Doğulu bir aileye gelin gitmek?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Farklı kültürlerin anlaşması zor olabiliyor ama imkansız değil tabiki bende doguluyum doğulular şöyle batılılar böyle gibi söylemleri doğru bulmuyorum önyargı olduğunu düşünüyorum .eşinizin ailesi nasıl önemli olan bu.. sevgililik nişanlılık sürecinde taniyabileceginizi düşünüyorum

Sen kimsin bana o cümleyi kullanıyorsn senin psikolojin bozuk ..!! Msjımı alıntı yapma senle muhatap olmayacam!!

Bunlar batıda kattiyen olamaz!

Bence evlenmeyin zira esiniz ve aileniz dogu bati polemigine duserde anlasamazsa eşinizin arkasinda durmayacak gibisiniz adamı madur etmeyin

Bunlar batıda kattiyen olamaz!
Allah allah mesajlarımı eksik okuyorsunuz galiba ya da ben mi söylediklerimi anlatamadım.diyorum ki genelleme yapılmış,asıl Karadenizliler değer vermez Doğunun insanı değer verir diye. Bende diyorum ki bu mesaj aracılığıyla herkes okusun YAPILAN GENELLEMENİN YANLIŞ OLDUĞUNU, BEN DOĞUDA YAŞADIĞIM SÜRECE GÖRDÜKLERİMİ SÖYLEDİM,BUNU BATIDA GÖRSEYDİM DE SÖYLERDİM.NERDE GÖRÜRSEM GÖREYİM YİNE SÖYLERİM.elbette kötü insan her yerde kötüdür,Karadeniz’de de Akdeniz’de de Ege’de de bütün Türkiye cumhuriyetinde de.batı da daha kötüleri de olabilir.ben sadece bu şehirde yaşadığım süre boyunca gördüklerimi söylüyorum.

Doğulu değilim, eşimde doğulu değil.
Ama bende aılen gıbı dusunuyorum . Bızım kızlar dogulularda yapamaz, ama onların kızları bızde yasarlar dıye dusunuyorum.
Ve evet erkeklerın kadınlarına deger vermedıgını dusunuyorum

Bende 1 yıl siirtte çalıştım maalesef söyledikleriniz doğru bu arada bende doguluyum sadece kötülemek için yazmadığımı anlasin insanlar diye yazıyorum güneydoğu biraz daha farklı bu konuda.

Söyledikleriniz çok komik bana göre. :)
Söylediğimin tam da arkasındayım 30 yasındayım. ve doğunun erkeği kadınına her zaman değer verir. Doğunun neresinde hangi bölgesinde yaşıyorsunuz bilmiyorum .. ama artık insanlr doğudan uzaklaşıp şehirlere yerleşiyorlar ve bu oran şehirlerde yok denecek kadar az. o kadar gereksiz bir örnek vermişsiniz ki bakınız; sokak ortasında eşini kemerle dövmek demişsiniz Kırıkkale de daha geçen aylar da yaşanan Emine Bulut cinayeti ? Kırıkkale bir doğu şehri mi ? İstanbul Fatihte 2 aylık hamile eşini sokak ortasında döven adam ? İstanbul bir doğu şehrimi ? Üzerine kuma gelmesi sadece doğuya özel bir örf ve adetmi ? Şehirler de çok medeni insanların karılarını aldatmaları da sizin için bir kuma yönergesi oluşturmuyor mu ?

Maalesef ülkemiz de durum bu ! sebebi ise kadının saçı uzun aklı kısa.kadının yaşama hakkı yok. Eşitlikten bahsediyorlar ne eşitliği ? aksine kadın daha üstün her zaman her yerde ? istesek onları doğurabiliyoruz değil mi ??
Doğu'ya böyle bir şey yakıştırmanızı kabul edemem kusura bakmayın Babam 59 yasında bir adam annem ile 40 senelik evliler; annemin tek bir dediği var gene evlensem x ile evlenirim..

Misilleme ve kıyaslama yaparken güzel ülkemde ki kadın cinayetlerini düşünüp ona göre konuşun.

Sevgiler.

