Dogum gunum

Benim esim de ne hediye almayi ne pasta tasarimini vs dusunemez. Surekli ben anlamam der. Ama dogum gunumden 1-2 ay once bi hevesle etrafimda donmeye baslar. Hadi sec ne alayim, pastan nasil olsun. Surekli sorup durur heyecanla. Ben de senin secmeni isterim diyorum her seferinde, boyle hosuma gitmiyo diyorum. Ama ben yapamiyorum kotu olsun istemiyorum sen sec işte der durur surekli. Ama aylar oncesinden heyecanina düşüp cabaladigi icin, mutlu etmeye ugrastigi icin kirilmiyorum ben

Evlilikte en önemli şey iletişimdir. Biri ısrarla söylüyor istiyor, diğeri ısrarla inatla duymazdan geliyor. Halbuki bunun konuşulması lazım. Konu sahibi buna çok önem verdiğini kutlama sürpriz vs beklediğini söyleyecek. Kocası da eğer abartı buluyorsa veya kutlamalara önem vermiyorsa karısına söyleyecek. Her zaman bir orta yol vardır, olmak zorundadır. Ben doğum gününü kutlayayım seni öpeyim ama istediğin hediyeyi alamadım ya da hediye seçemedim çünkü emin olamadım. Bu ay değil de önümüzdeki ay durumumuz daha iyi olacak beraber gider alırız dese olay hiç büyümeyecek. Özel pasta masta geçtim pastanelerdeki en küçük boy pasta bile iş görür niyeti belli etmek için. Bence de eşi inada bindirmiş. Yalnız bu çok hafif de olsa çatlamadır, önlem alınmazsa çatlak büyür. O yüzden kavga edip triplere girmek yerine sakince konuşulması gerek.

İnsan 4 aylık karısına doğum günü hediyesi için param yok ki alamadım demeye ar eder. Çok kötü bir başlangıç evlilik için. Biraz bi tavırlanın bence ki bir daha yapmasın. Oha yani daha evliliğinizin ilk doğumgünü.
Diğer özel günler kutlanmayabilir ama doğumgünü ve evlilik yıldönümleri önemli

Doğum gününüz kutlu olsun konu sahibi. Henüz maaşını almadı, karta girsin demişsiniz belki karta çok girdiği için korkmuştur borca batacak diye, okuyunca aklıma ilk bu geldi. Doğum günlerini ve kutlamayı sevmem ama siz seviyorsanız ve beklediğiniz Dilan Polat minvalinde bir şey değilse ayıp etmiş eşiniz. Hele de unutur muyum falan deyip beklenti yaratıp sonra hiçbir şey yapmaması daha da üzmüştür sizi. Ama bu sevgisizlik, değer vermeme gibi gelmiyor bana, daha çok yeni evlisiniz, "bana ne aldııınn??" falan deyip gülmek yerine keyifli olduğunuz bi an ben özel günlere değer veriyorum, o an paramız olmasa dahi çok büyük plan olmasa da bana değer verdiğini anlayabileceğim küçük sürprizler yapman hoşuma gider diyerek orta yolu bulmanız daha iyi olur bence. Umarım çok mutlu olursunuz

Ya boşversene ne kart borcu düşünecek, ayınin biri işte
Kadın dünden de hatırlatmış, evin muhtelif yerlerine not yapıştırsaydi eşini ne kadar sevdiğini, evlendiği için ne kadar şanslı olduğunu anlatan, eve gelince de yüz liralık çiçekle gelseydi çok mu zor yani?
Benim babam otuz yılı aşkındır evli, üstelik okumamış etmemiş, ağır bir işte calisan bir adam. Yine de gecen evlilik yıldönümlerinden birimde bir gazete almış, harfleri kesmiş, onları birlestirmis yıldönümünü kutlamış, sanki eski filmlerde fidye isteyenlerin yaptığı gibi
Yani bu bile bir fikir, insan sevdiği mutlu olsun diye birkaç dakika düşünüp bir şey bulamiyorsa bipiim ben öyle sevgiyi

Bu tartışmadan sonra zaten biryere götürürse tadı olmaz.

Aynen öyle.Kucuk tek kişilik pasta ikisine yeterdi.

