Doğum korkusu

Zeynepp20

sen bu kalbe iyi geldin benden hiç gitme
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2012
2.679
3.375
Kızlar, 32 haftalık hamileyim o kadar heyecanlıyım ki anlatamam :). Çok kötü geçti hamileliğimin ilk ayları ama çok şükür bitti hepsi. Şimdi doğum korkusu sardı beni doktorum 3 nisana gün verdi sezeryan için (ben sezeryan talep ettim çünkü) normal doğumdan çok korkuyorum. Arada videolara bakıyorum ve yapamam diyorum,bu yüzden sezeryan istedim. Ama sezeryan doğum bana hep şöyle geliyor "bebeğin zamanı gelmeden hadi bakalım bitti, çıkıyorsun" bu demek gibi geliyor ve üzülüyorum da. Normal doğum çok mu zor kızlar, nolur bana bir fikir verin?

Ben normal doğumu tercih ederdim kesinlikle. Ablam sezaryen ile doğum yaptı, hastaneden çocuk vermişler gibi hissettim ilk önce kavrayamadım diyor. Keşke normal doğumu seçseydim diyordu hep. Tabi geçici bir şey bu, her şekilde sonu sonsuz sevgi:) Sağlıkla ilgili bir durum yoksa en en sağlıklısı kesinlikle normal doğum. Bunun eğitimini aldım zamanında. O duygular çok özel, çok güzel. Ve anneler o kadar güçlü ki..sandığından çok daha fazlası.. o an aslında kendileri de yeniden doğuyor, güzel çok özel bir evre.. Yine de ister sezaryen olsun ister normal doğum.. bu güzel zamanlarını endişeyle geçirme.. Her şey çok güzel olur umarım

Sezaryene girmeden öncesini, çeşitli sezaryen operasyonlarını izleyerek geçirdim.
Üzerine bir de "Anestezik farkındalık" okudum, bunu neden yaptım? Merak.

Her şeyi merak etmemek gerekiyormuş. Siz okumayın diğer dediğimi. :)

Korku hissetmeniz doğal elbette, hiç tecrübe etmediğiniz bir şeyi tecrübe edeceksiniz ve o anı kafanızda canlandırdıkça
-kontrol- edemeyeceğiniz düşüncesi ile ürküyorsunuz. Ama doktorlar, hemşireler bunun için var.

Sezaryen sırasında, yukarıdaki aydınlatma aynalarından kendimi de görebildiğim kadarı ile biraz izledim.
Çok da şeapmamak lazım, sezaryen istedim, normal doğum anı beni ürkütüyordu, doktorum da "Daha uygundur" dedi, sezaryen oldum bu kadar.

Kimine normal zor gelir farklı komplikasyonlar yasamistir, kimine sezeryan zor gelir ki neticede bir ameliyat.
Her bünyenin anesteziyi ya da ameliyatı kaldırma durumu farklı.
Normalde şu avantaj var.
Bir sıkıntı olmaz herşey olağan giderse doğumdan sonra hiçbir ağrı sızı kalmıyor.
Çabuk toparlaniyorsunuz.
Altta dikis varsa biraz hassasiyet oluyor o kadar.
Öte yandan sezeryandan da hemen ayaklananlar var.
Bir arkadaşım ilk doğumunu sezeryan yaptı bin pişman oldu.
İkinciye normal yaptı çok memnundu.
Bir akrabam iki normalden sonra ben dayanamıyorum deyip üçüncüyü sezeryan yaptı gibi gibi.

Yani her doğum ve doğum şekli kişiye özel.
Hiç bununla kafa yormayin.
Video izlemekle kötü yapmışsınız bence bundan sonra bakmayın.
Allah'a kolay ve sağlıklı dogum için dua edin ve bekleyin.
Tevekkül ederseniz her işiniz kolay olur.
Ama netice ne olursa olsun unutulup gidiyor.
Simdiden bunun endişesini yüklemeyin kendinize.

Herşeyin zorluğu var kiiii. En baştaki tavsiyem kesinlikle video izlemeyin. En korkusuzum diyen insan bile videoyla korkar. Her doğum kendine özgüdür demişti benim doktorum, mesela bir arkadaşım ilk bebeğini sezeryan ikinciyi normaş doğurmuştu. Bir konuşmamızda kesinlikle normal doğum tercihimdir demişti. O an ağrı - acı her neyse yaşıyorsunuz ve bitiyor.

Bende iki normal dogumdan sonra 3. Sezaryan olmak istemiyorum diye konu actim ☺ sezaryan korkusu var ...

Sezeryandan sonra normal oluyor mu?arada kaç yıl var?Dikişlerin patlama olasılığı falan var mı acaba?şu an hamileyim ilki sezeryan oldu.

