Doğru kişi, yanlış aile.. Ailesi yüzünden kocama saygım-sevgim azalıyor :(

geç bile kalmışsın.eşin alışveriş merkezinde bunları söylerken sende bizim eve sıra ne zaman gelecek deseydin.umarım biran önce eşin aklını başına alır canım

canım eşinle çok ciddi anlamda konuşarak gerçekte neyin ne olması gerektğini ve afedersin ama ailesinin onu koyun yerine koydugunun farkına varması gerektiğini anlatmalısın. iyi niyetli bir insan belli, bu iyi bir şey. sadece gerçekleri göremiyor ve ayırt edemiyor.

bence sakın küsme eşine, ters teper. ailesi de oh çeker , işlerine gelir. daha fazla yanında olarak ona yanlışlarını göstererk destek olmalısın.

kolaylıklar ve mutluluklar diliyorum.

Benim eşimde aynıydı. Biz evlendik eşimin ailesi sağolsun ne suya ne sabuna elini sürmedi karışmadılar hiçbirşeye.
Birde düğün için misafirler gelecek diye evinin eşyalarını yeniledi kaynanam. Bütün evini baştan aşağı.
Neyse herşey oldu bitti biz borç ödüyoruz düğün, eşya borcu ama nefes alamıyoruz o kadar yani şuan o günleri hatırlamak bile
istemiyorum ( kaynanam memleketinde, eltisinde geziyor bunların hepsi ayrı şehirlerde yanlız. Bigün ödeme yapılacaktı bişey için. Eşim geldiki para yok kardeşine yollamış. Kardeşi üniversite okuyordu harç parası yollamış ona kaynanan gezecek ceremesini ben çekicem oldu... Ben bir delirdim. Aradım kaynanayı farkındamısınız bilmiyorum ama oğlun artık evlendi onun artık bir evi var.
Büssürü borcumuz var birde oğlun aramış eşimden para istemiş ayıptır ya dedim. O sinirle daha neler söyledim bilmiyorum ama
daha 1 aylık falan evliyiz. O gün bugündür böyle bişey söz konusu bile olmadı. Bekarken yeterince yapmış yeter.
Şimdi olsa böyle bişey yapamazdım o zamanki cahilliğimle yaptım ama çok rahat ettim iyikide yapmışım :))

Eşinizin size ve çocuğuna karşı ilgisizliklerini eşinizin yüzüne vurmak değil, masaya yumruğu sert bir şekilde vurmanızın zamanı
gelmişte geçiyor bile. Madem aileniz de arkanızda size her zaman yardımcı vurun şu masaya yumruğunuzu, bir daha ailesinin
herhangi bir ferdine kim olursa olsun farketmez maddi bir kuruş yardım yaparsa gerekeni yapacağınızı bunun içinde boşanmanın da dahil olduğunu ciddi bir şekilde anlatın. Gerekirse bağırın çağırın hiç korkmayın.

Bu ne yaaa içim şişti okurken.

şoklardayım şuan. Bunu sanki ben yazmışım hiç bi fark yok. Benim eşimde 7 kardeş. 2 tane abisi 4 ablası var en küçük benim eşim ama en büyük aslında. Her ihtiyaca herşeye benim eşimi çağırırlar. Para hastalık bilmem ne ne varsa. İki abiside zamanında kirada oturuyormş kirayı eşim ödüyomş. Sonra küçük kaynım ev yptırdı kredi çekildi onuda eşim ödedi. Ama gelin görün ki düğünde 1 küçük altın layık gördüler. Devamındada hiç bişey. Ama varsan baksan dinlerine çok düşkünler namaz kılarlar oruç tutarlar. Sen dibindeki kardeşinde yardım etmedğin sürece hiç yapma bence onları. Benim kayınvalidemde hastadır hep. Eşim işte oluyo mesela abileri evde aynı yerdeyiz. Eşim işten çağırılıo öyle hastaneye gidiliyo. Ne biçim bi dünyadır anlamadım valla ya. Herkes kardeşinden bile ne koparsam diye bakıyor herkes bu yanlış bişey yapsada faydalansam diye bakıyor. Dünyanın çivisi çıkmış artık. Ama Allaha havale ediyorum ben herşeyi artık. Bu dünyada suratlarına tükürsen Yarabbi şükür derler..

Ama 1 2 ay önceye kadar böyleydi. Eşimin kafasına dank etmeye başladı bazı şeyler. Yani borçlarımız boyumuzu geçti İhtiyaç oluyo mesela 200 300 ne abileri ne babası para olduğu halde vermiyorlar. Eşimde kesti artık ilişkisi.

