- 1 Şubat 2014
- 1.590
- 4.179
- 333
Eşler maalesef anlayışsız ve fevri olabiliyor özellikle Doğumdan sonra. Doğumdan sonra diyorum bak. Sanki çocuğu onlar doğuruyor lohusa depresyonuna onlar giriyor bizim yerimizeSizin için üzüldüm.. Maalesef en hassas davranılması gereken lohusalarken, en kötü hissediyoruz. Onu da anlamıyorum, ben annemle konuşurken telefonu neden alıyorsun? Ne söylüyorsa söylüyor. Kızına söylüyor. Neden araya giriyorsun. O bana sitem de etse annemdir unuturum gider
Ya bizde soyel bır durum var. Eşimin ailesi cok politik. Benı sınıredıyırlar fakat cok masum ayagıyla. Ben de datanamayıp patladım hep. Anlayacagın eşim beni cadı, samimiyetsiz goruyor bu yuzdenÇok üzerlerine geldiklerinde güzel dille kalbimi kirmayin dersin. En son kaynana geldi 40 gün kaldı. Bu süre içinde hoşuma gitmeyen tavırlar oldu. Sabrım tasana kadar sabırla yaklaştım sabrımin sonunda uyardım. Eşime de aşkıcim şöyle iken şöyle oldu bende bunu söyledim. Daha önceden sabrettim dedim. Belki yine sabretsem iyi olabilirdi ama sinirlendim o anda dedim. Eşim biliyor ki anında parlamiyorum öncesinde sabrediyorum. Ben konuştuktan sonra tamam canim haklısın dedi güldü konu kapandı. Sen eşine kendini göstermem lazım. Karşı taraf ne kadar kötü yaklaşırsa yaklassin sen inadına doğru yaklaşırsan eşin dicek ki aaaa bak eşime ne söylediler ne yaptılar ama o olumlu yaklaşıyor. Bu tavrınıza düzenli bir şekilde devam edersiniz. Karşı taraf daha da üzerinize giderse güzel dille uyaririrsiniz baktınız hala anlamıyorlar o zaman sinirle yüzlerine konuşursunuz.eee sabır da bir yere kadar yani. Ama bu süre içinde eşiniz en başta olumlu yaklaştığınizi gördüğünde belki de sizi kendi koruyacak.
O da dogruAaa niye ki
Anasıda kadın
Hem burda kv de olan arkadaşlarımızda var
Gerçekten Allah sabır versin.Mesafe konusunda iyiyim aslında. Olması gerektiği gibiyim onlara karşı. Ama artık zoruma gidiyor. Eşimin ailemin evine gitmemesi ve benim onun ailesiyle sık sık görüşüyor olmam. Yakın oturuyoruz. Annesini sık sık görüyorum. Geliyorlar ikram da bulunuyorım saygıda kusur etmiyorum. Benim karakterim böyle. Eşimden hırsımı alacağım dıye ailesine ters yapamıyorum. Ha şu oluyor, yüzüm asılıyor kv karşı. Gerekmedikçe konuşmuyorum. Eşim diyor ki senin aileme ikramda bulunma, onlarla görüşme gibi bir mecburiyetin yok. Ben gitmiyorsam sende mecbur değilsin ve sana kızamam diyor. Yeter ki ondan annemlere gitmesini istemeyeyim.. Bu mudur yani. Böyle mi yapmalıyım. Boyle mi olması gerekiyor.. Zoruma gidiyor işte.. Yemin ederim annesini sırf bu yüzden görmek istemiyorum. Abisinin düğünü var şimdi. Hepsi toplanacaklar. Hiç içimden gelmiyor gitmek. Sonra onlar bana gelecek. Hayır gitmeyince ben kötü gelin olacağım.
