• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum sonrası yaşananlar

Annem ve kaynanam geldiğinde de ben benzer şeyler yaşadım. Yemek yüzünden kaynanam annemi eşime annemin yanında şikayet etmiş. X abla yemek yapmadı diye. Tamam annemlerde hatalı yardıma gelmissiniz benim doğum zor olmuş kalkıp ben mi yapim be yemeğinizi. O kadar acı çekerken sustum oturdum kimseden bir sey beklemedim. Annem en azından gece sürekli kalktı uykusuz kaldı hadi diyelim ondan yapmak istemedi de kaynana sen tatile mi geldin yani gece boyunca uyuyup dinlendin işte. Annemler huzursuz olup gittiler. Kaynanam 40 gün kaldı. Bir ara diyor ki eve gidip 1 hafta kalım sonra geri gelim. Bende o anda diyemedim iste daha ne kadar kalacaksın. Ne yapsan sesimi çıkarmadım artık yeter diyemedim.

Boyle seyleri duyunca acaba dogumdan once bir bahane bulsam da kv mle arayi mi bozsam diyorum :KK53:
Aman zaten esim yanimda degil. 1 kere arayip hamilesin yalnizsin biseye ihtiyacin var mi demeyenler boyle yuzsuz yuzsuz dogumda evime yerlesmez heralde :KK57:
Insallahh :)

Aynı durumu yaşamışsın sende benim gibi.. En azından yalnız değilmişim. Sevinmeli mi üzülmeli mi.. Desteğin için teşekkür ederim kardeşim..
Boyle seyleri duyunca acaba dogumdan once bir bahane bulsam da kv mle arayi mi bozsam diyorum :KK53:
Aman zaten esim yanimda degil. 1 kere arayip hamilesin yalnizsin biseye ihtiyacin var mi demeyenler boyle yuzsuz yuzsuz dogumda evime yerlesmez heralde :KK57:

O zaman yeni gözdesi sen olacaksın canım :KK14: başarılar diliyorum..

Kaynana fesatlığını göstermiş oğlunu bir güzel doldurup üstünüze salmış . Bence kocanı hiç alttan alma kv tersle geldiginde burnundan getir . Her ne olursa olsun kocan annene hakaret edemez buna hiç hakkı yok . Hatta kv evine gitme .

Olan olmuş artık keşke böyle şöyle yapsaydın demeteceğim..Bu saatten sonra geri adım atamazsın atarsan iş daha çok çıkmaza girer..Kv evemi geliyor bi güzel kullan.Sen bebeğe bakıyorsan o yemek yapsın yada temizlik yapsın kuru kuruya bebek sevmeye gelmekle olmaz..Eşinle de tavrını koy orası nasıl onun eviyse seninde evin gelecek annemler de kabul etmezse sende tavrını ona göre değiştir..yoksa çok tepene çıkmışlar ne bu canım

Annem ve kaynanam geldiğinde de ben benzer şeyler yaşadım. Yemek yüzünden kaynanam annemi eşime annemin yanında şikayet etmiş. X abla yemek yapmadı diye. Tamam annemlerde hatalı yardıma gelmissiniz benim doğum zor olmuş kalkıp ben mi yapim be yemeğinizi. O kadar acı çekerken sustum oturdum kimseden bir sey beklemedim. Annem en azından gece sürekli kalktı uykusuz kaldı hadi diyelim ondan yapmak istemedi de kaynana sen tatile mi geldin yani gece boyunca uyuyup dinlendin işte. Annemler huzursuz olup gittiler. Kaynanam 40 gün kaldı. Bir ara diyor ki eve gidip 1 hafta kalım sonra geri gelim. Bende o anda diyemedim iste daha ne kadar kalacaksın. Ne yapsan sesimi çıkarmadım artık yeter diyemedim.
Kaynanalar kendini padişah soyundan gelme sanıyorlar işte gitmek bilmiyorlar

Ben anlamiyorum bir kadinin lohusayken annesi yanindayken kaynanasinin işi nedir yahu?
Amac torun gormekse gorup gidersin evine zaten ortada cocukla kendiyle ugrasan lohusa bir kadin var ne diye ayak bagi olunur?
İkinci ogluma hamileyim Rabbim nasip eder torun sahibi olursam gelinimle konusup annesi varsa gitmemeyi dusunuyorum. Sadece torunumu gorur evime çekilirim. Ben de buna benzer seyleri yasadim. Hic gerek yok kaynananin o ortamda olmasina. Ortami germekten baska bir işe yaramiyor. Kalabalik oldukca zaten her kafadan bi ses cikiyo hos olmuyo.