O arkadaş benim :)
Evet doğulular kadına kuma getiriyor, kemerle dövüyor vs falan ya :)
Karadeniz erkeği de eskilerde kahveler de oturup karılarını çalıştırmıyormuydu ??

Açıp biraz okuyun ne demk istediğimi anlayacaksınız.
Doğu da görmüş olduğunuz tek yer Siirt ve ona göre genelleme yapıyorsunuz.
Bi antep, bi urfa, bi adıyaman vs gördünüz mü? Sadece siirt'te 6 yıldır yaşıyor olup bu genellemeyi yapmanız yanlış. o halde 30 yıllık bir doğulu olarak benim görüp görebileceklerim daha fazla bence:)

İnsanların iyiliğini nereli olduklarına göre kategorize etmek bana göre çok yanlış bir davranış bu yüzden çok etkili bir yorum olmayacaktır belki bu yazdıklarım ama kültürel anlamda çok farklı değilseniz, çatışmalarınız olmayacaksa ilişkinizi ciddi bir boyuta taşımanız çok büyük bir problem yaratmayacaktır diye düşünüyorum. Ama yine altını çiziyorum; kültür farklılıkları iyi analiz edilmeli. Sizin değerleriniz ile karşı tarafın değerleri asgari müşterekte uyuşmalı.

bu doğu meselesi değil düşünce yapısıyla alakalı bnce bende doğuluyum rahat büyüdüm abimler ,annem yengemlere laf ettirmez.ama bunların aksine olan çok var . kültürünuz tamamen farkliysa ve yakinsaniz elbette zorluklar olacak.

Sevgili konu sahibi Doğuda ' şiddet ' var kelimesini asla ama asla savunmuyorum ! bunu maalesef ülkemizin tüm kendini adam sanan ama aslında bir b.ktan farkı olmayan herkes hemen hemen yapıyor çok uzaklaara gitmeye hiç gerek yok.
Bakınız Garipoğlu :) Fransa da eğitimler görüyor 6 tane yabancı dil biliyor ama kız arkadaşını boğazını kesip gitar kutusuna koyuyor vs :) ama doğuda yaşanan bir olay değil dimi ? yani diyeceğim o ki maalesef batı doğu ege diye kıyaslamayacağım her yörenin iyisi de var kötüsü de . senin erkek arkadaşının ailesinin nasıl olduğu önemli bunu da en iyi sen gözlemleyebilirsin. Kısaca örnek vermem gerekir ise aile değerleri geniştir yani birbirlerine bağlıdırlar. Koloni gibi birlikte yaşamazlar ama yakın, iç içe olmak isterler. Saygı katii kuraldır. eşe anneye babaya.. misafirin evinden hiç eksik olmayabilir. çat kapı her an biri gelebilir. aramadan müsait misin demeden. bunlar yaşanabilir şeyler tabii gözlemlemek gerek.
Mesela Doğulu bir erkekle Batılı bir kadının evliliğine ülkemizde çok rastlanır. dediğim gibi doğulu erkek, geniş bir aileden geldiği için evinden misafir eksik olmaz, öbürü ise misafiri sevmeyebilir. Bu yüzden ailelerde zaman zaman ciddi problemler olur. Farklı kültürel kimlikteki insanlarla evlenenler esnek davranmaya hazır olmalıdır. Evlilikte hayata bakışın ve ilgi alanlarının ortak olması kültürel değerlerin yakınlığı karşılıklı uyum için önemlidir. Aynı kültür değerlerine sahip bir insan eğer evli değilse, aynı ortamda, aynı olaya farklı tepkiler verir. Ortak düşünüş ve zevk alanları ortak kültür değerlerine bağlıdır bu birliktelik olmazsa, birinin hoşlanmadığından diğeri hoşlanabilir. Ama insanlar birbirlerini seviyorlarsa, yaniii arada sevgi varsa, bir müddet sonra orta noktada buluşabilirler. Kişilerin ortak değerlerinin fazlalığı, eğitim seviyesinin yakınlığı ve sevgi anlaşmada önem taşır.

