Doğum korkusu

İkiside hem zor hem kolay ama asıl sonrası zor doğum büyütmenin yanında tırt kalıyo 😀
Ben hep şey düşünmüştüm bu kadar zor olsa millet 2.3.yü yapmaz herhalde
Hiç korkma

hamile kaldığım ilk günden beri her gün düşündüğüm tek konu bu inanır mısınız? annem kv falan hepsi normal olsun normal iyidir rahattır falan diyolar ama bende asla öyle bir cesaret yok. İstiyorum ki suyum gelsin doktora gideyim karnımı açıp alsın bebeğimi

Sen ne zaman evlendin kaçırmışım oraları :) ben mecburi sezeryan oldum. Uyusukluğun geçerken sancı çekmek ilk ayağa kalkıp yürümek çok zor oluyor. Normal dogum yapanlar hemen kalkip bebeğine bakabiliyo ama dikişli olunca 3 4 gün cok zor geçiyor. anestezi alınca bütün vücut şişiyor 1 haftada atılıyor anestezi. Onun dışında ameliyatta tansiyonum düştü ve oksijensiz kalmışım omuzlarım ve sırtım zonkluyordu 2 gece uyuyamadım çünkü uzandığım anda nefesim kesiliyordu nefes egzersiziyle düzeldim. Çok şükür hepsini atlattim şikayet etmek için yazmıyorum evlatlarimin cani sag olsun :) ama secme şansım olsa kesinlikle normal doğum isterdim

Evet katılıyorum sezaryen de bir doğum şeklidir ve belden uyusunca zaten doğar doğmaz görüyoruz bebekleri çok mükemmel bir şey. ben 1 gün sancı odasında kaldım normal doğuranlar yürüyor hemen bebeklerini kucaklarına alıp oturuyordu sadece o bakımdan onlara ozenirdim. sezaryenle 2 gün ağır geçer 1 haftaya kadar da tam toparlaniyor
2 normal doğum yaptım ama hiç öyle kolayca oturup kucağa alamadım bebeklerimi. Kiloluydu kuzularım, biraz hırpaladılar anneyi 😊
Sezaryen yaşamadım ama arkadaşlarımdan gördüğüm kadarıyla benden çabuk ayaklandılar..

Velhasıl, bu doğum kişiye özel bir şey. Annenin fiziksel, ruhsal yapısı önemli.. bebeğin duruşu, kilosu v.s.

Konu sahibi, plânlı sezaryen istemiyorsan sancını bekleyip sezaryen olabilirsin veya epiduralli normal doğum deneyebilirsin, rahat olduğunu söylüyorlar.. ama her halükarda dikiş olacak.. Fakat hepsi geçiyor neticede 😊 o minnak kucağına gelince dünya senin oluyor 🤗

Merhaba, aynı korkuları yaşadım, bir yandan korkuyorum bir yandan çevreden normal doğum iyidir baskısı var diye vicdan yapıyordum
Doktorumla konuştuğum da vicdan yapılacak bir durum yok tereddüttün varsa, korkun varsa sezeryan olur , önemli olan senin mutlu olman doğum anı stresinin az olması dedi ki kendisi burda normal doğumcu olarak bilinir hatta sezeryandan sonra 2.doğumu da normal yaptırıyor bu konuda adı duyulmuş bir Dr. Hatta Dr um ben normal doğumcuyum ama eşim de istemedi , ikna için baya uğraştım ama o da sezeryan oldu dedi. O yüzden sen nasıl mutluysan öyle olsun boşver bırak akışına hiç canını sıkma.Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

Normal doğumda sancı süreci başladığında şöyle düşünüyorsun ben iki doğumumdada düşündüm keşke sezeryan olsaydım bu acıları çekmeseydim sonra normal doğurunca iyiki sezeryan olmamışım dedim . Ama tercih yapacaksın ya en baştan normal doğum sancıları ya da sezeryan olup sonraki acılar tercih senin.Sanki bebeğin daha doğmadan acı çekmek daha iyi ..

Kızlar, 32 haftalık hamileyim o kadar heyecanlıyım ki anlatamam :). Çok kötü geçti hamileliğimin ilk ayları ama çok şükür bitti hepsi. Şimdi doğum korkusu sardı beni o_O doktorum 3 nisana gün verdi sezeryan için (ben sezeryan talep ettim çünkü) normal doğumdan çok korkuyorum. Arada videolara bakıyorum ve yapamam diyorum,bu yüzden sezeryan istedim. Ama sezeryan doğum bana hep şöyle geliyor "bebeğin zamanı gelmeden hadi bakalım bitti, çıkıyorsun" :KK20: bu demek gibi geliyor ve üzülüyorum da. Normal doğum çok mu zor kızlar, nolur bana bir fikir verin?

Iki normal dogum yaptim, ona ragmen normal dogum videosu izlemem, izleyemem yani..
Benim ilk dogumum az biraz zor oldu, 4 ikinma da dunyaya geldi oglum, kizim cok kolay dogdu ☺
Yine hamile olsam yine normal dogumu ister gonlum,Allaha bin sukur negatif yanini hic gormedim.
Dogumdan yuruyerek ciktim odama gelince hemen bebegimi aldim bezledim, emzirmeyi denedim filan..💚
Guzeldi, kolaydi,hatirladikca mutlu olurum.
Ama sezeryan yapanlari da cok takdir ediyorum,kimi insan sonrasinda agri yasamasina ragmen yavrularini ellerinden dusurmuyorlar, super annelik ediyorlar..
Gozunuz hangi dogumu kesiyorsa ona yonlenin, stres olmayin,onemli olan bebegin saglikli annenin saglikli olmasi.
Ama normal dogum korkulacak bisey degil ❤

2 normal doğum yaptım ama hiç öyle kolayca oturup kucağa alamadım bebeklerimi. Kiloluydu kuzularım, biraz hırpaladılar anneyi 😊
Sezaryen yaşamadım ama arkadaşlarımdan gördüğüm kadarıyla benden çabuk ayaklandılar..