Aynı durumu yaşamışsın sende benim gibi.. En azından yalnız değilmişim. Sevinmeli mi üzülmeli mi bilemedim. Desteğin için teşekkür ederim kardeşim..
Ne demek rica ederim Kv birde bana demez mi 20 günde zor oturdun nasıl doğum olmuş öyle falan ben ağlardım bana yaptıklarından dolayı bana gelip derdiki aman ağlama sütun kesilir senin için demiyorum bebek için diyorum derdi neler çektim hala çekiyorum yemek yapmaz temizlik yapmazdi bebeğimi sever gider huyunu değiştirir kaynananin yapardi aah ah bitmez bunlar olan oldu geçmişte kaldı eşini ikna etmeye çalış derim bütün kararları ikiniz verebilirsiniz

Hak etmiyorlar bazen.. Eşlerimiz bazen onlar için yaptığımız güzellikleri hak etmiyorlar. En çok üzüldüğüm şey ne biliyor musunuz.. İşe gittiği zaman akşama kadar dönüşünü düşünüp saçlarımı yapıyor olmam.. Şimdiyse bir şeylerin bu güzel heyecanıma engel olması. Onu özlemişken bir süre onu özlediğimi söylememem gerekmesi. Çünkü beni kırdığını anlaması gerekiyor. En çok buna üzülüyorum. Bir süre.. Umarım sadece bir süre..

Canim benim sana verebilecegim tek tavsiye sutum kesildi cocugumu emziremiyorum diye daha da uzme kendini. Anne sutunun yerini tutmasa da cok iyi cocuga cok yararli mamalar var zaten 2 ay kadar sonra ek gidaya da rahatlikla baslarsin.
Ama sana bunu yasatan kv ye tavrini koy
Az once bir arkadas yorum yapmis kv resmen oyun oynamis kizin annesini biktirip gondermek icin boyle yapmis demis. Aynen oyle. Gerekirse gitme kv ye benim annemin gelmedigi yere seninki de gelmicek diyebilirsin. Annen de esinden ozur dilemesin artik kadin hatali degil ki.

KV hala nasıl gelebiliyor evinize. Annenize iş buyururken annenizi savunmaliydiniz. Anneniz neden hala eşinizle konuşuyor onu da anlamadım. Ya da siz neden eşinizden anneniz adına özür diliyorsunuz ? Annenize hakaretler etmiş daha ne terbiyesizliği yapacak ? Annenize bunları reva görmeyin, bir daha da ne anneniz ne babanız eşinizle konuşmasın. Siz de kayınvalide ile konuşmayın ve eşinizin burnundan getirin bence yani. Anneye hakaret ne demek ya. Anneniz masada söylediklerinde de çok haklı. Eşinize de kvye de çok sinir oldum. Eşiniz basbayağı bahane etmiş bunu ,kendi haksız oysaki. Çok bencil eşiniz.

Annenin söyledikleri tamamen iyi niyetli olabilir.. Ama kalkip masada esine soylemesi "birimizi seç" der gibi olmus.. Kayinvalidene diyebilirdi "x hanim, sirayla kalalim istersen, ayni anda yorulmayalim" vs diye..
Esin de hakarete varacak sekilde konusmakta hatali..
Kimse seni dusunmemis..
Ortada bi evlilik var, bi bebek var, zehir etmenin anlami ne?
Yapici olmaya calis evet ama lutfen kimseye yalvarma; ne ailene ne esine.. Ailen de esinin ayagina gidip durmasin..
Biliyorum zor ama biraz akışına birakip bebegine odaklansan daha iyi olur InsaAllah..

