1 sağlıklı gebelik sonrası tekrarlayan düşükler

Siz malesef anlamıyorsunuz tabikide cok sükür bir evladım var . Ama yeni kayıp yaşamıs bir insana bu şekilde konuşmanız cok yanlıs . Benimle aynı durumda olup daha sonra bebek sahibi olan çok insan var ... kendimi tehlikeye atacak bir durumumda olmadı çok şükür bütün testlerime değerlerime bakıldı .. Siz belki evlat sahibi olmak istemiyo olabilirsiniz ama bu yolda bir umut bile insana yetiyo ayni durumdan gecmeyen kimse anlamaz ...
O zaman sizi çok iyi anlayacak, hatta destek olacak kişiye gidin. Bir Psikiyatri...
Kırıcı olmak için yazmadım yorumumu, ihtiyacınız var bence. Bu kadar kaybı her yürek kaldıramaz.

Ben zaten yeni bir hamilelik istemiyorum . Benim araştırmam hiçbir sebep yokken neden olabilir . Benmi birsey yaptım acaba diye kendimi yemekten se aynı durumda başkalarının olduğunu bilmek beni bir nebze rahatlatıyor. Yani tıbben hiçbirşey olmaması insan kendini suçluyor evet olmadı nasip olmayınca olmuyor . Ama işte kendi kendimi suçlamaktansa aynı yollardan geçmiş insanlarla konuşmak rahatlatıyo ....

Muhtemelen genetik problemdir diye düşünüyorum, sen ne yapmış olabilirsin ki ... tekrarlayan düşüklerin arkasında genelde tıbbi nedenler yatıyor.

Ablamin oldu. 2 sağlıklı cocuktan sonra 3 defa erken haftalarda düsük. Bir kez de 20 haftada ölü dogum. Sonra bir tane 30 haftalik erken dogum yapti. Simdi 12 yaşında sağlıklı.
Hic bir sekilde nedeni yok. Allah ne yazdiysa öyle oluyor.
Maşllah 7 defa da hamile kalmış.hiç kalamayan da çok.

Basiniz sagolsun kayiplariniz icin çok üzgünüm.Benim de kan pijtilasma sorunum var ilk hamileligimde kalbi atmadi kurtaj oldum ikinci hamileligimden igne kullanarak dünyaya gelen bir cocugum var.2 ay önce de ikinci cocuguma dogum yaptim igne kullandim ama yetersiz geldi 20.haftada plesentada direnc kalbinin ritminde bozulma ve bir kac sorun cikti ek olarak aspirin basladi perinatolog öylelikle toparladi bir de lupus bagisikligina bakildi bazi insanlarda lupustan dolayi kayiplar olabiliyormus size de bakildi mi ?

Pıhtılaşmanız için oksapara geç dönemde mi başlattı doktorunuz acaba? Gebe kalır kalmaz başlamak gerek. Gebelik Öncesinde aspirin falan kullandınız mı, bir de düşüklerinizden örnek alıp genetiğe gitti mi, onların da genetiğine bakılması gerek bence. Tekrar gebe kalırsanız perinatologa gitmenizi öneririm riskli gebelik takibi yapıyor. Çok pahalıymış ama muayeneleri. Erken dönemde kaybetmenizin sebebi bence pıhtılaşma gibi geldi dr daha iyi bilir tabi. Oksapar yetersiz gelmiştir belki daha yüksek doz kullanılmalıydı. Allah sabır versin

Basiniz sagolsun kayiplariniz icin çok üzgünüm.Benim de kan pijtilasma sorunum var ilk hamileligimde kalbi atmadi kurtaj oldum ikinci hamileligimden igne kullanarak dünyaya gelen bir cocugum var.2 ay önce de ikinci cocuguma dogum yaptim igne kullandim ama yetersiz geldi 20.haftada plesentada direnc kalbinin ritminde bozulma ve bir kac sorun cikti ek olarak aspirin basladi perinatolog öylelikle toparladi bir de lupus bagisikligina bakildi bazi insanlarda lupustan dolayi kayiplar olabiliyormus size de bakildi mi ?
Merhaba normal bebe aspirini mi kullandınız ek olarak? Gebelik öncesi de kullandınız mı aspirin vs bir şey.

