• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum sonrası yaşananlar

Seninki çok erkeklenmis. Okurken sinir oldum.. hele KV nin o an nasıl zevk aldığını tahmin ediyorum.. Annenizin hiçbir suç u yok bence.. tek suçlu eşiniz.. dünyada anneden daha önemli hiç bişe yok.. benimki annem e değil bağırmak imada bulunsun ağzına s.......

Eşiniz terbiyesiz, hadsiz ve ukala biri
Annenizden özür dilemesi gerekirken hala mesafe koyuyor, hem suçlu hem güçlü
İyi ki benim başıma böyle bir saygısızlık gelmedi, çünkü o gemileri çoktaan yakmıştım

Ben de benzer sorunlar yasadim.

Sana tavdiyem ikinci bebegini annenin evinde dogur. Ben oyle yaptim. Karsi taraf da misafir gibi geldi bebegi 2 saat gorup gitti.

Kimsenin logusa insani sıkıntiya sokmaya hakki yok bence. Logusanin sıkıntısi kendine yeter de artar bile.

Arkadaş nedir bu milletin lohusa haliyle çektiği kv dertleri ya? Herkeste mi olay oluyor? Ben Doğumdan ağrıdan sızıdan çok bu olacak olaylardan korkuyorum.... ben de annem gelsin annem kalsın baksın isterim ama kv gelecek ona nasıl git diyebilirim? Ve annem yanımda olunca hiçbir işe elini sürmeyecek gelecek herşeye karışacak sinirlerim hoplayacak :işsiz:

Keşke bu sorunlara bir çözüm bulunsa yaaa ne bilim lohusa kadının yanına kv giremez falan diye kanun çıksa :KK53::deli::KK48:

Moralini bozmak istemem ama bu dediğimi unutma sakın. Aynen yüzsüz yüzsüz gelir kalırlar canım. Sana yardım etmeye değil sırf bebek için gelirler

Sanki torun sadece onlarınmış gibi davranırlaaaar, yer içer kirletir burası benim oğlumun evi havalarına girerler, daha da gelinin annesinden hizmet beklerler :sinirli:

Böyle anlayışsız kv lerden nefret ediyorum. Sözde seni düşünür. Senin için, torun için gelir. Bari bir kap yemek yap! Bari bir yardım et de, ortalığı toparla.
Misafir gibi oturmaya geldiysen, git evinde otur.

Canım annem Doğumdan 1,5 ay önce geldi, kraliçe gibi baktı bana. Şimdi ise hergün uğrar, herşeyimize kadar ilgilenir alır. Maddi manevi hep eli üstümüzde. Kazancım ondan çok olmasına rağmen 'ben ne yapıcam der' kızıma alır. Annemden ötesi Yok!

Açıkçası bu kadar özel problemlerimi annemden başkasına anlatmak isteyeceğim aklıma gelmezdi. Ama bazen insanın gerçekten desteğe ihtiyacı oluyor. Birilerinin ne yapacağını söylemesine..

Arkadaşlar siz ne düşünürsünüz bilmiyorum ama ben doğumdan sonra hastahanede veya evde kayınvalidemdense annemle daha rahat edeceğimi düşündüm ve annem çalışan birisi olmasına rağmen ondan rica ettim. Annem de tabi ki kabul etti. Bunu kırıcı olmadan kayınvalideme de doğum gerçekleşmeden önce açıkladım. Eşimle de konuştum. Kanamalarım olacağını, kendisi iş yerindeyken belki kendi başıma oturup kalkamayacağımdan bunun dışında özel ihtiyaçlarım olabileceğinden, sonuç itibariyle yanımda annemi istediğimden bahsettim. Kayınvalidem de eşimde anlamış gibilerdi, benim de içim rahattı.

