• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dogum gunum

Ya ben de geçen hafta eşime doğum gününde 20 liraya gidip balon aldım bir poşet. Gece o işteyken şişirip her yere astım evde. Üzerlerine renkli kalemlerle notlar yazdım. Sabah geldiğinde onları gördü, o kadar sevindi ki bir haftadır balonları çıkarmadık asılı oldukları yerlerden, evin içi Mutlu filler ana okulu gibi.
20 lira ya.
Bir incelik bu kadar mı zor, hem ben beklentiye de sokmadım. Naktim az, vaktim yoktu hediye almaya. O gece dolunay vardı, gökyüzünün fotoğrafını çekip attım, sana gökyüzünden başka verecek başka şeyim yok dedim. Dünyalar onun oldu.
Çünkü insanlar sevildiğini hissetmek istiyor. Eve geldiğinde de akşam gidip yemek yedik bir restoranda. Dönüşte pastaneden tek porsiyonluk iki pasta aldık adet yerini bulsun diye. Çok mu zordu yani. Ben bile kırıldım sizin adınıza.
Başak burcu olmak zor, bu hassasiyet bizi öldürür. Ben de Başağım.
Yeni yaşınız size güzellikler getirsin dilerim. Daha dört aylık evlilik, hiç olmamış eşinizin ruhsuz tavrı.
Üzülmeyin de diyemiyorum. Evlilikte ilk doğum günü böyle olmamalıydı.
Beklentiye sokmasaydı bari :(

Bizde o da yok bacım supriz falan ..yılda bi kez dogumgunj zor geliyorsa güle güle o adama
Boşanırsanız en çok neye üzülürüm biliyor musunuz?
Eşiniz sizden sonra hayatına girecek kadına prensesler gibi davranacak çünkü bir ihmali yüzünden evliliği dağılmış olacak.
Genelde böyle olur. Siz ilk hatasında kapının önüne koyarsınız ve o erkek o hatayı başka kadına yapmamak için çırpınır.
Ama siz üzüldüğünüz ile kalırsınız.

Bir avukat olarak çift terapisi öneriyorum.
İnsan zamanla değişip gelişir. Dinamik yapılı canlılarız. Eşiniz muhtemelen nişanlılık döneminde böyle değildi, zaten böyle olsaydı iş evliliğe gitmezdi. Zamanla ilgisini kaybetmiş olabilir, size verdiği değerden kısıntı yapmış olabilir. Öncelikle açık iletişime geçip eşinizle konuşmanızı öneriyorum. Sizin için önemli davranış kalıplarını kafasında oturtamamış. İletişimde anlaşılmazsa muhakkak çift terapisi alın. Evlilik kararı kolay alınmıyor. Eminim ortada karşılıklı çaba ve emek vardır. O yüzden evlilikte sıkıntı varsa kurtarmak eğilimi daha baskın olmalı diye düşünüyorum. Evleneli 4 ay oldu diyorsunuz. Henüz çok taze. İki taraf da alışma sürecinde. Hakkınızda en iyisi ve en hayırlısı olsun.

Boşanırsanız en çok neye üzülürüm biliyor musunuz?
Eşiniz sizden sonra hayatına girecek kadına prensesler gibi davranacak çünkü bir ihmali yüzünden evliliği dağılmış olacak.
Genelde böyle olur. Siz ilk hatasında kapının önüne koyarsınız ve o erkek o hatayı başka kadına yapmamak için çırpınır.
Ama siz üzüldüğünüz ile kalırsınız.
ben artık sırf bu yüzden, ayrılırken karşı tarafa hatalarını söylemiyorum biliyor musunuz
söylersem düzeltir de başkalarına karşı yapmaz diye
özellikle basit flörtlerde ayrılırken açıklama dahi yapmıyorum
direkt birbirimize uygun değiliz deyip yol veriyorum

