Mrb öncelikle geçmiş olsun bende Mayıs 2015 te doğum yaptım. Gebeliğimin 6. 7. Aylarında falan bel ağrıları vardı. Oturup kalmakta, yatakta dönmekte , kaldırıma çıkmakta bile zorlanıyordum. Dr.um ben ağrısı olmayan gebe görmedim kaslar zayıf bele yük bindiği için dedi. Son iki ayımı yatarak emekleyerek geçirdim. Arada bi doğruluyordum. Belime sırtına kramplar giriyordu. Derken doğumdan önce son 10 gün yürüyebiliyordum. Sezeryan ile doğum yaptım. Doğumdan sonra geçecek diye beklerken geçmedi. O Dr bu Dr derken kas zayıflığı deyip gönderdiler. Doğumdan 6 ay sonra öğrendim ki osteoporoz ve omurga da belde sırtta bir sürü kırık. Dünya başıma yıkıldı. Ki süt ürünlerini seven bol tüketip hamilelikte günlük aldığım kalsiyum miktarını hesab eden ben nasıl olabilirdi böyle birsey¿hikaye kısmından sonra gelelim sayısal verilere ;boyunda 10cm kısalma sırtta 68derece kifoz (kamburluk) ilk kemik ölçümü taramasında değerler -4.7,-4.8 di.10 gün önce yaptırdığım ölçümde -2.9 çok şükür düzelme var ama hala kırık eşiğinin üstündeyim. Tedavi olarak prolia kullanıyorum. 6 ayda bir enjeksiyon şeklinde ve tabiki kalsiyum tb ve D Vit. Çok şükür ağrılarım ve hareket kısıtlılığım var ama önceye göre çok çok daha az. Ama ilerleyen dönemlerde nasıl olucaz ne kadar sekel kalıcak merak ediyorum