4 ay önce doğum yaptım. Doğumum sezeryanla oldu. Herkesin bünyesi farklıdır, benimki çok ağır geçti. Çok zor yürüyor, çok zor oturabiliyordum. Afedersin wc benim için azap gibiydi. Hastahaneden eve geldik. Kayınvalidem de bizimleydi. Tabi ki kadının torunu oldu hevesliydi. Ama günler geçti kayınvalidem her gün bizde.. Gelip bebeği görmesini geçtim, anneme habire iş buyurup yaptığı işi de beğenmiyordu. Annem de rahatsız oluyordu bu durumdan. Kendisi hiçbir şekilde yardımda bulunmuyordu. Bu da yetmezmiş gibi her yaptığıma karışıyor, bebeği zayıflattığımı söylüyordu. Daha olmuş 1 hafta.. Annemin hazırladığı yemeği yemiyordu. Nedenini hala bilmiyoruz.. Neyse hiçbir şey annemle konuştuğumuz gibi olmadığı için bnim moralim bozuldu. Annem de rahat değildi kadın..

Sonra bir akşam hep birlikte masadayız. Ben, eşim, annem, kv. Annem dayanamayıp eşime dedi ki "Oğlum annende yemek yapmayı biliyor, bende biliyorum. Oda iş yapmayı biliyor, bende. İkimizin birden yapmaya çalışması gereksiz. Ben iş yerimden bunun için izin aldım. Ya annen kalsın ya ben kalayım. Bu şekilde olmuyor" dedi. Eşim ve kv tamamen yanlış anladılar. Kv, bizde öyle şey olmaz beni mi istemiyorsun ben bir yere gitmem gibisinden konuştu. Eşim de ayıp ediyorsunuz ikinizde kalın biri gitsin biri kalsın olmaz o benim annem dedi. Aslında annemin anlatmak istediği farklı bir şeydi ama sanırım onun tek yanlışı bunu masada kv nin yanında söylemesiydi. Tamamiyle yanlış anlaşıldı. Sonra annem ben gideyim o zaman kızım. Ben hiç rahat değilim dedi ve ertesi gün gitti. Ben bitik hissediyordum. Yanımda kalmasını istedişim kişi annemdi.. ona da kızdım aslında. Yine de beni düşünmeliydi. Ona ihtiyacım vardı.

Eşimle konuşmak için odaya çağırdım. Güzel güzel durumu anlattım annemin adınada özür diledim. Ama yanımda onun kalmasını istediğimi bu şekilde daha rahat edeceğimi söyledim. Eşim çileden çıktı.. Gelmezse gelmesinler, annemi istemeyeni ben hiç istememler.. Bu durumu kocana nasıl anlatabilirsin
ki.. Sonra yatakta annemi aradım, ayaga kalkamıyorum zaten sancım var. Anneciğim lütfen gel sana ihtiyacım varken böyle yapma dedim. Oda rahat edemediğini bunu bizim önceden konuştuğumuzu ve kv min kendisine davranışlarının zoruna gittiğini söyledi. Bende, senide anlıyorum peki derken, eşim telefonu bir hışımla elimden aldı..

İşte iplerin koptuğu o an.. Anneme çok ağır konuştu. Dedi ki, Bu ne teryesizlik, ahlaksızlık. Ne anlatıyorsunuz telefonda direk bana söyleyin. annemi istemiyosanız bende sizi istemiyorum gelmeyin dedi. Daha neler neler.. Ben şok oldum kalkıp da alamadım o telefonu elinden. Ağlama krizine girdim. Kv de yan odada her şeye şahit oluyor. Yapma diye bağırıyorum eşime tınlamıyor. Kayınvalidem baktı ben fena oldum, ben gidiyorm hadi tartışmayın dedi gitti. Eşimde küstü gitti bak annem diyor telefonda anneme. Telefonu kapattılar. Eşim yanıma geldi halimi görünce kıyamadı ağladı.. Sezeryanlısın ağlama böyle dedi. Ama benim her şeyimi mahvettikten sonra tesellinin anlamı ne. Nasıl bu şekilde konuşursun annemle nasıl söylersin dedim. Haketti annen duymadın mı masada ne diyor dedi. Ya bende aynı şeyi söylüyorum sana ta hamileyken bile söyledim. Bana niye lafınız yok..