Sizi kırmak istemem ama ben hatayı sizde buldum...
İlk zamanlar sıkışıklıktan yardım almış olabilirsiniz ailenizden ona bir şey diyemem, olur o kadar ama hala yardım etmelerine müsade ediyorsunuz ve eşiniz de onlar yardım etmese sen dayanamazdın diyebiliyor...
Alışmış o da nasıl olsa eşimin ihtiyaçları bir şekilde hal yoluna koyuluyor diye umursamıyor...

İlk etapta bundan vazgeçmelisiniz, elbette sıkıntı çekersiniz bölye olunca ancak şimdi o sıkıntıyı çekmezseniz ileride çocuğunuzun okul masrafı vb. olduğunda başınız daha çok ağrır...

arkadaşım bir dahada ailenden tek kuruş yardım alma, ve bunu eşinede söyle..
sen kalp kırmayasın diye bütün herşeye sus sus nereye kadar, peki ya senin kırılan kalbin nolcak..
senin evinde bu kadar eksiklik tamirat varken, kardeşinin evinni kolzetinden bahsetmesi can sıkıcı.
bu kadar içine atma bence, mutlaka etkili bi konuşma vaktin gelmiş.dikkat et konuşurken olay büyüyüp aranızda krize neden olmasın, tartışma ortamı yaratmamaya dikkat et
eşinden soğumana gerek yok, sonuçta o iyi niyetinden böyle fakat derdini anlat, sıkıntılarından bahset
öyle eşinin sana dediği ben işe kendimi veriyorum demekle olmaz. madem bu kadar bunaldıysa, madem elini verip kolunu kaptırdıysa bazı şeyleri gözden geçirsin tekrar ozaman. ama eminim bi gün kafasına dank edicek

bu kadarmı aynı olur cnm yaa..birbirimizi çok iyi anlayacağımızı düşünüyorum..
bir eltimin ailesi uzakta kaynım büyük kaynımın arabasıyla karısını almaya gidicek..Meğer büyük kaynım arabayı satmış.küçük kaynım eşimi arıyor. abim arabayı satmış ben şimdi eşimi nasıl alcam die eşime soruyor..o kadar yanii..bizim arabamızda yok yani :)))

Bizdeki hata dibi başı belli olmayan bir aileye gelin gitmek arkadaşım... Baştan beri unuttuğumuz birşey var davul bile dengi dengine kördü gözlerimizi göremedik.. Ama evlenmeden önce aileyi bu kadar tanıyamıyor insan eşlerimiz bunu bize yansıtmıyor cunku biz daha değerli oluyoruz o zamanlar ama ne zamankı evlendık hersey oldu bıttı kafasından bana kavusamama dusuncesı kalktı o zaman sevgili annesı babası v.s akıllarına geliyor... Bizede kımse yardım etmedı kaynanam kınama gelmedi.. Benı almaya gelmedi.. Ne ceyız ne birşey.... Kayınpederım vefat etmişti 5 ay onde o yuzden gelmedı bahane bu..... Sonra evlendıkten sonra benden gelınlık yapmamı ıste benım dugunum olmadı berbat br nıkah gunu gecırdım... Benı almaya tek araba geldıler... Eşimin yanında kimse yok kaynanam suratsızz şekilde geldi nikaha.... Bize gelen komsu bana hedıye alacaktı kaynanama sormus ıhtıyacı varmı diye kaynanamda sehpa diycekmıs elın komsu 200 tl niye versin soylemesını engelledm... Komsudan bekledıgı seyı kend yapmad tek ıgne blmıyorum ya tek bı ıgne almazmı br nazar boncugu al ya birkerede gönül al... Hadi diyelim yasn vardı gect 1 sene şimdi al ama yok onların hep bahanesı var evlendıgımde ablalarını cagırdım hepsı coluk cocuk geldi abladır yanı en ufak bir hedıye icecek falan getıren bile olmadı.... Yetmemmiş gibi geldi bana nikahta fotolar cok pahlıymıs resimi almadım dıyebıldı... Sırf eşim için sustum ama artık dayanamyorum... BEN BU KAYNANAMA GELİNLİK YAPAMIYORUM. bizde ölümde düğünde birdir.. Babamın evindende bir cenaze cıktı ben gelin gittim bana saygı duymadılar hep o kendı oglunu kaybetti gozuyle baktı... Dayanma gucum kalmadı benımde ne yaparm bilmiyorum ama oldugumdan fazla bir adım atmyacagım mesafe mesafe mesafeeeeeee......

kesinlikle mesafe cnm en güzeli..sırf aileleri için eşlerimizi boşayamayacağımıza göre ailesine gayet mesafeli olacağız..bence çözüm bu..

kesinlikle mesafe cnm en güzeli..sırf aileleri için eşlerimizi boşayamayacağımıza göre ailesine gayet mesafeli olacağız..bence çözüm bu..

