Doğum sonrası eşim ve eşimin ailesi yüzünden bunalıma girdim

Aslinda haklisin hem de cok haklisim ama esinle boyle bir meseleden dolayı bu noktaya gelmeniz iyi olmamis. Sana tavsiyem esinin ailesini esine kötüleme birak kemdi görecek sen kotuledikce onlar daha kiymetli olur sen kötü olursun ben de yaptim ayni hatayi sonra kendi haline biraktim evde bi kural koydum kendime onlarla ilgili hic konusmadim inan hem kafam rahatladi hem de esim yavas yavas kendi gormeye basladi onlarin hatalarini

Kimse kimsenin cocuguna bakmqk zorunda degil,ben 3 cocugum varken digum yaptim ve dogumdan sonra ben ve esim kendimiz idare ettik,kimseyede zorla yapin demedik.
illa kaynana bakacak diyorsan guzellikle soylersin annecim bir kac gun daha kalin diye , suratinuz asik kaynanaya dusman gibi yaklasirsanuz kadin bir bardak su bile getirmez .
evde cumbur cemaat kalip bir bebege bakmak zaten cok sacma hemde bebek daha hastaneden cikmamis siz resmen kadina nefretinizu kusmussunuz

İnanın o noktaya kadar zaten senin annen niye yapmıyor bile demedim. Nasıl olsa gidecek diye sabrettim. Ama ne zaman ki annen anneme karışmış o yüzden yapmamış annem iye hem benim aileme hem bana söyledi o zaman benim de şirazem kaydı.

Toplu cevap olarak tekrar yazayım: Ben ailesinden birşey beklemedim. Kalmalarını da hizmet etmelerini de hatta şuan ailesini bile suçlamıyorum. Tek suçlu eşim. Bunca olaya rağmen çocuğumuza bakıcı değil annemle babam baksın diyen de kendisi. İnanın kendi konuşmasa ben eski konuları bile açmayacağım. Bir de siz kendi ailenizin yanına gitmek istediğinizde bebeğimi özlerim dese eşiniz, ama kendi ailesinde kalmanızı istese bunu da hatta kendi ailesi torun sevsin diye istese siz normal karşılar mıydınız?

Tam yemekte agliyorsa esinizle sirayla yersiniz yemeginizi yada kucaginiza alip yersiniz.annelik bosuna bu kadar kutsal degil illaki zorlanacaksiniz sonucta bir insan yetistiriyorsunuz.bu kadar abartmayin allah askina bakamiyorsaniz yapmayiverin bebek.
Niye milleten bekliyorsunuz

21 yasında okulum bıttıkten 2 ay sonra dogum yaptım kı o yasıma kadar gez toz bı kızdım eve gırmezdım. 30 haftalık dogum yaptım 28 gun bebegım hastanede kaldı bende hergun gıt gel yapa yapa enfeksıyon kaptı bır ıkı dıkıs acıldı. Ama bebegımede tek baktım ısımıde yaptım yemegımıde yaptım hatta marketıme bıle tek gıttım annem ızın alamadı gelemedı esım baska sehırde calısıyordu gelemedı bır hafta sonra anca geldı. Ve bır suru hastalık cıktı bebegımde erkwn doguma baglı hepsıne tek tek baska sehırdekı hastaneye goturdum geldım kaynımın 18 yasındakı ogluyla sadece arabayı surdu oda yanı. Neden bırılerıne ıhtıyac duydunkı bende hıc coxuk bakmadım ama 900 gram cocuguma banyosunu bıle tek yaptırdım. Isteyınce hersey yapılır sen bence bıraz esıne annesının yuzunu gostermek ıstemıssın ama esın zaten bılıp ortmeye calısıyormus. Ayrıca aıleme oyle dıyecek evden kovar gıbı gonderecek kocayı bosarım net bence sende bosa bu adamı kımseyede mınnet etme kı kafan rahat olsun

Bir de kaynanamın yapmamasına değil yapmamasını annemi bahane edip onu kötülemesine kızdım. Bir de anneme kendine hizmet ettirmesine. Baktığını zaman incir çekirdeğini doldurmayacak şeyler aslında biliyorum. Ama gelinen nokta bu.

benimde kv kızımın dogumunu tam bir showa çevirdi 7 sülalesiyle beraber 40 gün gelmişti. Hergün bana bugun ne pişireceksin diye soruyordu şaka gibi . Allah var hergün evi silip süpürdü istinasız hergün. Ama öglenden başlıyordu sen bunu çok güzel yapıyorsun amcan lar gelecek (kendi akrabası) sen yap .
Geldi geçti ama eşim hep benim arkamdaydı gözüme batmamıştı. Sonra kendi akrabalarının kızları doğum yaptı sadece bir çayla ağırladılar bizi . Gerçekten bazı karakterler hayatımızda şaka gibi gülüp geçmek gerekiyor. Yoksa üzülen siz oluyorsunuz.

ailemi neredeyse evden kovması zaten ayrı bir mesele.