Sonra kayınvalidem tlf etti. Geleyim mi yardıma dedi. Kendi başıma halledebiliyorum isterseniz gelin görün bebeği ama yardım istemiyorum dedim. Alınmış.. 4 ay oldu eşim annemlere gitmiyor. Babam geldi, konuştu yok gitmiyor.. Annemlerde gelemiyor. Ben gidip geliyorum. Onun annesi rahat rahat gidip geliyor kalıyor.. Annem eşimi davet ediyor yanlış ifade ettim diyor, eşim dinlemiyor. Eşimle bu konu yüzünden çok tartıştıysak da son zamanlarda durulduk.

Bu arada ben o olayın üstüne sütten kesildim. Hala bu yüzden ağlıyorum bazen. Çocuğumun rızkı.. Güzel bebeğim ememiyor annesini. Hepsini sorumlu tutuyorum.. Önce eşimi, kv, annemi.. Hiç kimse beni düşünmedi ve herkesin söylediği laf "senin hiçbir suçun yok" Ben suçsuz olmak istemiyorum! Başkalarının hatalarının bedelini ödemekten çok sıkıldım. Eşim hala babamın evine gitmiyor ve bu konuda çok rahat. Ne yapacağımı bilmiyorum.. Artık ne demeliyim ona bilmiyorum.. Onu seviyorum, özlüyorum. Ama şunu yaptığı zaman hep yarıda kalıyorum..
kimseye demediğim şeyi söyleyim ööyle kocayı BO-ŞA-RIM......kocalık zor zamanda olur senin kocan zor zamanda ortalığı birbirine katıp seni sütten kesip çocuğunun rızkını elinden almış ve yüzsüz.

5 aylik hamileyim. ve korktuğum en büyük konu. benim annem kv mi sevmez bide.sütümü kesicek bi olayda herkesi kovarım ama evimdende hastanedende.

Annenle anlaşmışsınız ama eşinin annesine git der gibi konuşmuş annen bu çok yanlış madem rahatsız oluyodu davranışlarından ona göre davranacaktı o zaman ona göre karşılık verecekti. Gitmesine gerek yoktu hiç.
Eşin de çok saygısızmış ama çok uzatmış sende onun ailesine gitme

Sanki torun sadece onlarınmış gibi davranırlaaaar, yer içer kirletir burası benim oğlumun evi havalarına girerler, daha da gelinin annesinden hizmet beklerler :sinirli:
İş olduğu vakit ev de senin barkta senin pişir taşır derler ama işler değişince burası oğlumun evi bir yere gitmem olur.

Peki sonra ne olur bunlar kadının kulağına küpe olunur 2. doğum gidilir annenin evinde yapılır 2 ay kalınır. Herkes mi aynı olur anacım üstünden kaç sene geçti üstüne kızımı doğum yaptım ama oğlumdaki lohusalığımı hala unutmadım.

Eşiniz annenizle arayı soğutmak için bahane arıyormuş bulmuş gibi hissettim ben.
Siz ne yaparsınız bilmiyorum ama bende her şey karşılıklıdır.
O benim annemle mi konuşmuyor ben de onun annesiyle konuşmam. Benim ailemle gidip gelmiyor mu ben de onun ailesine gitmem.
Bu huyumu bildiği için aileme karşı en ufak bir şeyi olmadı. Benim de aynı şekilde.
Bazen yapılanlara aynı dilde karşılık vermek gerekir.