Acaba diyorum özel derse gidip para aldı geldi öyle mi biyere gitmek istedi hani param yok demişti ya. Ama öle de olsa insan karısına param yok der mi ya. Özel derse gitcem şu saatte hazır ol şuraya gitcez de bari ki plan yapmış ol en azından doğum gününüz kutlu olsun

Standartimiz bir kek uzeri mum olursa zamanla o standart cakmak cakip uflemeye kadar geriler. Kadin bazen istedigi her seyi agziyla soylemeli ya. Bu ulkede aile evinde bir pasta bile kesmeden dogumgunu geciren tonla erkek var. Bi de parasi yokmus kart sismis cart olmus curt olmus e zaten evliyiz diye adam sallamamis iste. Ayip.
Ben 6 ay onceden baskilara basliyorum herkese. Aileme sevgilime kim varsa etrafimda. Ama tatli tatli sikmadan darlamadan. Neredeyse tum dogumgunlerim herkesin eglendigi etkinlikler seklinde gecmistir. Biraz da kisilerle alakali bu isler diye dusunuyorum. Kendi citani kendin belirliyceksin. Senede bir gun sonucta.

Kötü hissetmekte haklı zaten ama tepki abartılı. Olayın tamamı doğum günü olmayabilir belki ama doğum gününden bağımsız da değil konu.
Ya kucuk bir cikolata , pasta ile kutlasaydi konu sahibi bu kadar alinmazdi diye dusunuyorum 14 Subat ornegin anlamsiz gelebilir belki ama dogum gununu de atlamazsin bilemiyorum bende baya uzulurdum galiba

canım kızmayın ama öküz vakası bu
türk öküzü hemde
inşallah bişeyler yapmıştır yaa gece

ağzınıza sağlık..

Bu yüzyıl da özel günler nasıl unutulabilir ki , unutuyorsan alarm kur çok mu zor?

Konu sahibi sizin durumunuzda unutma yok , daha fena yani.Siz son derece haklısınız bence.

Küçük şeylerle mutlu oluyorsanız bile içinizden olun bunu karşınızdaki kişiye belli etmeyin.

Çünkü mutlu olduğunuz o küçük şeyler , zamanla daha da küçülerek sıfıra iniyor işte sizin örnekte olduğu gibi.

Neden hakaret ediyorsunuz ki? Benim anlatmak istediğim bambaşka bir şey. Kendinizi ve aşırı gereksiz tepkinizi haklı çıkarmak için hakaret etmeniz sizin probleminiz. Bu öfkeniz sebebi ile adam korkusundan yapıyordur.

O zaman şöyle çevirelim, bir gün eşiniz bir kutlama için param yok şöyle böyle derse ya da herhangi bir konuda umursamazsa boşanırsınız diyelim. Hepimiz sizi destekleriz. Kusursuz ilişki beklemek en büyük zihin kusurudur.

Ayrıca eşimin doğum gününü sabah öğrendikten sonra da bir şey yapmadım. Varlığının benim için bir armağan olduğunu ve her gün bunun için şükrettiğimi bilmesi yeterli. Bu yüzden de o gün özel bir kutlama yapmıyoruz. Bu tercih meselesi ama "kutlamak istemedi, o zaman önemsemiyor boşan" demek akıl ve mantık çerçevesinde yorumlanamayacak kadar uç bir tepki. Herkesin değer verme şekli farklıdır. Genelleme yapmak ise saçmadır.

Burada yapılacak şey konu sahibini sakinleştirip uygun bir dille olayın üzerinden biraz zaman geçtikten sonra açık ve net şekilde kendisini ve bugünlere önem verdiğini eşine ifade etmesini söylemek olabilir. Ama "boşan" asla.

Bunu yazan insanlar dayak yiyip oturan insanlar değildir inşallah. Kendi yapamadıklarını devamlı başkalarına telkin eden "boşan"cılar sizi.

Üniversitede kalan son bursumla bile arkadaşlarıma minik dilim bir pasta alır güzel bir notla götürürdüm. Keza benim arkadaşlarım da doğum günüm olduğu ay paralarını kıyıya atar günü gelince kutlarlardı. Biz öğrenci bursuyla bunları düşünüp yapabiliyorsak, kaç yaşına gelmiş, evli barklı adamın karısının doğum günü için bir plan yapmaması düpe düz umursamazlık, hem de daha evliliğin başında...

O erkeğin cebinde akıllı telefonu altında arabası varmı ? Marka bir ayakkabısı muhakkak vardır.Gitsin pasta alsin yada bir hediye alsın.Param yok ne ya.Gercekten benimde sinirim bozuldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…