Olan olmuş artık keşke böyle şöyle yapsaydın demeteceğim..Bu saatten sonra geri adım atamazsın atarsan iş daha çok çıkmaza girer..Kv evemi geliyor bi güzel kullan.Sen bebeğe bakıyorsan o yemek yapsın yada temizlik yapsın kuru kuruya bebek sevmeye gelmekle olmaz..Eşinle de tavrını koy orası nasıl onun eviyse seninde evin gelecek annemler de kabul etmezse sende tavrını ona göre değiştir..yoksa çok tepene çıkmışlar ne bu canım
Kv ler iş yapmıyor arkadaşım, koltuğa oturup akşama kadar torun sevip gelinden hizmet bekliyorlar

Açıkçası bu kadar özel problemlerimi annemden başkasına anlatmak isteyeceğim aklıma gelmezdi. Ama bazen insanın gerçekten desteğe ihtiyacı oluyor. Birilerinin ne yapacağını söylemesine..

Arkadaşlar siz ne düşünürsünüz bilmiyorum ama ben doğumdan sonra hastahanede veya evde kayınvalidemdense annemle daha rahat edeceğimi düşündüm ve annem çalışan birisi olmasına rağmen ondan rica ettim. Annem de tabi ki kabul etti. Bunu kırıcı olmadan kayınvalideme de doğum gerçekleşmeden önce açıkladım. Eşimle de konuştum. Kanamalarım olacağını, kendisi iş yerindeyken belki kendi başıma oturup kalkamayacağımdan bunun dışında özel ihtiyaçlarım olabileceğinden, sonuç itibariyle yanımda annemi istediğimden bahsettim. Kayınvalidem de eşimde anlamış gibilerdi, benim de içim rahattı.

4 ay önce doğum yaptım. Doğumum sezeryanla oldu. Herkesin bünyesi farklıdır, benimki çok ağır geçti. Çok zor yürüyor, çok zor oturabiliyordum. Afedersin wc benim için azap gibiydi. Hastahaneden eve geldik. Kayınvalidem de bizimleydi. Tabi ki kadının torunu oldu hevesliydi. Ama günler geçti kayınvalidem her gün bizde.. Gelip bebeği görmesini geçtim, anneme habire iş buyurup yaptığı işi de beğenmiyordu. Annem de rahatsız oluyordu bu durumdan. Kendisi hiçbir şekilde yardımda bulunmuyordu. Bu da yetmezmiş gibi her yaptığıma karışıyor, bebeği zayıflattığımı söylüyordu. Daha olmuş 1 hafta.. Annemin hazırladığı yemeği yemiyordu. Nedenini hala bilmiyoruz.. Neyse hiçbir şey annemle konuştuğumuz gibi olmadığı için bnim moralim bozuldu. Annem de rahat değildi kadın..

Sonra bir akşam hep birlikte masadayız. Ben, eşim, annem, kv. Annem dayanamayıp eşime dedi ki "Oğlum annende yemek yapmayı biliyor, bende biliyorum. Oda iş yapmayı biliyor, bende. İkimizin birden yapmaya çalışması gereksiz. Ben iş yerimden bunun için izin aldım. Ya annen kalsın ya ben kalayım. Bu şekilde olmuyor" dedi. Eşim ve kv tamamen yanlış anladılar. Kv, bizde öyle şey olmaz beni mi istemiyorsun ben bir yere gitmem gibisinden konuştu. Eşim de ayıp ediyorsunuz ikinizde kalın biri gitsin biri kalsın olmaz o benim annem dedi. Aslında annemin anlatmak istediği farklı bir şeydi ama sanırım onun tek yanlışı bunu masada kv nin yanında söylemesiydi. Tamamiyle yanlış anlaşıldı. Sonra annem ben gideyim o zaman kızım. Ben hiç rahat değilim dedi ve ertesi gün gitti. Ben bitik hissediyordum. Yanımda kalmasını istedişim kişi annemdi.. ona da kızdım aslında. Yine de beni düşünmeliydi. Ona ihtiyacım vardı.

Eşimle konuşmak için odaya çağırdım. Güzel güzel durumu anlattım annemin adınada özür diledim. Ama yanımda onun kalmasını istediğimi bu şekilde daha rahat edeceğimi söyledim. Eşim çileden çıktı.. Gelmezse gelmesinler, annemi istemeyeni ben hiç istememler.. Bu durumu kocana nasıl anlatabilirsin
ki.. Sonra yatakta annemi aradım, ayaga kalkamıyorum zaten sancım var. Anneciğim lütfen gel sana ihtiyacım varken böyle yapma dedim. Oda rahat edemediğini bunu bizim önceden konuştuğumuzu ve kv min kendisine davranışlarının zoruna gittiğini söyledi. Bende, senide anlıyorum peki derken, eşim telefonu bir hışımla elimden aldı..

