1 sağlıklı gebelik sonrası tekrarlayan düşükler

Nasıl ki bir grip virüsü herkese aynı etki etmiyor, nasıl ki aynı hastalık veya ilaçlar herkese aynı etki etmiyorsa; aşılarda herkese aynı etki etmedi. Nasıl ki birinin insüline alerjisi olup, birinin olmuyorsa gibi...
Ya aşı değil de coronanın yarattığı hasarsa ?

Evet buda olabilir. Bunu ben iddia etmiyorum zaten hanımefendi 2018de sağlıklı bebek dünyaya getirmiş. 2020de aşı ve koronadan sonra 4 tane sağlıksız gebelik geçirmiş. Yani ilk sağlıksız gebelik ile sağlıklı gebelik arasında 2 sene var. Ya eşinde ya da kendisinde aşı veya kovit hasar bırakmış olabilir.

Merhaba arkadaslar artık kafayı yemek üzereyim . Çok şükür bir evladım var normal doğumla dünyaya geldi hamilelik boyunca bir sıkıntı yaşamadım . Daha sonra bir kardesi olsun yanlız kalmasın istedim cok istiyor bir kardeşi olsun . 2021 yılinda 17 haftalık kalp durmasi sonucu ilacla normal dogum şeklinde düşük yaptım . 2023 yılında 10 haftalık boş gebelik gecirdim . Yine ayni sene icinde 14 haftalık kalp durmasi sonucu normal dogum şeklinde dusuk yaptım . Genetik test rahim sekli hepsine bakıldı bir sorun cıkmadı . 2024 yilinda 26 haftalık sezeryanle dogum yaptim bu gebelikte oksapar kullandım . 21. Haftasinda akım kaybı tespit edildi ve tansiyon yukselmesine bagli acil sezeryane alındım 1 saat yasadı vefat etti . Benim size sorum 1. Saglikli gebelik gecirip böyle sorun yasayan varmı yani neden oluyor anlamıyorum
Sağlıklı bir evladınız varmış
Bir süre vücudunuza izin verin iyileşin psikolojik destek alın muhakkak.
Bütün bilimsel testler yapılmış doktor sorun bulamamış, belki de nasibinizde başka çocuk yoktur.
Belki böylesi hayırlıdır…
Kendinize iyileşmek için zaman verin sizde insansınız vücudunuzu bu denli hırpalamayın 🙏🏻

Ben de bunu düşünüyorum artık bu aşıdan olan herkesin vücudu tehlike karşısında
Bütün kimyamızı bozdu
Aşıyı bulan zaatlar kendi olmadı aşıyı, keşke irademize bıraksalardı
Bir yerden sonra mecburiyet oldu aşı olmak
Ben aşı olan herkese 3’lemek şartıyla hacamat öneriyorum. (Hastanede yaptırın abuk subuk merdivenaltı yerlerde değil.)

Hmmmm ben paylaşmayayim o zaman Googlela yazıp kendiniz araştırın. Almanya ve Hollanda'da aşı için açılan tazminatlara bir bakın. Genç yaşta kalp krizlerine bir bakın. Yada infertilite kovit aşılarından sonra nasıl artmış bir bakın. Hatta Google akademik bölümüne girin makalelere bakın. Hmmmm benim fanusum bunlardan ibaret. Sizin fanusunuz nasıl acaba
Ben sadece doktorların açıklamasını dinlerim. Bu konuda eğitim almamış kişilerin kitleleri paniğe sürüklemesinin bir suç olduğunu bilir ve bu tarz platformlarda galeyana getirmeye çalışmam.

Ben sadece doktorların açıklamasını dinlerim. Bu konuda eğitim almamış kişilerin kitleleri paniğe sürüklemesinin bir suç olduğunu bilir ve bu tarz platformlarda galeyana getirmeye çalışmam.
Ben galeyana getirmiyorum. Zaten kovit aşılarını olan olmuştur. Hanımefendinin beyanlarını esas alarak konuşuyorum. İlk sağlıklı gebelik 2018de olmuş. ilk sağlıksız gebelik 2020de aşı ve ağır kovit sonrası olmuş. Bu aradaki 2 senede ne olmuş olabilir? Allah hepimize akıl vermiş düşünelim diye. Ha birde sorgulayalım diye. Niye sorgulamiyorsunuz?

Ben galeyana getirmiyorum. Zaten kovit aşılarını olan olmuştur. Hanımefendinin beyanlarını esas alarak konuşuyorum. İlk sağlıklı gebelik 2018de olmuş. ilk sağlıksız gebelik 2020de aşı ve ağır kovit sonrası olmuş. Bu aradaki 2 senede ne olmuş olabilir? Allah hepimize akıl vermiş düşünelim diye. Ha birde sorgulayalım diye. Niye sorgulamiyorsunuz?
Aynen doktorlardan iyi sorguladınız ve büyük resmi gördünüz tebrikler size. Birden fazla düşükle sonuçlanmış gebeliklerde riskli doğum doktoru ile süreci yürütmek gerekiyor. Allah sorgulayalım diye akıl vermiş ya hani araştırıp işin uzmanına gidilebilir değil mi? Yorumlarda yazdım konu sahibi cevap dahi vermedi bu bilgiye. Siz günah keçisini bulmuşsunuz aşıları taşlamaya devam 🫡

