dogum sonrasi kemik erimesi:(

Yok almadım engelli raporunu ya ben hemsireyim aldığım tek rapor uzun süre ayakta kalmaz oldu ve yinede aktif çalıştım işte benimde omurgam da uc den fazla kırık var dediler ya rapor aldığında ne gibi yarar sağladı sana bide bundan başka hastalığın var miydi

Bide benim kemik erimemim üstünden yaklaşık bir buçuk yıl sonra baktirdigimda yine kemik erimem 4 çıktı ya çok zor düşüyor ya

meslektaşız. Bende gece nöbeti tutamaz ve masa başı işlerde çalıştırılabilir raporu verdiler ama engelli raporumda yazıyor. En büyük avantajı emeklilik konusunda. %60 ın üzerinde 10 yılı doldurduğunda malulen emekli olabiliyorsun. Malulen emekli olduğunda maaşın düşüyor. Birde engeliden emekli olabiliyorsun onun içinde %40 yeterli oluyor. Sigorta başlangıcın 10.2008 tarihinden önceyse 18 yılda sonraysa 15 yılda yaş beklemeden maaşı kesilmeden emekli olabiliyorsun. Bunun için raporunu alıp vergi dairesine başvurmanız gerekiyor hemde çalışırken vergi kesilmediği için maaşında aşağı yukarı net bilmiyorum henüz almaya başlamadım 300tl gibi bir artış oluyor. Bunun dışında yaşadığın ilin Belediyesine bağlı olarak değişmekle birlikte yol parası su faturası indirimli yada ücretsiz yararlanıyorsun.ev vergisi ödemiyorsun. Ulaşımda indirimleri falan var. Emeklilik için kesinlikle al.Dr yoktu bu arada kırıklarımın geçip geçmediğini öğrenemedim. 1 hazirana kaldı .tüm batı USG de ve mrda karaciğer ve böbrekte kistler var Nefroloji ye bi görünmem lazım ama görünmedim. Babamda polikisik böbrek var bendede muhtemelen var. Ama karaciğer ve böbrek fonksiyon tahlilleri normal sınırlarda. Başkada bir problemim yok bildiğim. Üzülme ya zor biliyorum ama moralini yüksek tut beynini düzelecek diye programla her vücudun tepkisi farklı bak benimde kırıklarım daha fazla. Seninki de düzelcek allahın izniyle. Ama mesleğimiz zaten zor nasıl alanda çalışabiliyorsun ki kırıklar geçmemişken yeni kırıklar bile oluşabilir. Hasta evir çevir Eğil bükül ki ben desteksiz eğilemiyorum ve eğilince bir yere tutunup dayanmadan iki elimi kullanamıyorum müthiş ağrım oluyor ve kırılcak gibi oluyor. Ben daha çalışmaya başlamadım.hastane değiştiricem bakalım hangi alana verecekler. Bu cuma belli olacak. Sen hangi alanda çalışıyorsun.

İlk başta fakültede cerrahi serviste çalışıyorum yaklaşık bir buçuk yıl olmuştur ama agirlarla çalışmak muhteşem kötüydü bashemsireye söyledim senin için ora en iyi yer dedi deyince ne diyebilir ki insan onlara sonra rapor aldım falan kan almada yer boşaldı ordan arkadaş izne çıktı beni oraya verdiler kan alma bizim hastaligimiz için hiç iyi değil yaa sürekli oturuyon ya acayip ağrın oluyor su an fakülteden devlete geçtim ekg cektiriyorlar rahatım çok şükür ogrenci de verdiler yanıma yazın öğrenci yok ne olur bilmem :) kesin kan almaya gitme orası bizim hastaligimiz için hiç iyi olmuyor ya

Yani sürekli öne doğru eğilme var kifozun artması ve ağrılar için başlıbaşına bi neden. Ekg de zor ya hastalar üstünü düzgün açmaz çekiştir ki ondada öne doğru uzanıp bi eğilme var zorlar yani. Benim önceki çalıştığım hastanede reçeteli enjeksiyon diye bi yer vardı keşke heryerde olsa. Bizim için en iyi iş süpervisorlık sorumluluk ta hemen buyur etseler)

