Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
2 normal doğum yaptım ama hiç öyle kolayca oturup kucağa alamadım bebeklerimi. Kiloluydu kuzularım, biraz hırpaladılar anneyiEvet katılıyorum sezaryen de bir doğum şeklidir ve belden uyusunca zaten doğar doğmaz görüyoruz bebekleri çok mükemmel bir şey. ben 1 gün sancı odasında kaldım normal doğuranlar yürüyor hemen bebeklerini kucaklarına alıp oturuyordu sadece o bakımdan onlara ozenirdim. sezaryenle 2 gün ağır geçer 1 haftaya kadar da tam toparlaniyor
Kızlar, 32 haftalık hamileyim o kadar heyecanlıyım ki anlatamam :). Çok kötü geçti hamileliğimin ilk ayları ama çok şükür bitti hepsi. Şimdi doğum korkusu sardı beni doktorum 3 nisana gün verdi sezeryan için (ben sezeryan talep ettim çünkü) normal doğumdan çok korkuyorum. Arada videolara bakıyorum ve yapamam diyorum,bu yüzden sezeryan istedim. Ama sezeryan doğum bana hep şöyle geliyor "bebeğin zamanı gelmeden hadi bakalım bitti, çıkıyorsun" bu demek gibi geliyor ve üzülüyorum da. Normal doğum çok mu zor kızlar, nolur bana bir fikir verin?
Ben sancı odasında gördüklerimden bahsettim. Sezaryen olup sizden önce toparlanmışlar gerçekten sadece size denk gelmiş. Ben normal doğum kolay sezaryen zor demiyorum ama sezaryen ameliyattır normal doğum ise değildir. Ve ayrıca normal doğum yapacak olanların sancı çektikleri anlar ve açılma var mı diye sürekli bakmaları o anlar işkence gibi gerçekten çok zor ama sonrası rahat işte. Bebeklerimizin kilolu olması da sanırım bi 4 kilo falan maşallah2 normal doğum yaptım ama hiç öyle kolayca oturup kucağa alamadım bebeklerimi. Kiloluydu kuzularım, biraz hırpaladılar anneyi
Sezaryen yaşamadım ama arkadaşlarımdan gördüğüm kadarıyla benden çabuk ayaklandılar..
Velhasıl, bu doğum kişiye özel bir şey. Annenin fiziksel, ruhsal yapısı önemli.. bebeğin duruşu, kilosu v.s.
Konu sahibi, plânlı sezaryen istemiyorsan sancını bekleyip sezaryen olabilirsin veya epiduralli normal doğum deneyebilirsin, rahat olduğunu söylüyorlar.. ama her halükarda dikiş olacak.. Fakat hepsi geçiyor neticede o minnak kucağına gelince dünya senin oluyor
Benim daha cok yolum var .Allah izin verirse ama Normal istiyorum .Dogal yolla cok daha rahat olucaktir.Benimde korkum sezeryan iste .Saglikla.gelsin bebeğinizde nasil.oldugunun cok ta onemi yok.Kızlar, 32 haftalık hamileyim o kadar heyecanlıyım ki anlatamam :). Çok kötü geçti hamileliğimin ilk ayları ama çok şükür bitti hepsi. Şimdi doğum korkusu sardı beni doktorum 3 nisana gün verdi sezeryan için (ben sezeryan talep ettim çünkü) normal doğumdan çok korkuyorum. Arada videolara bakıyorum ve yapamam diyorum,bu yüzden sezeryan istedim. Ama sezeryan doğum bana hep şöyle geliyor "bebeğin zamanı gelmeden hadi bakalım bitti, çıkıyorsun" bu demek gibi geliyor ve üzülüyorum da. Normal doğum çok mu zor kızlar, nolur bana bir fikir verin?
Ben de 3.gun kontrole gittigimde asansor kullanmadan merdivenle çıkmıştım. Sezeryanin ilk 3 gunu cok zordu. Ama gecti bir şekilde. Kim daha hizli iyileşir sorusunun yanıtı sadece dogum sekline degil, anneye ve bebege de bağlıdırHemen iyileşenlerdenim ben .hani normal doğum yapanlar anlatır ya ;hastaneden yürüyerek çıktım,bebeğimin tüm işini yaptım vs .ben de aynen öyleydim hatta 3. Gün avmde kendime süt sağma makinası bakıyordum .4. Gün doktor kontrolüne gayet rahat götürdük .
Canım bende ilk doğumumda çok korkuyordum şimdi ikinciyi doğurdum 2019 eylülde ben spinal anestezi oldu 2 doğumumda da çok memnun kaldım belden uyuşturma igne hiç ağrıtmiyor sohbet ediyorsun doktorla hemsireyle bebeğini ilk gören sen oluyorsun çok güzel bir duygu hiç korkulacak birsey yokmuş diyeceksinKızlar, 32 haftalık hamileyim o kadar heyecanlıyım ki anlatamam :). Çok kötü geçti hamileliğimin ilk ayları ama çok şükür bitti hepsi. Şimdi doğum korkusu sardı beni doktorum 3 nisana gün verdi sezeryan için (ben sezeryan talep ettim çünkü) normal doğumdan çok korkuyorum. Arada videolara bakıyorum ve yapamam diyorum,bu yüzden sezeryan istedim. Ama sezeryan doğum bana hep şöyle geliyor "bebeğin zamanı gelmeden hadi bakalım bitti, çıkıyorsun" bu demek gibi geliyor ve üzülüyorum da. Normal doğum çok mu zor kızlar, nolur bana bir fikir verin?