- 28 Ekim 2013
- 514
- 833
Her ikisini de yaşadım. Aksine normal doğum daha kolay günlük hayatına şıp diye dönüyorsun . Sezeryanda ise ameliyatlı olduğundan günlük hayatını 1 ay kadar etkiliyor. İmkan barsa ve doktor riskli görmüyorsa kesinlikle normal doğum. Ve doğum başlayınca uzu in sürmüyor saatlerce. Doğuma kadar sancın oluyor sadeceKızlar, 32 haftalık hamileyim o kadar heyecanlıyım ki anlatamam :). Çok kötü geçti hamileliğimin ilk ayları ama çok şükür bitti hepsi. Şimdi doğum korkusu sardı benidoktorum 3 nisana gün verdi sezeryan için (ben sezeryan talep ettim çünkü) normal doğumdan çok korkuyorum. Arada videolara bakıyorum ve yapamam diyorum,bu yüzden sezeryan istedim. Ama sezeryan doğum bana hep şöyle geliyor "bebeğin zamanı gelmeden hadi bakalım bitti, çıkıyorsun" bu demek gibi geliyor ve üzülüyorum da. Normal doğum çok mu zor kızlar, nolur bana bir fikir verin?
Hemen iyileşenlerdenim ben .hani normal doğum yapanlar anlatır ya ;hastaneden yürüyerek çıktım,bebeğimin tüm işini yaptım vs .ben de aynen öyleydim hatta 3. Gün avmde kendime süt sağma makinası bakıyordum .4. Gün doktor kontrolüne gayet rahat götürdük .Normal dogurdum 1 saat sonra amuda kalktim, sezeryan olursan 6 ay yuruyemezsin diyenleri duymayin.
Sezeryan sonrasi cok hizli iyileşenler de gordum. Normal dogum sonrasi aylarca toparlanamayanlar da. Tamamen bebege, size, bunyenize, fiziksel ve ruhsal yapiniza bagli iyilesme sureciniz.
Benim fiziksel sorunum yoktu ama muayene bile olamayacak derecede kendimi kasiyordum. Doktorum, seni normal doğuma zorlarsak cinsel hayatini riskr sokacak kadar travma yasayabilirsin dedi. Ki cok hakliydi. Sezeryan oldum hic pisman değilim.
Bebege hadi bitti cikiyoruz demek istemiyorsaniz, planli sezeryan yapmama hakkiniz var. Su, nişan veya sanci başlarsa o zaman gidersiniz ve sezeryanla dunyaya getirirsiniz. Tamamen sizin karariniz
Bu dediğiniz her doğumda böyle olmuyor kesilerBendede sezeryan korkusu var .İki çocuğumda normal oldu .İlkinde birşey Hatırlamıyom acemiliğine geldi ama İkinci çok yeni 3 ay önce doğurdum ve dibine kadar hissettim her anını..Hatta suni verdilerdi çok çabuk açıldı çocuğun aşağı indiğini hissettim ıkınsam gelecek yani .Hemen çağırdım dr ları çok güzrl bir duyguydu gerçekten çok kolay doğdu ..Tabi 2.5 kg doğdu o da var..Ben orada sezrryanlı hastaya şahit oldum çok kötüydü ya ameliyat resmen ilk gece birşey yemedi serumla beslendi gece dikişleri ağrıdı bağırdı sızladı durdu sürekli gezmeye çalışıyordu .Ama ben doğumdan çıktım hiç doğum yapmamış gibi çok rahattım. Tabi ilk doğumda kesik atıyorlarmış o bak çok ağrıtıyor sonrasında otururken falan çok zor oluyor .Ama ikincide hiç ağrı yoktu kesik atılmıyormuş sanırım kendiliğinden eski kesik açılıyormuş ...
