- 29 Aralık 2013
- 119
- 17
-
- Konu Sahibi kiyametopu
Merhaba ben de 11 Agustos 2016 da doğum yaptım doğumdan 10 gun sonra siddetli bel agrilarim basladi ve 1 ay sonra gebelige bagli osteoporoz teshisi konuldu 2 kırik var ilk zamanlarima gore agrilarim biraz daha hafifledi ama sizin gibi bende bebegime bakamiyorum öne egilemiyorum cok zor seyler yasiyorum simdilik emzirmeyi kesmedim sadece dvit ve calsiyum kullaniyorum endokrin doktorum forsteo diye bir ilac baslamak istiyor ve ben etkilerinden korkuyorum ayrica emzirmeyi kesmek istemiyorum ilk t degerim -2.5 1 bucuk ay once olculdu.. Cok cok zor bir durum siz neler yasiyorsunuz doktorlariniz kim ilac kullandiniz mi emziriyormusunuz konusalim lutfen ben moral olarak cok kotuyum buarada bende hemsireyim
Öncelikle geçmiş olsun. Ağrıların giderek dahada azalacak yani bu şekilde olmayacak çektiğin ağrılar. eğilememen normal henüz kırıklar geçmediği için daha sonra eğilip kalkabiliyorsun ama tabi eğilipte iki kolunu kullanarak desteksiz bir iş yapamıyorsun yani ben yapamıyorum benim kırıklarım fazla. senin kırıkların az ve t skorunda bana göre iyi moralini yüksek tut bugününden çok daha iyi olacaksın allahın izniyle. tedaviye başlayıp başlamamak sana kalmış birsey. ama şahsi fikrim emzirmenden yana en azından 6 ay. ben doğum yaptıktan 6 ay sonra öğrendim t skorum -4.7 idi. hemen tedaviye başladım emzirmeyi kestim ama dediler ki kemiklerin durduğun yerde ufalanacak kadar güçsüz bir başkası dediki ben olsam bir iki ay daha emziririm ama o durumda hemen başladım Prolia diye bir ilaca. ilk 6 ay düzelme çok hızlıydı -2.9 oldu ama sonraki 6 ay sonunda -3.8 oldu. anlamadım ne olacak tedavi olsam mı olmasam mı. en çok kayıp emzirme döneminde olsada bence 6 aya kadar emzir benim hala emziremediğim için içim yanıyor. tabi ilerleyincede geri düzeltmek kolay olmuyor. kullanılan ilaçlarda hem eklem ağrılarını azaltıyor. hemde tekrar kırık oluşma riskini azaltıyor deniliyor. Nitekim ben bu değerlerle oğlumu taşıyorum çok şükür bi sıkıntı yaşamadım ama korkuyorumda bir yandan ağır kaldırmamam gerekiyor .Merhaba ben de 11 Agustos 2016 da doğum yaptım doğumdan 10 gun sonra siddetli bel agrilarim basladi ve 1 ay sonra gebelige bagli osteoporoz teshisi konuldu 2 kırik var ilk zamanlarima gore agrilarim biraz daha hafifledi ama sizin gibi bende bebegime bakamiyorum öne egilemiyorum cok zor seyler yasiyorum simdilik emzirmeyi kesmedim sadece dvit ve calsiyum kullaniyorum endokrin doktorum forsteo diye bir ilac baslamak istiyor ve ben etkilerinden korkuyorum ayrica emzirmeyi kesmek istemiyorum ilk t degerim -2.5 1 bucuk ay once olculdu.. Cok cok zor bir durum siz neler yasiyorsunuz doktorlariniz kim ilac kullandiniz mi emziriyormusunuz konusalim lutfen ben moral olarak cok kotuyum buarada bende hemsireyim
Kesinlikle beslenmeyle alakası yok ben sadece hamilelikte değil öncesinde de süt ürünlerini severek ve bol tüketirdim . Hamilelikte günlük aldıcın kalsiyumu mg mg hesapladım sonuç ortada. ki süt ürünlerinden ziyade roka dereotu vs. Bitkisel kalsiyum kaynaklarının daha etkili olduğunu, fosfor oranının yüksek olması sebebiyle süt ürünlerinin daha çok kayba yol açtığı da söyleniyor tabi ama bilemiyorum artık çok tüketmekten mi oldu. ağzına süt peynir yoğurt koymayan insanlar doğuruyor birşey olmuyor.Arkadaşlar bi hastalığın hiç bir nedeni yok ne süt içmenin nede yoğurt yemenin ben hamilelikte hepsine dikkat ettim kan tahlilerimi yaptırdım hiç birşey yok aniden oldu bu hastalık kemik erimesi -2.5 ile başladım bu ikinci yılım bu hastalıkta -4 su anda fosteo kullandım bir yıl boyunca normalde etki hızı fazlaymis ama bende etkilemedi fazla kısmet böyleymiş dedim bende allah cocugumuzla sinamasin dedim bugünlerin hepsi geçer diye düşündüm ve muhteşem ötesi ağrı çektim ya allah o agrilarilari tekrar yasatmasin
Bu arada ça efervasan için dr fazla vermedi bana ilerde boyun damarinda plaklara neden oluyormuş bol kefir iç bence su an sadece d vit damla içiyorum