Ee zaten siz yemek yapmadınız mı kurun sofranızı gelince beraber yer sonra da hoş vakit geçirirsiniz
Ama bu konuya bu kadar önem verdiğinizi gördüğü halde bir ağızla bile kutlamaması kırıcı
Doğumgününüzde geçti gerçi. Geçmiş doğum gününüz kutlu olsun.
Yaptınız mı bir şeyler sonucu öğrenelim bari

Aksam geldiğinde odaya geldi hadi bi yere gidelim dedi. Onca tantanadan sonra ne lüzum var. Saat hu saat olmuş. Hediye de almamış. Dışarıda sahilde yürürüz bi yerde gemek yeriz dedi.hic bi plan yok yani. E onu normalde de dışarıda yapıyoruz gidiyoruz oturuyoruz.bu mu. Sabahtan beri kutlamadin vs diye olay çıkardım. Kötü de konuştum devam etmek istemiyorum dedim evliliğe her defa böyle olur çünkü.uzuldu ağladı baya .. Bende ağladım. Bana travma yaşattın dedim. Şu hale bak çok sinir lendim etrafı dağıttım. Özür diledi o kadar. Sarılmaya falan çalışıyor. Bu sevgi değil dedim ..berbat etti kendi de kötü durumda ben de... en başta böyle olmamalıydı.

Ee zaten siz yemek yapmadınız mı kurun sofranızı gelince beraber yer sonra da hoş vakit geçirirsiniz
Bi çiçek bi kart… beklentinizi düşük tutuyorsunuz anlıyorum ama neden illa hediye gelmeli onu anlamıyorum
Ama bu konuya bu kadar önem verdiğinizi gördüğü halde bir ağızla bile kutlamaması kırıcı
Doğumgününüzde geçti gerçi. Geçmiş doğum gününüz kutlu olsun.
Yaptınız mı bir şeyler sonucu öğrenelim bari
Çiçek de olur yazdım zaten e almamış hanımefendi yok.bende onu diyorum ya bi kart bile yok

Aksam geldiğinde odaya geldi hadi bi yere gidelim dedi. Onca tantanadan sonra ne lüzum var. Saat hu saat olmuş. Hediye de almamış. Dışarıda sahilde yürürüz bi yerde gemek yeriz dedi.hic bi plan yok yani. E onu normalde de dışarıda yapıyoruz gidiyoruz oturuyoruz.bu mu. Sabahtan beri kutlamadin vs diye olay çıkardım. Kötü de konuştum devam etmek istemiyorum dedim evliliğe her defa böyle olur çünkü.uzuldu ağladı baya .. Bende ağladım. Bana travma yaşattın dedim. Şu hale bak çok sinir lendim etrafı dağıttım. Özür diledi o kadar. Sarılmaya falan çalışıyor. Bu sevgi değil dedim ..berbat etti kendi de kötü durumda ben de... en başta böyle olmamalıydı.
Sizi de anlıyorum benimle ilgilen diye adeta yalvarmışsınız umursamamış ama etrafı dağıtmak boşanmak falan abartı tepkiler bana göre.
Evlilik bu sorunlar illaki olacak ama her sorunda böyle tepki verirseniz ne olur?

Yani kırılmışsınızdırda ne kadar abartı birşey bu kadar tepki günü hem kendinize hem karşıdakine zehir etme falan bunun için bu derece kavga etmeye değmez.kırıldığınızı daha özel bir şekilde kutlamak istediğinizi söylersiniz olur biter mesajı alırsa alır almazsa sizde ona göre davranırsınız.içten gelmeli böyle şeyler içten gelmedikten sonra sizin zorlamanızla olacaksa içinize sinecek mi anlamadım yani sırf karım kızmasın diye yapmacık davranıp size hediye mi alsın illa.sizde onunkini kutlamayın almayın birşey plan yapmayın olsun bitsin yani.çıksaydınız yemeğe oradanda bir pasta alır yerdiniz işte.bana karşımdaki doğum günümde doğum günüm diye söylenip dursa irite olur yapasım gelmez.bazı insanlar özel günleri önemsemez işte herkesin tarzı farklı sizinki uyuşmuyorsa konuşursunuz isterse yapar istemezse yapmaz sizde ona yapmazsınız zorla yapılınca asla anlamı olmayan birşey zaten.