Normal adet sanciis bende da var onun gibi düşün ama bacağına kramp girer ya doğuma yakın o kramp karnında oluyor bebek kendini dışarıya itiyor çünkü ilk doğumda daha uzun sürmesine rağmen doğum anim çok kolaydı hiç sorunsuz geçtiBende hamileyim az kaldı doğuma ilk gebeliğim çok tedirginimhiç.bise bilmediğim için korkuyorum. Sancı nasıl olur bebeğin geldiğini nasıl anlarim
Normalde adet ağrılarım çok olurdu iki.buklum kalırdım ondan daha mi kötüdür doğum sancisi. Çocuk ordan.nasil cikicak düşündükce kafayi yiorum
Hadi ya sevindim o zanan ikincide kesmediklerine çok zor o kesiler ikincide çok rahattım dikiş yok dedi doktor sadece bebeğinin yırttığı yerler var orayı dikecem dediBu dediğiniz her doğumda böyle olmuyor kesiler
Sağdan kesiliyir sanırım hep benim iki doğumda da kesi sağdan yapıldı ama son dogumda gerek duyulmadi bebek çıkarken sola doğru yırtılma oldu ....
Ebenin yardımına çocuğun kafa yapısına göre değişiyor bu durum
Doğumun kolayı olduğunu sanmıyorum:). Ama aşabileceğiniz zorlukta.İnsan vücudunu buna göre yaratmış Allah.Bence önce normal doğumdan yana kullanın şansınızı. Son haftalarda nefesinizi nasıl kullanabileceğinizi öğrenin,ben doğuma gittiğim gün videolardakini tekrar ederek çok yol kat ettiği m. Bol yürüyüş yapın. Amaboyle baya bol:). Doğumdan 2 gün once 15 km yürümüştüm :). Son gün pilates yaptım, normal-kesisiz bir doğum yaptım. 1 saat geçmedi, ayaktaydim.3 günlükten itibaren disari çıkmaya başladım,kendi işimi görmeye-buna mecburdum-o ayri. Eğer normal doğumu tercih ederseniz vücudunuz kolay toplanır, bebeğinizle daha kolay ilgilenirseniz, ben suni sancinin bile bebeğe stres verdiğini okudum, doğal olandan yana kullanın şansınızı. He bir de önünüze ya bir örnek alın, ya da birşey belirleyin, ben bir belgeselde görmüştüm , yörük kadınları yolda doğurur, kalkar yarım saat sonra yola devam eder, demişti bir yörük kadını orda. Hep onu aklıma getirdim, onlar da yapmış, ben de yapabilirim. Yoluma devam etmem için bu gerekli. Yo...'da ünlü bir kadın dogumcunun nefes videoları var, B... P... Kadının adı. Bence onu takip edin. Doğru nefes sizi normal doğuma götürürKızlar, 32 haftalık hamileyim o kadar heyecanlıyım ki anlatamam :). Çok kötü geçti hamileliğimin ilk ayları ama çok şükür bitti hepsi. Şimdi doğum korkusu sardı benidoktorum 3 nisana gün verdi sezeryan için (ben sezeryan talep ettim çünkü) normal doğumdan çok korkuyorum. Arada videolara bakıyorum ve yapamam diyorum,bu yüzden sezeryan istedim. Ama sezeryan doğum bana hep şöyle geliyor "bebeğin zamanı gelmeden hadi bakalım bitti, çıkıyorsun" bu demek gibi geliyor ve üzülüyorum da. Normal doğum çok mu zor kızlar, nolur bana bir fikir verin?
Hamile değilim bebeğimde yok ama birgün olursa normal doğum istiyorum, evet kesinlikle çok zor ama bebek doğduğu an herşey normale dönüyor, sezeryan sonuçta ameliyat daha sonra ağrısı sızısı bebeğe bakmakta zor olur gibi geliyor bana hep tabi sağlık sorunu olursa elbette sezeryan olun ama herşey yolundaysa bence normal doğum yapın.Kızlar, 32 haftalık hamileyim o kadar heyecanlıyım ki anlatamam :). Çok kötü geçti hamileliğimin ilk ayları ama çok şükür bitti hepsi. Şimdi doğum korkusu sardı benidoktorum 3 nisana gün verdi sezeryan için (ben sezeryan talep ettim çünkü) normal doğumdan çok korkuyorum. Arada videolara bakıyorum ve yapamam diyorum,bu yüzden sezeryan istedim. Ama sezeryan doğum bana hep şöyle geliyor "bebeğin zamanı gelmeden hadi bakalım bitti, çıkıyorsun" bu demek gibi geliyor ve üzülüyorum da. Normal doğum çok mu zor kızlar, nolur bana bir fikir verin?