Doğum korkusu

Benim de merak ettigim şey şu normal doğumda bebek cikarken aci oluyor mu aklim almiyo kucucuk yerden nasil cikiyor bebis:) yoksa zorlu kısım sanci cekme kismi mi :)
ya cidden bir sey yok o kisimda. yani ben de 10 tane dogurmadim tabi ama kizimin dogumunda cok sikintisizdi o asama. epidural almistim ama sancilari hala hissediyordum onceki gibi olmasa da. hissiz degildim yani. hatta sonrasinda 3 dikis atildi, baya canim yandi, his vardi. ona ragmen ciddi bir aci falan yoktu. inanilmaz elastikmis o taraflar😅

İlerde çok ama çok pişman olursun canm
Bi sağlık engelin yoksa eğer Normali dene
Bak sana bi örnek vereym

Bi tanıdığım anlattı
Doğum için hastanede beklerken yanında bi kadın daha varmış ve senin gibi normal doğumdan korktuğu için sezeryan istemiş başta. Ama açılması vs okadar güzel ilerlemiş ki çok aşırı sancısı da olmamış 1 saat içinde doğurdu gitti dedi.

Belki seninde doğumun böyle kolay olacak?

Okadar kızıyorum ki toplumumuza
Kulaktan duyma şeylerle korkuyorsunuz!!
Herkesin doğumu kendine özeldir

Bende şuan hamileyim ilk kızmı normal doğurdum iyiki de normal doğurmuştm hiçte abartılck kadar korkulacak bişey değl

Sancı çekeceksin açılman olacak ıkınacaksın ve bebeğin kollarında herşey bitecek
Ömür boyu sancı çekmiceksin gelip geçecek
Ve belkide senin sancı ağrın çok olmıcak

Lütfen önce normal doğumu dene. Okadar güzel bir süreçki sonunda ağrıda çeksen iyiki normal doğurmuşm diceksin eminim
Sizin ağrınız çok olmadı mı.ne kadar sürede dogum oldu

Sizin ağrınız çok olmadı mı.ne kadar sürede dogum oldu
2.ci doğumumu yaptm ağrımda oldu ama hepsi geçti bitti şuan 32 günlük ve ben ilk günden beri ayaktayım şuan doğuma dair ne dikiş kaldı ne bişe eskisi gibiyim
Kendi sancım akşam saat 8de geldi ertesi gün öğlen 12ye kadar kendi sancım oldu ve hiç abartı bi ağrım olmadı çok rahattım
Doktor böyle uzun sürer diye suni verdi düşük doz saat öğlen 13te akşam 5 te doğurdum
Ağrılı olan kısım suni sancıdaan sonrası oda 4saat ama ölmedim geçti bitti

Kafa kısmı çıkarken azck yanma oluyo gerilmekten ama sonra balık gbi kayıyor 😂
Normal dogum tabiki dogrusudur. İlk dogumda zaten doktorlar bekler normal.olsun.diye. bende cok istedim ama 9 cmden sonra acilma olmadi ve kafasi ters geldi boyle durumlardada sezeryan mecbur lazim. Okdr öcü gibide anlatmayalim sezeryani doktorlardan.Allah razi olsun o aci icinde kivranirken kurtardilar beni. Keske kolay dogum yapan biri olsaydim bende

Normal dogum tabiki dogrusudur. İlk dogumda zaten doktorlar bekler normal.olsun.diye. bende cok istedim ama 9 cmden sonra acilma olmadi ve kafasi ters geldi boyle durumlardada sezeryan mecbur lazim. Okdr öcü gibide anlatmayalim sezeryani doktorlardan.Allah razi olsun o aci icinde kivranirken kurtardilar beni. Keske kolay dogum yapan biri olsaydim bende
Tabiki gereken durumda sezeryan olmalı
Ben keyfi yaptrmak isteyenlere diyorum :)

X