Sizi de anlıyorum benimle ilgilen diye adeta yalvarmışsınız umursamamış ama etrafı dağıtmak boşanmak falan abartı tepkiler bana göre.
Evlilik bu sorunlar illaki olacak ama her sorunda böyle tepki verirseniz
Yok çok iyi oldu zehir ettim çünkü gel bi yere çıkalım diyor bir de ...bardağı taşıran son damla oldu. Küçük bi pasta alıp gelir diyordun bu kadar da değil inanin

Yani kırılmışsınızdırda ne kadar abartı birşey bu kadar tepki günü hem kendinize hem karşıdakine zehir etme falan bunun için bu derece kavga etmeye değmez.kırıldığınızı daha özel bir şekilde kutlamak istediğinizi söylersiniz olur biter mesajı alırsa alır almazsa sizde ona göre davranırsınız.içten gelmeli böyle şeyler içten gelmedikten sonra sizin zorlamanızla olacaksa içinize sinecek mi anlamadım yani sırf karım kızmasın diye yapmacık davranıp size hediye mi alsın illa.sizde onunkini kutlamayın almayın birşey plan yapmayın olsun bitsin yani.çıksaydınız yemeğe oradanda bir pasta alır yerdiniz işte.bana karşımdaki doğum günümde doğum günüm diye söylenip dursa irite olur yapasım gelmez.bazı insanlar özel günleri önemsemez işte herkesin tarzı farklı sizinki uyuşmuyorsa konuşursunuz isterse yapar istemezse yapmaz sizde ona yapmazsınız zorla yapılınca asla anlamı olmayan birşey zaten.
Dışarı çıksak ben mi diyecektim pasta alalım diye onu da ben dersem ne önemi var adam yapsa yapardı dışarı çıkıp yenej yiyelim diyor sanki her hafta yapmıyoruz.

Dışarı çıksak ben mi diyecektim pasta alalım diye onu da ben dersem ne önemi var adam yapsa yapardı dışarı çıkıp yenej yiyelim diyor sanki her hafta yapmıyoruz.
Ya pasta geliyor bazı yerlerde diyorsun garsona eşimin doğum günü müzikli basit bir pasta geliyor kutluyorsun geçiyorsun ha bunu akıl edemedi mi?o zaman en kötü yemeği yersiniz sonra bir pasta alır kutlarsınız.şunu demek istiyorum adama zorla yaptırmış olacaktınız hertürlü zaten o zamanda ne anlamı var yani?size pasta alıp gelsede sizin iteklemenizle olacaktı burada yok boşanırım bilmem ne diyenlerin gazına gelip hareket etmeyin aşırı tepkiler vermeyin.kutlamayın seneye onunkini olsun bitsin çünkü sizin zorlamanızla yapılan şeyin zaten anlamı olmayacaktı.birde bir insanın kafasına kafasına kakarsanız inada biner yapacağı varsada yapmaz.

Evlilik bu sorunlar illaki olacak ama her sorunda böyle tepki verirseniz ne olur?

Size katılıyorum konuşmak kâfi konuştuktan sonra ki kutlamalarda da dikkate almazsa çirkeflik yapmak lazım 😂çünkü nasıl alışırlarsa öyle gidiyorlar biraz özel günlere hassasiyete alıştırmak lazım

Size katılıyorum konuşmak kâfi konuştuktan sonra ki kutlamalarda da dikkate almazsa çirkeflik yapmak lazım 😂çünkü nasıl alışırlarsa öyle gidiyorlar biraz özel günlere hassasiyete alıştırmak lazım
Hayır o kadar abartı tepki vermek zorlamak saçma bence adamın içinden gelmemiş işte hani silah zoruyla yaptırınca ne kıymeti var😅çirkeflik yapsanız adam kutlasa siz kendinizi değerli hissediyor musunuz ki?sonuçta sırf siz kızmayın diye yapacak gönülsüz bir şekilde onu anlamadım ben sadece🤷🏻‍♀️adam genel olarak ilgisizdir iyi bir koca değildir falan anlarımda sadece özel günleri çokta özel bulmuyorsa bu onun tarzıdır içinden gelmiyordur yani çok şahsi bir durum içten gelmeyincede yapmak zulüm resmen ya.bende sevmem özel gün mesela baştan söylerim hep ben özel günlerden hoşlanmam bir basit sözle kutlama yeter diye içimden gelmiyorsa gelmiyordur zorlasan bile yapmacık olur başka türlü sevgi göstermenin yolları var karşı tarafta saygı duymalı bence insana bu konuda.