Biz burada ne dersek boş içlerinde olan sensin.. söz nişan bu gibi şeyler çiftlerin ve ailelerin birbirini tanıması için var zaten hakkında hayırlısı olsun inşallah

İşte bunu maalesef anlamayanlar var :)
İnsanlarda öyle bir ön yargı var ki doğu da erkekler kadınlarını kemerle dövüyor, kuma getiriyor, öldürüyor falan öyleymiş yani :) :) :)

Bende 1 yıl siirtte çalıştım maalesef söyledikleriniz doğru bu arada bende doguluyum sadece kötülemek için yazmadığımı anlasin insanlar diye yazıyorum güneydoğu biraz daha farklı bu konuda.
Çok şükür sonunda benimle aynı şeyleri görmüş yaşamış biri çıktı teşekkür ederim yorumunuz için.yani akşamdan beri kimseye anlatamadım şaka gibi.sanıyorlar ki ben tamamen Doğuyu kötüleme amaçlı konuşuyorum.ben sadece gördüklerimi söylüyorum.bakın sizde doğuluymuşsunuz,hele ki doğulu birinin benimle aynı fikirde olması içimi rahatlattı.yani ben bilemem ki ben yaşadığım şehirde gördüklerimi söylüyorum.belki diyarbakır belki Mardin belki Batman farklıdır orasını bilemem.ama Siirt’te bir Doğu memleketi ve burada kadınlara adalet çok farklı işliyor erkekler tarafından.rezil kepaze yaşatıyorlar eşlerini. Kimsenin gönlü olsun diye söylediklerimi inkar edecek değilim.yine söylüyorum kötü heryerde kötüdür elbette,belki Batı’da daha kötüleri vardır orası ayrı.onu da görsem söylerdim.ama burası Batı’dan çok çok farklı

Pardon genelleme yapan ben değilim yanlız sizsiniz.karadenizliler kadına değer vermez doğulular verir gibi saçma bir genelleme :)) genelleme yapmaktan hoşlanmam,ama bulunduğum şehirde bir Doğu şehriyse,ve burda anlattıklarınızın tam aksini görmüşsem,elbette gördüklerimi söylemekle sorumluyum.kadına değer hiç bir memlekette dünyada yok.ama burada hiç mi hiç yok. Ben sizin urfanızı adıyamanınızı bilemem.ben baştan beri diyorum ki şaka gibi tekrar tekrar açıklamak durumunda kalıyorum zira anlaşılamıyor nedense :)) BEN BULUNMUŞ OLDUĞUM ŞEHİRDE GÖRDÜKLERİMİ SÖYLÜYORUM.BURASI DA BİR DOĞU ŞEHRİYSE MADEM BURADA KADINA DEĞER VERİLDİĞİNİ GÖRMEDİM DİYORUM.yani anlatabiliyor muyum.sizin genellemenizi çürütmek için açıklamaya çalıştım en baştan beri.neyse bu konu da son mesajım daha da açıklamak istemiyorum.at gözlüğüyle bakmayan herkes söylediklerimi gayet net anlar bence :))

At gözlüğü ile bakan sizsiniz işte benim de demek istediğim o :)
Siz Siirtte gördüğünüz genellemeyi doğuda kadını kemerle dövüyorlar kuma getiriyorlar hamile hali ile çalıştırıyor diyorsunuz doğru . özgecan aslan, emine bulut, münevver akbulut ve daha nice kadınların öldürüldüğü yer Doğudur :) çok haklısınız.
Herneyse sadece 6 yıllık bir Siirt denemesini ile 30 yıllık görüp bildiğim kültür için sizinle polemiğe girmeyeceğim.
Siz 6 yıl boyunca siirrtte gördüklerinizi doğuda kadına 'işkence' var konu sonucuna bağlarsanız bende Karadenizde erkek kahvede oturup kadın bağ da bahçe de çalışıyor ise gayette genelleme yapabilirim :)

Sevgilerr tatlım

Ve lütfen yanlız değil YALNIZ .
Dilimiz Türkçe, Burası Türkiye azıcık yazarken dikkatli olalım :)

Hala genelleme diyor ya şaka gibi neden anlaşamadığımızı daha iyi anlıyorum sizin kültür böyle demekki.ben size birşey anlatamam iyi günler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…