. İlk hafta kayınvalide de gelmiş, görmüş torununu doya doya. Anneniz size, siz de eşinize söyleyecektiniz. Eşiniz de annesine münasip bir dille anlatır, kalbini kırmadan evine götürürdü. Böyle işler sarpa sarmış. Eşinizi de annesinin yanında nahoş bir durumda bırakmış.

Aynısının kendi annenize yapıldığını düşünün,ki var böyle kayınvalideler. Ben bakmaya geldim, siz gidin dese hiç hoş olmazdı.

Hepimiz doğum yaptık, kayınlık ilişkilerine girdik. Büyükler olgun, küçükler de idareli davransa orta yol bulunsa çok da güzel idare edilebilir bu işler.

Yani kayınvalide melek olsa, kanadı geline çarparmış hesabı gelmeseler de batıyor, gelseler de.

Siz eşinizi akl ı selime çağırın. Bak onlar bunu yapmadı, hataları oldu, biz olgun davranalım. Bu gerginliği biz çözelim diyerek gönlünü alın bence.

Bu durumda gördüğüm her şey kolaylıkla halledilebilecekken, herkes bir inatlaşma yoluna gitmiş ama en gereksiz durum sofrada olan konuşma olmuş.

yine sonuna kadar katıldığım bir mesaj sevde..

konu sahibi mesele en başından olmuş.. ya eşin 1 hafta 10 gün izin alacaktı ya da 1 aylık kadın tutcaktın yanına.. asla ama asla eş ile anneyi karşı karşıya getirmemek gerek, sonu hiç iyi bitmiyor.. bu saatten sonra toparlansa bile asla eskisi gibi olmaz, o yüzden ailenle sen görüş ama eşine ısrar etme.. şimdi doğum yapacak olsam kimseyi istemem yanımda, inan ilk başta zor gibi gelse de kendi kafanın efendisi oluyorsun bundan daha güzeli yok..

1-eşin çok saygısız çok berbat bir üsluba sahip

2-annen olayı çok abartıp ya ben ya o diyecek kadar hırs yapmış

3-k.validen zaten eşinin büyük küçük bilmeden saygısız olmasına sebep olan kadın

4-dünyada ilk ve tek doğum yapan kendisiymis gibi davranmanin, sezaryen değil kalp ameliyatı olmuş gibi davranmanın ne kadar yanlış olduğunun örneği olarak bu konu burada durmalı.

Hamileyim bu durumu ben de kara kara düşünüyorum lohusalikta annemden baska kimse olsun istemem

Benden pay biç canım, yaşadığım durum hemen her lohusanın yaşayabileceği bir durum. Senin kv aynı anda annenle birlikte bulunmak istediğinde ve annenle problem yaşıyorlarsa bunu eşinle hallet. Annenin bir şey konuşmasına izin verme. Haklıda olsa annen olmasın o açıklamayı yapacak kişi.

Ben durumumu hiçbir zaman abartmadım. Ama ciddi anlamda sorunlu bir sezeryan geçirdim. Anneme ihtiyacım vardı. Bu şekilde söylemeniz üzücü.. Son madde bu olmamalı. Yaşanan olay zaten 1 haftalık bir olay. Ben 1 ay boyunca kıvranmadım

Kadin kadinin halinden anlamasi lazim kv de dogum yapmis neticede oda annesini istemistir ama nedense erkek analari isin eglenceli kisminda ben merkezci oluyolar ama ellerini bi ise surmezler benimde kv birakmadi annem kalsin kendisi 8 gün kaldi sozde yardimci olmak adina sadece iki kere yemek yapti cope gitti yemekler guzel yapamadığı icin yencrk gibi degildi sabah kahvaltidan sonra kacip evine gidip aksama kadar yatardi aksamda gelirdi ev temiz yemek hazir bebegimle ilgilenmez sancidan aglar susturamayiz bakmaz geceleri evin tee bi ucunda yatardi sesten rahatsiz olmamak icin sonunda esime ya anani gonder yada ben gidicem dedim o yuzden tekrr annemide cagiramadim gel kal diye esim kisas yapamasin diye oysaki annem herseyime yardim ediyodu uzmeyin kendinizi sutunuz o yuzden kesilmemistir ama esinizin burnundan getirin o gelmiyorsa sizde onun anasına gitmeyin onun anasida gelemesin
Not benimde oglum var ogluma ve gelecekteki evlencegi kisiye soz veriyorum boyle bi kaynana olmicam

1 haftada bunların olması zaten çok garip 1 ay sandım.1 haftada savaş çıkmış evde

İnanın nasıl bir evlat, nasıl bir gelin, nasıl bir eş olduğumu şöyle bir kenara koydum, nasıl bir kaynana olacağımı çok iyi biliyorum

Annem hayatta yapmaz hatta kv bile hizmet eder annem cok yakinimda oturuyor ayni sitedeyiz ama yaşlı cok yıpratmak istemiyorum komik gelecek ama kv fena horluyor lohusa lohusa uykusuzluk kotu etkileyebilir ama gel de söyle

Annem hayatta yapmaz hatta kv bile hizmet eder annem cok yakinimda oturuyor ayni sitedeyiz ama yaşlı cok yıpratmak istemiyorum komik gelecek ama kv fena horluyor lohusa lohusa uykusuzluk kotu etkileyebilir ama gel de söyle

Bende eşine söyle diyorum da ben söyledim de ne oldu.. Ta hamileyken söylüyordum. İnşallah seninki daha rahat olur.

