Ege’den Doğu’ya çok zor bence. Doğuda da bütün aileler aynı değil, daha gelenekçi aileler de var daha modern de. Büyük şehirde olmaları, okumuş olmaları falan çok etkili. Tamam çok iyi, misafirperver insanlar başka yerden olsanız olabilir derdim. Ama Ege insanı ne bileyim benim tanıdığım bize göre daha farklılar. Yanlış anlaşılmasın kınamak için söylemiyorum. Ama çok zorlanırsın.
Kendimden örnek vereyim, üni mezunuyum, karadenizliyim, çalışıyorum, çok açık da giyinmem kapalı da. Buraya gelin geldiğimde sanki farklı bir çağa gitmiş gibi oldum. İnsanlar daha iyi, yardımsever, daha saf. Diğer taraftan, insanı fıtık eden müdahale var. Oturacağın eve, gideceğin tatile, eşyana karışırlar ki ben çok sert çıktım müdahale ettirmemeye çalıştım ama eşim etki altında kalıyordu. Gelinden iş beklerler, mümkünse bütün işi, ilk senende çocuk çocuk diye başlarlar. Birbirlerine çok düşkünler, bu ilk başta güzel gibi gelse de bireysel yaşamaya alışmış batı insanı için çok sıkıntı oluyor. Birlikte piknik, birlikte gezmek vs. Eşinle ayrı bir hayatın olmuyor. İstemediğinde sen ailemi istemiyorsun oluyor. Kıyafet konusuna pek girmiyorum, Batı’da giydiğini burada giyemezsin. Bakışlardan rahatsız olacağın için değil, aksine ben kötü bakış görmedim, ama senin gibi kimse giyinmediği için giyince kendini tuhaf karşılarsın. Ki ben kendi memleketime gidince kızların kıyafetlerini görünce şok oluyorum.