• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Doğum Sonrası Bebeklerde Beslenme ve Uyku düzeni Nasıl Sağlanır?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
uff uffff ayni korkular ayni telaslar hepimizde var anlasilan ..
oncelikle tavsiyem mama fikrini kafandan at bunu bana doktorum soylemisti bir ay sonunda en az 400 gr alirsa sutun yariyor demisti
1 ay sonunda allaha sukur 900 gr aldi oglusum bende ancak mama verme fikrini o zaman atabildim kafamdan ..

bizimde en buyuk problemimiz uykuya dalma problemi
uykusuzluktan oluyor oglum ama illaki kucagimda uyumak istiyor ya ayakta salliycam yada kucagimizda kalacak oyle birakinca saatlerce uyuyor ama yatirinca cildiriyor her 10 dakikaya bi uyaniyor
doktor kucaga alistirmissiniz yatagina birakin diyor 40 dakika aglatin susmassa o zaman alin diyor
yatakta daha bi cildiriyor
gecen hafta 10 dakika denedim aglamaktan yoruldu bitkin dustu ama yinede susmadi bende geri aldim vicdanim el vermiyor aglamasina

bu hafta biraz daha sakin
ben cozumu karninin uzerinde yatirmakta buldum, bu sekilde kesintisiz en az 2 saat uyuyabiliyor
salona yatiriyorum karninin uzerine surekli gozumun onunde olmus oluyor ..
ama isterdim ki emzirip yatagina koyayim rahatca uyusun malesef bir cok sey istedigimiz gibi olmuyor ..

canım bizimki de sanırım kucağa alışmış ne beşik ne ayak bazen inatlaşıyorum sallıyorum o ağlıyo ben sallıyorum o benden inat susmuyo o hep kazanıyo kızamıyorum ama bebişime o rahat olsun yeter ki

canım sütünün yettiğine sevindim ama bu kaygıları taşımayan anne yok heralde. sütün kalitesine gelince protein alımına dikkat etmelisin bebişin sağlıklı kilo alsın istiyosan. ayrıca omega 3 içeren balık ceviz semizotu gibi yiyecekler çok faydalı olur. yeşillik mutlaka yemelisin. protein için et ve süt ürünleri yumurta yemelisin. günde iki yumurta protein ihtiyacınızı karşılar mesela,yada peynir. ben oğlumu ayakta yada kucakta sallayarak uyumaya alıştırdım şuan 6 aylık. ben sallamazsam çok uykusu gelince kendide uyuyo. ama ben uyku saatleri düzenli olsun diye sallıyorum kendi uyumazsa. sizde bi yolunu bulursunuz bence şuan bu konulara takılma bebeğinin keyfini çıkar bir anda büyüyolar çünkü kendi düzenini kuruveriyo anlamıyosun zaten. sağlıkla büyütt inşallah bebişini:emir_bebek:

işte benim de en büyük problemim yumurtayı ve eti sevmemek..hafta sonuı 1 gün balık yemeye çalışıyorum...ama gelin bana sorun...ben mi balığı yiyorum o mu beni yiyor....akannehirakannehirçöpleniyorum ama yine de yemeye çalışıyorum..sırf sütüm kaliteli olsun diye...yumurtayı sevmediğim halde hamilelikte hergün 1 tane yemeden dolayı bıkmıştım..artık yemiyorum...diğer saydıklarını da bol yemeye çalışıyorum canım...

bebeğim de bir an önce kendi düzenini kursun...çünkü düzeni özledim...:gitme:

merhaba canım. benimde bebeğim 35 günlük süt konusunda doktorumuz yettiğiniz söyledi ve süütn kalitesi için tereyağı pekmez ve yumurta ye dedi çok kaliteli süt olur dedi.

tereyağı ve pekmez her sabah kahvaltıda yiyorum canım...ama yumurta ııııııııı-ııııııııı....:olmaz: hamileyken hergün yemekten bıktım....:bbo:

uff uffff ayni korkular ayni telaslar hepimizde var anlasilan ..
oncelikle tavsiyem mama fikrini kafandan at bunu bana doktorum soylemisti bir ay sonunda en az 400 gr alirsa sutun yariyor demisti
1 ay sonunda allaha sukur 900 gr aldi oglusum bende ancak mama verme fikrini o zaman atabildim kafamdan ..

