Doğum korkusu

Çok düşünmeyin. Akışına bırakın. Doğum zamanınızda, şeklinize siz değil bebek ve vücudunuz karar veriyor. Ne planlarım vardı hepsi havada kaldı. Normal doğum yapacaktım sözde. Olmayınca olmuyor.

Siz alıştınız mi bebekli hayat a.Ben korkuyorum Allah yoklugunu aratmasin ama cocuk cok buyuk sorumluluk.
Konusahibi normal doğum diyorum.En yakin arkadaslarim kesinlikle öneriyorlar
Yüzde yüz diyemem ama büyük oranda alıştım.

tatlim keske hic video izlemeseydin. ben sifir bilgi ile girdim doğuma, sadece guvendigim bir doktor sectim ve herseyi o yapti..bana ikinmayi o an o ogretti. cok sukur 3 ikinmada çıktı. sanci kismi evet zordu ama sonra epidural taktilar, aşırı rahatladim, agri cok azaldı.

herkesin dogumu farklı, hikayesi farkli, saglik kosullari farkli. onemli olan saglikli bir bebek kucaga alabilmek.

isterseniz konusun doktorunuzla normal dogum başlasın sonra gerekirse sezeryana dönün. ama normal doğumda yapilmayacak sey degil. hepimiz yapiyoruz, siz niye yapamayasiniz, kendinize inanin.

saglikla kucaginiza alin.

Canim ben normal doğum yaptım, epiduralli, suni sancılı.
Suyum gelmişti, 6 saat bekledik, açılma sancı hiç olmayınca suni sancı verildi.
Doğumhane ye girmemle çıkmam bir olmuştu.
10 hadi 15 dk diyelim.
Kolaydı şükür
Bende sezaryenden korkuyorum mesela.
Ama en önemli şey, sağlıkla kavuşmak.

Acıyı, korkuyu düşünme, kavuşmayı düşün.
Herşeye değer çünkü o an

Doktorla görüşün sancı başladığında sizi sezeryana alabilir. Çocuğu ve sizi yakın kontrol ederek. Böylece zamanından erken alınmamış olur. Evet korkutucu ama Allah yardımcı oluyor annelere.

Sağlık sorunu yoksa tabii ki normal doğum. Adı üzerinde normal, doğal... Normal doğumda bebeğin ciğerlerindeki su tamamen boşalıyor ve hasta olmuyor. Doğarken doğum kanalı ya da vajinada karşılaştığı bakteriler sayesinde bağışıklığı güçlü oluyor. Bebek tamamen hazır olunca vücut onu dışarı atıyor vs.

Normal dogurdum 1 saat sonra amuda kalktim, sezeryan olursan 6 ay yuruyemezsin diyenleri duymayin.
Sezeryan sonrasi cok hizli iyileşenler de gordum. Normal dogum sonrasi aylarca toparlanamayanlar da. Tamamen bebege, size, bunyenize, fiziksel ve ruhsal yapiniza bagli iyilesme sureciniz.
Benim fiziksel sorunum yoktu ama muayene bile olamayacak derecede kendimi kasiyordum. Doktorum, seni normal doğuma zorlarsak cinsel hayatini riskr sokacak kadar travma yasayabilirsin dedi. Ki cok hakliydi. Sezeryan oldum hic pisman değilim.
Bebege hadi bitti cikiyoruz demek istemiyorsaniz, planli sezeryan yapmama hakkiniz var. Su, nişan veya sanci başlarsa o zaman gidersiniz ve sezeryanla dunyaya getirirsiniz. Tamamen sizin karariniz

Bende korkuyorum Normal doğumdan da korkuyorum sezeryandan da.. Normal doğumda hem ağrıya dayanabilir miyim diye korkuyorum hem de kesi atılırsa diye çok korkuyorum.. sezeryanda da sonradan ağrılar oluyormuş o yüzden korkuyorum.. Ne yapacağımı bilmiyorum Kimisi normal doğumu güzel geçirmiş kimisi çok zor duydukça okudukça izledikçe iyiçe korkuyorum

Isteğe bağlı sezaryen oranının bu kadar yüksek olmasında hekimlerin payı var diye dusunuyorum. Ne de olsa ne zaman başlayacağı belli olmayan bi doğuma ha deyince kalkıp gelmek yerine sezaryen tarihi vermek daha kolay geliyor olsa gerek. Ama anne icin de bebek icin de en doğalı normal dogum. 41. Haftada normal doğumla oğlumu dünyaya getirdim. Doğumum dr tarafından başlatıldı (suni sancıyla degil) bu yüzden kasılmalarım doğal dogum sancılarından daha fazlaydı ama gene de başa çıkılamayacak gibi değildi. En sonunda oğlumu kucagim a almak, doğumuna şahit olmak hepsine degdi.

Ben de oğlumu sezaryen ile dünyaya getirdim . İlk 2-3 gün oturup kalkmakta ve gülmekte zorlayan ağrım oldu . Güldürmeyin beni diyordum . Sonra hafif hafif ağrılar . 1 ayın sonunda tamamen geçti . Sonra hiç ağrı olmadı . Yaşamadım ama normal daha sağlıklıdır tabi. annem beni doğururken çok kesi atılmış ve 1 hafta yatmış hastanede. Belki ben de normal deneseydim annem gibi olabilirdi . Yapımız benziyor olabilir . Kim için hangi yöntem sağlıklıysa o olsun . Allah kolaylık versin . Hayırlı olsun

Kesinlikle katılıyorum.
Benim Dr um da, son kontrol de sezaryen tarihi verelim mi dedi, gerekçe dedim, cevap vermedi.
Ertesi gün bebeğim kendisi doğmak istedi.
Korkmayan insanı bile yok kafası büyük, yok emin misin diye vazgeçirmeye çalışan var..