Pıhtılaşmanız için oksapara geç dönemde mi başlattı doktorunuz acaba? Gebe kalır kalmaz başlamak gerek. Gebelik Öncesinde aspirin falan kullandınız mı, bir de düşüklerinizden örnek alıp genetiğe gitti mi, onların da genetiğine bakılması gerek bence. Tekrar gebe kalırsanız perinatologa gitmenizi öneririm riskli gebelik takibi yapıyor. Çok pahalıymış ama muayeneleri. Erken dönemde kaybetmenizin sebebi bence pıhtılaşma gibi geldi dr daha iyi bilir tabi. Oksapar yetersiz gelmiştir belki daha yüksek doz kullanılmalıydı. Allah sabır versin
Oksapara 12 haftada başladık gebelik öncesindede bir ilaç kullanmamıstım . Bebeklerin genetigine bakıldı bir sorun cıkmadı

Basiniz sagolsun kayiplariniz icin çok üzgünüm.Benim de kan pijtilasma sorunum var ilk hamileligimde kalbi atmadi kurtaj oldum ikinci hamileligimden igne kullanarak dünyaya gelen bir cocugum var.2 ay önce de ikinci cocuguma dogum yaptim igne kullandim ama yetersiz geldi 20.haftada plesentada direnc kalbinin ritminde bozulma ve bir kac sorun cikti ek olarak aspirin basladi perinatolog öylelikle toparladi bir de lupus bagisikligina bakildi bazi insanlarda lupustan dolayi kayiplar olabiliyormus size de bakildi mi

Oksapara 12 haftada başladık gebelik öncesindede bir ilaç kullanmamıstım . Bebeklerin genetigine bakıldı bir sorun cıkmadı
Bence geç başlanmış ya başka doktora da gittiniz mi? Farklı doktorlara gidip bilgi alın çünkü benim bildiğim gebelik öncesi aspirin öğrendiğin an da iğneye başlanması gerek bazıları günde iki iğne bile kullanıyor. Ya da hem iğne hem aspirin kullanıyor

Bende bu son olanda iğne kullandım sadece herşeyi cok iyi giderken 21. Haftada direnç cıktı sonra gelisme geriliği ile 26. Haftada acil sezeryane alındım ama yaşamadı

Bence geç başlanmış ya başka doktora da gittiniz mi? Farklı doktorlara gidip bilgi alın çünkü benim bildiğim gebelik öncesi aspirin öğrendiğin an da iğneye başlanması gerek bazıları günde iki iğne bile kullanıyor. Ya da hem iğne hem aspirin kullanıyor
Cok doktora gittim ama sendeki pıhtılaşma yok sadece meyil var dediler dediginiz gibi erken başlasaydım yaşarmıydı bilmiyorum coğu bu sekilde kullanıp saglikli doğum yapmış

Evet çok şükür bir evladım var ama ondan sonra neden böyle oldu anlamıyorum
Önceki konunuzda yazmak istemedim çok hassassınızdır eminim ama sürekli neden neden diye sormayın ve zorlamayın artık bana kalırsa . Size, psikolojinize, doğrudan yolla çocuğunuza yazık. O hissetmiyor, hissettirmiyorum demeyin, her şeyi hissediyorlar. Kimbilir neler hissediyordur.psikolojik destek alabilirsiniz.Çok zor şeyler yaşamışsınız. Başınız sağolsın tekrardan.

Önceki konunuzda yazmak istemedim çok hassassınızdır eminim ama sürekli neden neden diye sormayın ve zorlamayın artık bana kalırsa . Size, psikolojinize, doğrudan yolla çocuğunuza yazık. O hissetmiyor, hissettirmiyorum demeyin, her şeyi hissediyorlar. Kimbilir neler hissediyordur.psikolojik destek alabilirsiniz.Çok zor şeyler yaşamışsınız. Başınız sağolsın tekrardan.
Tesekkür ederim belkide cok yeni oldugundan bu sorgulam bilmiyorum vicdan azabı gibi bende kendimi toparlamak için elimden geleni yapıcam işte denicem en azından

Toplum sağlığına zarar verecek paylaşımlar yapmayın. Kendi fanusundaki insanlarla dilediğiniz gibi paylaşın
Hmmmm ben paylaşmayayim o zaman Googlela yazıp kendiniz araştırın. Almanya ve Hollanda'da aşı için açılan tazminatlara bir bakın. Genç yaşta kalp krizlerine bir bakın. Yada infertilite kovit aşılarından sonra nasıl artmış bir bakın. Hatta Google akademik bölümüne girin makalelere bakın. Hmmmm benim fanusum bunlardan ibaret. Sizin fanusunuz nasıl acaba

X