Doğum günü hediyesi sorunsalı

Makyajpamugu

Guru
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2014
210
136
303
İzmir
Kısa keseceğim eşim her istediğimi yapmaya çalışır aramızda iyi. Bir parfüm var bayadır istiyorum yaklaşık 1 buçuk yıldır eşime de aldırmadım bu zamana kadar kendisine gösterip özel günde alırsın masraf yapmayalım boşuna dedim. Doğum günümde ne istediğimi bilmesine rağmen başka bir parfüm almış. Kendisinin beğendiği birşey almak istemiş. Ben doğum günüme önem veriyorum. Maddi durumumuz el veriyor. Çiçekler güzel yazılar yazılmış pasta istiyorum. Açıkça on defa söyledim. İstediğim pastaya kadar gösterdim. Gidip normal pastane pastasının üstüne iyi doğdun xxx yazdırmış. Doğum günü mumları da kırmızı yeşil sarı alakasızdı . Çok özensizdi. Sorduğumda başka yer bulamadığını söyledi. İyi bir restoranda yemek yedik bir tek onu beğendim onu da ben söylemiştim zaten. Açıkçası nöbetten çıkıp yanıma yorgun geldi farkındayım birşeyler için uğraşmışta. Ama ne parfüm kullanacağım bir parfüm ne pasta bakınca aa ne güzel benim için hazırlanmış diyeceğim bir pastaydı.

Kısa keseceğim eşim her istediğimi yapmaya çalışır aramızda iyi. Bir parfüm var bayadır istiyorum yaklaşık 1 buçuk yıldır eşime de aldırmadım bu zamana kadar kendisine gösterip özel günde alırsın masraf yapmayalım boşuna dedim. Doğum günümde ne istediğimi bilmesine rağmen başka bir parfüm almış. Kendisinin beğendiği birşey almak istemiş. Ben doğum günüme önem veriyorum. Maddi durumumuz el veriyor. Çiçekler güzel yazılar yazılmış pasta istiyorum. Açıkça on defa söyledim. İstediğim pastaya kadar gösterdim. Gidip normal pastane pastasının üstüne iyi doğdun xxx yazdırmış. Doğum günü mumları da kırmızı yeşil sarı alakasızdı . Çok özensizdi. Sorduğumda başka yer bulamadığını söyledi. İyi bir restoranda yemek yedik bir tek onu beğendim onu da ben söylemiştim zaten. Açıkçası nöbetten çıkıp yanıma yorgun geldi farkındayım birşeyler için uğraşmışta. Ama ne parfüm kullanacağım bir parfüm ne pasta bakınca aa ne güzel benim için hazırlanmış diyeceğim bir pastaydı.
Ay tebessum ettim ya erkekler iste duz mantık. Parfum kendi begendigini almasi da onun acisindan bir hayli mantikli😃 sadece pasta biraz ofsayt olmus ha ben takilmazdim da sizi belliki beklentiniz var keske ozenseymis

Madem durumunuz el veriyor bir parfum icin insan bir bucuk yil bekler mi alti ustu bir parfum yani. Cok begendiyseniz alin geçin dogum gununuze baska bir sey alsin ya da kendi begendigini alsin onu da kullanirdiniz siparis vereceginize.

Cok garipsiyorum siz gibi kadinlari. Bi sise parfumu bir bucuk yil bekleyecek kadar kendinizi layik gormeyip kocadan değer beklemeyin yani ne olcak bi parfumun masrafindan. 🙄 100binlerce liralik parfumler kullanmiyorsunuz buyuk ihtimal.

Madem durumunuz el veriyor bir parfum icin insan bir bucuk yil bekler mi alti ustu bir parfum yani. Cok begendiyseniz alin geçin dogum gununuze baska bir sey alsin ya da kendi begendigini alsin onu da kullanirdiniz siparis vereceginize.