Siz de kv ye gitmeyin, annenizi suçlu görmedim, o konuşmayı yapmasına sebep olan kv niz. O raddeye getirmeseydi.
Klasik kv anneniz kaldı diye burnunuzdan getirmeye çalışmış başarmışta.
Benim anneme gitmeyen evime kabul etmeyenin annesine gitmem net.
Birde annenizde sizde kendinizi suçlu göstermemeliydiniz.

vala kızcağız yine gitmiş kocasıyla arası bozulması diye. ben olsam asla gitmem , anneme o lafları saydıranın annesine niye gidiyim kocamda olsa . ben onun annesine terbiyesizlik , laf dalaşı yapmıyorsam , yanlışlarına rağmen kötü söz söylemiyorsam , oda söyleyemez arkadaşım iki iki dört . hadi çok alındı gücendi iyi bir dille telefondan ifade edebilirdi ama bağırıp çemkiremez hadsiz..
ÇOK HAKLISINIZ ARKADAŞIN ALLAH YARDIMCISI OLSUN. BENDE SİZİN GİBİ DÜŞÜNÜYORUM AMA GALİBA BEBEK OLUNCA KADIN KENDİNİ MECBUR HİSSEDİYO BİŞİYLERE:KK42:

Yaşadıklarınıza çok çok üzüldüm.. Bende hamileyim ve yaşadıklarınız açıkcası gözümü korkuttu. Bazen diyorum, hiç kimseyi yanımda istemeyeyim. Ben kendim bakayım çocuğuma.. En azından kafam rahat olur. Kimsenin nazını niyazını çekmem..
Eşiniz ayrı öküzlük yapmış. Kaynana ayrı cinslik yapmış.. Ben en çok annenize üzüldüm.. Gerçekten kızına yardım etmek için gelmiş..
Ayrıca da bu kaynanaları anlamıyorum. Doğumdan sonra, anneye yardıma gidilir. Yemeği yapılır, temizliği yapılır.. Zaten annenin görevi bebeğine bakmak ilgilenmek. Bebeğine adapte olmak.. Ama bu kaynanalar nedense, torun sevmeye gidiyorlar.. El kadar bebenin nesini seveceksin. Madem torun seveceksen, torunun 1 yaşındayken gel...

Bana diyor ki, zaman ver. 4 ay geçti be adam.. Hala zaman istiyor. Kafasına yerleştirmiş annem istenmiyor, ben istenmiyorum diye. Ama diyor ki gideceğim zamana ihtiyacım var. Bende bu zamanı anlamıyoruö ne oluyor o zamanda? Araya zaman girmesi çok daha kötü. Gireceği kadar girmiş zaten
Siz de deyin ki o zaman ikimiz içinde geçerli sen ne zaman annemden özür diler oraya gidersen annem bize gelirse, bende senin annene öyle giderim annen de öyle gelir deyin. Ben sizi çok alt alır gördüm.

Gelmezse gelmesinler, annemi istemeyeni ben hiç istememler.. Bu durumu kocana nasıl anlatabilirsin
Eşinizi nasıl annesi doğurduysa sizi de anneniz doğurdu ,büyüttü.Siz de aynı ölçüde laf söyleymemeliydiniz annenize.annenizin sizi bakmasını,iş yapmasını sebep olarak göstermemeliydiniz.Anne bu,hiçbir iş yapma sa da moral olarak manevi olarak yine yeter.Ben olsam annemi özlediğimi,çocuğun küçük olduğu için gidemeyeceğimi,annemi davet edeceğimi söylerim.Sizi korkutmayı becermiş eşiniz.Siz de yapmasanız da blöf yapın ,siz de annemi istemeyen beni de istemez deyin.Sen eşimsin ama O da annem,o kadar emeği var üzerimde deyin.

Okurken sinirlendim.
Onun annesi annede sizinki değil mi? Böyle yapan kocanın anasını evime almam net. Madem herkes kendi anasını babasını görmeye gitsin kimse gelmesin.

