Bebek Beslenmesi Doğum Sonrası Bebeklerde Beslenme ve Uyku düzeni Nasıl Sağlanır?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

aysecikcik

sağlıklıyım...yeter bana
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2009
1.453
3
156
Diğer
merhaba arkadaşlar...geçen hafta yani 24.08.2010 salı günü doğum yaptım...sezeryan ile oldu doğumum...1 gün sonra hastaneden çıktım....bebeğimin ve benim sağlık durumumuz iyi....fakat gün geçtikçe bazı sorular oluştu aklımda...bazıları problem olabilirdi...hemen sizlerin yorumlarını almak istedim...sizin fikirleriniz benim için çok önemli çünkü...bu sorunlar ve sorular şöyle:

1) doğumdan 5 gün sonra sütümde azalma oldu ve hala şu anda bile göğüslsrimde dolu dolu süt yok....beslenmeme ve özellikle sulu gıdalar almaya özen gösterioyrum...fakat nafile....sütü artırmada neler yapabilirim?...çok önemli bir soru bu.....lütfen tecrübelerinizi yazın....

2) bebeğimin kendi kendine uyumasını istiyorum...hani ayakta sallanma durumları oluyor ya,öyle olmasın istiyorum....emziriyorum yatırınca gözlerini açıyor.....mızmızlanıyor biraz...tekrar emziriyorum...yerine koyunca bazen uyuyor,bazen mızmızlanmaya devam ediyor...yani emzirmeden hemen sonra yerine bırakınca nasıl uyuyabilmesini sağlayabilirim?....

3) sütümün bebeğe daha faydalı olması için ağır yemekler ve gıdalar mı almam lazım?...mesela çoğunluk olarak su içsem,meyve suları tüketsem,bisküvi,ceviz,badem gibi sevdiğim şeyler yesem sütüm daha mı az kaliteli olur?...bu durumda bebek daha mı az kilo alır?....

işte benim aklıma takılan sorular bunlar...cevaplarınızı ve güzel yorumlarınızı merakla bekliyorum....hadi hanımlar....şu arkadaşa bir yardım....boshayallersmile

Öncelikle hayırlı olsun. Sütün artması için yeşillik çok etkili.Özellikle dereotu ve semiz otu. Tabi bol su ve şekersz kompostular. bana doktorum sen hiç tatlı yiyen inek gördün mü demişti. yani yeşillik ve su önerdi.ben rezene çayı da içiyorum çok iyi geliyor. bu arada sütün kalitesini kolay kolay düşüremezsin çünkü yağ oranını vücudun belirliyor. hamilelik esnasında depoladığı yağı kullanıyor. yani kalitesiz anne sütü diye bir şey yok.

bebeğinin kendi kendine uyuması için çok erken, onun sana ihtiyacı var. söylediğin düzeni 3 ay dolunca öneriyor doktorlar. bebeğin şu an seni kendi organlarından birisi sanıyor. senden ayrılınca huysuzluk yapması bundan. şimdi yanında olman ileride sakin bir bebek olması için önemli. her ağladığında kucağına almalısın hatta. ayrı bir birey olduğunu 3 ay dolunca kavrayacak.

3. sorunun cevabını sanırım yukarda verdim. ben canım ne istiyorsa onu yiyorum.sütümö de gayet iyi. ama suyu ihmal etme derim. umarım faydalı olmuştur.güle güle sağlıkla byüt kuzunu.

bende yeni doğum yaptım ancak sorularına bildiğim kadarıyla ceap vereyim
1-sütü artırmak beyne kalmış benim sütüm cok olucak asla azalmayacak ve ben dışarıdan hiçbir şekilde etkilemeyeceğim lohusa sendromu asla olmayacak diye kendimi sürekli telkin ediyorum sütü artıran en güzel sey su bence ben elimde şişeyle geziyorum zaten normalde de cok su içen biriyim ama artk biraz daha fazla içiyorum

2-bebeğim daha dış dünyaya uyum sağlayamadı onun bana ve benim ona ihtiyacım var ben ağladıgında kucagımda da salıyorum ayağımda da alışırsa alışsın o huzursuz ve mutsuz olduktan sonra ben rahat olamam ki sırf kendi rahatım için cocuguma iki günde olsa eziyet edemem ben 2 ay sonra işe gideceğim ama olsun ben onun için varım