Evet tek çare mesafeli olmakta benle birşyeler paylşamak istiyor belki... Gezmek istiyor komsulara benle gitmek istiyor... Ama bunu düşünecekti en azından o kadar gözyaş döktü oğluu için birkerede bana üzülseydi kızım görevimizi yerimize getiremedik diyip ağlasaydı belkı o zaman onumuzdeki dağlar erirdi.. Ama yetmemiş gibi beni oğluna şikayet edttiğini öğrendiğim an bitti.. Benden hiçbirşey beklme kendisinede dedim.. Bana gelinsin misafir gelince geleceksin buraya dedi hayır dedim üstüne basa basa zaten o tartısmamızdan sonra benden ceknıyor... Evime oğlu gelince geliyor cok rahatım

aynen aynen :) bizim arabamız yok otogardan yeğeni alıncak eşimin ki uzak 1 saat kadar yol. Dedesi var 2 tane daha dayısı var birinin kullandığı devamlı bi araba var kendinin değil ama onda hep. Onlara değilde eşime söyleniyo büşra gelmiş. Ne yapalım gelmişse gidin alın yani. Eşim dükkandan işini gücünü bırakıp nasıl çıkcak düşünmüyolar hiç. Allah düşüncesiz insanlardan uzak tutsun.

bu düzenin böyle devam etmesine izin veme canım gerekirse sert çık gözdağı ver eşine ama bu durumu kabullenme.ortada büyük haksızlık var eşinin iyi niyeti suistimal ediliyor buna izin verme.eşinin önceliği sen ve çocukların olmalı.bunu bir şekilde eşinin aklına işle.zaten eşin bu şekilde devam ederse ilerde hiç katlanamazsın sabır taşın çatlar daha büyük sorunlar yaşamadan şimdiden önlemini almalısın

aynen aynen bizdede var uzaktan gelen yeğen meselesi :) bide ona gönderilen para meselesi :))))
hey allahım gülermisin ağlarmısın???

size bu kadar öneri sunuldu ne yapmaya karar verdiniz.:26:

kızlar yazmadan duramadım.eşimle konuştum.uzatmadan yazıyım en önemli yerlerini..
"sana bişey sorucam.ablana para ayarlamayı düşündüğün kadar, kardeşine tır almayı düşündüğün kadar, diğer kardeşine ev yapmayı düşündüğün kadar,yeğenine para göndermeyi düşündüğün kadar eşimin ihtiyaçlarını karşılayabiliyormuyum, çocuğumun ihtiyaçlarını sürekli ananesi ve dedesi karşılıyor farkındamıyım diye düşünüyormusun? Hep bizden önce başkalarını düşündüğünün, bizi ikinci planda tuttuğunun farkındamısın.seni kırmamak için susuyorum sabrediyorum uzun zamandır bu konuşmayı yapsammı diye düşünüyorum.ama kırmadan çıkamadım işin içinden dedim.
Ben sizi ikinci plana atmam.sen öyle düşünüyosun dedi.
Ben öyle düşünmüyorum.öyle hissettiriyosun farkında değilsin bi düşün bunları lütfen dedim.haa kardeşlerin tabiki yeri gelicek yardım ediceksin yeri gelicek işlerini görüceksin yeri gelicek para vericeksin gerek hibe ediceksin duruma göre gerek borç sayıcaksın.ben anlayışsız değilim o kadar.ama bu kadar olmaz dedim.bütün kardeşlerin en ufak şeyde seni arıyorlar.kimsenin kimsesi yok sadece sen varsın dedim.bi düşün bunları lütfen dedim.
Neyse işe gitti.gececi bu hafta.gittiği gibi beni aradı az önce.
Ben isteyerek yapmadım.kafamı karıştırdın işe gönderdin işe veremiyorum kendimi dedi.sizi seviyorum dedi.neyse öyle tatlı bi konuşmamız oldu :)
şimdi azcık zamana bırakmayı düşünüyorum.bakalım bişeyler değişecekmi..
Sizce nasıl bi konuşma vee gelişme olmuş???

Öncelikle aranızdaki saygıya hayran kaldım.. Birbirinizi kırmamak için ne kadar güzel davranıyorsunuz. Allah'ım bunu hiç bozmasın inşallah. Bundan sonra başınıza bu tip bir olay gelirse yine onu kızdırmadan bak canım ben de bunu kasdettim diyebilirsiniz..
Siz gayet güzel bir şekilde söyleyebileceğiniz en kibar şekilde derdinizi anlatmışsınız. Umarım en kısa sürede kendisi de farkına varır.
Ben bu konuda sizden daha gaddarım ve sabırsızım şahsen. Sabrınıza hayran kaldım. Bir ömür mutluluklar dilerim size.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…