Herşeyin zorluğu var kiiii. En baştaki tavsiyem kesinlikle video izlemeyin. En korkusuzum diyen insan bile videoyla korkar. Her doğum kendine özgüdür demişti benim doktorum, mesela bir arkadaşım ilk bebeğini sezeryan ikinciyi normaş doğurmuştu. Bir konuşmamızda kesinlikle normal doğum tercihimdir demişti. O an ağrı - acı her neyse yaşıyorsunuz ve bitiyor.Kızlar, 32 haftalık hamileyim o kadar heyecanlıyım ki anlatamam :). Çok kötü geçti hamileliğimin ilk ayları ama çok şükür bitti hepsi. Şimdi doğum korkusu sardı benidoktorum 3 nisana gün verdi sezeryan için (ben sezeryan talep ettim çünkü) normal doğumdan çok korkuyorum. Arada videolara bakıyorum ve yapamam diyorum,bu yüzden sezeryan istedim. Ama sezeryan doğum bana hep şöyle geliyor "bebeğin zamanı gelmeden hadi bakalım bitti, çıkıyorsun" bu demek gibi geliyor ve üzülüyorum da. Normal doğum çok mu zor kızlar, nolur bana bir fikir verin?
Bende iki normal dogumdan sonra 3. Sezaryan olmak istemiyorum diye konu actim ☺ sezaryan korkusu var ...Kızlar, 32 haftalık hamileyim o kadar heyecanlıyım ki anlatamam :). Çok kötü geçti hamileliğimin ilk ayları ama çok şükür bitti hepsi. Şimdi doğum korkusu sardı benidoktorum 3 nisana gün verdi sezeryan için (ben sezeryan talep ettim çünkü) normal doğumdan çok korkuyorum. Arada videolara bakıyorum ve yapamam diyorum,bu yüzden sezeryan istedim. Ama sezeryan doğum bana hep şöyle geliyor "bebeğin zamanı gelmeden hadi bakalım bitti, çıkıyorsun" bu demek gibi geliyor ve üzülüyorum da. Normal doğum çok mu zor kızlar, nolur bana bir fikir verin?
Sezeryandan sonra normal oluyor mu?arada kaç yıl var?Dikişlerin patlama olasılığı falan var mı acaba?şu an hamileyim ilki sezeryan oldu.Değil. Tam tersi çok kolay. Her iki doğum şeklinide yaşadım. Kesinlikle normal
Korkulacak hiç birşey yok. Allah kadının vücudunu o şekilde yaratmış zaten.
İlkinde mecburdum sezeryen olmaya. İkincide sorunum yoktu, normal doğum yaptım. Keşke ilkide normal olabilseydi.
Sezeryandan sonra normal oluyor mu?arada kaç yıl var?Dikişlerin patlama olasılığı falan var mı acaba?şu an hamileyim ilki sezeryan oldu.
Sezeryandan sonra normal doğum yaptıran kadın doğum uzmanlari var ssvd(sezeryan sonrası vajinal doğum) deniliyor hatta. Sezeryan doğumdan sonra en az iki yıl geçmesi gerekiyor. Benim ilki normal doğum olarak başlayıp sezeryana döndü doktorum iki sene korun sonra ikinci çocuğunu ben her şey yolunda giderse normal doğurtacağım diye söz verdi oradan biliyorumSezeryandan sonra normal oluyor mu?arada kaç yıl var?Dikişlerin patlama olasılığı falan var mı acaba?şu an hamileyim ilki sezeryan oldu.
Siz alıştınız mi bebekli hayat a.Ben korkuyorum Allah yoklugunu aratmasin ama cocuk cok buyuk sorumluluk.Herkesin doğum hikayesi farklı, kimine göre çok zor kimine göre çok kolay olmuştur. Neticede ortak nokta hepsi unutuluyor :)