İşte iplerin koptuğu o an.. Anneme çok ağır konuştu. Dedi ki, Bu ne teryesizlik, ahlaksızlık. Ne anlatıyorsunuz telefonda direk bana söyleyin. annemi istemiyosanız bende sizi istemiyorum gelmeyin dedi. Daha neler neler.. Ben şok oldum kalkıp da alamadım o telefonu elinden. Ağlama krizine girdim. Kv de yan odada her şeye şahit oluyor. Yapma diye bağırıyorum eşime tınlamıyor. Kayınvalidem baktı ben fena oldum, ben gidiyorm hadi tartışmayın dedi gitti. Eşimde küstü gitti bak annem diyor telefonda anneme. Telefonu kapattılar. Eşim yanıma geldi halimi görünce kıyamadı ağladı.. Sezeryanlısın ağlama böyle dedi. Ama benim her şeyimi mahvettikten sonra tesellinin anlamı ne. Nasıl bu şekilde konuşursun annemle nasıl söylersin dedim. Haketti annen duymadın mı masada ne diyor dedi. Ya bende aynı şeyi söylüyorum sana ta hamileyken bile söyledim. Bana niye lafınız yok..

Sonra kayınvalidem tlf etti. Geleyim mi yardıma dedi. Kendi başıma halledebiliyorum isterseniz gelin görün bebeği ama yardım istemiyorum dedim. Alınmış.. 4 ay oldu eşim annemlere gitmiyor. Babam geldi, konuştu yok gitmiyor.. Annemlerde gelemiyor. Ben gidip geliyorum. Onun annesi rahat rahat gidip geliyor kalıyor.. Annem eşimi davet ediyor yanlış ifade ettim diyor, eşim dinlemiyor. Eşimle bu konu yüzünden çok tartıştıysak da son zamanlarda durulduk.

Bu arada ben o olayın üstüne sütten kesildim. Hala bu yüzden ağlıyorum bazen. Çocuğumun rızkı.. Güzel bebeğim ememiyor annesini. Hepsini sorumlu tutuyorum.. Önce eşimi, kv, annemi.. Hiç kimse beni düşünmedi ve herkesin söylediği laf "senin hiçbir suçun yok" Ben suçsuz olmak istemiyorum! Başkalarının hatalarının bedelini ödemekten çok sıkıldım. Eşim hala babamın evine gitmiyor ve bu konuda çok rahat. Ne yapacağımı bilmiyorum.. Artık ne demeliyim ona bilmiyorum.. Onu seviyorum, özlüyorum. Ama şunu yaptığı zaman hep yarıda kalıyorum..
Olanlarda herkesin biraz payı var ama Allah ıslah etsin o kocanı :( çalışan kadın (zevkine calismiyordur herhalde o yaştan sonra ) işini ,evini,kocasını bırakıp geliyor senin evinde kızına bakıyor ,muameleye bak ! pes........ezdirme anneni lütfen ...kocana da haddini bildir en kısa sürede ..evlenince eşya gibi kadının da tapusunu mu aldım sanıyor bu erkekler :sinirli: bence o seni çantada keklik görüyor .."ne yaparsam yapayım terketmez" modunda.bu saygisizligini da ona yordum .vakitlice annenden özür dilemesini sağla .kadın yanlış anlaşılmış çok belli yalnız onlar itinayla yanlış anlamaya ugrasmislar. Kızı doğum yapmış ,yorgun argın, uykusuz bide gelmiş millete laf anlatıyor .öperim annenin ellerinden .damadı benden önce öpsün lütfen ..:sopa:

haklı haksız ayrımı yapamayacağım, annenizin yemekteki konuşması hoş olmamış evet ama o kadar büyük tepki vermesi gerekmezdi eşinizin..

eşim bana annen bu eve bir daha gelemez desin (diyebiliyorsa) bir daha annesi de benim evime gelemez.
o eve giren çıkana bir tek eşiniz karar vermiyor kusura bakmasın, ne şekilde olursa olsun benim annemi üzeni ben de üzerim..
ki anneniz özür dilemiş falan, bir şekilde geri adım atması lazımdı eşinizin de..