Bir doğumda her normal hem de sezeryan doğumu yaşamış birisi olarak söylüyorum hepsinin kendine göre zorluğu, kolaylığı var. Hiç açıp video da izlemeyin çünkü her doğum kendine has bir şekilde gelişir, yüzyıllar önce bile yurdum kadını nasıl doğurduysa ben de öyle doğuracagim ve doğum yapan ilk kadın ben olmayacağım diye düşünün kendinizi rahatlatin, bolca dua edin. Rabbim yardımcınız olsun sağlıcakla kavuşun minnaka

Sezeryandan sonra normal oluyor mu?arada kaç yıl var?Dikişlerin patlama olasılığı falan var mı acaba?şu an hamileyim ilki sezeryan oldu.
Sezeryandan sonra normal doğum yaptıran kadın doğum uzmanlari var ssvd(sezeryan sonrası vajinal doğum) deniliyor hatta. Sezeryan doğumdan sonra en az iki yıl geçmesi gerekiyor. Benim ilki normal doğum olarak başlayıp sezeryana döndü doktorum iki sene korun sonra ikinci çocuğunu ben her şey yolunda giderse normal doğurtacağım diye söz verdi oradan biliyorum

bende sizin gibiydim kendi istegimle sezeryan oldum pişman olmadim belki agri esigiyle alakalidir ama yatmadim bili ilk 2 gun yataktan kalkarken dikislerim cok agridi okadar

Hiç doğum yapmadım ama her 2 doğum şeklini de bizzat canlı gördüm. Sezaryen doğum bana daha az korkutucu, daha az travmatik geldi. Açıkçası hamile kaldığımda ben de kendi isteğimle sezaryen olmak istiyorum

Herkesin doğum hikayesi farklı, kimine göre çok zor kimine göre çok kolay olmuştur. Neticede ortak nokta hepsi unutuluyor :)
Siz alıştınız mi bebekli hayat a.Ben korkuyorum Allah yoklugunu aratmasin ama cocuk cok buyuk sorumluluk.
Konusahibi normal doğum diyorum.En yakin arkadaslarim kesinlikle öneriyorlar

"Normal doğururum ben yea, nolcak ki" tadında dolaştım 9 ay.

Son haftalarda Dr "bebek biraz daha kilo alırsa sezaryene yönelebiliriz" dedi ki, sırf gereksiz bir sezaryen olmamak için devlet hastanesi tercih etmiş biriydim.

"Yok ya bişe olmaz doğururum ben" diye diye 40 hafta doldu gelen giden yok.

41 doldu yok.

42. hafta da dolunca mekonyum riski nedeniyle yatış verdiler, dayadılar bana suni sancıyı.

Gene tık yok.

1,5 gün de suni sancı yedim doğurayım diye, vücudumda hiçbir etkisini hissetmedim o zımbırtının.

Velhasılı, 42+2de zorunlu sezaryenle aldım benim tosun sultanı kucağıma. 4300 doğdu, resmen cahil cesaretiymiş benimki, şimdi olsa hiç suni sancı vs uğraşmam buyrun kesin beni derim.

Diyeceğim o ki, ben şunu öğrendim, konu doğumsa sürekli bir şey değişiyor.

Ama bebeğin kendi zamanını beklemek taraftarıyım yine de. Evet ben bekleyemedim çünkü sağolsun uzatmalarda bile doğmak istemedi. Fazladan anne karnında kaldığı o 15 günün kendi gelişimine katkı sağladığını düşünüyorum.

Hangi şekilde olursa olsun, sağlıkla kucağınıza alıp neşeyle büyütün inşallah.

2 doğumum da sezaryen ilki sünni sancıyla ilerlemeyince mecburi oldu ,2.de ilki sezaryen olduğu için oldu
Hiç kafanızı karıştırmayın akışa bırakın kendinizi bazen doğum şeklini seçmek bizim elimizde olmuyor .Ama sezaryen de bilmem kim anne gibi hissetmemiş sütü gelmemiş hikayelerine de kapılmayın. Hiç öyle bi durum yaşamadım gayet te anne gibi hissettim ilk günden ilk çocuğum hemen tutamadı memeyi ama süt geldi sonuçta emzirdim.2.de anında geldi sütüm.
Birinde genel diğerinde lokal anestezi aldım.
Ikisinin de bir zorluğu aman aman ağrısı günlerce kapayamama durumu olmadi .Eve gelince lohusa yatagim falan olmadi yatmadım iyiydim. Kardeşim normal doğum yaptı o da çok iyiydi .
Ofisinden de kork.ayin doktorunuz ve bebeginiz karar versin sürece, sağlıkla kavuşun insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…