Doğum sonrası yaşananlar

Boyle seyleri duyunca acaba dogumdan once bir bahane bulsam da kv mle arayi mi bozsam diyorum
Aman zaten esim yanimda degil. 1 kere arayip hamilesin yalnizsin biseye ihtiyacin var mi demeyenler boyle yuzsuz yuzsuz dogumda evime yerlesmez heralde
Insallahh :)

Aynı durumu yaşamışsın sende benim gibi.. En azından yalnız değilmişim. Sevinmeli mi üzülmeli mi.. Desteğin için teşekkür ederim kardeşim..

O zaman yeni gözdesi sen olacaksın canım başarılar diliyorum..

Kaynana fesatlığını göstermiş oğlunu bir güzel doldurup üstünüze salmış . Bence kocanı hiç alttan alma kv tersle geldiginde burnundan getir . Her ne olursa olsun kocan annene hakaret edemez buna hiç hakkı yok . Hatta kv evine gitme .

Olan olmuş artık keşke böyle şöyle yapsaydın demeteceğim..Bu saatten sonra geri adım atamazsın atarsan iş daha çok çıkmaza girer..Kv evemi geliyor bi güzel kullan.Sen bebeğe bakıyorsan o yemek yapsın yada temizlik yapsın kuru kuruya bebek sevmeye gelmekle olmaz..Eşinle de tavrını koy orası nasıl onun eviyse seninde evin gelecek annemler de kabul etmezse sende tavrını ona göre değiştir..yoksa çok tepene çıkmışlar ne bu canım

Kaynanalar kendini padişah soyundan gelme sanıyorlar işte gitmek bilmiyorlar

Ben anlamiyorum bir kadinin lohusayken annesi yanindayken kaynanasinin işi nedir yahu?
Amac torun gormekse gorup gidersin evine zaten ortada cocukla kendiyle ugrasan lohusa bir kadin var ne diye ayak bagi olunur?
İkinci ogluma hamileyim Rabbim nasip eder torun sahibi olursam gelinimle konusup annesi varsa gitmemeyi dusunuyorum. Sadece torunumu gorur evime çekilirim. Ben de buna benzer seyleri yasadim. Hic gerek yok kaynananin o ortamda olmasina. Ortami germekten baska bir işe yaramiyor. Kalabalik oldukca zaten her kafadan bi ses cikiyo hos olmuyo.

Aynı durumu yaşamışsın sende benim gibi.. En azından yalnız değilmişim. Sevinmeli mi üzülmeli mi bilemedim. Desteğin için teşekkür ederim kardeşim..
Ne demek rica ederim Kv birde bana demez mi 20 günde zor oturdun nasıl doğum olmuş öyle falan ben ağlardım bana yaptıklarından dolayı bana gelip derdiki aman ağlama sütun kesilir senin için demiyorum bebek için diyorum derdi neler çektim hala çekiyorum yemek yapmaz temizlik yapmazdi bebeğimi sever gider huyunu değiştirir kaynananin yapardi aah ah bitmez bunlar olan oldu geçmişte kaldı eşini ikna etmeye çalış derim bütün kararları ikiniz verebilirsiniz

Canim benim sana verebilecegim tek tavsiye sutum kesildi cocugumu emziremiyorum diye daha da uzme kendini. Anne sutunun yerini tutmasa da cok iyi cocuga cok yararli mamalar var zaten 2 ay kadar sonra ek gidaya da rahatlikla baslarsin.
Ama sana bunu yasatan kv ye tavrini koy
Az once bir arkadas yorum yapmis kv resmen oyun oynamis kizin annesini biktirip gondermek icin boyle yapmis demis. Aynen oyle. Gerekirse gitme kv ye benim annemin gelmedigi yere seninki de gelmicek diyebilirsin. Annen de esinden ozur dilemesin artik kadin hatali degil ki.

KV hala nasıl gelebiliyor evinize. Annenize iş buyururken annenizi savunmaliydiniz. Anneniz neden hala eşinizle konuşuyor onu da anlamadım. Ya da siz neden eşinizden anneniz adına özür diliyorsunuz ? Annenize hakaretler etmiş daha ne terbiyesizliği yapacak ? Annenize bunları reva görmeyin, bir daha da ne anneniz ne babanız eşinizle konuşmasın. Siz de kayınvalide ile konuşmayın ve eşinizin burnundan getirin bence yani. Anneye hakaret ne demek ya. Anneniz masada söylediklerinde de çok haklı. Eşinize de kvye de çok sinir oldum. Eşiniz basbayağı bahane etmiş bunu ,kendi haksız oysaki. Çok bencil eşiniz.