Moralini bozmak istemem ama bu dediğimi unutma sakın. Aynen yüzsüz yüzsüz gelir kalırlar canım. Sana yardım etmeye değil sırf bebek için gelirler

Olanlarda herkesin biraz payı var ama Allah ıslah etsin o kocanı :KK43: çalışan kadın (zevkine calismiyordur herhalde o yaştan sonra ) işini ,evini,kocasını bırakıp geliyor senin evinde kızına bakıyor ,muameleye bak ! pes........ezdirme anneni lütfen ...kocana da haddini bildir en kısa sürede ..evlenince eşya gibi kadının da tapusunu mu aldım sanıyor bu erkekler :sinirli: bence o seni çantada keklik görüyor .."ne yaparsam yapayım terketmez" modunda.bu saygisizligini da ona yordum .vakitlice annenden özür dilemesini sağla .kadın yanlış anlaşılmış çok belli yalnız onlar itinayla yanlış anlamaya ugrasmislar. Kızı doğum yapmış ,yorgun argın, uykusuz bide gelmiş millete laf anlatıyor .öperim annenin ellerinden .damadı benden önce öpsün lütfen ..:sopa:
Katılıyorum sana

Kv ler iş yapmıyor arkadaşım, koltuğa oturup akşama kadar torun sevip gelinden hizmet bekliyorlar
Ihhhh bu ne arkadaşım yaa..Evliyim henüz çocuğum yok kv var ama oda zaten hasta iş yapabilme kapasitesi yok ama böyle olduğu halde gelip keyif çatmaz heralde...Ne biliyim 1 aydır bendeydi evet önlerine yemek koydum çünkü yapamıyor ama misal sofrada tuz mu yok gidip alabilirsin anne diyordum, ay bahsettiğiniz gibi olsa susarmıydım acaba bilemedim

Zaten durup durup hatırlatıyordum eşime. Aralarda kayınvalideme de söylüyordum annemin kalacağını. Anlıyormuş gibi evet tamam diyorlardı. Ama kv geldi gitmedi.. O saatten sonra da ne desen yanlış anlıyorlar.
Ben şansa bırakmadım .kilometrelerce uzaktaki babamın evine gidip doğumumu orda yaptım .çok sıkıntılı süreçlerden geçmiştim bir de o eziyeti çekemem dedim . doğumdan sonra bakacak bir bebeğim de olmadı gerçi :( herşey yarım kaldı ..senin sütun kesilmiş ,benim sütüm aylarca yerlere aktı .evime döndüğüm ilk gece (doğumdan 3 gün sonra ) gogsumde bir sıcaklık hissettim bir baktım süt akıyor :( hemen babamı aradım .."niye ben" dedim....... velhasili kelam : bebeğin elinde (Allah sağlık versin ,korusun) , bir süre tüm olumsuzluklardan arınıp ona odaklan ki sevginle huzur bulsun ."yok ben böyle rahat edemem ,annemin gönlü alinacak" diyorsan da bir an önce harekete geç hayatına devam et .şuanda yaptığın dünde kalmak ,ileriyi görmemek ,kendini bile bile mutsuz bir hayata sürüklemek ...sorunlarini çöz ki birikip depresyona sebep olmasın .bebeğinin sana ihtiyacı var ,kendine iyi davran ve önemli olduğunu unutma .

Ihhhh bu ne arkadaşım yaa..Evliyim henüz çocuğum yok kv var ama oda zaten hasta iş yapabilme kapasitesi yok ama böyle olduğu halde gelip keyif çatmaz heralde...Ne biliyim 1 aydır bendeydi evet önlerine yemek koydum çünkü yapamıyor ama misal sofrada tuz mu yok gidip alabilirsin anne diyordum, ay bahsettiğiniz gibi olsa susarmıydım acaba bilemedim
Canim ben bizzat yaşadığım için biliyorum.10 kaynanadan 9 tanesi torun sevip hizmet bekliyor. Sen doğum yapınca kaynanan torun delisi olcak çocuğu senden bile kıskancak ve devamlı senden hizmet beklicek. Hasta olmasa da hizmet bekler hepsi aynı

Back