bizimde en buyuk problemimiz uykuya dalma problemi
uykusuzluktan oluyor oglum ama illaki kucagimda uyumak istiyor ya ayakta salliycam yada kucagimizda kalacak oyle birakinca saatlerce uyuyor ama yatirinca cildiriyor her 10 dakikaya bi uyaniyor
doktor kucaga alistirmissiniz yatagina birakin diyor 40 dakika aglatin susmassa o zaman alin diyor
yatakta daha bi cildiriyor
gecen hafta 10 dakika denedim aglamaktan yoruldu bitkin dustu ama yinede susmadi bende geri aldim vicdanim el vermiyor aglamasina

bu hafta biraz daha sakin
ben cozumu karninin uzerinde yatirmakta buldum, bu sekilde kesintisiz en az 2 saat uyuyabiliyor
salona yatiriyorum karninin uzerine surekli gozumun onunde olmus oluyor ..
ama isterdim ki emzirip yatagina koyayim rahatca uyusun malesef bir cok sey istedigimiz gibi olmuyor ..

kucağa veya sallamaya alışmasını ben de istemiyorum...benim de şu an sıkıntım kendi kendine yatmaması...Allah yardımcımız olsun canım...

2 aylık bebeğim var ve hamileyken sallamaya alışmasın diye sallanmayan beşik aldım.
ancak anne karnında hareket ettikçe sallanmaya alışmış sanırım bebişlerimiz.
5 aydan sonra kendi kendine uyumasını öğrensin diyordu nette bir doktor.
gerekirse ağlasın ama 5. aydan sonra almayın kucağınıza, öğrenir diye de ekliyordu.
ben ilk zamanlar kucağa alışmasın diye kucağımda bile emzirmedim, yattım yanına...
gazını çıkarığ bırakıyordum ama herşey değişti.
oğlumun sarığı ağırlaşır hastanede 1 gece yatınca o aralar kcağımdan indiremez oldum.
kucakta uyumaya başladı, kollarım taşıyamaz ağırlaşıyor diye düşündüm ve ayakta sallama alıştırdım.
aslında rahat oluyor...

2 aylık bebeğim var ve hamileyken sallamaya alışmasın diye sallanmayan beşik aldım.
ancak anne karnında hareket ettikçe sallanmaya alışmış sanırım bebişlerimiz.
5 aydan sonra kendi kendine uyumasını öğrensin diyordu nette bir doktor.
gerekirse ağlasın ama 5. aydan sonra almayın kucağınıza, öğrenir diye de ekliyordu.
ben ilk zamanlar kucağa alışmasın diye kucağımda bile emzirmedim, yattım yanına...
gazını çıkarığ bırakıyordum ama herşey değişti.
oğlumun sarığı ağırlaşır hastanede 1 gece yatınca o aralar kcağımdan indiremez oldum.
kucakta uyumaya başladı, kollarım taşıyamaz ağırlaşıyor diye düşündüm ve ayakta sallama alıştırdım.
aslında rahat oluyor...

küçükken belki rahattır canım...fakat büyüyünce ağırlaşıyor iyice ve herşey o zaman zorlaşıyor..yeğenimden biliyorum....

bende oğlumu 5 aylıkken alıştırmıştım
birde müzikle uyutmayı deneyin arkadaşlar biraz sancılı bir süreç bu ama sonucu değer gerçekten
birde emzik kullanıyor musunuz bilmiyorum ama biz oğluma emzirdikten sonra emziğini verdik ve yatağına bıraktık evet ilk zamanlar çok zor oldu iyice uykusunun gelmesini bekleyin yorun ve biraz da ağlamasına izin verin her seferinde bu ağlama süresi biraz kısalıyor ve sonunda alışıyorlar ben oğlumun odasına tül ve güneşlik dışında mavi renk fon diktirmiştim ve onuda ışık girmeyecek şekilde kapatıyordum loş bi oda oluyor böylece uykuya dalması kolaylaşıyor dediğim gibi hiç kolay olmuyor başlarda ama şimdi oğlum 2 yaşında hala odasında kendi kendine uyuyor

bende hergün rezene içiyorum ana kuçağında sallıyorum gündüz o şekilde uyuyor gece ise malesef ya battaniyede yada ayağımda sallıyorum. rezene içmezsen gündüz hiç uyunuyor beni mafediyor.