Hayır o kadar abartı tepki vermek zorlamak saçma bence adamın içinden gelmemiş işte hani silah zoruyla yaptırınca ne kıymeti var😅çirkeflik yapsanız adam kutlasa siz kendinizi değerli hissediyor musunuz ki?sonuçta sırf siz kızmayın diye yapacak gönülsüz bir şekilde onu anlamadım ben sadece🤷🏻‍♀️adam genel olarak ilgisizdir iyi bir koca değildir falan anlarımda sadece özel günleri çokta özel bulmuyorsa bu onun tarzıdır içinden gelmiyordur yani çok şahsi bir durum içten gelmeyincede yapmak zulüm resmen ya.bende sevmem özel gün mesela baştan söylerim hep ben özel günlerden hoşlanmam bir basit sözle kutlama yeter diye içimden gelmiyorsa gelmiyordur zorlasan bile yapmacık olur başka türlü sevgi göstermenin yolları var karşı tarafta saygı duymalı bence insana bu konuda.
Sizi şimdi anladım sevmeyen biri olarak yaptığınız yoruma hak verdim içten gelmeli evet ama unutulunca biraz birazcık yapmak lazım çirkeflik 😂tam anlamamışım sanki 🤔

Boşanma konusunda bana tepki gösterenlere toplu cevap olsun.
Hayatını boş yere harcayan boşanmaya gelen kadınların çoğunun ortak söylediği şey aynı; keşke ilk sinyallerde kestirip atsaydım.
Mesele doğum günü yada hediye değil. Kız ağzıyla söylüyor ve beyefendi dalga geçer gibi yok param yok, yok ne istiyosan söyle yapalım. Karşısındakine zerre değer vermiyor. Hala üste çıkma çabasında. Bu saatten sonra birşey yapsada sırf dırdır etmesin diye.
Bugün bunu yapan yarın başka birşeyde yapar.
Böyle böyle güya küçük olaylar büyür. Bir bakmışsın geçen yıllar, bi kaç çocuk ve koskocaman pişmanlık.
İsteyen uyanık olur isteyen başını kuma gömüp yola devam eder.
Hayata böyle minik bir pencereden bakar ve genelleme yaparsanız çok yanılırsınız. Ben de geçen gün eşimin doğum gününü unuttum. Sabah kız kardeşleri aradığında hatırladım. Bu eşimi sevmediğimi göstermez.

Eşim de ben de bir adım attığımızda hep birbirimizi düşünerek adım atarız. 12 yıllık evliyiz beni çok sevdiğini bilirim. Ve ben bu yıl evlilik yıldönümümüzü de unuttum. Bizim her günümüz doğum günü gibi evlilik yıldönümü gibi geçiyor zaten. Ayrıca kutlamaya ihtiyaç duymuyorum.

Umarım bir gün eşiniz özel bir günü kutlamayı unutur ve o gün boşanırsınız. Ama başkasına bu yüzden boşan demeniz anlamsız.

Yil oldu 2023 o erkek yapamaz dusunemez ogretmek gerek yorumlarini sok icinde okudum sanki her ay bir ozel gun var gibi nasil unutur ya ? Zaten bir dogum gunu bide evlilik yildonumu adama 500 kez belli etmissiniz 2 hafta onceden soyledim istedigim hediyeyi gosterdim diyorsunuz adamin umrunda degilsiniz dogum gunu kutlamamasi degil ama bu kadar umursamaz ve sizi degersiz gormesi net ayrilik sebebi

Back