3- bence sütün kalitesi olmaz eger öyle olsaydı karnımızdaykende suyun kalitesi olurdu eger cok katı yersen bu defada kabız olursun sadece gaz yamayacak sekilde yiyorum o kadar

bebeğinle mutlu günler (bu arada benim kızım daha 22 günük tickere bakma )

canım bebeğine ve sana sağlıklı günler diliyorum öncelikle
1 sütünün az olduğunu sanma bu senin emzirme sıklığın ve düşünce gücünle doğru orantılı henüz bebeğin çok küçük ve ihtiyacı olan süt de göğsündeki kadar o büyüdükçe sütün miktarıda kaliteside değişecek sütün artması için öncelikle boool sıvı tüket yoğurt semiz otu dereotu ve şu süt artırıcı çaylardan deneyebilirsin rezene içersen bebeğinin gaz problemlerini de azaltabilir. kendine dikkat et beslenmene ve uykuna dinlenmekte sütü artırır

2 bebeğin henüz çok küçük emerek uyumak istemesi çok normal düzen konusunu kafana çok takma çünkü çok erken benim oğlum 5 aylıkken alıştı ama alışmasaydı ne yapacaktım uyuması için her yolu deneyecektim çünkü bir süre sonra uykusuzluk dayanılmaz oluyor anne için umarım bebeğin hazır olduğunda sende başarırsın ben müzik dinleterek alıştırmıştım

3 sütünün faydalı olması diye bi şey yok her annenin sütü bebeği için bir mucizedir canım

Son düzenleme:
allah analı babalı buyutsun canım

1- sutunun gelmesı ıçın bol bol su iç humananın anne sutu arttırıcı cayını tavsıye edrım...bı nevı ınek gıbı beslenmek gerekıyor suyu hıç ıhmal etme inciri de duydum sut arttırıyor dıye dene ıstersen bıde meyve bende sutumu artırıyor sankı

2- arada benım oğlumda yapıyor kucağıma aldığım gıbı uyuyor merak etme alısmaz onların kucağımızada ıhtıyacı var kendılerını guvende hıssedıyorlar

3- gaz yapıcı seyler yemıyorum onun harıcınde gazlı ıcecek ıcıyorum sute gecmez dedı doktorum ...bıde arada fındık badem yıyorum yağlandırırmı bılmem ama sut yapımında vucut hamıleyken depoladığı yağları kullanıyor

cevaplarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim....

ne kadar pozitif düşünsem de sütüm dolup taşmıyor....anneler bebeklerini emziriyorlar ve bazılarının bebekleri fazlasıyla kilo alırken bazılarının bebekleri zayıf kalıyor...oysa her iki anne de yeterince emziriyor....3.sorumu da özellikle bu nedenle sordum....

benim oğlumun doktoru sütümün yağlı olduğunu ve bebeğime yaradığını söledi maşallah her hafta 300 gr alıyor sütümün yağlı olması benim beslenmemle alakalı değilmiş Allah vergisi ,şanslısın dedi ..
bebek daha az kilo alıyorsa sütteki yağ oranı az oluyormuş normal bir bebek ayda 600 gr ile 1000 gr arası kilo alıyormuş bu normalmiş ,biz biraz şanslıyız ..

ne kadar şanslısın arkadaşım...umarım ben de o şanslılardan olurum...1 aylık olunca ne kadar kilo aldığını anlayacağım...yine de hayırlısı...

balık bende hep arttırdı ama kesinlikle sık sık emzirmek ve göğüslerim boş dolmadı yok vs vs düşünme bunları aklından bile geçirmene gerek yok. keyfine bak, sütün miktarını düşünme.

balık bende hep arttırdı ama kesinlikle sık sık emzirmek ve göğüslerim boş dolmadı yok vs vs düşünme bunları aklından bile geçirmene gerek yok. keyfine bak, sütün miktarını düşünme.

canım....aslında şu aralar şöyle bir durum söz konusuğlum uyanır uyanmaz doğal olarak meme istiyor...her iki taraftan da emziriyorum...göğüslerimde çok süt olsa bile uzun bir süre içiyor ve hemen sonrasında tekrar istiyor....istediğini mıkırdamasından ve memeyi ağzına alınca sanki hiç içmemiş gibi saldırışından anlıyorum....sonra kendikendime düşünüoyrum:az önce göğüslerim oldukça doluydu ve sanki hiç doymamaış gibi...acaba bazen o yumuşak göğüslerden süt içerken nasıl doyacak ?...demek ki göğüslsrimde süt az olunca hiç doymuyor....işte bu düşünce beni yedi bitirdi ya....öfffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff................eyvahedigeldismile

bence 1 ayı bekleme canım git bi çocuk doktoruna kilosunu ölçsün eğer sütün azsa mama takviyesi yaparsınız sonuçta onlar da çok besleyici gerçekten.. biz hastaneden çıkarken oğlumun muayenesini yapan doktor 3. günde çocuk doktoruna görünün sütün yetip yetmediğini anlarsınız demişti.. herhangi bi çocuk doktoru bunu sana söyleyebilir 1 ayın dolmasını bekleyip kendine sıkıntı çektirme bence..