çocuğunuza kendınız bakın olmadı bakıcı tutun çalışıyorsanız annesiyle babasıyla aranızı duzeltın geçmişi unutun o da sızın annenızle ailenizle arasını duzeltsın kımseden beklentınız olmasın...

Evet tek suçlu eşin sen kızıp tepki gösterikçe onlara toz kondurmayacak.

Yaa arkadaşlar. Burada mevzu kimsenin bakıp bakmaması değil ki. Konu sahibinin manyak kocasının " kendi annenlerin yanına gitmeyeceksin " benim annem bakacak sana" diye konu sahibinin annesini göndermeye çalışması ve doğumu orada yapmasına izin vermemesi. Asil mevzu bu. Benim kocam da bu şekilde davransa ben de sinir olurdum. Ben de kendi çocuğuma kendim baktım ama( kayınvalide 20. Gün gitti. Sadece yemek yaptı. Bebekle hiç ilgilenmedi) isterdim yanında annem olsun babam olsun kardeşim olsun. Hanginiz istemezsiniz ki? Dogumunuzda yalniz kalmak zorunda olmamiz anormal, lması gereken de o aslında.

Kocanızın annesi ile ciddi psikolojik sorunları olduğunu düşünüyorum. Yoksa niye bu kadar ısrar etsin?
Önce aile terapisi alın, olmuyorsa boşanmayı düşünüsünüz.

Benimde 1 tane erkek kardeşim var ve eşi hamile idi tabiki bizi çok umursamadı ilkbaşlardaki biz zaten karışmayız , daha sonra bebekle ilgili sorun oldu vs... özel doktor bulduk parasını verdik özel hastane özel doktor doğum yaptırttık doğumda yanındaydım o çıkıncaya kadar odayı süslettim , hediyelikleri getirttim vs... doğumdan çıkıp odayı görünce şoka girdi , 5 saat sonra annesi kızkardeşi elinde bayram çikolatısı ile geldi hastaneye gelenlere onu ikram ettiler hiç karışmadım gelin hanım benimkileri unuttu annesini övemeye başladı akşam ablam kalsın dedi tamam diyip çıktık biz , gece saat 1 kardeşim geldi ablası bırakıp gitmiş eve gitti ailesi bırakıp gitti tam 3 ay baktık gelin yine ailem dedi , 3 yıl oldu ne yapsak yaranamadık ne kendine ne ailesine , yinede sustuk kardeş ve yiğen hatrına ailesidir dedik , onlar mutlu olsun dedik , kardeşimizede 1 gün bile eşin şunu yaptı demedik demeyizde 2 kız kardeşiz bizde hafta sonları çocuğu alırız başbaşa kalsınlar vs... o yüzden aileler evli çiftlere müdahale etmemeli , eşinizde size hiç birzaman destek olmamış ve senin ailen benim ailem ayrımı olmuş inşallah hakkınızda hayırlısı olur bundan sonra

Sizi cok iyi anliyorum maalesef problem esinizde. Asagi yukari ayni seyleri yasadim.bir de annecigim vefat etti kizkardesin gelmesin dedi esim o nemrut annesine kaldim ama onun da zaten bana yardimci olmak gibi bir amaci yoktu. 2.5 yil once dogurdim ne kavgalar ne hakaretler onlarin yaptigi hangi kotulugu unutayim ki?esimle evliyiz hala ama bi yerde cocuk icin bi yerde eski gunlerin hatrina. Hicbiri unutulmadi yani. Esimin ailesiyle ayni sehirde minimum gorusuyorum en son 2 ay once falan. Varsa gucun unutabilirim sevgim cok guclu falan dersen devam et yoksa ayril hayatina bak.yipranma daha fazla

Bu derece fedakar olmaya ne gerek var ki???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…