Velhasıl, bu doğum kişiye özel bir şey. Annenin fiziksel, ruhsal yapısı önemli.. bebeğin duruşu, kilosu v.s.

Konu sahibi, plânlı sezaryen istemiyorsan sancını bekleyip sezaryen olabilirsin veya epiduralli normal doğum deneyebilirsin, rahat olduğunu söylüyorlar.. ama her halükarda dikiş olacak.. Fakat hepsi geçiyor neticede 😊 o minnak kucağına gelince dünya senin oluyor 🤗
Ben sancı odasında gördüklerimden bahsettim. Sezaryen olup sizden önce toparlanmışlar gerçekten sadece size denk gelmiş. Ben normal doğum kolay sezaryen zor demiyorum ama sezaryen ameliyattır normal doğum ise değildir. Ve ayrıca normal doğum yapacak olanların sancı çektikleri anlar ve açılma var mı diye sürekli bakmaları o anlar işkence gibi gerçekten çok zor ama sonrası rahat işte. Bebeklerimizin kilolu olması da sanırım bi 4 kilo falan maşallah

Her doğum şeklinin elbette zorluğu farklıdır.Ama saglık açısından herhangi bir sorun yokda normal tercih edilmeli.

Doğum çok zor olmuş olsaydı insanlar çatır çatır 3 tanr 5 tane doğururlar mıydi?

Bende hep sezeryan korkmuşumdur,hamileyken rüyalarıma girerdi :) İlk doğum olmasına rağmen açılmam çabuk oldu ve 3 saatte doğum yaptım. O kadar kötü hikayeler dinlemiştim ki daha kötü ağrılar çekicem sanmıştım :) ya da cabuk bittiği için bana öyle geldi. Doğum sorası dikiş ağrılarım oldu 10 gün falan kötüydü maalesef ama yine olsa yine normal doğum olsun isterim doğduktan sonra bebeğini kucağına alıp öpüp koklamak gibisi yok :KK200:

İki tane normal doğum yaşadım. İkincisi hastaneye biraz geç gitmekten dolayı epiduralsiz oldu :) zor mu zor, ağrılı mı evet ağrılı. Sancı çekerken eşimin elini ısırdım düşünün. Ama doğumhane kısmı, bebeğin doğumunu görmek, daha kordonu kesilmeden kucaklamak müthişti. Bebek çıktığı anda tüm sancılar ağrılar bitti. İlk doğumumda kesi vardı ikincide yoktu. Ona rağmen ikisinde de yatmadım. Size hypnobirthing isimli kitabı öneririm. Türkçe tercümesi de olan bir kitap. Rahatlatır.

Kızlar, 32 haftalık hamileyim o kadar heyecanlıyım ki anlatamam :). Çok kötü geçti hamileliğimin ilk ayları ama çok şükür bitti hepsi. Şimdi doğum korkusu sardı beni o_O doktorum 3 nisana gün verdi sezeryan için (ben sezeryan talep ettim çünkü) normal doğumdan çok korkuyorum. Arada videolara bakıyorum ve yapamam diyorum,bu yüzden sezeryan istedim. Ama sezeryan doğum bana hep şöyle geliyor "bebeğin zamanı gelmeden hadi bakalım bitti, çıkıyorsun" :KK20: bu demek gibi geliyor ve üzülüyorum da. Normal doğum çok mu zor kızlar, nolur bana bir fikir verin?
Benim daha cok yolum var .Allah izin verirse ama Normal istiyorum .Dogal yolla cok daha rahat olucaktir.Benimde korkum sezeryan iste .Saglikla.gelsin bebeğinizde nasil.oldugunun cok ta onemi yok.

Vücudunuz hangisine el verisli ise onu olun.. nihayetinde her ikisininde ufak tefek zorlukları var Allah sağ-salim kucağına aldırsın

Hemen iyileşenlerdenim ben .hani normal doğum yapanlar anlatır ya ;hastaneden yürüyerek çıktım,bebeğimin tüm işini yaptım vs .ben de aynen öyleydim hatta 3. Gün avmde kendime süt sağma makinası bakıyordum .4. Gün doktor kontrolüne gayet rahat götürdük .
Ben de 3.gun kontrole gittigimde asansor kullanmadan merdivenle çıkmıştım. Sezeryanin ilk 3 gunu cok zordu. Ama gecti bir şekilde. Kim daha hizli iyileşir sorusunun yanıtı sadece dogum sekline degil, anneye ve bebege de bağlıdır

Canım bende ilk doğumumda çok korkuyordum şimdi ikinciyi doğurdum 2019 eylülde ben spinal anestezi oldu 2 doğumumda da çok memnun kaldım belden uyuşturma igne hiç ağrıtmiyor sohbet ediyorsun doktorla hemsireyle bebeğini ilk gören sen oluyorsun çok güzel bir duygu hiç korkulacak birsey yokmuş diyeceksin

X