36 haftalık hamileyim. Ben de sezeryan tercih ettim. Kim ne derse desin, üzerine para verseler normal doğum istemem.Kendimi tanıyorum, biliyorum. Artık eskisi gibi kesiksiz doğum da yok. Daha bebek kanala girmeden kesik atıyorlar burada. Dikişlerim vaginamda olacağına, görünen yerimde olsun. Öğretmenim, okulda sezeryan olan arkadaşlarım üç beş günde düzeldi. Normal doğum yapan arkadaşlar basur, enfeksiyon vs uğraştı, bir ay poposunun üzerine oturamayan vardı. Bunlar benim kendi fikirlerim. Benim psikolojim ve bedenim normal doğum için uygun değil, kendime hiç güvenmiyorum. Benim vücudum benim kararım.

2 doğum seklini de yaşayan 3 tanıdığım var 3 u de normal doğum daha iyi diyor. Ben 2 sezaryen oldum zor eğer normal olabilirse normal doğuma gir.

Ablanızın yaşadığı duygu da değişik bişeymiş ben de sezeryan oldum hiç öyle bir duygu olmadı çok şükür 9 ya karnımda taşımışım sezeryan ameliyatı olmuşum 2 3 gün oldukça acı çekmişim ilk günün acısı hele müthiş bişeydi normal doğum kadar benim de yaptığım doğum takdir edilesi bir durum

Hiç korkma canım her 2 doğum şeklinin de kendine göre zorlukları var ben de sezeryan oldum hiç pişman değilim yine olsam yine sezeryan tercih ederim ben bir panikataklı olarak normal doğum yapamazdım zaten

Sezaryen olursan da muhakkak kayısı suyu iç doktorun izin verdiğinde kayısı suyu ve neskafe. Muhakkak. Hem kayısı suyu sütünü de indirir

Evet katılıyorum sezaryen de bir doğum şeklidir ve belden uyusunca zaten doğar doğmaz görüyoruz bebekleri çok mükemmel bir şey. ben 1 gün sancı odasında kaldım normal doğuranlar yürüyor hemen bebeklerini kucaklarına alıp oturuyordu sadece o bakımdan onlara ozenirdim. sezaryenle 2 gün ağır geçer 1 haftaya kadar da tam toparlaniyor

Ben de belden uyuşmaydı bana da gösterdiler bebeğimi normal doğum yapanlar da 1 ay poposu üzerine oturamıyorlar her iki doğumun da kendine göre zorluğu var ben normal doğum yapabilecek biri değildim ve sezeryan oldum

Normal dogum eskıden avantajmış sımdı kesı atıyorlar aynı sey 6 ay once normal dogum yaptım normal dogum cok cok zor ama harıka bır duygu üstüne cıkabılecek bırsey yok. Ama bana kalırsa benım sezeryan olmam lazımdı çünkü ben rahatsızdım doktor dogum yaparken zorlanmazsın sonra sorun yasarsın dedı hala kabus gıbı duzelemedım amelıyat olcam. Planlı sezeryan sızın ıcın en dogrusu olur sonucta kendı tercıhın. Şimdiki aklım olsa kesınlıkle kesı attırmam ıkıncı ıkınmada bebek gelmesıne ragmen kesı atıldı Bence cok yanlıs uygulama zaten avrupada yasak bızım ülkede normal dogumun avantajlarını neden azaltıyorlar bılmıyorum. Zaten o catal denen sey bence insan dısı bır hayvanı dahi elı kolu baglanmıs o halde dusunemıyorum. Eskı üsül evde dogurmalar daha guzelmıs soguk soguk dogumhaneler yeşil önlükler soguk ve ıtıcı. Hakkında hayırlısı sımdıden guzel dogumlar korkulacak bısey yok ölüm gibişeydi ama kimse ölmedi misali

Normal doğum öyle anlatıldığı gibi korkunç, dayanılmaz bir şey asla değil. Normal doğum düşünüyorsanız, bu işin profesyonellerinden eğitim almanızın müthiş bir faydasını görüyorsunuz. Bulunduğunuz ilde gebe okulu var mı? Kadın Doğum hastanelerinin bir çoğunda var. Araştırıp, gebe sınıfına kayıt yaptırıp eğitim almanızı ve öğretilen teknikleri şimdiden uygulamaya başlamanızı öneririm.
Sezeryan olmaya kararlı bile olsanız, bu eğitimleri mutlaka almalısınız. Çalıştığım hastanede, Geçen hafta, artık normal doğum yapamayacağına kanaat edilip, Sezeryan hazırlığı yapılan bir gebe, hiç dikiş gerektirmeyecek bir şekilde, bu aldığı eğitimler ve teknikleri uygulaması sayesinde, normal doğum yaptı ve doktor bile şaşırıp kaldı.
Sonuçta, sezeryanla doğum yapacak olsanız bile, doğum sonrası toparlanma sürecinize olumlu bir çok katkısı olacaktır. Bu imkanı bulursanız, mutlaka değerlendirmenizi öneririm. Sağlıkla ve sıhhatle gelsin bebiş inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…