Madem benim çocugum bana anne demicek bende bir daha çocuk falan dogurmucam dedim hüngür hüngür ağladım. Ondan öncede ana nerdeyse evlat ordadir,evlat nerdeyse ama ordadir,ana ile evlat birbirinden asla ayrilmazlar dedim kayınbabama, kaynanam da duydu ama laftan anlamıyor kayınbabamAynen . Pişkşn pişkin , ikinciy
ya ver cevaplarını. Hangı cocuk annesıne dusman olur de. Ama dıkkat edın , cocuklar annelerını uzenlerı asla affetmezler de. Bugun anlamaz ama yarın aklı rtdıgınde herseyı anlarlar de. Sen sen ol o zalimlerin önünde eğilme. Dik dur. Cocuk benım, ben dogurdum de. Niye de, senın kglun sana dusman mı oldu de? Offf kurtul ınsallaj
yapacağınız şey arkadaşların da dediği gibi kv nizi eve almayacaksınız o zaman. Benim annem gelemeyecek onunki gelecek?Daraldım artık kızlar. Normalde arkadaşlarıma sorunlarında iyi gelirim. İlk anlatmak istedikleri kişi olmuşumdur sağolsunlar. Elimden geleni yapmaya çalışırım. Daha rahat hissederler. Ama terzi kendi söküğünü dikemezmiş.. İçim şişti yemin ediyorum. Her şeye çalışan kafa buna çalışmıyor işte. Şaka gibi.. Kendime hayrım yok. Eşim sağolsun. Neyin inadı bilemiyorum ya. Ne oldu be adam ne oldu.. Hayır normalde çok iyidir çok iyi anlaşırız biz.. Ama adam algılarını kapatınca ben böyle kalıyorum. Onunla nasıl konuştuğumu duysanız bu konuda. Son derece mantıklı, son derece köşeye sıkışmasını sağlayacak şekilde.. Ben amatör yazarım. İfade biçimim, seçtiğim kelimeler benzetmeler iyidir. Cevapsız kalıyor bir süre kekeliyor. Oradan anlıyorum hak verdiğini. Ama hayır, anladığını görmemeliyim.
kalbimde acisini hissetmistim.herkese.karsi sogumustum...ins sizinde duzelirAynen öyle kimsenin umurunda değil. Yine sizin durumlar düzelmiş ne güzel.. Ben hala uğraşıyorum
esiniz birsey demedi.sonra nasil geldi kvyapacağınız şey arkadaşların da dediği gibi kv nizi eve almayacaksınız o zaman. Benim annem gelemeyecek onunki gelecek?
Benim doğumum da annemi çağırdım tabiki de. Hastanedeyken kv dedi ki ben de geleyim size. Gerek yok gelme annem gelecek zaten dedim. Kadın acayip bozuldu. Gelmiyim öyle mi dedi. Evet gelme dedim.
Ben bozulup üzüleceğime o bozulup üzülsün. Bana yaptıklarına saysın :)
+1Hepiniz hatalısınız. Annenizi istiyordunuz baktınız kvde de geldi hemde annenizi kullanıyo.
Annenizle konuşucaktınız başbaşa annenizin evine gidicektiniz. Eşinize de herkesin kendi düzeni eşyası var kendi evimde daha rahat yaparım aklım eşimde de kalıyo diyecekti.
Hem kvdenin kendini sultan sanmalarından kurtulucaktınız hem rahat edicektiniz.
Madem eşiniz gelmiyo enbaştan yapmanız gerekeni yapın gidin annenizde kalın mecbur gelir tatlıya bağlarsınız
Keşke ben de senin gibi kv ye gelme gerek yok diyebilseydimyapacağınız şey arkadaşların da dediği gibi kv nizi eve almayacaksınız o zaman. Benim annem gelemeyecek onunki gelecek?
Benim doğumum da annemi çağırdım tabiki de. Hastanedeyken kv dedi ki ben de geleyim size. Gerek yok gelme annem gelecek zaten dedim. Kadın acayip bozuldu. Gelmiyim öyle mi dedi. Evet gelme dedim.