Siz de deyin ki o zaman ikimiz içinde geçerli sen ne zaman annemden özür diler oraya gidersen annem bize gelirse, bende senin annene öyle giderim annen de öyle gelir deyin. Ben sizi çok alt alır gördüm.

Öy
Siz de kv ye gitmeyin, annenizi suçlu görmedim, o konuşmayı yapmasına sebep olan kv niz. O raddeye getirmeseydi.
Klasik kv anneniz kaldı diye burnunuzdan getirmeye çalışmış başarmışta.
Benim anneme gitmeyen evime kabul etmeyenin annesine gitmem net.
Birde annenizde sizde kendinizi suçlu göstermemeliydiniz.

Sizce kv evine gitmemeli miyim? Bu cuma günü eşimin yurt dışından kız kardeşi gelecek. Pazartesi günü de yine yurt dışında abisi. Ablaları.. Malum abisinin düğünü var. 1 hafta öncesinden geliyorlar. Kv evinde kalacaklar. Bebeğimi de ilk kez görecekler daha önce gelemediler. Bir amaçta bebeği görmek. Kv evinde toplandıklarında burada oturan görümcem eltim hepsi kv evine gidecekler. Malum bizi de bekleyecekler. Eşim kesinlikle orada olmak isteyecek. Ben böyle bir durumda gitmemeli miyim.. Böylece herkesin gözünde kötü gelin olacağım. Biz ta yurt dışından gelmişiz gelin gelmiyor diyecekler. Benim derdim onlarla değil ama kimse bunu bilemez. Sizce yine de gitmemeli miyim..

esiniz birsey demedi.sonra nasil geldi kv
eşim yoktu derken yanımda. Zaten olsa da söylerdim sanırım o halde. Çünkü manyak kadın gelir gelmez çocuğumu kucağımdan almaya ve yerine koymaya çalıştı. Bana alışmasınmış. Neler dedi gelir gelmez 2 dk içinde. Sanki yıllarca biriktirip bu anı beklemiş gibi.
Yok tanıdık emzirirken çocuğun üzerine uyumuş çocuğunu öldürdü. Yok şöyle oldu da böyle oldu. Öyle yatırma çocuğu kafası yamuk olur. Sütün yetti mi. (Bu arada kendi hiç çocuk beslememiş eşim kendi çocuğu değil yeğeni)
Daha da cesaret edemedi zaten. 1 hafta sonra geldiler sezeryanım çok ağır geçmişti ama oturuyordum yine de. Eşime diyolar ki "bu" niye daha iyileşmedi. Millet 1 haftada iyileşiyor. Yok bir tane kadın varmış yürürken memelerinden süt akarmış. Kadın öyle olmalıymış. Bunu söyleyen de adam.

Şimdi şu tabloya bakarak siz bunları evinize sokar mıydınız?
Annem prenses gibi baktı bana. Şimdi anneme düşman aptal kadın. Annem ağzını bile açmaz ona. Seviyesiz çünkü.

Öy

Sizce kv evine gitmemeli miyim? Bu cuma günü eşimin yurt dışından kız kardeşi gelecek. Pazartesi günü de yine yurt dışında abisi. Ablaları.. Malum abisinin düğünü var. 1 hafta öncesinden geliyorlar. Kv evinde kalacaklar. Bebeğimi de ilk kez görecekler daha önce gelemediler. Bir amaçta bebeği görmek. Kv evinde toplandıklarında burada oturan görümcem eltim hepsi kv evine gidecekler. Malum bizi de bekleyecekler. Eşim kesinlikle orada olmak isteyecek. Ben böyle bir durumda gitmemeli miyim.. Böylece herkesin gözünde kötü gelin olacağım. Biz ta yurt dışından gelmişiz gelin gelmiyor diyecekler. Benim derdim onlarla değil ama kimse bunu bilemez. Sizce yine de gitmemeli miyim..
olabildiğince mesafe koyun kadına. Eşiniz de görsün. Anlar inşallah.

Back