Görünüşe göre Hollanda mahkemesi sorgulamaya başlamış :)

Eklentiler

• 1000034302.jpg
    1000034302.jpg
    88,1 KB · Görüntüleme: 26
Aynen doktorlardan iyi sorguladınız ve büyük resmi gördünüz tebrikler size. Birden fazla düşükle sonuçlanmış gebeliklerde riskli doğum doktoru ile süreci yürütmek gerekiyor. Allah sorgulayalım diye akıl vermiş ya hani araştırıp işin uzmanına gidilebilir değil mi? Yorumlarda yazdım konu sahibi cevap dahi vermedi bu bilgiye. Siz günah keçisini bulmuşsunuz aşıları taşlamaya devam 🫡
Tabii ki Perinatolojiye gitmesi gerekiyor ama bu sonuç kısmı. Benim konuştuğum konu ise "giriş" kısmı. Tez yazarken bile giriş-genel bilgiler-gereç ve yöntemler-bulgular-tartışma ve sonuç olur. Aslında hayatımızda olan sorunları da bu yönlü ayırabiliriz. Sonuç olarak olan olmuş. Allah şifa versin. Benim dediğim sorgulamak kısmı "giriş" bölümündeydi.

Nasıl ki bir grip virüsü herkese aynı etki etmiyor, nasıl ki aynı hastalık veya ilaçlar herkese aynı etki etmiyorsa; aşılarda herkese aynı etki etmedi. Nasıl ki birinin insüline alerjisi olup, birinin olmuyorsa gibi...
Neden aşıdan olduğunu düşündünüz?

Bill Gates’ e bir de :))) güldürmeyin bu ekran görüntüsü, bu yazı tipi ne Allah aşkına. Şu büyük oyunu gören kitleyle inanın hiç muhatap olmama, efor harcamama gerek yok.
Hmmmm :)) o zaman eforunuzu ingilizce olarak yazılan bu haberi okuyarak harcayabilirsiniz :) isterseniz link atabilirim. Ama Google siz kendiniz yazıp efor harcayın lütfen :)

Eklentiler

• 1000034304.jpg
    1000034304.jpg
    62,9 KB · Görüntüleme: 17
Bu kadar ısrarınız sağlıklı değil kesinlikle psikiyatrik yardım almanız gerek. Normalde bi kayıptan sonra bile kadınlar sarsılıyor siz 4 tane yaşamışsınız ve hala sorgulama aşamasını geçememişsiniz. Açıkcası cesaretiniz bana çok uçuk geldi, hiç çocuğunuz olmasa anlarım ama zaten bi çocuğunuz varken size bir şey olmasından hiç mi korkmuyosunuz? En son tansiyon sebebi dediğiniz şey insanın hayatını riske sokan bir şey, dahası bu sebepten kayıp yaşadığınız için 3-4 sene gebe kalmamanız gerekir. Hamile kalırsanız riski katlamış olursunuz(tansiyon konusu).

Maşllah 7 defa da hamile kalmış.hiç kalamayan da çok.
Son oglandan sonra da tekrar bir kac kez hamile kaldi onlarda düsükle sonuclandi. Nihayet 40 yas üstüne gelince vaz gecti. Biz de ablama cok kizdik yapma etme, yazik sana da cocuklarinda kocana da dedik ama dinlemedi. Rabbim kimseyi o şekil imtihan etmesin. Sanirim değişik bir psikolojik durum. Allahim isteyen herkese saglikli sıhhatli afiyetle büyütecek evlatlar nasip etsin.

Merhaba , bilgilerim ışığında tahminim şu hem pıhtılaşma sebebiyle hem de rahimde bebeği besleyen damarlarda direnç sebebiyle kayıplarınız olmuş. Yani preeklampsiye yatkınlığınız var bence genelde sonraki doğumlarda daha da belirgin oluyor bu durum, muhtemelen ilkinde bu nedenle sorun yaşamadınız. Şu an bunu tam anlamıyla çözecek bir tedavi yok sanırım. 2. Çocuğu istemeniz de her ne kadar eleştirilseniz de çok normal elbette. Ancak bence iyi bir perinatolog bulun. Bir sonraki gebelikte daha risk altında olabilirsiniz oksapar ve coraspini daha erken başlamak çok sıkı tuzsuz şekersiz beslenmek düzenli yürüyüş gibi önlemlerle belki denenebilir ama bu riski göze almaya değer mi iyi düşünmek lazım

Hanımlar rica ediyorum aşı tartışmasına girip konudan uzaklaşmayın, tekrarlayan gebeliklerin bir sebebi olabileceği gibi hiçbir nedene bağlı olmayabilir de.

C cylncyln95 başınız sağ olsun, genetik araştırma yapıldı mı yapılıyor mu bilmiyorum ama bazen de hiçbir neden yokken olabiliyor.

Dayımın eşinin ilk 4 gebeliği hep düşükle sonuçlandı, o zamanlar yetişkin olmadığım için bu düşüklerin bir sebebi var mıydı araştırılmış mıydı bilmiyorum lakin 2 yıl içinde 4 bebek kaybettiğini hatırlıyorum, 4 kayıp sonrası 2 sağlıklı gebelik ve doğumu oldu, dediğim gibi araştırıldı mı araştırma sonrası tedaviyle mi 2 doğum gerçekleşti o kısımlara hakim değilim.

X