Ben bozulup üzüleceğime o bozulup üzülsün. Bana yaptıklarına saysın :)
Hayat gamsız olunca güzel. İyi yapmışsın.Keşke ben de senin gibi kv ye gelme gerek yok diyebilseydim
Sen doğumdan önce, güzelce eşine kvne anlatmışsın, ok demişler, en başta suç kv de tamam diyip de kalmak nedir, büyüksün sen, çek çekiştir yatıştır ortalığı, eşin olacak adam, anne bu süreçte annesinin yanında olması daha doğru, sen de burda boşuna hiç yorulma, ihtiyacımız olursa çağırırız diyecekti... annen de sofrada öyle konuşmayacaktı, bu konuşmayı sen eşine güzelce izah edecek, eşin de annesini uyaracaktı... maalesef yanlışlıklar silsilesi...
Diyemedim ki canım keşke gelme kv diyebilseydim. Lohusaligim berbat geçti kv yüzünden. Bir çorba dahi yapmadi.Arkasını döndü yattı.Bisküvi yiyerek uyudum.Üstüne benden hizmet bekledi. Tek yaptığı şey oğlumu kucaklamak mıncıklamak.Herkese geline yardima gidiyom diyo zerre yardım etmedi. Evimden gitmek bilmedi. Annem onlar yüzünden gitmek zorunda kaldı neler nelerHayat gamsız olunca güzel. İyi yapmışsın.
Annem ve kaynanam geldiğinde de ben benzer şeyler yaşadım. Yemek yüzünden kaynanam annemi eşime annemin yanında şikayet etmiş. X abla yemek yapmadı diye. Tamam annemlerde hatalı yardıma gelmissiniz benim doğum zor olmuş kalkıp ben mi yapim be yemeğinizi. O kadar acı çekerken sustum oturdum kimseden bir sey beklemedim. Annem en azından gece sürekli kalktı uykusuz kaldı hadi diyelim ondan yapmak istemedi de kaynana sen tatile mi geldin yani gece boyunca uyuyup dinlendin işte. Annemler huzursuz olup gittiler. Kaynanam 40 gün kaldı. Bir ara diyor ki eve gidip 1 hafta kalım sonra geri gelim. Bende o anda diyemedim iste daha ne kadar kalacaksın. Ne yapsan sesimi çıkarmadım artık yeter diyemedim.Diyemedim ki canım keşke gelme kv diyebilseydim. Lohusaligim berbat geçti kv yüzünden. Bir çorba dahi yapmadi.Arkasını döndü yattı.Bisküvi yiyerek uyudum.Üstüne benden hizmet bekledi. Tek yaptığı şey oğlumu kucaklamak mıncıklamak.Herkese geline yardima gidiyom diyo zerre yardım etmedi. Evimden gitmek bilmedi. Annem onlar yüzünden gitmek zorunda kaldı neler neler
Diyemedim ki canım keşke gelme kv diyebilseydim. Lohusaligim berbat geçti kv yüzünden. Bir çorba dahi yapmadi.Arkasını döndü yattı.Bisküvi yiyerek uyudum.Üstüne benden hizmet bekledi. Tek yaptığı şey oğlumu kucaklamak mıncıklamak.Herkese geline yardima gidiyom diyo zerre yardım etmedi. Evimden gitmek bilmedi. Annem onlar yüzünden gitmek zorunda kaldı neler neler
Aynı durumu yaşamışsın sende benim gibi.. En azından yalnız değilmişim. Sevinmeli mi üzülmeli mi bilemedim. Desteğin için teşekkür ederim kardeşim..Çok şaşırdım okurken sanki benim yasadiklarim gibi anlatmışsın benim de başımdan aynı şey geçti sonuçta annemle Kv nin arası açıldı ama esinizin bu kadar çok uzatmasi yersiz olmuş sonuçta görüyor sizin durumunuzu.benim annem doğum sonrası Kv ile 1 hafta durabildi üstelik aynı odada bile yanımda yatamazdi doğumdan sonra Kv gelip yatardi en sonunda dayanamadı annem bu kadın varken durmaya gerek yok dedi ve gitti bende o günden sonra çok zorlandim illa kv den çekiniyor sun ister istemez hep gelinler kötü olur en sonunda. boşver bebeğine odaklan ama herkesi dengede tutmaya çalışan yine biz oluyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?