Bence Eşinizi ikna edin belli size kiyamiyor annenizle arasini bulmaya çalışın hatta ben dedim annemi zorladim diyebilirsin top sizde kalsın

4 ay oldu ben de dkgum yapalı. Bu kvlerın hiç bişey yapmayıp , gelip şohusa kadını huzursuz etmelerını anlamıyorum. Hastalıklı tipler . Benim annecımde geldi bama yardıma fakat kv de geldi ve sadece oturdu. Yani annem ona da hızmet etmıs oldu, kadın yaslı alzeımer hastası , koca koca cocukları utanmadı kadını gonderdıler bana. Neyse sizi cok ıyı anlıyorum. Eşiniz annenize gotmıyor ise siz de kesknlıkle onun annesını gormeyın tanımayın. Ben oyle yaptım, gercı daha dun eşim bana " boyle devam edersen, sonumuz ıyı olmaz " dedi ama ben baska turlu davranamıyorum. Nefret ettırdıler kendılerınden. Baska zaman yasatmıs olsalar sanırım unytulur az da olsa, fakat en hassas ve en özel gunlerımı aglayarak gecırmeme sebep olan hıc kımseyı hayatımda ıstemıyorum. Kv gelıor, ben bır bardak caylarını veeıyor ve bır daha cıkmıyorum odamdan, yolcu bıle etmıyorum. Sizin mesajınıI okumadan once bebegımı uyuttuö. 4 ay gecmıs ama ben hala aglıyorum. O gunlerı hatırladım ve evladımın koynumdaolacagı gunlerı bencıl ve gorgusuz ınsanlar yuzunden aglayarak gecırdıhım ıcın. Ayrıca demeden edemeyecehhım, eşiniz benkm eşimden bi tık daha iyiyniş, eşim bana asla hak vermıyor. Tesellı asla etmedi. Lazım da dehıl gercı. Offf ınsallah sız atlatırsınız, ben atlatamadım

İnanın nasıl bir evlat, nasıl bir gelin, nasıl bir eş olduğumu şöyle bir kenara koydum, nasıl bir kaynana olacağımı çok iyi biliyorum
Aynen bende buyuk konusma diyolar bazen ozellikle esim büyük konusma degil kendini bilmek diyorum bende hatta en son eşim ameliyat oldu kv yine kaldi bizde sozde yardim icin bes gun boyunca yatti uyudu surekli bi insan uyuyup uyanip uykum var diye bagrinirmi yaa esimin bile yuzune bakmadi adam yatamiyo donemiyo bi el vermedi bi kere ogluma bile bakmadi hem esim hem cocuk hem yemek temizlik gelen giden bende en sonunda gittide kurtuldum boyle dusundugum icin bile hala kendime kiziyorum sonra olanlari hep toplayinca yine cildiriyorum allah yardimcimiz olsun esinizede akil fikir versin

Uzak olunca ıyı oluuorlar, ama yakınken bence problem cıkmama ıhtımalı cok az

O kadar sinirim bozulduki okurken her kadin yaninda annesini ister sadece dogumda hastalikta degil her zaman annesi yaninda olsun destek olsun ister kv kim ki sezeryan oldum 2 ay oldu biliyorum insan poposunu bile yikayamiyor agridan gelsn kv mi yikasin herhalde anneniz kalicak sizinle
Bence en buyuk yanlis su siz esinize cok yuz vermissiniz nasil annenize boyle konusabilir vallahi parcalardim onu cocuguda alip giderdim otursun annesiyle ay kusura bakmayin benim annem yok o yuzden anneyle ilgili konularda cok hassasim birakin esim anneme bisey dicek kardesime yan baksin yirtarim onu

Olan olmus artik uzulmeyin ama bir an once agirliginizi koyun annenizden ozur dilesin yoksa sizde onun annesiyle konusmayin erkek analari cok degerli kiz analari mandal torbasimi

Ben olsam bunu siz yapin diye soylemiyorum durumuzu iliskilerinizi karakterinizi bilemiyorum tabi ama esime ya bu isi duzeltirsin yada ben cocugumuda alip gidiyorum derdim koca sevgisi bisey degil yeri dolar ama anne asla yeri dolmuyor 10 yil oldu 33 yasindayim hala hasta oldugumda annem diye aglarim esimde uzaktan bakar ah canim varmi biseye ihtiyacin der gider

Cahillik ve rezalet suna bak ya
Çok üzüldüm senin adına canim ne kadar üzüp yıpratmışlar
O donem zaten diken üstünde oluyorsun lohusalik çok zor bir de üstüne tuz biber ekmişler el birliği ile
Ben kv yi hatalı buldum açıkcası annen de ona çok dolmuş ve patlamış en sonunda haklı olarak
Esin annesi sonuçta bisey yapamaz ona da
En büyük hata kv de
Oğlunu da başka insanları da huzursuz etmiş

+1
Gerçekten çok gereksiz, herkes birbirini yanlış anlıyor...
Ama sorunlar yuzde doksandokuz erkek aılelerı yuzunden yasaaıuır ve bence çözümü kesınlıkle eşlerde. Ailelerine eşlerinin kendısi ıcın degerli oldugınu ve haklarını bırsekılde gosterseler eminim sıkıntılaron cogu yasanmayacak.! Ama evlendıkten sonra erkeklere de bj hallet oluyor. Sankı güç savası verıyorlar

Kv hep ortalığı karıştırır kız anneleri bunun farkına varıp kaynanaya istediğini vermeyecek , ve kızını üzmeyecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…