- 14 Temmuz 2019
- 61
- 19
- 38
- 30
- Konu Sahibi martini761
-
Doğuluyum ve iyi ki doğuluyum. Her yörenin insanı farklıdır kardeşler bile bir değil kıyaslama yapamayız ama kendi babamdan örnek vereyim karısına düşkün, karısı için annesine kafa tutup zamanında ev ayıran bir adammış benim babam. Karısına kızlarına çok düşkündür Doğu da kadına değer verilmez yargısı çok yanlış aksine Doğunun erkeği kadınını el üstünde tutar şimdiye kadar tanıdığım herkes öyle , aksine Karadeniz erkeği kadına ilgi göstermez değer çok vermez. Doğu insanı çok misafirperver ve insan canlısıdır. Dediğim gibi çok fazla doğulu Kürt Arap arkadaşım, eşim dostum çar hepsi birbirinden iyidirler. Tabi i dip not 5 parmağın 5i bir değildir.Merhaba kızlaaar,
2 yıllık bir ilişkim var. Sevgilim ailesi doğulu annemler bu yüzden istemiyor. Doğudaki erkekler kadınlara asla değer vermiyor diyorlar. Biz egeliyiz ve onlar seni bastırır, çok sıkı aile bağları var diyorlar (dindar). Ama ben sevgilimin annesiyle tanıştım, çok otoriter ama bir o kadar da sevecen birisi.
Sevgilimle uzak mesafe ilişkisi yaşıyor okulum bitince de evlenmeyi, fakat annemler daha doğrusu ailem beni bu konuda korkutmadı değil.
Aranızda doğulu bir aileye gelin giden var mı? Asla yanlış anlaşılmasın ama kültürleri nasıldır, ne bileyim aile içi saygı vs vs. Bilgi verebilecek olan var mı ?
Ben doğumluyum ve tam tersine bizde kadınlara daha çok değer verirler annenne söyle böyle şeylere kafasını çok yormasın. Ayrıca bizde saygı her zaman önde gelir.. Sana da şunu söyleyebilirm canım, zorlanabilirsn tabi ama aile yapısını bilmiyorum şuan çok tutucu aileler de var daha rahat aileler var aramızdaMerhaba kızlaaar,
2 yıllık bir ilişkim var. Sevgilim ailesi doğulu annemler bu yüzden istemiyor. Doğudaki erkekler kadınlara asla değer vermiyor diyorlar. Biz egeliyiz ve onlar seni bastırır, çok sıkı aile bağları var diyorlar (dindar). Ama ben sevgilimin annesiyle tanıştım, çok otoriter ama bir o kadar da sevecen birisi.
Sevgilimle uzak mesafe ilişkisi yaşıyor okulum bitince de evlenmeyi, fakat annemler daha doğrusu ailem beni bu konuda korkutmadı değil.
Aranızda doğulu bir aileye gelin giden var mı? Asla yanlış anlaşılmasın ama kültürleri nasıldır, ne bileyim aile içi saygı vs vs. Bilgi verebilecek olan var mı ?
Evet bende fark ediyorum ve sevgilimde öyle diyor. Ama gelde annemlere anlatDoğuluyum ve iyi ki doğuluyum. Her yörenin insanı farklıdır kardeşler bile bir değil kıyaslama yapamayız ama kendi babamdan örnek vereyim karısına düşkün, karısı için annesine kafa tutup zamanında ev ayıran bir adammış benim babam. Karısına kızlarına çok düşkündür Doğu da kadına değer verilmez yargısı çok yanlış aksine Doğunun erkeği kadınını el üstünde tutar şimdiye kadar tanıdığım herkes öyle , aksine Karadeniz erkeği kadına ilgi göstermez değer çok vermez. Doğu insanı çok misafirperver ve insan canlısıdır. Dediğim gibi çok fazla doğulu Kürt Arap arkadaşım, eşim dostum çar hepsi birbirinden iyidirler. Tabi i dip not 5 parmağın 5i bir değildir.
Sevgilim kendisi kıskanç, sonradan nasil olur bilmiyorum, kendisi çok tutucu değil ama annesi babası biraz tutucu gibiBen doğumluyum ve tam tersine bizde kadınlara daha çok değer verirler annenne söyle böyle şeylere kafasını çok yormasın. Ayrıca bizde saygı her zaman önde gelir.. Sana da şunu söyleyebilirm canım, zorlanabilirsn tabi ama aile yapısını bilmiyorum şuan çok tutucu aileler de var daha rahat aileler var aramızda
Kıskançlığı değişmez canım kalıcı o özelliklerSevgilim kendisi kıskanç, sonradan nasil olur bilmiyorum, kendisi çok tutucu değil ama annesi babası biraz tutucu gibi
Valla abisi annesiyle alt alta oturuyor, benimkide aile apartmani kuralım diyor. Ama ben katiyen istemiyorumKıskançlığı değişmez canım kalıcı o özelliklerbirlik oturma filan varmı?