Annenin söyledikleri tamamen iyi niyetli olabilir.. Ama kalkip masada esine soylemesi "birimizi seç" der gibi olmus.. Kayinvalidene diyebilirdi "x hanim, sirayla kalalim istersen, ayni anda yorulmayalim" vs diye..
Esin de hakarete varacak sekilde konusmakta hatali..
Kimse seni dusunmemis..
Ortada bi evlilik var, bi bebek var, zehir etmenin anlami ne?
Yapici olmaya calis evet ama lutfen kimseye yalvarma; ne ailene ne esine.. Ailen de esinin ayagina gidip durmasin..
Biliyorum zor ama biraz akışına birakip bebegine odaklansan daha iyi olur InsaAllah..

Kv ler iş yapmıyor arkadaşım, koltuğa oturup akşama kadar torun sevip gelinden hizmet bekliyorlar

Olanlarda herkesin biraz payı var ama Allah ıslah etsin o kocanı çalışan kadın (zevkine calismiyordur herhalde o yaştan sonra ) işini ,evini,kocasını bırakıp geliyor senin evinde kızına bakıyor ,muameleye bak ! pes........ezdirme anneni lütfen ...kocana da haddini bildir en kısa sürede ..evlenince eşya gibi kadının da tapusunu mu aldım sanıyor bu erkekler bence o seni çantada keklik görüyor .."ne yaparsam yapayım terketmez" modunda.bu saygisizligini da ona yordum .vakitlice annenden özür dilemesini sağla .kadın yanlış anlaşılmış çok belli yalnız onlar itinayla yanlış anlamaya ugrasmislar. Kızı doğum yapmış ,yorgun argın, uykusuz bide gelmiş millete laf anlatıyor .öperim annenin ellerinden .damadı benden önce öpsün lütfen ..

haklı haksız ayrımı yapamayacağım, annenizin yemekteki konuşması hoş olmamış evet ama o kadar büyük tepki vermesi gerekmezdi eşinizin..

eşim bana annen bu eve bir daha gelemez desin (diyebiliyorsa) bir daha annesi de benim evime gelemez.
o eve giren çıkana bir tek eşiniz karar vermiyor kusura bakmasın, ne şekilde olursa olsun benim annemi üzeni ben de üzerim..
ki anneniz özür dilemiş falan, bir şekilde geri adım atması lazımdı eşinizin de..

Moralini bozmak istemem ama bu dediğimi unutma sakın. Aynen yüzsüz yüzsüz gelir kalırlar canım. Sana yardım etmeye değil sırf bebek için gelirler

Katılıyorum sana

Kv ler iş yapmıyor arkadaşım, koltuğa oturup akşama kadar torun sevip gelinden hizmet bekliyorlar
Ihhhh bu ne arkadaşım yaa..Evliyim henüz çocuğum yok kv var ama oda zaten hasta iş yapabilme kapasitesi yok ama böyle olduğu halde gelip keyif çatmaz heralde...Ne biliyim 1 aydır bendeydi evet önlerine yemek koydum çünkü yapamıyor ama misal sofrada tuz mu yok gidip alabilirsin anne diyordum, ay bahsettiğiniz gibi olsa susarmıydım acaba bilemedim

Ben şansa bırakmadım .kilometrelerce uzaktaki babamın evine gidip doğumumu orda yaptım .çok sıkıntılı süreçlerden geçmiştim bir de o eziyeti çekemem dedim . doğumdan sonra bakacak bir bebeğim de olmadı gerçi herşey yarım kaldı ..senin sütun kesilmiş ,benim sütüm aylarca yerlere aktı .evime döndüğüm ilk gece (doğumdan 3 gün sonra ) gogsumde bir sıcaklık hissettim bir baktım süt akıyor hemen babamı aradım .."niye ben" dedim....... velhasili kelam : bebeğin elinde (Allah sağlık versin ,korusun) , bir süre tüm olumsuzluklardan arınıp ona odaklan ki sevginle huzur bulsun ."yok ben böyle rahat edemem ,annemin gönlü alinacak" diyorsan da bir an önce harekete geç hayatına devam et .şuanda yaptığın dünde kalmak ,ileriyi görmemek ,kendini bile bile mutsuz bir hayata sürüklemek ...sorunlarini çöz ki birikip depresyona sebep olmasın .bebeğinin sana ihtiyacı var ,kendine iyi davran ve önemli olduğunu unutma .

Canim ben bizzat yaşadığım için biliyorum.10 kaynanadan 9 tanesi torun sevip hizmet bekliyor. Sen doğum yapınca kaynanan torun delisi olcak çocuğu senden bile kıskancak ve devamlı senden hizmet beklicek. Hasta olmasa da hizmet bekler hepsi aynı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…