Arkadaşlar eşim çok çk iyi bir insan ve iyi bir eş..Benim ailemede saygılı-ilgili..Tabi bende onun ailesine aynı şekilde..Amaaa...
Babası maddi bakmıyor eve..Evin sorumluluğu tamamen çocukların üzerinde olmuş her zaman..Ama eşim büyüyüp işe girdiğinden beri herkesin herşeyini eşim yapmış..8 kardeşler ama 5 i erkek..
Eşimin işi iyi yani aslında bizim ok iyi yaşamamız lazım ama yemin ediyorum evlendim evleneli 5 tl harçlığım olmadoı cebimde..
Bekarlığında bir abisi borç ödeyememiş eşim ödemiş..
Diğer abisine iş kuırulacakmış eşim kredi çekmiş kurmuş..Sonra bir güzel ödemiş..Aynı abisi ev taşımak zorunda kalmış halılarını tüllerini herşeyini almış yerleştirmiş..
Diğer abisi asgari ücrete çalışıyor..oturdukları eve 30 milyar masraf edip o abisinin düğününü yapmış..
bir ablasının eşi ölmüş..yalnız kalmasın diye eşim onun yanında kalmış..
yani joker gibi kimin sorunu varsa eşim halletmiş..
velhasıl bizim düğünümüz oldu kimse 1 tl için elini cebine atmadı..halin ne diyenden olmadı neyse evlendikk..
bize 5 kuruş kalmadan borç ödüyoruz 3 senedirr..
kayınvalidem hergün hasta her dakika doktorlarda..Büyük harcamalarda abilerinden istiyor beraber karşılıyorlar ama küçük küçük bütün harcamalar bizden gidiyor..
harcamaları bırakın hiçkimse doktora götürmüyor benim eşim aranıyor annem hasta gel götür die..
Annesi tabiki yapıcak ama 8 kardeşler yaa neden hep benim eşim..
bekar bir kaynım var ona iş kurulcak şimdi eşi ölen görümcemle ortak olucaklar..krediye ona buna herşeye eşim koşturuyor..
aynı zamanda bir oturan kaynım üst kattaki evini tamamlayıp oraya çıkıcak birliğe bekar kaynım evlenicek..onun evinede ustaları eşim getirip götürüyor..
bizde 5 kuruş yok dün görümcem aradı parası yetmemiş para ayarla bana diye eşim tamam abla ayarlıcam sana yarın dedi..
çıldırmak üzereyim..Nolur yardım edin..
eşime soğuk davranıyorum..sıcak davranmak gelmiyor içimden ..
zaman zaman bunlardan rahatsızlığımı dile getiriyorum sürekli sürekli yüzüne vurmak istemiyorum ama canıma yettii..
bu arada benim ve çocuğumun %90 ihtiyacımızı annem babam yada abim karşılıyor paramız yok die....
ooffff çok uzun oldu ama nolur bişeyler yazın((
Senin ve Cocugunun ihtiyaclarini 90% annen, baban ve abin karsiladigi sürece, hemde evli oldugun halde, bu devran degismez. Bu sorumlulugu esin üstlenmesi gerekirken, kendi ailesine yetisiyor, senin ailende sana. Bence önce Ailen'den degil, esinden almalisin bu ihtiyaclari. Benim görüsüm bu.
yaşadıklarının aynısını çok yakın bir arkadaşım yaşadı. arkadaşımın eşi bunlara kredi çekmiş ödemiş, iş kurmuş bakmış etmiş ta ki arkadaşımla evlenene kadar. iş kurduğu kardeşi bunlara düğün zamanı perdelerinizi ben yapim demiş. bunlar da o sıkışıkla tamam demişler. bari perde parası vermeyelim diye adam tutmuş bi de parasını istemiş abisinden perdelerin. düşünsene o dükkanı abin açtı sana sen diktiğin iki perdenin parasını istiyorsun.
başka bir olayda da yine bunlar evlenirken ablası bi miktar para vermiş BORÇ. al kardeşim elin rahatlayınca ödersin demiş o kadar. başka açıklama yok. şimdi aradan bi sene geçti biz sana verdiğimiz parayı ALTINA bağlamıştık ona göre. yuh yani. bin lira verdilerse 1500 isticekler bi yılda yani hesaplarına göre.
arkadaşım rest çekti eşine. hakkımı helal etmem dedi. bi de çocukları oldu. bebeğimizin rızkını yedirtmem dedi. çocuk zaten çok iyi aynı senin eşin gibi. iyiliğinden kullanıyolar bunları. şimdi eşinin üstünden çektiler ellerini de rahatladılar. senin eşini karşına alıp ciddi ciddi konuşman lazım. eminim anlıcaktır.
allah yardımcın olsun canım ama eşinden soğuma. o iyi olduğu için geliyor bunlar başına kendini sıyırırsa ailesinden eminim çok mutlu olucaksınız.
zaten ben isteyen konumda değilim..yani ailemden asla talep etmem..
ama anne-baba ne kadar anlatmasanda anlıyolar bazı şeyleri cnm..torunumuzu gezmeye götürüyoruz karışma diyorlar..
annen olarak para veriyorum ne var bunda diyorlar..
baban alışveriş yapın diye kart verdi sen kızı değilmisin nir rahatsız oluyosun diyorlar...
ne biliiimm..bundanda son derece rahatsızım zaten..
eşimde farkında zaten.bana bazen
annenler sana almasa bişeyler para konusunda sıkıntı yaşarız sen almak istersinn ee paramız yok bi yere kadar sabredersin diyor bana
Okudukça sinirlerim tavan yaptı resmenEşiniz eve bakıyor mu:26:
ailen asla yardım etmemeli .sizin ihtiyaçlarınıza da para ayırmak zorunda kalsa eşiniz bu kadar yardım edemez bence. eşine şunu söyle.artık ailemden kesinlikle birşey kabul etmiycem rahatsız oluyorum de.bunun kesin kararın olduğunu göster.ailene de belirt.ailen illa verirse de eşine söyleme.ailene artık eşime söylemiyorum diyede uyar.sonra da harcama yap.eşin nasılsa senin masrafın yok diye bu kadar rahat davranıyor bence.sizin de masraflarınız olsa kendi de biraz kısmaya çalışacaktır. bunu yapın yoksa sonu gelmeyecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?