Sakın sakın elti savaşları çıkarValla abisi annesiyle alt alta oturuyor, benimkide aile apartmani kuralım diyor. Ama ben katiyen istemiyorum
Offff o kadar entrika kaldıramam ben yaSakın sakın elti savaşları çıkar
erzurumlu esim bi sikintim olmadi herkes cok iyi insanlar bende erkeklere cok onem verirler gibi dusunuyordum ama tam tersi kizlara cok onem veriyorlar hicbir memnuniyetsilgim olmadi gormedimMerhaba kızlaaar,
Ay görümce vakası o daha kötü herşeye, görümcenin herşeye burnunu sokanı varOffff o kadar entrika kaldıramam ben yaablasıda 5 dakika uzaklıkta oturuyor, görümce hiç kaldiramam
Katılıyorum,arada istisnalar olabilir ama doğulular kadınlara değer verir gibi bi genelleme yanlış bence.6 senedir Doğuda yaşıyorum sokak ortasında eşlerini kemerle dövenleri mi dersin,hastanelerde lohusa eşlerini iteleyip kakalayanları mı,üzerine kuma getirenleri mi,hasta haliyle kadınlarını çalıştıranları mı ve daha neler neler gördü bu gözler...söylemeye dilim varmaz.ben daha hiç görmedim değer veren maalesef kiDogulu arkadaslarin korumasini anlayabiliyorum ama ege ve dogu gercekten bambaska iki kultur sirf bu yuzden bile mutlu olmaniz bence zor. Bende karadenizliyim asla bir karadeniz erkegiyle evlenmezdim.
Yalnız biz Doğulu insanları savunuyorz, evlenmeleri doğru demiyoruzDogulu arkadaslarin korumasini anlayabiliyorum ama ege ve dogu gercekten bambaska iki kultur sirf bu yuzden bile mutlu olmaniz bence zor. Bende karadenizliyim asla bir karadeniz erkegiyle evlenmezdim.
Ay canım çok biliyorsun sen.. Bunu Karadenizlisi de yapıyor, egelisi de iç Anadolulusda..!!Katılıyorum,arada istisnalar olabilir ama doğulular kadınlara değer verir gibi bi genelleme yanlış bence.6 senedir Doğuda yaşıyorum sokak ortasında eşlerini kemerle dövenleri mi dersin,hastanelerde lohusa eşlerini iteleyip kakalayanları mı,üzerine kuma getirenleri mi,hasta haliyle kadınlarını çalıştıranları mı ve daha neler neler gördü bu gözler...söylemeye dilim varmaz.ben daha hiç görmedim değer veren maalesef ki
Lütfen konuşmanıza dikkat edin.çok çirkin hitab ediyorsunuz.yukarıda bir arkadaş genelleme yapmış,Karadenizliler kadına değer vermez doğulular verir gibi birşeyler söylemiş.ben ne olursa olsun yapılan genellemenin yanlış olduğunu söylüyorum.6 senedir Doğuda yaşadım ve gözlemlediklerimi söylüyorum. İnsanları Doğu Batı Egeli diye ayırt etmeyi sevmem.elbette herkes yapabilir Doğusu da iç Anadolu’su da.at gözlüğüyle değil de söylemek istediklerimi daha ılımlı bir şekilde okursanız ne demek istediğimi anlarsınızAy canım çok biliyorsun sen.. Bunu Karadenizlisi de yapıyor, egelisi de iç Anadolulusda..!!
Senin msjna yorumum bence çok normal.. Ya resmen oturup kötülemişşn hălă savunuyorsnLütfen konuşmanıza dikkat edin.çok çirkin hitab ediyorsunuz.yukarıda bir arkadaş genelleme yapmış,Karadenizliler kadına değer vermez doğulular verir gibi birşeyler söylemiş.ben ne olursa olsun yapılan genellemenin yanlış olduğunu söylüyorum.6 senedir Doğuda yaşadım ve gözlemlediklerimi söylüyorum. İnsanları Doğu Batı Egeli diye ayırt etmeyi sevmem.elbette herkes yapabilir Doğusu da iç Anadolu’su da.at gözlüğüyle değil de söylemek istediklerimi daha ılımlı bir şekilde okursanız ne demek istediğimi anlarsınız
Psikolojiniz bozuk galiba sizin söylemek istediklerimi anlayabiliyor musunuz gerçekten????Senin msjna yorumum bence çok normal.. Ya resmen oturup kötülemişşn hălă savunuyorsn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?