Bir de benim son bir haftadır ağrılarım arttı ya kırılcak gibi oluyo kramp gibi ağrı giriyo hemen oturmak yada bir yere dayanmak ihtiyacı hissediyorum hareketi devam ettirsem sanki kırılmayı yaşadığım zamanki ağrı gibi olucak kasılcak zaten öyle oluyor da daha hafifi destek alınca duruyo. Senin nasıl oluyo ağrıların.Sabahları kalktığımda daha dik oluyorum akşama doğru eğiliyorum doğrulamıyorum sabah-akşam boyum 2cm fark ediyo. Ancak yatıp dinlenirsem sırt üstü egzersiz yaparsam doğruluyorum.

Ben sabahlari fazla dik olamıyorum öğlen dik oluyor aksamalar i kamburluga devam :) ilk zamanlar çok ağrım oluyor ben iğne kullanıyorum bıraktığım an muhteşem ağrım oluyor 7 ay yaptıktan sonra iğne hakkım bitiyor ondan sonra ne olur bilmiyorum ya bizim hastaligimiz bir bilinmeyen denklem inanki neyle karşılaşacağımız belli değil yeni yeni duzeliyorum ben ilk zamanlar çok kotuydum aynı senin tarif ettiğin gibiydim üzerinden bir buçuk yıl geçti duzelemedim daha ama ilk günlerdeki gibi değil kendi ihtiyaçlarımi karsilayabiliyorum şükür ama bazen sirtimi söküp atasim oluyor ya
Ameliyat hakkında ne düşünüyorsun olu can mi

Bilemiyorum ki zaman ne göstercek önceye göre çok daha iyiyim ben dirseğimi dayamadan kaşığı ağzıma götüremüyordum. MesEla şu son bir haftadır çıkan ağrım olmasa idare edebilirim ve bir yılda bu kadar toparlandıysam dahada iyi olurum diye düşünüyordum. Fıldır fıldır gezen ben bugün yatıyorum. Öyle çok ağrım olmuyordu dayanamıycak gibi ama tabi ben çalışmıyorum henüz annem yanımda çocukla ilgileniyo yemek ev işi vs benim üzerimde değil canım istedikçe birseyler yapıyorum mutfakta yada evde. Bende enjeksiyon kullanıyorum 6 ayda bir öyle hakkım bitti gibi birsey yok. Tedaviye baslamadan önce eklem kol bacak ağrılarım vardı ilk enjeksiyonu yaptım 10 gün sonra hepsi geçti dahada olmadı iki hafta öncede ikinci enjeksiyonu yaptım. Tek sıkıntım sırtında ve belimle birleştiği yerde ağrım var o da son bir haftadır.onun dışında sırtımın üst tarafında eğilince kamburluk artınca oluyo

Evet az görülen bi durum olduğu için tam oluşmuş bi tedavi protokolü yok. Ve tedavi hep menopoz sonrası görülen osteoporoz tedavilerine göre şekilleniyor. Faceten dört yıl önce doğum yapmış bizim gibi olan birini bulmuştum. O ameliyat olmamıştı. Ağrıların geçmeside 3 yılı buluyor demişti. Onunda belinde iki omurga kırığı vardı erimesi -4 müş.onun tedaviside vegabon diye oral tb . 6 ay önce görüşmüştük. Tekrar bi yazıyı bakalım nasıl

Gebeliğe bağlı osteoporozu olan herkesi facebookta kurmuş olduğum gruba bekliyorum.grubun adı gebeliğe bağlı osteoporozu olanlar-çıt kırıldım anneler

Senin çektiğin ağrıların aynısını bende yaşıyorum bazen korkuyorum tarif ettiğin yer vardiya benimde oram agiriyor orasida kırıldı mi diye korkuyorum