öyle mi yapalım?...doğru aslında...ama gelen giden bitmiyor ki...:mymeka: en kısa zamanda eşimi de alıp doktora götürmemiz gerek bebişimizi....mama olarka hangisini kullanıyorsun canım?....

öyle mi yapalım?...doğru aslında...ama gelen giden bitmiyor ki...:mymeka: en kısa zamanda eşimi de alıp doktora götürmemiz gerek bebişimizi....mama olarka hangisini kullanıyorsun canım?....

ben mama kullanmıyorum canım gerek olmadı bizde , ama arkadaşım aptamil kullanıyor..

ben mama kullanmıyorum canım gerek olmadı bizde , ama arkadaşım aptamil kullanıyor..

merhaba canım....yazamadım ne zamandır..doktora gittik ve sütümün yeterli olduğunu söyledi..çünkü bebeğim iyi kilo almış...ben de yettiğini düşünerek mama almadım...şimdilik durum bu....fakat hala bebekler nasıl kendiliinden yatarlar bilemiyorum...ayakta sallamak da istemiyorum....nasıl yatırılabilir şaştım kaldım....

meraba canım, ya ayakta sallamak da iyi bir çözüm aslında benim için çünkü bizimki onuda kabul etmiyo evin içinde turlamamız gerekiyo ayaklarımızda derman kalmıyo keşke ayağımda sallasamda uyusa diyorum valla en azından oturduğun yerden yapılabilir, Allah yardımcımız olsun şöyle bi düzene girmeyi o kadar çok istiyorum ki

düzen.....ahhhhhhhhhhhh....en çok özlediğim şey şu anda...haklısın canım...bir düzene girebilseydik...Allah hepimizin yardımcısı olsun...gerçekten çok zor...

canım sütünün yettiğine sevindim ama bu kaygıları taşımayan anne yok heralde. sütün kalitesine gelince protein alımına dikkat etmelisin bebişin sağlıklı kilo alsın istiyosan. ayrıca omega 3 içeren balık ceviz semizotu gibi yiyecekler çok faydalı olur. yeşillik mutlaka yemelisin. protein için et ve süt ürünleri yumurta yemelisin. günde iki yumurta protein ihtiyacınızı karşılar mesela,yada peynir. ben oğlumu ayakta yada kucakta sallayarak uyumaya alıştırdım şuan 6 aylık. ben sallamazsam çok uykusu gelince kendide uyuyo. ama ben uyku saatleri düzenli olsun diye sallıyorum kendi uyumazsa. sizde bi yolunu bulursunuz bence şuan bu konulara takılma bebeğinin keyfini çıkar bir anda büyüyolar çünkü kendi düzenini kuruveriyo anlamıyosun zaten. sağlıkla büyütt inşallah bebişini

merhaba canım. benimde bebeğim 35 günlük süt konusunda doktorumuz yettiğiniz söyledi ve süütn kalitesi için tereyağı pekmez ve yumurta ye dedi çok kaliteli süt olur dedi.

uff uffff ayni korkular ayni telaslar hepimizde var anlasilan ..
oncelikle tavsiyem mama fikrini kafandan at bunu bana doktorum soylemisti bir ay sonunda en az 400 gr alirsa sutun yariyor demisti
1 ay sonunda allaha sukur 900 gr aldi oglusum bende ancak mama verme fikrini o zaman atabildim kafamdan ..

bizimde en buyuk problemimiz uykuya dalma problemi
uykusuzluktan oluyor oglum ama illaki kucagimda uyumak istiyor ya ayakta salliycam yada kucagimizda kalacak oyle birakinca saatlerce uyuyor ama yatirinca cildiriyor her 10 dakikaya bi uyaniyor
doktor kucaga alistirmissiniz yatagina birakin diyor 40 dakika aglatin susmassa o zaman alin diyor
yatakta daha bi cildiriyor
gecen hafta 10 dakika denedim aglamaktan yoruldu bitkin dustu ama yinede susmadi bende geri aldim vicdanim el vermiyor aglamasina

bu hafta biraz daha sakin
ben cozumu karninin uzerinde yatirmakta buldum, bu sekilde kesintisiz en az 2 saat uyuyabiliyor
salona yatiriyorum karninin uzerine surekli gozumun onunde olmus oluyor ..
ama isterdim ki emzirip yatagina koyayim rahatca uyusun malesef bir cok sey istedigimiz gibi olmuyor ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…