bende oğlumu 5 aylıkken alıştırmıştım
birde müzikle uyutmayı deneyin arkadaşlar biraz sancılı bir süreç bu ama sonucu değer gerçekten
birde emzik kullanıyor musunuz bilmiyorum ama biz oğluma emzirdikten sonra emziğini verdik ve yatağına bıraktık evet ilk zamanlar çok zor oldu iyice uykusunun gelmesini bekleyin yorun ve biraz da ağlamasına izin verin her seferinde bu ağlama süresi biraz kısalıyor ve sonunda alışıyorlar ben oğlumun odasına tül ve güneşlik dışında mavi renk fon diktirmiştim ve onuda ışık girmeyecek şekilde kapatıyordum loş bi oda oluyor böylece uykuya dalması kolaylaşıyor dediğim gibi hiç kolay olmuyor başlarda ama şimdi oğlum 2 yaşında hala odasında kendi kendine uyuyor

emziğe alıştırmayı çok denedim...hatta hemen hemen her yatırışımdan çnce emzikle mücadelemiz oluyor..fakat nedense emziği çiğniyor gibi yapıyor ve sonra diliyle itiyor...emzik olarak chicco aldım kauçuk olanını...sonra onu almayınca wee almış eşim...sen hangi emziği kullandın canım ve nasıl alıştırdın?..neler ypmalıyım alışması için?..

bende hergün rezene içiyorum ana kuçağında sallıyorum gündüz o şekilde uyuyor gece ise malesef ya battaniyede yada ayağımda sallıyorum. rezene içmezsen gündüz hiç uyunuyor beni mafediyor.

rezenenin iyi geldiğini buradan okudum fakat hiç denemedim...ana kucağına bırakıp sallasam uyuyor fakat ben sallanarak uyusun istemiyorum...sonuçta kendi kendine uyumayınca başka da çare kalmıyor canım...

emziğe alıştırmayı çok denedim...hatta hemen hemen her yatırışımdan çnce emzikle mücadelemiz oluyor..fakat nedense emziği çiğniyor gibi yapıyor ve sonra diliyle itiyor...emzik olarak chicco aldım kauçuk olanını...sonra onu almayınca wee almış eşim...sen hangi emziği kullandın canım ve nasıl alıştırdın?..neler ypmalıyım alışması için?..
canım ben emziği hastaneye giderken koymuştum çantama o zaman vermeyince bi daha zor tutar demişlerdi. ben vermek istemedim önce ama çok rahat edersin alıştır dediler bende attım çantaya bi tane hatta yanlışlıkla büyük numara emzik almışım değişmedim ve öyle götürdüm hastanede emzirdikten sonra hemen verdik ilk önce almadı öğürdü falan sonra bi tuttu hala emiyor şimdi ben bıraktırmaya çalışıyorum tabi uykusu gelince memme diye ağlar normal zamanda istemiyor:)

rezeneyi nasıl kullanıyorsunuz merak ettim yani hazır granül olanlardan mı yoksa aktardan doğalını mı aldınız. bende çok içtim rezene ama sanırım milupanın mı neydi. rezene mi süt yapıyor yoksa tükettiğin sıvı miktarı arttığı için mi süt oluyor bilmiyorum

ayşecik bu arada ben her marka emziği kullandım ama genellikle nuk almıştım damaklı olanından silikon ve kauçuk ikisini de emdi ilk emziğin markasını hatırlamıyorum wee olabilir damaklıydı ama koca bi emzikti :))

canım ben emziği hastaneye giderken koymuştum çantama o zaman vermeyince bi daha zor tutar demişlerdi. ben vermek istemedim önce ama çok rahat edersin alıştır dediler bende attım çantaya bi tane hatta yanlışlıkla büyük numara emzik almışım değişmedim ve öyle götürdüm hastanede emzirdikten sonra hemen verdik ilk önce almadı öğürdü falan sonra bi tuttu hala emiyor şimdi ben bıraktırmaya çalışıyorum tabi uykusu gelince memme diye ağlar normal zamanda istemiyor:)

ayşecik bu arada ben her marka emziği kullandım ama genellikle nuk almıştım damaklı olanından silikon ve kauçuk ikisini de emdi ilk emziğin markasını hatırlamıyorum wee olabilir damaklıydı ama koca bi emzikti :))

keşke ben de hastaneye götürseymişim....hiç düşünemedim doğrusu....CADIARZU

Back