Niye acaba herkese açık ama sen face te nasıl kayıtlısın ben ekleyim seni

Merhaba ben de 11 Agustos 2016 da doğum yaptım doğumdan 10 gun sonra siddetli bel agrilarim basladi ve 1 ay sonra gebelige bagli osteoporoz teshisi konuldu 2 kırik var ilk zamanlarima gore agrilarim biraz daha hafifledi ama sizin gibi bende bebegime bakamiyorum öne egilemiyorum cok zor seyler yasiyorum simdilik emzirmeyi kesmedim sadece dvit ve calsiyum kullaniyorum endokrin doktorum forsteo diye bir ilac baslamak istiyor ve ben etkilerinden korkuyorum ayrica emzirmeyi kesmek istemiyorum ilk t degerim -2.5 1 bucuk ay once olculdu.. Cok cok zor bir durum siz neler yasiyorsunuz doktorlariniz kim ilac kullandiniz mi emziriyormusunuz konusalim lutfen ben moral olarak cok kotuyum buarada bende hemsireyim

seninki azmış benim - 3,6 üç senedirde değişmedi.. geçmiyor geçmiyor geçmir moralim cok bozuluyor.ilaçta içtim

Arkadaşlar bi hastalığın hiç bir nedeni yok ne süt içmenin nede yoğurt yemenin ben hamilelikte hepsine dikkat ettim kan tahlilerimi yaptırdım hiç birşey yok aniden oldu bu hastalık kemik erimesi -2.5 ile başladım bu ikinci yılım bu hastalıkta -4 su anda fosteo kullandım bir yıl boyunca normalde etki hızı fazlaymis ama bende etkilemedi fazla kısmet böyleymiş dedim bende allah cocugumuzla sinamasin dedim bugünlerin hepsi geçer diye düşündüm ve muhteşem ötesi ağrı çektim ya allah o agrilarilari tekrar yasatmasin
Bu arada ça efervasan için dr fazla vermedi bana ilerde boyun damarinda plaklara neden oluyormuş bol kefir iç bence su an sadece d vit damla içiyorum

Öncelikle geçmiş olsun. Ağrıların giderek dahada azalacak yani bu şekilde olmayacak çektiğin ağrılar. eğilememen normal henüz kırıklar geçmediği için daha sonra eğilip kalkabiliyorsun ama tabi eğilipte iki kolunu kullanarak desteksiz bir iş yapamıyorsun yani ben yapamıyorum benim kırıklarım fazla. senin kırıkların az ve t skorunda bana göre iyi moralini yüksek tut bugününden çok daha iyi olacaksın allahın izniyle. tedaviye başlayıp başlamamak sana kalmış birsey. ama şahsi fikrim emzirmenden yana en azından 6 ay. ben doğum yaptıktan 6 ay sonra öğrendim t skorum -4.7 idi. hemen tedaviye başladım emzirmeyi kestim ama dediler ki kemiklerin durduğun yerde ufalanacak kadar güçsüz bir başkası dediki ben olsam bir iki ay daha emziririm ama o durumda hemen başladım Prolia diye bir ilaca. ilk 6 ay düzelme çok hızlıydı -2.9 oldu ama sonraki 6 ay sonunda -3.8 oldu. anlamadım ne olacak tedavi olsam mı olmasam mı. en çok kayıp emzirme döneminde olsada bence 6 aya kadar emzir benim hala emziremediğim için içim yanıyor. tabi ilerleyincede geri düzeltmek kolay olmuyor. kullanılan ilaçlarda hem eklem ağrılarını azaltıyor. hemde tekrar kırık oluşma riskini azaltıyor deniliyor. Nitekim ben bu değerlerle oğlumu taşıyorum çok şükür bi sıkıntı yaşamadım ama korkuyorumda bir yandan ağır kaldırmamam gerekiyor .

Kesinlikle beslenmeyle alakası yok ben sadece hamilelikte değil öncesinde de süt ürünlerini severek ve bol tüketirdim . Hamilelikte günlük aldıcın kalsiyumu mg mg hesapladım sonuç ortada. ki süt ürünlerinden ziyade roka dereotu vs. Bitkisel kalsiyum kaynaklarının daha etkili olduğunu, fosfor oranının yüksek olması sebebiyle süt ürünlerinin daha çok kayba yol açtığı da söyleniyor tabi ama bilemiyorum artık çok tüketmekten mi oldu. ağzına süt peynir yoğurt koymayan insanlar doğuruyor birşey olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…