Cok garipsiyorum siz gibi kadinlari. Bi sise parfumu bir bucuk yil bekleyecek kadar kendinizi layik gormeyip kocadan değer beklemeyin yani ne olcak bi parfumun masrafindan. 🙄 100binlerce liralik parfumler kullanmiyorsunuz buyuk ihtimal.
Yok hayır 5 bin tl idi benim de kullandığım başka bir parfüm vardı bitmemiş ekstra masraf yapmak istemedim 🙏

Çok beğendiğim parfümü ya da herhangi bir şeyi, imkanım varsa bir buçuk yıl bekletip eşimden hediye olarak istemezdim, kendim alırdım.
Pastaya kadar şöyle olsun böyle olsun diye belirtmeye de gerek yok diye düşünüyorum ya. Maden öyle siz her şeyi alıp, kocanız almış gibi yapsaydınız. Bir o kalmış. 🤷🏻‍♀️

Son düzenleme:
Eşiniz daha özenli davranabilirdi, o ayrı bi mevzu ama zaten pastaya, restorana, hediyeye kadar ne istediğinizi kendi ağzınızla söylediğinize göre direkt kendiniz yapsaydınız bi organizasyon, üzülmezdiniz en azından. Eşiniz özensiz mi davranmış, yoksa kendinden bi şeyler mi katmış orasını bilemem. Geçenlerde bi arkadaşım kendi doğum günü kutlamasını hazırladı, her şey kendi istediği gibi oldu ve mutluydu.

Evet mükemmelliyetçiyim ve farkındayım ama karşı tarafa yaparken birşeyi o zaman da mükemmelliyetçi oluyorum.
İyi, tribinizi atın o zaman ne diyeyim ama birine emek verip bir şeyler yapıyorsam ve karşımdaki insan bunu beğenmediğini ve niye kendi istediği şeyi almadığımı söylerse fena bozulurum ve bir daha asla hediye almam. Mükemmeliyetçilik farklı bir şey esasında ama herkesin ilişki dinamiği başka.

Eğer hiç eşinize sipariş vermeseydiniz hepsi hoşunuza gidecekti. Yaaa canım kocam düşünmüş de yapmış diyecektiniz. Daha kıymetli olacaktı.
İstediklerinizi yapmadı diye kusura bakmayın ama “şımarıksınız”

Evet mükemmelliyetçiyim ve farkındayım ama karşı tarafa yaparken birşeyi o zaman da mükemmelliyetçi oluyorum.
Ama o sizin mükemmeliniz. Eşinizin ki değil. Uzun zamandır evliyim, pek çok da erkek arkadaşımız vardır, ben bu zamana kadar mum rengine dikkat eden tek bir erkek görmedim :))

Parfümü açtınız mı? Fısladınız mı? Açmadıysanız kaldırın dolaba dursun. Zevklerimiz değişiyor, belki önümüzdeki yıl kullanmak istersiniz.

Bir mükemmeliyetçi olarak mükemmeliyet kelimesini iki L Ile yazmanız çok ilginç. O kadar da mükemmeliyetçi değilsiniz sanırım.

Eklentiler

• Screenshot_20250225_224726_Chrome.webp
    Screenshot_20250225_224726_Chrome.webp
    51 KB · Görüntüleme: 45
Demek mumlar kirmizi yeşil sarıydı...
Evet benim için sorun , sabah uyandım hazırlandım arkadaşlarımı çağırdık ama mumlar parti bayrağı gibiydi. Adımda noktalama işareti yok fakat nokta koymuşlar sinirim bozuldu. El emeği yapılmış bir pasta da zaten estetik beklemiyorum . Doğum günüm için hazırlanmış para verilmiş bir pastanın özenli olmasını bekliyorum

İyi, tribinizi atın o zaman ne diyeyim ama birine emek verip bir şeyler yapıyorsam ve karşımdaki insan bunu beğenmediğini ve niye kendi istediği şeyi almadığımı söylerse fena bozulurum ve bir daha asla hediye almam. Mükemmeliyetçilik farklı bir şey esasında ama herkesin ilişki dinamiği başka.
İnsanlar şunu anlamıyor maddi durumumuz iyi fakat her ay parfüm alacak kadar değil. Bütçelerimiz ortak kullanmayacağım birşey para vermiş olmasına üzüldüm . Hepsi bu aslında !

İnsanlar şunu anlamıyor maddi durumumuz iyi fakat her ay parfüm alacak kadar değil. Bütçelerimiz ortak kullanmayacağım birşey para vermiş olmasına üzüldüm . Hepsi bu aslında !
Kesin şu mumlardandir. Dogum gunu mumu yazdim ilk cikan mum 😄😄😄
Ama gercekten kötüler ya cocuk mumu
çok şükür anlayan biri bir de daha kötüsü bir parti bayrağını andırıyordu. Oysa sabah kuaföre gidip saçımı yaptırdım akşam çocuk mumu üfledim 😂

Back