- 28 Şubat 2019
- 246
- 197
- 34
bende şurada bir yerimi alayımKızlar, 32 haftalık hamileyim o kadar heyecanlıyım ki anlatamam :). Çok kötü geçti hamileliğimin ilk ayları ama çok şükür bitti hepsi. Şimdi doğum korkusu sardı benidoktorum 3 nisana gün verdi sezeryan için (ben sezeryan talep ettim çünkü) normal doğumdan çok korkuyorum. Arada videolara bakıyorum ve yapamam diyorum,bu yüzden sezeryan istedim. Ama sezeryan doğum bana hep şöyle geliyor "bebeğin zamanı gelmeden hadi bakalım bitti, çıkıyorsun" bu demek gibi geliyor ve üzülüyorum da. Normal doğum çok mu zor kızlar, nolur bana bir fikir verin?
Ben 2 doğumumda spinal anestezi oldum 3 ay değil 15 gün ağrı ve sonra herşeyi yapabilirsin sadece ağır birşey kaldirmiyacaksinSezeryanda belki sanci sizi hissetmeyeceksiniz ya da o an size kolay gelecek ama sonraki 3 ay dikislerinizden zor egilip kalkacaksiniz cocugu emzirmek iskence gibi olacak agrilar uyutmayacak yinede siz bilirsiniz zor durumda kalmadikca sezeryana basvurmayin derim ben
Bu sezeryani olan ben degildim benim yasimda genc biriydi 2.dogumuydu cok zorlandi olabilir nasil yapildigina kisinin bunyesine toparlanmasina bagli yine de bence normal dogum daha iyiBen 2 doğumumda spinal anestezi oldum 3 ay değil 15 gün ağrı ve sonra herşeyi yapabilirsin sadece ağır birşey kaldirmiyacaksin
Benim zorunluydu o yüzden normal dogum yapamadımBu sezeryani olan ben degildim benim yasimda genc biriydi 2.dogumuydu cok zorlandi olabilir nasil yapildigina kisinin bunyesine toparlanmasina bagli yine de bence normal dogum daha iyi
Bende ilk kızımda öyleydim çünkü ne yaşıyacağımı bilmyoırm herkesin doğumu kendine özelNormalden de sezaryenden de korkmuyorum yaşasın cahil cesareti
Anne ve bebeğin sağlığı için o an hangisi uygunsa o inşallah
Bende iki normal dogumdan sonra 3. Sezaryan olmak istemiyorum diye konu actim ☺ sezaryan korkusu var ...
3 numara tersmis ve donmezse sezaryan dedilerNeden 3 .de sezeryan olasın ki. Allah can sağlığı ile normal doğumla kucağına almayı nasip etsin.
Benim de merak ettigim şey şu normal doğumda bebek cikarken aci oluyor mu aklim almiyo kucucuk yerden nasil cikiyor bebis:) yoksa zorlu kısım sanci cekme kismi mi :)Normal dogumda sancilar arttiginda evet cidden sanci gibi sanci. Ama epidural alirsiniz. Oh sanci manci kalmiyor. O videolarda izleyip korktugunuz kisim var ya, o asamada yemin ederim bir sey yok. Yani oyle bir aciliyor ki vucudunuz. Bir de soyle guzel bir sey var, cikma asamasina gelince sanci geldikce ikinmanizi istiyorlar. Ve ikindikca sanci geciyor oyle bir mucize. Ben de o cikis asamasindan korkuyordum, o delikten o bebek nasil cikar diyeama vucudumuz ona gore sekil aliyormus. Korkulacak bi sey cidden yok. Sonra o sirada salgilanan hormonlar falan ohooo cok heyecanli coskulu anlar. Sezaryene mecburiyetiniz yoksa kacirmayin derim.
Bir de eger normal yaparsaniz kaka yapar gibi ikinin olur muisin sirri bu. Oyle vajinal bir ikinma degil. Dunyanin en buyuk kakasini yapmaya calisiyor gibi ikinin
Sancı kısmı daha zor canım dogururken catala cıkınca olsunda bıtsın dıyorsun acılman tamsa on dakka bıle surmuyor ama sancı 20-10 saat ve en sıddetlı zaman ıkı saat fılan oluyor. Sancı daha zor dogum anıda zor ama sancı sırasında tavan yapıyor.Benim de merak ettigim şey şu normal doğumda bebek cikarken aci oluyor mu aklim almiyo kucucuk yerden nasil cikiyor bebis:) yoksa zorlu kısım sanci cekme kismi mi :)
Benim de merak ettigim şey şu normal doğumda bebek cikarken aci oluyor mu aklim almiyo kucucuk yerden nasil cikiyor bebis:) yoksa zorlu kısım sanci cekme kismi mi :)
Benim de merak ettigim şey şu normal doğumda bebek cikarken aci oluyor mu aklim almiyo kucucuk yerden nasil cikiyor bebis:) yoksa zorlu kısım sanci cekme kismi mi :)